TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Díszítsd fel a 650 éves város Tojásfáját!
09
2018 márc.

Díszítsd fel a 650 éves város Tojásfáját!

 

Bár még mindig nincs igazi tavaszi hangulatunk, már csak három hét, és festhetjük a tojást. Idén sem maradunk össznépi csődület nélkül: jön a II. Húsvétoló! A szervezők ezúttal ráadásul célul tűzték ki, hogy a rendezvény ideje alatt 650 db tojás kerüljön Kecskemét város tojásfájára - éppen annyi, ahány éves Kecskemét városa. Benne vagytok?

 

II. Húsvétoló a régi Városi Mozinál

 

Helyszín: Rodostó tér (a Hírös Város Turisztikai Központ előtt)

Időpont: 2018. március 31., 10:00–20:00


A családi programok - kézműves foglalkozások, népi játékok, bábelőadás, állatsimogató - mellett az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár és finom falatok várják a kilátogatókat, miközben fülbemászó muzsika szól.

A programokon való részvétel ingyenes!

 


Feldíszítésre vár a 650 éves Kecskemét Tojásfája

 

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, s amely azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat. Várják olyan alkotó kedvű óvodás csoportok/ iskolai osztályok jelentkezését, akik szívesen részt vennének ebben a játékban.

 

Nyeremények:

I. helyezett iskolai osztály részére: A Kecskeméti Sportiskola (KESI) jóvoltából Jégpályahasználat egyszeri alkalommal, felhasználható: 2018. április 15-ig

I. helyezett óvodai csoportok részére: Kecskeméti Vadaspark belépők és még sok más értékes nyeremény

 

A játékban való részvétel feltétele, hogy akik hímestojást helyeznek a tojásfára, regisztrálják azt. Bármilyen függelékkel ellátott tojás megfelel: kifújt tojás, műanyagtojás, papír tojás, hungarocell tojás, stb.

Azon iskolai osztály/ óvodai csoport, aki a legtöbb regisztrált tojást helyezi fel a város tojásfájára, az nyeri el az első díjat. A játék 2018. március 31-én 10 órától - 17 óráig tart. A nyertes iskolai osztály/ óvodai csoport osztályfőnökét/ óvónőjét telefonon értesítik.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek egyéb játékos feladatokban vehetnek rész, melyek során pecsétek gyűjtésére van lehetőség. Öt pecsét megszerzése után csokitojást vagy csokinyuszit kapnak ajándékba, amelyeket a Hírös Város Turisztikai Központban lehet átvenni. A tojásfa-díszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét!

Információ: Petákné Bogár Judit (76/504-780, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 11 március 2018 15:11
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449