Nyomtatás
19
2018 ápr.

A legjobb kecskeméti programok április 20-22. között

 

A hétvégén megünnepeljük a könyveket, a Földet, a csillagokat, közben magunk készítette finom falatokból lakmározhatunk, amit aztán ledolgozhatunk egy jó kis meditatív sétával a város tüdejében. Fáradt testünket jógával, szaunaszeánsszal pihentethetjük, bár ha a TEKA közelébe tévedünk szombat este, biztos, hogy nem tudunk megálljt parancsolni izgő-mozgó tagjainknak!

 

 

Kis Könyves Éj

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2018. április 20., 18:00–22:00

 

Kis Könyves Éj idén először Kecskeméten is! A Kóborló Könyvesbolt is csatlakozik az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Független Könyvesboltok Éjszakája, vagyis a Kis Könyves Éj programsorozatához. Játsszatok, beszélgessetek, olvassatok, sétáljatok, bugizzatok! Ami lesz: ajándék zsebkönyv, értékes nyeremények, nagymama pogcsája, tavaszi frissítő kicsiknek és nagyoknak, zene, játék és persze könyvek, majd' végtelen mennyiségben.

Program:

 • 18:00 Kis könyves ki mit tud, avagy interaktív kvíz nyereményekkel
 • 19:00-19:30 Zenés esti mese Klárival kicsiknek és nagyobbaknak
 • 20:00-20:45 Esti séta a Séramóra Trapp-blog közreműködésével a kecskeméti könyvkereskedelem története körül
 • 21:00-21:30 Michelles koncert, főszerepben: The Beatles

A programokon a részvétel díjtalan, a Séramóra Trapp-Blog közreműködésével vezetett sétára viszont előzetes regisztráció szükséges! (Maximum 15 fő) Részvételi szándékotokat üzenetben, e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), telefonon (70/269-0768) vagy személyesen is jelezhetitek.

 

 

Vadat és halat, s mi jó falat

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. április 20.,18:00–21:00

 

Igazán királyi lakomában lehet része annak, aki részt vesz "vad" esténken. Persze a Walesi bárdokból jól ismert drámát mellőzzük, de annál inkább bővelkedünk a fenséges ízekben, melyet a süllő és vaddisznó szokatlan párosa nyújt.

Menü:

 • Roston süllőfilé tempura tésztában sült garnélával, cukkiniágyon sült paprikával és bormártással
 • Vaddisznó gerinc velesült zöldségekkel vörösboros jus-vel, lilahagymalekvárral házi burgonyafánkkal
 • Mákos bobajka vanília fagyival, mézzel csepegtetve, mentával

A program a menü mellett korlátlan ásványvíz, tea, kávé és 2 pohár bor fogyasztását tartalmazza.

Vezeti: Somogyi György

Részvételi díj: 8900 Ft. Jelentkezni itt lehet.

 

 

Agyagozás

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. április 21.

 

Program:

 • 10.00-12.00 Agyagjáték készítés
 • 16.00-17.30 Aprók Tánca – Tavaszi játékok - Kézművesség: agyagbárány készítés

Bővebb info, bejelentkezés: 76/481 469

 

 

Montázs est Ittzés Tamással és Mudrák Mariannal

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. április 21., 16:00–18:00

 

A Montázs est vendégei: Ittzés Tamás, a sokoldalú Bohém zenész és felesége, Mudrák Mariann énekművész. Ittzés Tamás nevét jól ismeri a kecskeméti zeneszerető közönség. Mi több, országos, sőt, világhírnévre is szert tett már a Bohém Ragtime Jazz Band alapítója és vezetője a zenésztársaival együtt. A márciusi sikeres Bohém Fesztivál után, melyet 27. alkalommal rendeztek meg, bizonyára sok mesélnivaló akad, hiszen a jazz nagyjai léptek fel a Hírös Agóra színpadán. De mesél majd a múltról is: gyermekkor, családi háttér és benne a zene szerepe, valamint olyan eljövendő eseményekről, mint a Jazzfőváros Fesztivál a nyáron. Örömmel ismerkedünk meg Tamás feleségével, Mudrák Mariann énekművésszel, akit már a kecskemétiek is láthattak a Lutherek című ragtime opera egyik főszerepében. (A Miskolci Operafesztiválon történt bemutató után a nyíregyházi színház játssza a darabot.) Az Ittzés család legifjabb sarja a hároméves Marci, róla is hallunk majd mesét. Már ő is a zeneszeretők táborát gazdagítja lelkesedésével.

 

 

Tempós séta 4, 7 vagy 10 km

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. április 21.,17:00–18:50

 

A hosszú, tempós séták két szinten fejtik ki jótékony hatásukat: a fizikai test és a szellem (elme) szintjén. A séta zsírégető hatása abból adódik, hogy hosszú ideig alacsony intenzitású mozgást végzünk, és ilyenkor a test a mozgáshoz szükséges energiának nagy részét a zsírpárnákból fedezi.
A sétának van egy meditatív jellege is, ha valaki csendben sétál és saját belső világába elmerülve átadja magát a természetnek és a jelennek.

Nem kell bejelentkezni, csak jössz a megadott helyszínre a megadott időben. Vizet és 100 Ft-ot (belépő ára) hozz magaddal, és ha van, akkor a pulzusmérő órádat. (Bejárat a Nyíri út felőli oldalról.)

Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad. Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba.)

 

 

Debüt koncertsorozat: Jaggers

 

Helyszín: Hetényi Közösségi Ház, Hetényegyháza, Kossuth u. 83.

Időpont: 2018. április 21., 19:30

 

Egy igazi rockbomba robban, hiszen április 21-én szombaton a JAGGERS érkezik a hetényi színpadra. A JAGGERS neve már nem ismeretlen, rock és alternatív zenei koncertjeiken kéz és láb soha nem marad mozdulatlan. Azonban ez az alkalom valami más lesz: a fiúk új dallal készülnek, ráadásul énekesük először lép színpadra egy évvel idősebben, így egy személyesebb, ünnepi születésnapi hangverseny fültanúja lehet az, aki Hetényben tölti ezt az estét.

Kapunyitás: 18:00. (Utolsó busz Kecskemétre: 22:15)

 

 

Bohemian Betyars koncert

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2018. április 21., 19:00–23:00

 

Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon, a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvízébe, pont úgy, ahogy azt kitervelték.

 

 

Csillagászat Napja

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. április 21., 20:00-0:00

 

A Kecskeméti Planetárium és az MCSE Kiskun Csoport is csatlakozik az idei Csillagászat Napjához. Ebből az alkalomból egy kis távcsöves bemutatóra és lézeres csillagkép ismertetőre várják az eget kémlelőket. A program ingyenes; csak derült időben tartják meg.

 

 

Megújító illatos jóga, szauna-varázs, gourmet ebéd

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemet, Izsaki út 6.

Időpont: 2018. április 22., 9:30–15:00

 

Várjuk, hívjuk és köszöntsük a tavaszi megújulást, a szépséget, virágba borulást jógával, szauna mester által vezetett, illóolajas szaunázással,és gourmet ebéddel!

Program:

 • 9:30-10:30 jóga óra az első emeleti napfényes, körpanorámás teremben. Mozdítsd, virágoztasd fel képességeidet, higgy az erődben, szépségedben, hozd egyensúlyba magad jógával, légzésgyakorlatokkal, esszenciális illóolajakkal. Az órát vezeti: Benkő Ildikó okleveles hatha jóga oktató, sportedző, transzperszonális légzéstréner.
 • 10:30-14:00 Szaunamesterrel vezetett szaunázás, wellness testet kényeztető méz és olajkeverékekkel, hozzájuk párosított illóolaj-keverékekkel (lepedő mindenki számára biztosított). Vezeti: Szedresi Attila szaunamester, izzasztókunyhó vezető.
 • 15 óráig fogyaszd el a hotel Bistorant étteremében a finom ebédet!

Részvételi díj 6000 Ft, mely tartalmazza a jóga óra, szauna-varázs, wellness használat és az ebéd árát is!

Jelezd részvételi szándékod a FACEBOOK-on üzenetben vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen Benkő Ildikónál. Helyedet 3000 Ft előleg befizetésével biztosíthatod április 20-ig. Az előleget a Danu Jóga Központban tudod fizetni. Amennyiben gyermekmegőrzést is igénybe vennél, jelezt marketinges kolléganőnknek, Borinak üzenetben vagy e-mail formájában: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Hozz magaddal jóga matracot! Ha nincs, jelezd, hogy tudjanak biztosítani számodra! Ne felejsd otthon a fürdőruhádat, papucsodat!

 

 

Föld napja

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. április 22.

 

Program:

 • 10:00-16:00 Madárbefogás, gyűrűzés és szabadon engedés
 • 10:30-11:00 Látványetetések: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik
 • 11:15-12:00 Kígyósimogató
 • 14:30-15:00 Látványetetések: rókák és sarki róka, kapucinus majmok, teve
 • 15:30-16:00 Kígyósimogató


Ezen a napon a hozzánk érkező látogatók érdekes hálós madárbefogást, madármeghatározást, gyűrűzést, majd a madarak szabadon engedését tekinthetik meg a Vadaskertben, miközben lehetőség nyílik a szakemberrel történő beszélgetésre is. A lelkes állatgondozók látványetetésekkel készülnek, amely során a gyerekek és a felnőttek is etethetnek állatot. Akik még több izgalomra vágynak, azok hüllőkkel ismerkedhetnek testközelből.

 

 

Álmaink-meseműhely

 

Helyszín: Danu Jóga Központ Kecskemét, Szövetség tér 4.

Időpont: 2018. április 22.,10-18 óráig

 

Ugye vannak álmaid? Titkosak, dédelgetettek, vagy olyanok, amiket talán már el is felejtettél. Lehet, nem is emlékszel rá, hogy voltak álmaid, vágyaid. Most itt az alkalom, hogy újra találkozz velük! Segítőnk egy magyar népmese lesz, keressük, kutatjuk az álmainkat! (És közben azt is megtanuljuk, mi kell ahhoz, hogy méltó királyai legyünk a birodalmunknak!)

Tartja: Vaskor Gréta meseterapeuta

Díja: 10.000Ft, helyedet 4.000 Ft előleg befizetésével biztosíthatod. Jelentkezni privát üzenetben Vaskor Grétánál, vagy az esemény szervezőjénél, Benkő Ildikónál lehet Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

Előzetes: “Hírös kecskemétiek” pódiumbeszélgetés

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. április 23., 18:00

 

Vendégek:

 • Dr. Jakkel Anna, 30 éve háziorvos Kecskeméten,önkéntes Afrikában, 2010 óta hat alkalommal dolgozott trópusi országban 
 • Sirkó László, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett (2012.), megyei Prima Primissima – díjas (2007.) színművésze
 • Szappanos István festőművész, a Kecskeméti Főiskola nyugalmazott tanszékvezető tanára
 • Beszélgetőpartner: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

A Hannah film Kecskeméten - premier előtti vetítés

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. április 25., 18:00–21:00

 

A vetítés után beszélgetés Gyémánt Út buddhista tanítóval.

A film központi témája egy egyedülálló és inspiráló szerelmi történet, Hannah és Ole története, akik 1968-ban első nyugati tanítványai lettek Őszentsége a 16. Karmapának, majd töretlen odaadásukkal lehetővé tették, hogy a buddhizmus Nyugatra érkezzen. Vászonra viszi egy nagyszerű asszony életútját egy forrongó világ színterén: elkísérjük Európából és Észak-Amerikából a közép-európai kommunizmus bukásán keresztül a dél-amerikai gerillák általi elrablásukig. Szembesülünk a kérdéssel, szabad-e szentként kezelni valamit, csak azért, mert tibeti, és megtapasztaljuk, hogyan tud a tetteinkben megnyilvánuló buddhista szabadságvágy válasz lenni a világ aktuális kérdéseire.

Az alkotók bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül hozzanak létre egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt annak a nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni, aki egyedülálló volt abban, amit elért, és abban, ahogyan élt.

Dán-angol-magyar történelmi-életrajzi dokumentumfilm, 90'

Országos mozipremier előtti bemutató, jegyek a helyszín pénztárában és online válthatók 1200 forintért. Jegyelővétel itt. 

 

 

Tehetségek a tehetségekért

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. április 25., 19:00–22:00

 

A jótékonysági hangverseny része a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar több mint 20 évvel ezelőtt elindított hangversenysorozatnak. A színpadra lépő szólisták minden évben a Kodály Iskola Zeneművészeti Szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei, akik országos és nemzetközi szinten is hírét viszik az intézményben folyó színvonalas zeneoktatásnak. Az iskola régi vágya és célja, hogy zongorista növendékei versenyekre, illetve koncertekre való felkészülését egy hangversenyzongora segítse. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. főtámogatóként, a Hírös Agórával együttműködve jótékonysági koncertet szervez tehát, melynek nemes célja a támogatás gyűjtése a zongora megvásárlásához.

Jegyár: 2000 Ft. Online jegyvásárlás itt.

 

 

Polgár Zoltán borkóstoló

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt.12/C

Időpont: 2018. április 27., 18:00–21:00

 

A Villányi borvidék egyik gyöngyszemét, az 1996-os Év Bortermelőjét Polgár Zoltánt várják vendégül a Koch Borkereskedésbe. A borokat személyesen Polgár Zoltán mutatja be a hírös város közönségnek, az est házigazdája Koch Csaba lesz.

A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével. A Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szervezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét.

Az est tervezett borsora:

 • Polgár Rosé Pezsgő
 • Nemes Fehér 2015
 • Kadarka Siller 2016
 • Portugieser 2017
 • Cabernet Sauvignon 2015
 • Redy 2017
 • Polgár Cuvée 2012
 • Ezüsthárs 2016
 • +meglepetés tételek

A kóstolón történő részvétel: 3900 Ft, mely tartalmazza a kóstolt borokat, valamint a kóstolón felszolgált Koch Borház sajtkülönlegességeit, a Félegyházi péksüteményeit, és a híres-neves Borotai kolbászválogatást. Jelentkezés e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), telefonon (06-30/567 41 16), vagy személyesen az üzletben, a résztvevők számának megjelölésével.

 

 

M.Bodon Pál Zeneiskola Tanári koncertje

 

Helyszín: M. Bodon Pál Zenei Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Bihar u. 6.

Időpont: 2018. április 27., 18:00–19:00

 

“Zeneiskolánk tanári koncertje régi hagyományokkal rendelkezik: A Városi Zeneiskola alapításától fogva, egészen az 1920-30-as évekig rendszeresen szerveztek ilyen hangversenyeket, majd kisebb-nagyobb szünetek után 2014-től vált évenkénti rendszeres eseménnyé. Ezen az estén többek között olyan zenetanárok lépnek színpadra, akik maguk is és a diákjaik is kiváló eredményekkel szerepelnek országos és nemzetközi versenyeken.”

A rendezvény látogatása ingyenes.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 április 2018 16:14
Értékelés:
(0 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned