TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Mozgalmas hétvégi programok várnak ránk Kecskeméten
03
2018 máj.

Mozgalmas hétvégi programok várnak ránk Kecskeméten

 

Még jó, hogy csak három napot dolgozunk a héten, ugyanis a következő hétvégénk is mozgalmasnak ígérkezik: szurkolhatunk az öttusázóknak, bepillantást nyerhetünk egy kecskeméti fotóriporter munkásságába, meghallgathatjuk a fülemülék énekét, villámcsődületen mulathatunk a Kecskemét Táncegyüttessel, átmozgathatjuk megfáradt tagjainkat, tombolhatunk az Anna and the Barbies zenéjére, a szesztilalom időszakát idéző szerepjátékon nyomozhatunk, jazzlegendákat hallgathatunk. Rigócsőr király modern köntösbe bújtatott kalandjain szórakozhat az egész család vagy épp a Zsibongóban muzsikálhat. Az anyukákat, nagymamákat kedvezménnyel várják a különféle programokra.

 

Fotó: Kovács László

 

Öttusa világkupa Kecskemét

 

Helyszínek: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Messzi István Sportcsarnok, Kecskeméti Fürdő

Időpont: 2018. május 3-7.

 

Már hagyományos helyszínnek számít Kecskemét az öttusa világkupa állomásai közt, idén ötödször látja vendégül a város a lovaglásból, vívásból, lövészetből, úszásból és terepfutásból egyaránt jeleskedő sportolókat.

Részletes program

 

 

Hétköznapok - Válogatás Ujvári Sándor fotóriportjaiból

 

Helyszín: Magyar Fotográfiai Múzeum, Katona József tér 12.

Megtekinthető: 2018. május 3.-augusztus 18., vasárnap és hétfő kivételével naponta 12-17 óra között

 

Ujvári Sándor (1973) Kecskeméten dolgozó fotóriporter. 1998–tól a Magyar Távirati Iroda Zrt. Bács- Kiskun megyei állandó külsőmunkatársa. 1999–től 2011-ig a Kecskeméti Fotókör újjászervezője és művészeti vezetője. A Kecskeméti Fotókörrel egy időben indítja el fotós barátaival a Bugaci Kontakt Fotográfiai Alkotótábort, mely mára szakmai körökben elismert műhelye az archaikus fotográfiai eljárásoknak. 2000 és 2010 között a Szabad Föld című hetilap fotórovatának munkatársa. 2006–2007–ben a Metro (Metropol) újság hetente megjelenő kecskeméti mellékletét illusztrálja fényképeivel. Tagja a Magyar Újságírók Szövetségének.

A kiállítás kurátora: Tóth Balázs Zoltán

 

 

Készüljünk együtt az anyák és nagymamák napjára!

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi István stny. 6.

Időpont: 2018. május 4., 9:00


"Téma: Készüljünk együtt az anyák és nagymamák napjára! Ezúttal nemcsak ajándék5leteket gyűjtünk, hanem lélekben is felkészülünk erre a szép ünnepre. Gondoltébresztő kérdésem: Te másképp köszöntöd Anyukádat mióta Te is Édesanya lettél? Gyertek pénteken, beszélgessünk, gondolkodjunk együtt a témáról!"

Tartja: Czinkóczi-Dori Szilvia

 

 

„Fülemülék éjszakája”

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, Nyíri út 48.

Időpont: 2018. május 4., 19 óra

 

A Madarak és Fák Napjához kapcsolódóan felnőttek és iskolás gyerekek számára rendezik ezt a varázslatos esti programot! Madarász szakember által vezetett séta keretében ismerkedünk az arborétum madárvilágával, felismerjük az esti madárhangokat és gyönyörködünk a fülemüle változatos énekében.

Információ: Siposné Mónika +36 30 689 73 47 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

VII. Táncház Napja

 

Helyszín: Deák Ferenc tér, a Hírös Agóra előtt

Időpont: 2018. május 5.,11:00–11:30

 

A Kecskemét Táncegyüttes is csatlakozik az országos eseményhez, a Táncház Napjához! Várnak mindenkit, hogy csatlakozzon bátran a villámcsődülethez!

Zenél: Inoka Gyözö és barátai, táncoktatók: Böde István és Böde-Harkai Csilla

 

 

3-6-9 km gyaloglás

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, Nyíri út 48.

Időpont: 2018. május 5., 17:00–18:45

 

Gyere el egy jó kiadós tempós sétára! A táv 1, 2 vagy 3 kör, avagy 3-6-9 km. A tempót és a távot mindenki saját magának választhatja meg. A lényeg, hogy jól érezd magad és hogy kellemesen elfáradj.

Tartja: Danis Zsuzsa (edző, preventív gerinctréner)

Az esemény ingyenes. Találkozó a főbejáratnál. Rossz idő esetén (eső) a gyaloglás elmarad. Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba.)

 

 

Szerepjáték Est - Szesztilalom

 

Helyszín: Viktória Panzió Kecskemét, Horog utca 5-7.

Időpont: 2018. május 5., 19:00–21:30

 

Ármány, titkok, leleplezések, krimi, vacsora… Előkelő környezettel, változatos 3 fogásos menüvel és korhű zenével várnak rejtéllyel fűszerezett, szesztilalom korabeli vacsorára!

Kezdetét veszi a játék és a vacsora, majd… valaki holtan esik össze. De miért? …de hogyan? …ki tette? Kérdések töltik meg a feszültségtől megfagyott levegőt, melyekre a válaszokat nektek kell kinyomoznotok, illetve a valódi tettesnek elterelnie a gyanút szörnyű tettéről… Mellette mindenkinek megvannak saját titkai, küldetései…

A Szerepjáték Esten minimum 10, maximum 16 fős társaság részeként vesztek részt. Kedvezményes ár 5.990 Ft/fő, mely tartalmazza a 3 fogásos vacsorát + a Rejtélyes Vacsora-Szerepjáték Est-Szesztilalom játékot

Regisztráció

 

 

Anna and the Barbies koncert

 

Helyszín: TEKA, Rákóczi u. 2.

Időpont: 2018. május 5., kapunyitás: 20:00, koncert: 22:00-tól

 

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

Jegyár: 2200 Ft, kapható a Technika Kávézóban.

 

 

Anyák Napja a Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. május 6.

 

Az Anyukák 600,- Ft, a Nagymamák 300,- Ft értékű kedvezményes jeggyel léphetnek be az Állatkertbe!

Hétvégi látványetetések:

  • 10:30-11:00 Főszerepben az állatok és gondozóik: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik látványetetése
  • 14:30-15:00 Főszerepben az állatok és gondozóik: ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák látványetetése

 

 

Rigócsőr király

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Budai utca 15.

Időpont: 2018. május 6., 10:30

 

„Jaj, ez aztán mintapéldány, álla mint egy csőr a gólyán, ám de nem oly méltóságos, inkább csak úgy rigóságos, kérőm álla rigó csőre, hogy mert idejönni vele? Ez lenne a férjem? Legfeljebb konyhán a cselédem.”

Különleges előadásra számíthatnak az érdeklődők anyák napján: a mozgásszínházi elemek, a cirkusz, az élő játék, a tárgyjáték egyaránt szerepet kap a mostani produkcióban. A mese ugyanakkor megőrzi a történetet, érthető és átélhető formában jelenítve meg a szép, okos, de kényeskedő királykisasszony históriáját.

 

 

Zsibongó - családi délután

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. május 6., 15:00–17:00

 

Merülj el a különleges hangszerek világában az egész családdal! Találd meg a közös ritmust, legyen meg a harmónia, próbálj ki új hangszereket és alakíts zenekart! A foglalkozáson 5 földrész egzotikus hangszereit ismerheted meg és próbálhatod ki.

Jegyek a foglalkozás előtt a helyszínen vásárolhatók.

Belépőjegy:

  • Gyermek: 750 Ft/fő
  • Felnőtt: 1000 Ft/fő
  • Családi jegy: 3000 Ft (2 felnőtt + 2 gyermek 14 év alatt)
  • Kiegészítő jegy a családi jegyhez: 500 Ft/fő

 


Jazzlegendák 3. - The Revival

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. május 6., 18 óra

3 előadás 3 korszak egy rendhagyó jazztörténeti koncertsorozatban, zárásként a klasszikus jazz a II. világháború után határozza meg az irányt.

Vendég: Mudrák Mariann

Jegyek kaphatók a Hírös Agóra jegypénztáraiban, illetve online. Ár: 3000 Ft

 

 

Lajkó - cigány az űrben

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések: 2018. március 30., 18:00–20:30

 

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

 

 

Kitekintő: Kirándulás a szikesek világába

 

Találkozóhely: Fülöpszállás – vasútállomás, GPS: 46.819845, 19.245866

Időpont: 2018. május 5., egész napos program

Program: A vasútállomástól indulva a Duna-völgyi főcsatorna, majd mellékcsatornája mentén sétálunk ki a Kelemen-székre, és ismerkedünk meg a szik élővilágával. Ezután a Túzok-torony irányába gyalogolunk a pusztán, majd a Csonka-tornyot látogatjuk meg. Utunk végét homoki élőhelyen tesszük Soltszentimre vasútállomására. Innen vonattal megyünk vissza Fülöpszállásra. Túra hossza: körülbelül 20 km.

Részvételi díj: felnőtt 1200 Ft/fő, kedvezményes 800 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 3000 Ft. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

További információk, jelentkezés: Morvai Edina, +36704118445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Falk Art Fórum

 

Helyszín: Falk Miksa u. 18-20.

Időpont: 2018. május 5.

 

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Falk Miksa utcában a galériák összefogását, melynek központi témája ezúttal az antik bútorok és műtárgyak elhelyezése a modern lakáskultúrában, de anyák napjára is hangolódhatunk a művészet segítségével. 30 résztvevő galéria kínál extra progamot az utcába látogatóknak. Napjainkban óriási divat a lakberendezés és miközben hódít a minimalizmus, sokan mégis szeretnék magukat olyan tárgyakkal körülvenni, amelyeknek lelke van. Hogy miként lehet ezeket a stílusokat kombinálni, hogyan illeszthetőek be az antik bútorok és dísztárgyak a mai divatos berendezések közé, erre láthatunk majd példákat a fesztiválon.

Részletes program

 

 

Anyák napi libegőzés

 

Helyszín: KalandHegy Eplény, Malom-völgyi út 1/a

Időpont: 2018. május 5-6.

 

Ezen a hétvégén az anyukák és nagymamák ingyen libegőzhetnek Eplényben!

 

 

Előzetes: Európa-nap Kecskeméten

 

Helyszín: Europe Direct Információs Központ, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. május 9., 10:00–18:00

 

Érdekelődsz a robotika világa iránt? Bajnok vagy a Honfoglalóban? Szereted az állatokat? Vagy csak szeretnél egy kellemes délutáni filmnézéssel kikapcsolódni? Utazás, tanulás, munka Európában? Az EUrópa sátorban naprakész és hasznos információk várnak mindenkit az uniós polgárság adta lehetőségekkel kapcsolatosan. Kiadványokkal, játékokkal és kvízekkel készülnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Az országos Európa-totó fődíja egy kétszemélyes, egyhetes utazás Bulgáriába!

A nap minden programja ingyenes!

 

 

Macramic - kerámia workshop

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpontok: 2018. május 12. és 26.

 

Retro design modern köntösben. Napjaink lakáskulturájában egyre gyakrabban tünnek fel a ‘60-as, ‘70-es évek hippy életstílusának gyöngyszemei. Főként természetes anyagok, kézműves technikával készült, különböző népcsoportok mintavilágát felhasználó tárgyak ezek. A kötés, fonás, szövés is egy újra fénykorát élő technika, csakúgy, mint a kerámia. A foglalkozáson felfüggeszthető virágkaspókat és egyedi ékszereket készítünk, amiket különleges macrame csomózási technikával bolondítunk meg.

Fontos, hogy mindkét alkalommal vegyél részt a foglalkozásokon! Az első alkalommal készülnek el a kerámia alapok, a második alkalommal pedig a macrame kiegészítők.

  1. alkalom: május 12. (szombat) 14.00-17.00
  2. alkalom: május 26. (szombat) 14.00-17.00

Ékszereidet, tálaidat a második alkalom végén viheted magaddal.

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca és Murányi Viktória a macramic csapata

Részvételi díj: 6000 Ft/fő/2 alkalom/1 db workshop csomag, ami egységes agyagtömb feldolgozását jelenti. Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! Jelentkezési határidő: május 8.

További információ: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 máj. 2018 18:27
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449