TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezer lámpás éjszakája: „Hogy minden gyermek hazataláljon”
25
2018 ápr.

Ezer lámpás éjszakája: „Hogy minden gyermek hazataláljon”

 

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan immáron 8. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte, így Kecskeméten is.

 

A fiatalkorúak eltűnésével kapcsolatos bejelentések száma évről évre növekszik. Míg 2010-ben körülbelül 11 000 fiatalkorú eltűnését jelentették be hazánkban, 2016-ban ez a szám megközelítette a 19 000-at. Ebből 15 968 fiatalkorúakra vonatkozik, vagyis olyan kamaszokra, akik elmúltak 16 évesek, de még nem töltötték be a 18-at. Azon eseteknek a száma pedig, ahol az eltűnt még a 14 éves életkort sem érte el, 2731 volt. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek- és fiatalkorú tűnik el otthonról és a környezetéből minden évben.

Jelentős azoknak “csellengőknek” a száma, akik csupán néhány napra vagy hétre fordítanak hátat környezetüknek, majd hazatérnek. Ugyanakkor évi 80-100 gyermek nyomtalanul tűnik el, és a nyomozóhatóság 1 év után sem tudja megmondani, hogy mi történt velük, hol vannak. A jelenség hátterében számos ok húzódik meg: például családon belüli erőszak, szexuális, fizikai és pszichés agresszió, bántalmazás. A fiatalkorúak azonban sok esetben figyelemfelhívásként szöknek el. Minden eltűnt, elszökött fiatalkorúra rengeteg veszély leselkedik.

 

 

Az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy rávilágítsanak a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, segítséget nyújtsanak az eltűntek minél hatékonyabb felkutatásában és rátereljék a fókuszt a preventív intézkedések fontosságára. A program az Eltűnt gyermekek világnapjához (május 25.) kapcsolódik.

Az Ezer Lámpás Éjszakáját hírességek is támogatják: Gubás Gabi, Epres Panni, Hegyi Barbara, Benedek Tibor, Szabó Győző, Jaksity Kata, a Margaret Island, Sváby András, Kárász Róbert és a Wellhello mind az ügy mellé álltak.

 


Ezer Lámpás Éjszakája - Kecskemét - „Hogy minden gyermek hazataláljon”

 

Helyszín: Kossuth tér

Időpont: 2018. május 27., 17:00–22:00

 

Családi- és gyermekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel várják az érdeklődőket. A civil sátrakban a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programokra és látványos rendőrségi bemutatókra kerül sor. Az est fénypontjaként országszerte összesen 10 000 világító lufit engedünk a magasba, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat.

Fellépők:

  • Room Service-Bryan Adams tribute band 
  • Patikadomb
  • Petruska
  • Singh Viki

Házigazda: Müller Attila

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 08:55
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449