TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Mit csináljunk hétvégén, Kecskeméten?
22
2018 márc.

Mit csináljunk hétvégén, Kecskeméten?

 

Nem csorbíthatja a lendületünket és a jó kedvünket a még kissé depressziós időjárás, szédületes hétvégének nézünk elébe fesztiválhangulattal és rengeteg családi programmal.

 

 

 

Celaena nyomában! - Üvegtrón olvasókör a Malomban

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2., 3. emelet

Időpont: március 23., 16.00

 

Egy délután, amikor átléphetünk Erilea varázslatos földjére, és eltölthetünk néhány izgalmas órát Celaena Sardothiennel és az Üvegtrón című kultkönyv sötét vidékeken és ezernyi veszélyes kalandon átívelő történetével! Osszuk meg egymással a kedvenc részeinket Calaena kalandjából, idézzük fel a legborzongatóbb pillanatokat és olvassuk fel egymásnak a legjobb idézeteket a könyvből!

 

 

Tavaszi nagytakarítás a Futópályán

 

Helyszín: Hunyadivárosi Futópálya, Herman Ottó tér

Időpont: 2018. március 24., 9:00

 

Tavaszi nagytakarításra hív a Hunyadivárosi Futópályához a Hunyadivárosi Amatőr Sport Klub:  “Kicsit rendbe tennénk a pályát és a környező parkot. Szemetet fogunk szedni, gereblyézünk és az ágakat szedjük össze. Minden segítő kézért nagyon hálásak leszünk!”

 

 

Ásványokról kicsiknek és nagyoknak: Kirándulás az ősi erdőben

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 2018. március 24.

 

11 óra – gyerekeknek:

Dr. Fuxreiter Mónika (az MTA doktora, a Debreceni Egyetem tanára) vezetésével: Kirándulás az ősi erdőben – Milyenek az ősi fák? Hogy marad fenn egy őserdő? Ősfák Magyarországon. Léteznek-e ősi kártevők?

15 óra – felnőtteknek:

Magyarország ősi erdeje: A bükkábrányi lelet felfedezése. A kor meghatározása. Séta az ősi erdőben. A leletek konzerválása. A program előadója: Watah Veronika, a Herman Ottó Múzeum Földtörténeti és Természetrajzi Tárának vezetője.

Belépő: diák – 200 Ft, felnőtt – 400 Ft.

A múzeum kiállításai március 26-tól május 7-ig felújítási munkálatok miatt zárva lesznek.

 

 

Tavaszköszöntő jótékonysági bodyART nap

 

Helyszín: Smiley Tánciskola, Vacsi köz, Csíksomlyói utca 12.

Időpont: 2018. március 24., 15:00–18:00

 

A tavaszi mozgás aranyat ér! Kezdjünk neki együtt, hiszen úgy könnyebb!

Mi lesz a bodyART napon?

 • 100% alakformálás
 • zsírégetés
 • mélyizomtorna
 • tartásjavítás
 • trigger pontok masszírozása
 • nyújtózkodás
 • lazítás
 • jókedv és egy jó csapat!

Csatlakozz Te is ehhez a jótékonysági délutánhoz! Jegyed megvásárlásával a KECSAP tevékenységét támogatod.

Belépő karszalag: 2000 HUF

Órák:

 • 15:00 bodyART Katával
 • 16:00 deepWork Edóval
 • 17:00 nyújtás hengerrel

 

 

Tempós séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. március 24., 16:00

 

Van, hogy a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek… A tavasz beköszöntével visszatérünk a 10 km-es távhoz! A hosszú, tempós séták két szinten fejtik ki jótékony hatásukat: a fizikai test és a szellem(elme) szintjén. A séta zsírégető hatása abból adódik, hogy hosszú ideig alacsony intenzitású mozgást végzünk, és ilyenkor a test a mozgáshoz szükséges energiának nagy részét a zsírpárnákból fedezi. A sétának van egy meditatív jellege is, ha valaki csendben sétál és saját belső világába elmerülve átadja magát a természetnek és a jelennek.

Nem kell bejelentkezni, csak jössz a megadott helyszínre, a megadott időben. Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat. (Bejárat a Nyíri út felőli oldalról.)

Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad. Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba.)

 

 

108 Napüdvözlet gyakorlása, adománygyűjtés a Kecsap részére

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. március 24., 17:00–19:00

 

“Felajánlunk egy órát azért, hogy megünnepeljük a Földet, azt a helyet, ahol élünk. Lekapcsoljuk a lámpákat, számítógépeinket, minden elektromos kütyünket. Ennek az egyetlen egy órának az energiáját neki ajánljuk fel ahelyett, hogy elvennénk tőle. A gyakorlás után az otthonodban gyertyafénynél társasozhatsz a családoddal abban az órában, amikor a világon sok helyen zölden gondolkodók teszik ugyanezt. A részvétel adomány alapú, az adományokat Az Együtt A Kecskeméti Családokért Alapítványnak ajánljuk fel, akik rászoruló családoknak juttatják el.”

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Fedezzük fel az univerzum titkait! Egy varázslatos délután rengeteg játékkal és az Eszes Róka meséivel

 

Helyszín: Libri Mesebolt, Korona u. 2., 3. emelet

Időpont: 2018. március 25., 16.00

 

Töltsünk egy felejthetetlen délutánt Farkas Róberttel és mesés ismeretterjesztő könyveivel! A nagy sikerű Első könyvem a univerzumról után most itt a folytatás, az Első könyvem a fénysebességről, amiből többek között megtudhatjuk, hogy mi a gravitáció, hogyan keletkeznek a fekete lyukak, és hogy mi minden történik a Nap belsejében! A Libri gyerekprogramján vendég lesz a szerző, emellett az új kötethez kapcsolódó játékos kvízzel, csillagvetítéssel és kézművesprogrammal várják a kis felfedezőket!

 

 

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében:

 

 

Bozsó János (1922 - 1998) festőművész: Szülővárosom Kecskemét, a 650 éves város

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény

Megtekinthető: 2018. március 22. és április 29. között, csütörtöktől vasárnapig 10– 18 óráig

 

Bozsó János Kecskemét város szülötte, munkássága a 20. század második felét öleli át. Szenvedélyes, expresszív előadásmódja egyenes folytatása az alföldi festészeti hagyományoknak. 1968-ban készített sorozatában megidézte a kecskemétiek számára fontos épületek, utcák hangulatát, a város lelkületét. A kiállítás bemutatja azt a szerelmes kötődést a szülőföldhöz, amely az egész életműre meghatározóvá vált.

 

Tárgyak és motívumok Kecskemét múltjából

A megőrzött hagyomány és a tovább élés lehetőségei – időszaki kiállítás, hagyományőrző és kézműves programok

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Megnyitó: 2018. március 23., 15 óra, látogatható: 2018. május 19-ig, keddtől szombatig 10-16 óráig

 

“A kiállítás segítségével szeretnénk széleskörben ismertté tenni a város nemrég elhunyt, hosszú évtizedekig dolgozó pedagógusának, Leviczky Józsefnek az intézményünknek ajándékozott több mint 200 db tárgyból álló gyűjteményét. A tanár úr kérésére, biztatására a kecskeméti és a környékbeli településeken élő diákok gyűjtötték össze a családjukban, környezetükben fellelhető, a hagyományos paraszti háztartásokban, gazdaságokban egykor mindennapos használatra szánt tárgyakat, melyek ma már múltunk fontos dokumentumai. A Kecskemét múltját idéző tárgyak mellett a jellegzetes kecskeméti suba motívumát is be kívánjuk mutatni, az eredeti viseleti darabok mellett a tovább élés, a megőrzés mai lehetőségeinek feltárásával.”
A kiállításhoz kapcsolódó hagyományőrző és kézműves programok gyerekeknek és felnőtteknek: hímzőiskola, kenyérsütés, vajköpülés, bocskorkészítés, tojásdíszítés (berzselés, karcoás, írókázás), csigacsinálás (tésztakészítés), gyöngykaláris-fűzés.

 

Zománc Fresh időszaki kiállítás

Helyszín: Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely

Megnyitó: 2018. március 23., 17 óra, látogatható munkanapokon, 10.00-16.00

“A fiatal felnőtteknek szóló országos pályázatunkkal a zománcművészet megújulását céloztuk meg. A beérkezett művekből rendezett kiállítás megnyitóján sor kerül a díjak átadására.”
Hozzáadott érték - a zománc Kecskemét történetében címmel kerekasztal beszélgetés a városban élő zománcművészekkel, a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepek, a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely és kortárs gyűjteménye létrejöttének körülményeiről, szerepéről életpályájuk alakulásában.

 

 

XXVII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ

Időpont: 2018. március 23-25.

 

A Dániel Balázs Trió boogie-woogie show-ja ugyanúgy kiváló szórakozást ígér, mint a bécsi Marsall Quartet produkciója, vagy a házigazda Bohémek fellépése a legsokoldalúbb angol trombitással, Ben Cummingsszal. És természetesen a közös örömzene és a swingtánc sem maradhat ki a fesztivál programjából.

Jegyek, bérletek a 27. Bohém Fesztiválra elővételben a Bohém Webáruházban (http://bohem.shoprenter.hu, tel.: +36-20-369-2111), valamint a helyszínen kaphatók (tel.: +36-76-503-880).

Részletek

 

Kovácsolók a kályha melegében - A mechanikus játékok világa

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2018. március 24.

 • 10.00-13.00 Mechanikus játékok bemutatója és készítése Paksi Imre nyugalmazott nevelőtanár vezetésével.
 • 15.00-18.00 „Tintaló Cirkusz”: a Tintaló Társulás előadása, mechanikus bábos szerkezetek interaktív bemutatója.

 

 


TÜNDÉR BALLONKABÁTBAN – mese Kecskemétről

Helyszín: Ciróka Bábszínház

Időpont: 2018. március 25., 10.30

A Ciróka Bábszínház ajándék előadása a Kecske-terelő játék résztvevőinek. A mese főhőse Léna, a tündérkislány, akit mindennél jobban érdekelnek az emberek. Tündértársai hiába hívják virágot bontani tavasszal, ő inkább az emberek játszóterén hintázik. Itt ismerkedik meg egy elálló fülű, szemüveges kisfiúval. Léna meglepve tapasztalja, hogy a kisfiú látja őt. Életre szóló barátság szövődik közöttük ott, a hintán…

A családi előadást 4 éves kortól ajánlják. Belépőjegyek ára: gyerek: 900 Ft, felnőtt: 1000 Ft. A Kecske-terelő játék résztvevőinek a belépés ingyenes. Előzetes regisztráció szükséges!

 

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál további programjai

 

 

Lady Bird

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.03.24. szombat, 18:00 
 • 2018.03.25. vasárnap, 18:00 
 • 2018.03.26. hétfő, 18:00 
 • 2018.03.27. kedd, 18:00

 

Színes, angol nyelvű, magyar feliratos amerikai vígjáték, 94 perc. Rendezte: Greta Gerwig, szereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Timothée Chalamet.

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.
Christine "Lady Bird" McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

Kitekintő: Szikes vizeink felfedezése - túra a szegedi Fehér-tónál

 

Helyszín: Tisza-völgyi Bemutatóház (E5 út; 158-as km szelvény)

Időpont: 2018. március 24., 10:30

 

A Fehér-tó nemzetközi jelentőségű madár élőhely. Az itt található Korom-sziget ezernyi madár fészkelőhelye, vonuláskor pedig a parti madarak, lúd-és récefélék pihenőhelye.

Részvételi díj: (túra és kiállítás-belépő): felnőtt 900 Ft, diák, nyugdíjas 600 Ft (A részvétel pedagógusok részére ingyenes.) Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián 30/638-0297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Előzetes: FILM-SZÍNHÁZ-KLUB: Bánk bán

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2018. március 26., 18 óra

 

A havonta megrendezésre kerülő program keretében a kecskeméti Katona József Színház archívumából vetítenek egy-egy emblematikus előadást. Az est felvezető beszélgetéssel indul és kötetlen eszmecserével zárul, ahol az aktuális produkció egyik alkotójával találkozhatnak a nézők. A klub házigazdája Tóth Kata, a színház rendezőasszisztense, dramaturgja.

Második alkalommal Katona József Bánk Bán című művének színpadi változatát láthatják az érdeklődők, melyet a 2011/12-es évadban állított színpadra Bagó Bertalan. Mai magyar nyelvre átültette: Szabó Borbála. A főbb szerepekben: Fazakas Géza, Pál Attila, Orth Péter és Danyi Judit látható. Vendég: Fazakas Géza.

Belépődíj: 600 Ft, melyek megválthatóak online és a színház ismert jegypénztáraiban.

 

 

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2018. március 27., 18 óra

 

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is három ismert kecskeméti személyiség mesél pályájáról, sikereiről és terveiről:

 • Juhász Ágnes - hegedűművész-tanár, a Kodály Zoltán Szakgimnázium hegedűművész tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere
 • Fülöp Sándor - első magyar Négyesfogathajtò Vilàgbajnok
 • Garaczi János - Gundel-díjjal kitüntetett és Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda Kft. ügyvezető igazgatója


A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 22 március 2018 11:52
Értékelés:
(4 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449