TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ha már unod a közhelyes wellnesst: Magyarország 15 legextrémebb szálláshelye
10
2018 ápr.

Ha már unod a közhelyes wellnesst: Magyarország 15 legextrémebb szálláshelye

 

A szállás kiválasztása általában csak járulékos feladata az üdülés szervezésének, pedig tucatnyi olyan hely van Magyarországon, ahova már csak azért is megéri ellátogatni, mert nem a megszokott szállodai szoba fogad, hanem valami sokkal nomádabb, extrémebb, állatibb, hullámzóbb vagy épp egzotikusabb.

 

 

 

1. Nomádhotel, Noszvaj 

Ágyból nézni a csillagokat? Ez az álmod teljesülhet három és fél méter magasan, a fák lombszintjén. A vadregényes bükki szálláson madárcsicsergésre, békakoncertre, patakcsobogásra ébredhetünk, aztán tüdőtisztító túrára indulhatunk. A környező falvak vendégszeretete és csendje, az egri borvidék, a közeli nagyvárosok hangulata, és az észak-magyarországi gyógyvizek temérdek programlehetőséggel szolgálnak.

Bővebb info

 

 

2. Galyatető Turistacentrum, Galyatető 

Gondolkoztatok már túra közben azon, mi lenne, ha rátok sötétedne az erdő közepén, végkimerülésig elfáradnátok vagy épp cefetül eltévedtetek, és csak reggel tudnátok tovább haladni? Na, pont ezt az élményt nyújtja a Galyatető kilátójának legfelső, 3. szintjén kialakított, egész évben nyitva tartó bivak. Az 5 csillagos kilátásért cserébe hálózsákban kell aludni, de szerintünk megéri!

Bővebb info

 

 

3. Őrségi 5 érzék, Őrimagyarósd 

Lombkorona ház, glamping sátor, lábas kástuház szolgál fekvőhellyel; az Őrség varázsa, gyógynövényes fürdő dézsában, tündérkerti hinta hat az érzékszervekre. A lebegő sátor meg a szekér mint alvóhely már csak hab a tortán.

Bővebb info

 

 

4. Homoki Lodge, Ruzsa 

A végeláthatatlan pusztából áradó szabadság érzete minden mennyiségben, amit akár jurtában hálva is élvezhetünk.

Bővebb info

 

 

5. Mókus-völgy, Bükkösd 

Régi fakitermelő autó, cirkuszi kocsi, rózsaház - melyiket választanád? Mindez a Mókus-völgyben, a Mecsek tövében kínál felejthetetlen éjszakázást.

Bővebb info

 

 

6. Majki-kolostor, Majk 

A majki kamalduli remeteség műemlék együttesben minden adott az elvonuláshoz, még csendcella is segíti a meditációt. A remete lakokban persze minden a mai kor igényeinek megfelelő. A négy és hatszemélyes épületek mindegyike rendelkezik zárt kerttel, úgy ahogy annak idején a kamalduli szerzetesek éltek benne. A szállás nem mellesleg a Vértes egyik legszebb erdejében található.

Bővebb info

 

 

7. Design Apartments, Budapest 

Yachtra vágysz? Vagy mediterrán hangulatra? Netán szívesen aludnál egy pop-art kiállítás kellős közepén? Ez csak néhány opció Budapest szívében - mert ki mondta, hogy a fővárosban csak a külföldiek turistáskodhatnak?!

Bővebb info

 

 

8. Hotel Dzsungel, Nyíregyháza

Ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, vagyis a Nyíregyházi Állatkertben, így korántsem legenda, hogy ébresztőként a madárcsicsergés mellett az oroszlánfókák vagy az elefántok szolgálnak.

Bővebb info

 

 

9. Templomvölgy, Mátrakeresztes 

Aludtál már templomban? (A misén elbóbiskolás nem számít! :) )

Bővebb info

 

 

10. Ozorai Várkastély, Ozora

A reneszánsz korszakba utazhatunk vissza Ozorán: helyreállított és rekonstruált reneszánsz kőfaragványok díszítik a várkastély belső udvarát és emeleti folyosóit. Felszentelt kápolnájában freskótöredékek láthatók, valamint itt őrzik Szent György csontereklyéjét. Az emeleti termekben Ozorai Pipó életén keresztül elevenedik meg Zigmond király korának lovagi kultúrája. Zsigmond király híres törökverő lovagját, a magyarok által Ozorai Pipóként emlegetett férfiút a szerelem láncolta a településhez, ezért kezdte építtetni a kastélyt. Megtekinthető az egyedi fegyvermásolatokkal berendezett fegyverterem, Pipó rekonstruált páncélzata, a középkori enteriőrök sora és számos vadtrófea is. A várkastélyban ezen kívül 15. századi élményház és egy reneszánsz konyha kínál időutazást a látogatók számára.

Bővebb info

 

 

11. Bambara Hotel, Felsőtárkány

Afrikai ízelítőért elég Felsőtárkányig, a Bükk lankás vidékéig utazni, ahol szurikátákkal és törpe kengurukkal barátkozhatunk, fürödhetünk a barlang gyomrában, a gyerekek bolyonghatnak a labirintusban - egy kis ízelítő, mi mindennel lehet a Bambara Hotelben foglalatoskodni.

Bővebb info

 

 

12. Gróf Hunyadi Vendégház, Lehnerpuszta 

Lehnerpuszta 3 emeletes magtára a 1900-as évek elején épült. A ház meleg, meghitt hangulata és a modern elvárásoknak megfelelő kényelem a vidéki élet régmúlt értékeit őrizve szakít ki minket a mindennapi mókuskerékből.

Bővebb info

 

 

13. Gubacsi malom, Lesencetomaj 

A Gubacsi malom története több száz éves múltra tekint vissza. A Lesence patak partján álló vízimalom fénykorában nagy forgalmat bonyolított le, és a Sobri Jóska által vezetett betyároknak is kedvelt helye volt. A környezet, a csend, a jó levegő, a patak csobogása még mindig a régi.

Bővebb info

 

 

14. Sirocave barlang apartmanok, Sirok 

Úgy érezhetjük, mintha Frédiék és Béniék szomszédságába kerültünk volna, igaz, nem kőkorszaki, “csak” 300 éves barlangok szolgálnak szálláshelyként Sirokon.

Bővebb info

 

 

15. Tavirózsa úszóház, Tiszafüred-Örvény 

A ház nappalijából és teraszáról pompás kilátás nyílik a Tisza-parti tájra. A fedett teraszról akár közvetlenül horgászhatnak a pecások a Tisza-tóban, a természetbarátok pedig szabad szemmel, távcső nélkül is megfigyelhetik a vízimadarak életét.

Bővebb info

 

 

+1 Disznyó Hotel, Kovácsszénája

No, ez azért tényleg extrém és nomád! Egy 1900-as évek elején épült disznóólat tatarozva kelt életre a Disznyó Hotel, mely nyári szállással, közös fürdővel és toalettel várja a hegyikerékpárosokat, túrázókat. Szinte csak jelképes, 500Ft/fő/éj a szállási díj.

Bővebb info

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 10 április 2018 15:59
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449