TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezeket a programokat ne hagyd ki nyáron, Kecskeméten és környékén
08
2018 máj.

Ezeket a programokat ne hagyd ki nyáron, Kecskeméten és környékén

 

Beindul a fesztiválszezon Kecskeméten és a megyében, és nyár végéig ki sem fogy a szusz a programözönből! Segítünk válogatni, hova tudtok menni kikapcsolódni az elkövetkező hónapok napsütéses, ízes, dallamos hétvégéin.

 

 

VIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál

 

Helyszín: Kecskemét Főtér

Időpont: 2018. május 11-13.

 

„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!” - hangzik a mottója az az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idei fesztiváljának is. Hungarikum kiállítás és bemutatók, néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, kézműves foglalkozások, állatsimogató, lovaskocsizás, pecsétgyűjtő játék garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést. Az Aranyhomok Portéka vásári forgataggal, tanyai és kézműves termékekkel várja a vásárlókat.

Részletek

 

 

Városalapítók Napja Országos Rétesfesztivál

 

Helyszín: Kiskőrös, Petőfi tér

Időpont: 2018. május 18-21.

 

Az eseményen a régi korok hangulatát idéző réteskészítés mellett a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek.

 

 

Pünkösdölő

 

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Szoborkert 68.

Időpont: 2018. május 20-21.

 

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. Ópusztaszeren a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben. „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhetik össze ügyességüket a látogatók. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért.

 

 

38. Orbán-napi Borünnep

 

Helyszín: Hajósi Pincefalu, Hajós, Borbíró utca

Időpont: 2018. május 25-27.

 

A Szent Orbán tiszteletére rendezett ünnepség mindenkihez szól: a helyi kultúra és a helyi borok szerelmeseit, a sváb hagyományokat tisztelőket, a jó muzsikát, fergeteges bulikat kedvelőket, időseket és fiatalokat, családokat és baráti társaságokat egyaránt tárt kapukkal és pincékkel várja.

A kínálat egyebek mellett: előadások és kiállítás „Szőlő, Bor, Zarándoklat” témában, Borlovagrend felvonulása, a színpadon a balkáni-ethno-gipsy-punk műfajok ötvözője, a GypoCirkusz, a fiatalosan vagány akusztikus világzenei muzsikával érkező Góbé zenekar, az erőteljes hangzású akrobatikus rock and rollt játszó Supernem és a dinamikus és különleges hangzású beat rock' n roll zenekar, az Ivan& theParazol zenél majd többek közt.

A gyereknapra való tekintettel változatos gyerekprogramokkal - vásári bábjátékokkal, gyerekkoncertekkel és kreatív foglalkozásokkal - kedveskednek a gyerekkel érkezőknek. A

Bővebb információ

 

 

Muzsikál az Erdő

 

Helyszín: Vackor Vár Erdei Iskola, Belsőnyír 202.

Időpont: 2018. május 26-27., 10:00–19:00

 

Kerékpártúra, erdei séták, kalandpálya, a Ciróka Bábszínház „Medve – ének” című előadása, Lacikonyha, erdei komolyzenei koncertek, a Batyu Színház „Az elvarázsol fazék” című előadása, erdei divatbemutató a környezettudatosság jegyében, táncház, Petruska koncert, tábortűz, kiállítás, helyi termékek bemutatója és vására, gyerekfoglalkozások töltik meg élettel az erdőt.

Részletes program

 

 

Falvak éjszakája

 

Helyszín: Kunszállás, Fülöpszállás, Jakabszállás

Időpont: 2018. május 25-27.

 

Három ősi kun település szervezésében kapunk egy dózist a (f)alvatlanság ellenszeréből. KunFülöpJakabSzállás- szimBIOzisban a hagyományokkal a vidéki élet
szépségeire és azok fennmaradására helyezi a hangsúlyt. Lesz bábszínház, jurta mozi, repülőgép bemutató, szerelemlakat, autósmozi, közös fonottkalács-sütés… A kun-turális programok és fellépők mellett zöld faló, helyi ízek helyi termelőktől és gyermeknapi programok színesítik a kínálatot.

Részletek

 

 

XXVI. Kék Madár Fesztivál

 

Helyszín: Kalocsa

Időpont: 2018. június 1-2-3.

 

A Kék Madár Alapítvány már 26. alkalommal hívja életre Kalocsa színes és nívós programsorozatát, a Kék Madár Fesztivált. A háromnapos rendezvény folyamán koncerteken, előadásokon, gyermekműsorokon és kézműves bemutatókon vehetnek részt a látogatók, miközben egy jó ügy mellé állnak, hisz a beteg gyermekek támogatása a rendezvény elsődleges célja.

Részletek

 

 

2. Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. június 8-10.

 

A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál szervezői hagyományteremtő szándékkal a hírös városba invitálják a minőségi hazai sörök készítőit és kedvelőit, s a rendezvénnyel hozzájáruljanak ahhoz a nemes célhoz, hogy a jó magyar kézműves sör a hazai gasztrokultúra szerves részévé váljon. Az elmúlt években számos új sör született, a főzdék hagyományos receptúrákkal és merész újításokkal kísérleteztek, aminek eredményeképpen egyre színesebb a hazai kínálat. Ideje belekóstolni!

 

 

Keceli Meggyfesztivál 

 

Helyszín: Kecel, Szabadság tér

Időpont: 2018. június 8-9.

 

Vajon sikerül megdönteni a meggymagköpés rekordját? Nem csak ebben bizonyíthatnak a vállalkozó szelleműek, hanem a meggyfesztivál futóversenyén is. A jól megérdemelt pihenés pedig meggysör és hangulatos koncertek, például a Sziámi AndFriends klasszikus alter supergroup világába hallgathatunk bele.

Részletek

 

 

Össznépi Garázsvásár

 

Helyszín: Vacsiköz

Időpont: 2018. június 10.

 

Vásárolj kedves kecskeméti emberektől, olcsón, hasznos dolgokat! Itt a remek lehetőség, hogy gazdát cseréljenek a megunt holmik! De több ez mint egy szimpla vásár, ez itt közösségi életérzés és kalandos családi program is egyben! 

Részletekről hamarosan tájékoztatunk benneteket!

 

 

III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

 

Helyszín: Kecskemét Főtér

Időpont: 2018. június 18-24.

 

Kecskemét ereiben néhány napig a barackpálinka és a bor csörgedezik. Borutca, szakmai konferenciák, nagy közös koccintás biztosan lesz idén is!

Facebook oldal

 

 

Tiszavirág Fesztivál

 

Helyszín: Szolnok, Tiszai hajósok tere

Időpont: 2018. június 19-23.

 

Noha megyén kívüli program, de kihagyhatatlan! Szabadtéri filmnézés, világzenei koncertek (Delaney Davidson, Krakow Street Band, Hooten Hallers), tiszavirágzás, fesztivál életérzés. Kell ennél több a Tisza gyönyörű partján?

Facebook oldal

 

 

Múzeumok Éjszakája Kecskemét

 

Több helyszínen városszerte

Időpont: 2018. június 24.

 

Nincs még egy olyan intenzív nap Kecskeméten, mint a Múzeumok Éjszakája. Valóságos mediterrán forgataggá válik egy estére a város, megtelnek a múzeumok, kiállítótermek, közterek. 

 

 

CSIPERÓ

 

Több helyszínen Kecskeméten

Időpont: 2018. július 1 - 8.

 

Az ifi- és gyerektalálkozón a világ különböző országaiból érkeznek népzenei, valamint tánczenei előadók, akik bemutatják kultúrájukat, miközben az országok gyermekei kapcsolatot ápolnak egymással.

 

 

Bajai Halfőző Fesztivál

 

Helyszín: Baja, Szentháromság tér, Petőfi-sziget, Belváros

Időpont: 2018. július 12 - 15.

 

Baja nemzetközileg ismert, a rekordok könyve által jegyzett halfőző fesztiválja az idők során valódi fiesztává lett. Július második szombatján évről évre közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács vendégeli meg barátait halászlével a belvárosban. A fesztivál négynapos programsorozattá nőtte ki magát, mely több tízezer embert vonz. A bekebelezett étek mennyisége is gigászi: több mint húszezer adag bajai halászlé készül. Az ízletes ünnephez mintegy 14 tonna halra, 12 mázsa vöröshagymára, közel 600 kiló őrölt pirospaprikára, 14 ezer liter vízre és 12 mázsa halászlétésztára van szükség.

Részletes program

 

 

III. Jazzfőváros

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. augusztus 3-5.

 

Másfél nap alatt 30+ óra élőzene, 10+ óra swingtánc, 4 óra jazztörténeti előadás, kézműves sörök, street food, strandolás, futóverseny – minden, ami egy igazi nyári fesztiválhoz kell! A 0. napon (aug. 2. csüt.) swingtáncparty, a +1 napon (aug. 5. vasárnap) New Orleans jazz brunch.

Fellépők: Bratislava Hot Serenaders (SK), Bohém Ragtime Jazz Band (H), Bohém Trió (H), BrassDance (H), Coquette Jazz Band (INT), Echoes of New Orleans (INT), Guillaume Noaux (F), Gyárfás István Trió (H), How About Rita? (NL), JAZZ CAPITAL All Stars (INT), Kecskemét Jazz Orchestra (H), Mojo Workings (H), Morten Gunnar Larsen (N), Norwegian Jazz Kings (N), PapaJazz (H), Vintage Dolls (H)

Bővebb info

 

 

Őrült Hajók Versenye

 

Helyszín: Harta, Duna-part

Időpont: 2018. augusztus 10 - 11.

 

Kétnapos minifesztivál festői környezetben klasszikjuhé érzéssel és `legyünkegykicsitmáshol` hangulattal, csudajó koncertekkel, csomó értelmes-értelmetlen programmal és a jó öreg Dunával. Idén is a legőrültebb tákolmányok, úszó alkalmatosságok szelik a Duna vizét vagy süllyednek alá. Az esti koncerteken a Paddy and the Rats, Supernem és a Pedrofon szórakoztatja a nagyérdeműt, fantasztikus zenék kíséretében merülhetsz a fröccsbuborékok és sörhabok közé. A szomjasakat a sörkert és a borutca, az éheseket hartai kolbász, a gasztro sarok és még sok más finomság várja. A gyerekek se maradjanak otthon, nekik külön gyereksarok készül rengeteg programmal. Éjszaka a Dunán mécsesúsztatás, a parton giga tábortűz fokozza az élményt.

Részletes program

 

 

Ősök Napja - Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés

 

Helyszín: Bugac

Időpont: 2018. augusztus 10 - 12.

 

Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója több száz lovast és több ezer gyalogos hagyományőrzőt (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) hoz össze nyaranta.

Facebook oldal

 

 

Hírös Hét Fesztivál

 

Helyszín: Kecskemét Főtér

Időpont: 2018. augusztus 19 - 26.

 

Kecskemét kiadós bulival zárja a nyarat: koncertek sora, a Hírös Vágta és a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár idén is vár ránk!

Honlap


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 09 máj. 2018 08:51
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449