TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, április 6-8. között
05
2018 ápr.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten, április 6-8. között


Vajon megéri-e a hétvégén ablakpucolás és porszívózás helyett nyakunkba venni a várost? Virágos, madármegfigyelős, önismereti és teljesítményúra, tavaszváró és -köszöntő családi programok, együttfutás a kecskeméti esőemberkékkel, jóga gorumet falatokkal, szeszélyes futás, kézműveskedés, inspirációgyűjtés, könnyűzenei sztárfellépő és egy megosztó mozifilm egy karizmatikus nőről - címszavakban így fest az elkövetkező néhány nap, szerintünk megéri hanyagolni az egyéb teendőket...

 

 

 

A hónap alkotója: Lőrincz Luca

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ II. és IV. emeleti Panoráma társalgója

Megtekinthető: 2018. április 30-ig, az intézmény nyitvatartási idejében

 

„1986-ban születtem Kecskeméten. Középiskolai tanulmányaimat a Kandó Kálmán Művészeti Szakközép Iskolában végeztem, kerámia szakon. Mesterem Szegedi Zsolt volt. Ezt követően felvételt nyertem a Moholy Nagy Művészeti Egyetem szilikát ipari tervező illetve a design-, és vizuálisművészet-tanár szakokra. Mestereim, Kemény Péter, Kádasi Éva, NémaJúlia, és még sokan mások. Itt 2012-ben diplomáztam. Azóta munkáimmal részt vettem számos kiállításon. A mindennapokban, már évek óta iskolán vizuális neveléssel foglalkozom, szakköröket, művészeti foglalkozásokat szervezek gyerek, illetve felnőtt korosztály számára. 2017-től óraadóként a Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Iskolában tanítok. A fennmaradó időben megrendelésekre dolgozom, épületplasztikákat, étkészleteket és egyedi elképzeléseket valósítok meg.”

Luca nálunk is szerepelt már a Kecskemét arcai sorozatban. Olvastad már?

 

 

„Virágzó tavasz”- túra

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum,  Nyíri út 48.

Időpont: 2018. április 6., 17 óra

 

Az arborétum virágzó fáinak és cserjéinek bemutatása vezetett séta keretében. Dísznövényekkel, erdővel kapcsolatban szaktanácsadás.

Információ: Siposné Mónika +36 30 689 73 47 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás április 20-ig: naponta 8:00 – 19:00

 

 

Ezerarcú Nők Klubja: Elégedett vagyok a testemmel!?

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. április 6., 18:30–20:30

 

Szó lesz többek között az ideális testalkatról, a saját testképünkről, a genetikai testkép változásokról, az egyes életszakaszaink testi- lelki átalakulásáról és arról, hogyan lehet ezt a mai kor társadalmi elvárásával összhangba hozni úgy, hogy a női énképünk reális és felvállalható legyen. Vajon milyen külső passzol a saját személyiségünkhöz?

Beszélgetés, játékos gyakorlatok, jókedv, önismeret vár rátok, mindez egy támogató női közösségben!

Tartja: Dr. Kovács Fatime holiszta (Életeszencia) és Ronkóné Papp Tünde stílustanácsadó (Stílusökológia)

Részvételi díj: 5000 Ft

Előzetes bejelentkezés szükséges: +36-20-362-22-88, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Film: Mária Magdolna

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.04.06. péntek, 18:00 
 • 2018.04.07. szombat, 18:00


Színes, angol nyelvű, magyar feliratos angol dráma, 120 perc, rendezte: Garth Davis, szereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor.

A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

 

Fotó: Kovács László

 

Gyalog- és kerékpáros túra

 

Helyszín: Kecskemét és környéke, gyülekező: Kecskeméti Arborétum

Időpont: 2018. április 7.

 

A Kecskeméti Édosz Kinizsi Természetbarát Sportegyesület emléknapot tart megalapításának 43. évfordulója alkalmából, ennek keretében nyílt gyalog- és kerékpáros túrát rendeznek. Akár családdal is bátran nekivághatunk a könnyed, sík terepen haladó sétának, a gyerkőcöket is szívesen látják a csapatban, mely együtt halad majd az útvonalon. Elemózsiát, vizet érdemes csomagolni; az öltözéket pedig természetesen az időjárásnak megfelelően válasszátok meg.

Útvonal: Mária kápolna – Romtemplom (Hetényegyháza) – Szent Hubertus Kápolna (Nyíri erdő)

Táv: 10 km

Program:

 • 08.30-09.00 gyülekező, regisztráció (az Arborétum Mária kápolna felőli oldalán)
 • 09.00 a túra indítása
 • 13.00 megemlékezés az egyesületi emlékoszlopnál (Nyíri erdő)
 • zsíroskenyér parti

Hazautazás egyénileg Hetényegyházáról (4km) a 15-ös és a 29-es busszal.

A túra ingyenes, előzetesen jelentkezni nem szükséges rá. A túrán mindenki saját felelősségére és költségére vesz részt.

További információ kérhető Szabó Endre elnöktől az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a 06-20/415-5886-os telefonszámon.

 

 

Szeszélyes Domb-futás

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7. (Belépés a horgászbejárónál: Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésénél)

Időpont: 2018. április 7., 9:00–12:00

 

A Domb-futás versenysorozat áprilisi eseménye.

Rajtidőpontok - versenytávok:

 • 09:45 - 300 m 
 • 09:50 - 830 m 
 • 10:00 - 3 550 m, 7 100 m és 10 600 m 

Időlimit: a 10 km-es távon a 2. kört 35 percen belül be kell fejezni!

Személyes nevezés a versenyközpontban a verseny napján 09:00-tól lehetséges.

Nevezési díj:

 • 300 m - ingyenes
 • 830 m - ingyenes 
 • 3,5 km - 500 Ft / fő 
 • 7 km és 10,6 km - 1000 Ft / fő

A szabadidőközpontba a belépő: 100 Ft/fő.

Részletes versenykiírás

 

 

Szóraka Tanoda

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. április 7.

 

Program:

 • 10.00-15.00 Szóraka Tanoda: Szélmalom készítés fából Danka József fajáték készítő vezetésével. Előre jelentkezés szükséges! Részvételi díj: 500 Ft + anyagköltség/fő
 • 16.00-17.30 Aprók Tánca – Tavaszváró kézművesség: kölyöksárkány készítés

Telefonszám: 76/481 469

 

 

II. Tavaszváró Családi Nap

 

Helyszín: a Kecskeméti Vadaskert előtti park, Műkert 1.

Időpont: 2018. április 7., 10:00–18:30

 

Bábszínház, ügyességi játékok, bohóc és kutyasulis bemutató is várja a látogatókat. Sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy!

Programok a Vadaskerten belül:

 • 10:30-11:00 Látványetetések: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik
 • 11:15-12:00 Kígyósimogató
 • 14:30-15:00 Látványetetések: rókák és sarki róka, kapucinus majmok, teve
 • 15:30-16:00 Kígyósimogató

A Vadaskertbe a belépés a szokásos jegyárakon történik.

 

 

Zene, tánc, játék - Tavaszköszöntő gyerekprogram a Lóca együttessel


Helyszín: Libri Mesebolt, Korona u. 2.

Időpont: 2018. április 7., 16.00

Tizenkét királylány, akik minden este tönkreteszik a papucsaikat. Vajon merre járnak, és mi történik velük? Derítsük ki együtt, és töltsünk együtt egy felejthetetlennek ígérkező délutánt a Lóca együttessel, akik Az eltáncolt papucsok című mesejátékukkal mozgatják meg a gyerekeket.

 

 

Tempós séta 4, 7 vagy 10 km

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. április 7., 16.00

 

A hosszú, tempós séták két szinten fejtik ki jótékony hatásukat: a fizikai test és a szellem(elme) szintjén. A séta zsírégető hatása abból adódik, hogy hosszú ideig alacsony intenzitású mozgást végzünk, és ilyenkor a test a mozgáshoz szükséges energiának nagy részét a zsírpárnákból fedezi.
A sétának van egy meditatív jellege is, ha valaki csendben sétál és saját belső világába elmerülve átadja magát a természetnek és a jelennek.

Nem kell bejelentkezni. Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat. (Bejárat a Nyíri út felőli oldalról.) Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad.
Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba.)

 

 

4. Futni-kék!

 

Gyülekező: Városháza előtti tér

Időpont: 2018. április 7., 16 óra

Ebben az évben is csatlakozott az AGYE (Autista Gyermekekért Egyesület) az autizmus világnapjá​n, április 2-án a "Ragyogj kékben!" nemzetközi kampányhoz, este ismét megcsodálhattuk a Városháza épületét az autizmust jelző kék fényben pompázva. Természetesen nem marad el a közös élményszerzés sem, immár negyedszer tartják meg a Futni-kék belvárosi együttfutást.

Program:

 • Zenés toborzó délután 4 órától a kecskeméti Városháza előtti téren.
 • Start: 5 órakor, a táv a szokásos: Kossuth tér - Vasútkert - Kossuth tér.

Az idén is kék fejpántot kap minden regisztráló. A futókon kívül szeretettel várják a szurkolókat is, no és azokat, akik "csak úgy" szeretnének egy jókedvű délutánt eltölteni!

 

 

Magashegyi Underground koncert

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2018. április 7., 20:00

...kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magashegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre...

Előzenekar: Twentees

Jegyár: elővételben 1800 Ft, helyszínen 2200 Ft. Online jegyek, jegyelővétel: Technika Kávézó, Rákóczi u. 2.

 

 

Tavasz kirobbanó ereje! - jóga gourmet élő zenével 

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemét, Izsaki út 6.

Időpont: 2018. április 8., 16:30–18:15

 

Végre érezni a változás illatát a levegőben! Lassan olvadnak fel a vizek, pillanatról pillanatra zöldül, nyílik, és itt a rügyek kirobbanásának ereje! Szükséged van-e erre az erőre valamelyik életterületeden? Van-e terved, mely még ott pihen, mint a földben a magocska, és várja az erőt, mely nyitja a mag héját? Van-e olyan terved, melynek szüksége van táplására, mint rügyeknek a napfény melegére, a szél simogatására? Van-e terved, van-e életterületed, melyet szeretnél megújítani? Hívnál-e hozzá erőt a jóga eszközeivel? Az élő zene mágikus hatásával? Ha neked is IGEN a válaszod a tavasz megújító erejére, akkor tarts velünk! 70 perc jóga, pranayama, mudra gyakorlatok esszenciális illóolajak támogatásával, majd 20 perc jóga nidra és transzlégzés, mindez élő zenére! Sevecsek Béla mágikus erejű dobjai, didgeridoo, hangszerei repítenek bennünket!

Gyakorlásunk után után a Four Points by Sheraton Gourmet konyhájának kifejezetten erre az alkalomra készülő finomságaival, vegetáriánus különlegességeivel, smoothie-val, éltető zöldségek, mártogatósok kavalkádjával várnak bennünket.

Az órát vezeti: Benkő Ildikó okleveles hatha jóga oktató, sportedző, transzperszonális légzéstréner

Zene: földből égbe, égből földbe vivő hangok Sevecsek Bélával és különleges hangszereivel (didgeridoo-ja és tongue drum)

Amit tenned kell: jelezd részvételi szándékod a FACEBOOK-on üzenetben, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A 90 perces jóga órát és meditációt gourmet uzsonna követi, melyre ha tudsz, szánj 30-45 percet. Feltétlenül hozz magaddal jóga matracot! Ha nincs matracod, jelezd! Igyekszünk vinni neked!

Részvétei díj 4500 Ft, mely tartalmazza az élő zenés, aroma esszenciás jóga óra és az uzsonna árát is!

 

 

Kitekintő: Egyedül odabent - Könyvbemutató és kiállítás

 

Helyszín: Budapest, Andrássy út 98.

Időpont: 2018. április 6., 18:00–19:30

Könyvbemutató Bíró Erika képeivel. Galuska László Pál irodalomtörténésszel. Játékkal és könyvnyereménnyel. Mókával és kacagással.
Bencsik B. Orsolya: Egyedül odabent (Underground Kiadó, 2018)

"Minden együtt van, ami kell. Egy különös, zegzugos, ódon ház, egy fiatal lány, aki telepatikusan érintkezik a macskájával, egy kortalan, titokzatos nagybácsi és persze a háttérben újabb, még titokzatosabb, nyugtalanítóbb karakterek színre lépésével fölsejlik egy még nagyobb titok... Minden olyan, mint egy különös álomban, ahol a végén még az is kétségessé válik, hogy egyáltalán ki is az, aki álmodik. Ezek a legfontosabb hozzávalók, amelyekből Bencsik B. Orsolya kikavarja egyedi ízű és zamatú regényét."

Hogy mindez hogyan pattant ki a kecskeméti szerző igen élénk fantáziájából? Utánajártunk.

 

Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park

 

Túzokünnep Bösztörpusztán

 

Helyszín: Bösztörpuszta-Nagyállás

Időpont: 2018. április 7-én, 10.00 órától

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság minden évben megrendezi április elején a Túzokünnep elnevezésű családi rendezvényét, ahol színes programokkal várnak mindenkit, aki rajong a túzokokért. Lesz humoros, élő állatokat bemutató előadás, játszóház, természetismereti séták, előadások a túzokról és a védelmük érdekében tett erőfeszítésekről, valamint vásárolhatnak Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékeket is.

Információ: Szabó Ágnes, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30/4884-579

Még több túzokos esemény

 

 

Előzetes: 20%-os Malom Hétfő

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2.

Időpont: 2018. április 9., 8:00–21:00

 

Új üzletek, még több kedvezmény, ne maradj le Te se! 2018-ban is minden hónap második hétfőjén Malom Hétfő, amikor az akcióban résztvevő üzletekben jelentős kedvezménnyel vásárolhatsz.

Töltsd le a kuponokat vagy kérd az adott napon az információs pultban!

 

 

Párducpompa - író-olvasó találkozó

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8., Nagyterem

Időpont: 2018. április 12., 17:00–18:00

 

A magyar költészet napja alkalmából író-olvasó találkozót tartanak a könyvtárban.

Vendég: Tóth Krisztina költő, író, műfordító, beszélgetőtársa Füzi László irodalomtörténész, szerkesztő.

Tóth Krisztina: Párducpompa (Magvető Kft., 2017)

Posta, trolibusz, orvosi ügyelet, plázasétány, iskola, végállomás, tömött vasúti kocsi, kutyafuttató - Tóth Krisztina ötven története a mi mindennapi életünkben játszódik. Mintha mi állnánk saját magunk előtt a sorban. Gogol szelleméhez hűen: ha nevetünk, magunkon nevetünk. Már pedig abszurd humorból és empatikus iróniából itt nincs hiány. A Párducpompa elbeszélései groteszken realista pillanatfelvételek, lírai lassítások, precíz megfigyelések arról, miképpen élünk és félünk a mai Magyarországon. Pontos történetek az útvesztésről út közben. A bevándorlásról és a kivándorlásról, a szegénységről és a betegségről. A Blaha Lujza térre az aluljáróból huszonöt lépcsőfok vezet a felszínre, derül ki az egyik írásból. Haza a mélyben. Ilyenek ezek a megható és megrázó novellák is: grádicsonként érzékeljük a különbséget a lent és a fent között, a hatalmi agresszió és az emberi szolidaritás között. A Párducpompa olyan, mintha egy teljes kört mennénk valamelyik trolival: ugyanott vagyunk, mint ahol felszálltunk, mégis máshogy és máshová érkezünk meg.

 

 

Készíts magadnak dobozsárkányt! - felnőtt program

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András u. 11.

Időpont: 2018. április 14., 9-17 óráig

 

Vezetik: Komjáthy István, File Gabriella, Fábián Erzsébet, Pálenkás György, Csiszér Miklós

Részvételi díj: 4500 Ft/fő

Előre jelentkezés szükséges. Bővebb információ és jelentkezés: Bibor Anna, 76/481 469

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 06 április 2018 08:56
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449