TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskemétiek! Benne vagytok egy új zöld kihívásban?
08
2018 máj.

Kecskemétiek! Benne vagytok egy új zöld kihívásban?


“Csomagolásmentes május!” elnevezéssel egész hónapos kihívást hirdetett a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi, akit korábban mi is kifaggattunk már, hogyan lehet zéró hulladékkal vinni a háztartást. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a háztartásokban keletkező hulladékok okozta problémákra és a megelőzés jelentőségére. Mi bevállaljuk. Te is?

Minden vásárlásunknál igyekszünk minimalizálni a hazahozott hulladékot, a piacra például kosárral, ökoszatyrokkal, dobozokkal járunk, és a hipermarketekben is kétszer megfontoljuk, biztosan kell-e az az agyoncsomagolt termék. Már napi szinten belefutunk olyan cikkekbe, melyek a környezettudatosságra intenek minket, szemünk elé tárva a csúnya valóságot óceánon úszó hatalmas szemétszigetektől a műanyagtól eltorzult testű állatokig. Szerencsére rengeteg előremutató kezdeményezésről is hallani óceántisztító masináktól szemétből készült divatcikkekig. Globálisan nem tudjuk megfékezni a szemetelést, viszont minden egyes vásárlásunkkal dönthetünk: a jó vagy a rossz oldalra állunk, figyelmesek vagyunk-e vagy teszünk az egészre. 

 

Dekoratív csomagolás, amiből óriási szemétkupac lesz

 

Persze nem egyszerű elkezdeni úgy vásárolni, hogy előre gondolkodunk, miből, mennyi mindent veszünk, ehhez passzítva a megfelelő tárolókat, így talán kapóra jön az, ha a közösség motiváló ereje mellett vág bele valaki a hulladékcsökkentésbe. A kihíváshoz itt tudsz csatlakozni, a lényeg pedig ilyen egyszerű: kerüld a túlfogyasztást, légy tudatos vásárló, ne végy le a boltok polcairól agyoncsomagolt terméket.

 


A vásárlásod után készíts egy képet, ami bizonyítja, ezt a kört zéró vagy minimális hulladékkal sikerült megúsznod, #hulladéknélkül taggel töltsd fel Instagramon vagy Facebookra, és megosztással ösztönözd az ismerőseid ugyanerre!

A posztolók között a szervezők trendi pamutszatyrokat sorsolnak ki.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 08 máj. 2018 17:33
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449