TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskemét ontja magából a programokat a május 11-13-ai hétvégén
10
2018 máj.

Kecskemét ontja magából a programokat a május 11-13-ai hétvégén

 

Nem tudjuk, mi történt, de mindenképp örülünk neki, hogy felébredt a város Csipkerózsika-álmából. A kicsik és nagyobbak, felnőttek, idősek, vásárlásmániások, kiskertészek, dőzsölni vágyók, tudóspalánták, ínyencek, hagyományőrzők, sportosak, szinglik, filmkedvelők mind jól járnak most hétvégén!

 

 

Joy-napok a Malom Központban!

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2.

Időpont: 2018. május 10-13.

 

Turbózd fel a gardróbod kedvezményes kuponok segítségével!

1. lépés: Irány a P1-es szinti INMEDIO és szerezd be a JOY Magazint a kedvezményes kuponokkal együtt.

2. lépés: Nézd át a tavaszi kollekciódat, mire van szükséged.

3. lépés: Lapozgasd Malom Magazint a legújabb trendek miatt.

4. lépés: Nézd át a kuponokat, melyik üzletben, mire kapsz kedvezményt!

5. lépés: Irány a Malom és shoppingra fel!

 

 

Éjszakai fürdőzés

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza krt. 5.

Időpont: 2018. május 11., 21:00-01:00, jegyértékesítés kezdete: 20:30

 

A lemezjátszóknál: DJ Matt Tyb, Flower, Danley, Zorex, Rolez

Normál belépő: 14 év felett 1.300 Ft/fő, 14 év alatt 900 Ft/fő. A normál belépőjeggyel az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

 • benti és kinti élménymedencék,
 • jakuzzi,
 • csúszdák,
 • benti termál medence,
 • 25 méteres úszómedence,
 • karibi terasz, panoráma medence

A Szaunavilág használatára is feljogosító belépő: 14 év felett 1.700 Ft/fő, 14 év alatt 1.300 Ft/fő. A rendezvényen a karibi bár és a belső étterem üzemel.

 

 

VIII. Helyi Termék Ünnep

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2018. május 11-13.

 

A hagyományőrző rendezvény idén a közösségi oltalom alatt álló nemzeti értékekről, a hungarikumokról szól. A háromnapos esemény bőségesen kínál minden korosztály számára egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző programokat: néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató, kézműves foglalkozás és az Aranyhomok Portéka tanyai termékei és a kézműves vásár árusai várják a látogatókat. Megelevenedik a Kodály-módszer, lesz táncház, operett, cimbalom, tárogató és nótaműsor. Emellett íjászat, és a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének a huszártábora is színesíteni fogja az eseményt. A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákból, illetve a kalocsai népművészeti alkotásokból is. A magyaros ízek kedvelői sem fognak csalódni.

 

 

Kettlebell Sport Európa-bajnokság

 

Helyszín: Mercedes-Benz Sport Akadémia, Olimpia u. 1.

Időpont: 2018. május 11-13.

 

23 ország 284 sportolója közül 10 kecskemétinek szurkolhatunk.

Program:

Május 11. (péntek)

 • 10:00 Férfi-Női Amatőr Szakítás
 • 14:00 Megnyitó
 • 14:30 Férfi-Női Profi Szakítás

Május 12. (szombat)

 • 10:00 Férfi-Női Amatőr Hosszúciklus
 • 14:00 Férfi-Női Profi Hosszúciklus

Május 13. (vasárnap)

 • 10:00 Veterán Kategóriák

 

 

Válogatás a legjobb dokumentumfilmekből

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. május 11-12.

 

Első alkalommal mutatnak be filmeket a BIDF - Budapest International Documentary Festival programjából. Több érdekes téma kerül előtérbe a négy kiválasztott film kapcsán:

 • A divatos férfi apropóján a siker és ami mögötte van.
 • Az Áldozat c. film annak az aspektusát mutatja meg, hogyan és miért adódnak olyan helyzetek az életben, melyek következtében a gyerekekből sokkal gyorsabban lesz felnőtt, mint kellene.
 • A Mesés élet azt mutatja meg nekünk, mi van akkor, ha egy autista kisgyerekhez a mesék, az animáció révén tudunk csak utat találni.
 • A Magnus c. filmben pedig azzal találjuk magunkat szemben, hogy vajon milyen lehet zseniként élni a „normálisak” világában?

Részletes program és jegyfoglalás

 

 

IV. Mozdulj! – Városrészi Sportnap Hetényegyházán

 

Helyszín: Hetényegyházi Közösségi Ház és udvara, Hetényi Könyvtár, Petrovics Park, Fenyő utcai Sportpálya

Időpont: 2018. május 12.

 

Ebben az évben is egy nap alatt ismerkedhet meg bárki a hetényegyházi sportolási lehetőségekkel. Aki ráadásul családosan nevez és kipróbál legalább 5 félét a kínált sportlehetőségek közül, az egyúttal részt vesz a LEGSPORTOSABB CSALÁD különdíj sorsolásán is. Délelőtt a Hetény Vezér Vándorkupa várja a kispályás futball szerelmeseit és csapatait, délután pedig a Hírös Agóra Hetényi Közösségi Házában és udvarán kipróbálhatja a spinracinget, ju-jitsut, modern táncot, néptáncot, senior tornát, íjászatot, kosárlabdát, tollast és ping-pongot. Kisgyermekes szülőknek egy könnyed babakocsis sétát ajánlunk, amely után a Hetényi Könyvtár udvarán babás játszóház várja a legkisebbeket. Ezek mellett lehet nevezni a csocsóbajnokságra is, így tényleg minden korosztály megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot.

Minden program ingyenes!

Információ: Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza, facebook.com/hetenyegyhazikozossegihaz, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/472-713, 20/408-2349

Facebook esemény 

 

 

II. Kertészeti Kiállítás és Vásár

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. május 12., 9-17 óra között

 

A II. Kertészeti Kiállítás és Vásár egyik legfontosabb célja, hogy népszerűsítse a kertkultúrát. További célkitűzésünk, hogy az érdeklődők széles köre megismerhesse azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével az Alföldön szebbé varázsolhatják, "kivirágoztathatják" környezetüket. A kiállítás célja az is, hogy ötletet adjon minden kerttulajdonosnak a tavaszi kertrendezéshez, valamint lehetőséget teremtsen arra, hogy a kertkultúrát kedvelők közvetlenül találkozhassanak a dísznövénytermesztőkkel és a kertész szakma más képviselőivel, és minőségi kínálatból választhassanak a tavaszi kertészkedéshez. A látogatóknak lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket a kertépítéssel, kertgondozással kapcsolatban a szakembereknek. A rendezvény nemcsak kiállításként, hanem piacként is működik. Megtalálható lesz minden, ami a virágültetéshez és gondozáshoz nélkülözhetetlen: vetőmagok, virágföld, szerves trágya, virágcserép, valamint egynyári növénypalánták is. A díszcserjék és díszfák sem hiányoznak a kínálatból.

A hófánk pálya akciós, 700 Ft-os áron használható korlátlanul a kiállítás és vásár hétvégéjén.

 

 

IV. Kecskeméti Lemezbörze

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. május 12., 9:00–15:00

 

A legcsaládiasabb hangulatú lemezbörzére várnak minden zeneszerető lemez, CD és kazettagyűjtőt.

Asztal bérelhető 2000 Ft/asztal áron, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

Teaceremónia

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi u. 1.

Időpont: 2018. május 12., 10 óra

 

Yukiko Tanaka, japán önkéntes nyelvtanár és vizsgázott Mester a Cifrapalota emeleti kakemono kiállítási termében tea ceremóniát tart, illetve mutat be. A program nyilvános; részvétel múzeumi belépő megváltásával történik. A rendezvény igyekszik a tradíciót követni, ezért kb. másfél órát vesz igénybe.

Kapcsolat és bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyúttal a Cifrapalotában egy hónapja megnyílt, kortárs japán függesztett falikép tekercs-változatokat bemutató időszakos kiállítást is megtekinthetjük.

 

 

Ásványokról kicsiknek és nagyoknak 4.

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1., Fuxreiter Ásvány-gyűjtemény

Időpont: 2018. május 12.

 

Előadó: Prof. Dr. Fuxreiter Mónika az MTA doktora, a Debreceni Egyetem tanára

Program:

 • Gyerekeknek (4-12 év) az előadás 11 órakor kezdődik: Mi található az ásványok belsejében? Milyen kemények az ásványok? Ásványok a mikroszkóp alatt. Ásványok a kémikus szemével. Ásvány-testvérek.
 • Gimnazistáknak, egyetemistáknak és felnőtteknek az előadás 15 órakor kezdődik: Út a kristályok belseje felé: Amit a kristályokról tudni kell. Kristályok a röntgensugárzás alatt. Matematikai fejtörő. Út a szépségek birodalmába.


Belépő: diák 200 Ft, felnőtt 400 Ft.

 

 

Kézművesség

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. május 12.

 

Program:

 • 10 és 12 óra között: Fonalas játékok
 • 16 óra és 17:30 között: Aprók tánca - Évadzáró mulatság, kézművesség: citromos linzer sütése

Információ: (76) 481 469

 

 

Duplaszaltó Játékparty - játékos társat keresőknek

 

Helyszín: Duplaszaltó

Időpont: 2018. május 12., 17:00–21:00

 

“Mi is próbáltuk már sokféleképpen az ismerkedést, de úgy döntöttünk, az a legjobb, ha személyesen találunk egymásra. Ráadásul mindenképpen úgy, hogy közben sokat nevessünk. Ezért játszunk! Kártyával, dobókockával,táblás játékkal, szavakkal, közben borozunk és ínyenckedünk is. Így teljes az életérzés! Az estnek két házigazdája van: Sanyi a játékfelelős, Anna pedig előkészíti az estét. Egy-egy esten max. 20 főt várunk, 10 férfit és 10 nőt. Nem ígérünk csodákat, ellenben kellemesebbé tesszük a napodat, vagy akár az egész hetedet, de az is lehet, hogy az egész életedet.”

Május 12-én a 30-55 közötti korosztály duplaszaltózik.

Info és jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., honlap, 30-6764345

Részvételi díj: 6000 Ft/ fő

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat - Időutazás

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. május 12., 17:30–18:30

 

Folytatódik a sorozat, ezúttal az időutazás témakörét járjuk körül! Izgalmas kérdésekre keressük a választ: Vajon egyáltalán lehetséges-e az időutazás? Mit mond nekünk erről a fizika? Hogyan építsünk időgépet? Mik azok a híres paradoxonok, melyek felmerülnek az időutazás kapcsán és mi a megoldásuk? És arról is szó esik, hogy lehet, hogy már közöttünk járnak az időutazók? Milyen "bizonyítékok" vannak? Ezekre és sok más hasonlóan izgalmas kérdésre keresi a választ az előadás egy izgalmas, érdekes power point prezentáció keretében.

Jegyek a helyszínen vásárolhatók, 1000 Ft.

 

 

2. Vadaskerti Fantasztikus Gyereknap

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. május 13., 10:00–18:30

 

Gyermekprogramok, mesék, színházi zenés előadások, bűvészkedés, játékok, ajándékok, lufi, vidámpark, ugrálóvár, lovacskázás, ügyességi játékok, arcfestés, kézműves vásár, tűzoltó autó, kedvenc kutyakiállítás és vidám állatságok várják a gyerekeket a Vadaskert előtti parkban.

A Vadaskerten belül pedig nem maradnak el a szokásos hétvégi látványetetések:

Délelőtt:

 • 10:30-10:40 Látványetetés indul az örvös medvéktől
 • 10:40-10:50 Rézusz makákók etetése
 • 10:50-11:00 Csacsik etetése a gyermekek bevonásával

Délután:

 • 14:30-14:40 Ázsiai törpe vidrák etetése
 • 14:40-14:50 Vízi teknősök etetése
 • 14:50-15:00 Lámák etetése a gyermekek segítségével

 

 

Lépj tovább előadás és koncert Bagdi Bellával

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 1.

Időpont: 2018. május 13., 18:00–20:30

 

Élj az életfeladatoddal összhangban lévő életet, mely tele van szeretettel, örömmel, békével és áldott a múlt sebeinek gyógyulásától! Ezen az estén olyan gondolatokat és eszközöket kapsz, amelyek segítenek, hogy elengedd a régit, készen állj a legjobbra és képes legyél elindulni az úton.

Jegyvásárlás személyesen: Bio Csemege Bio bolt, Alföld Áruház, Deák F. tér 6. Telefon: 36-76-483-711/186 mellék, Online jegyvásárlás

Jegyár: 2.900 Ft, a koncert előtt a helyszínen: 3.500 Ft.

Részletek

 

 

Kitekintő: Lupa-tó, Budapest tengerpartja

 

Helyszín: Budakalász, Tó utca 1.

Nyitás: 2018. május 11.

 

Budapest északi határában egy 100 hektáros területen található a kristálytiszta vizű Lupa-tó, ami ma már Magyarország legnagyobb egybefüggő strandja, minden igényt kielégítve, amit csak el lehet képzelni: találunk olcsóbb árfekvésű, de minőségi strandot, az Öböl Strandot, valamint a Prémium Beachet, különböző látogatói csoportokat megcélzó szolgáltatásokkal, családi strandot, sport beach-et, a bulizósabb strandolókat a Long Island elnevezésű félsziget vízparti klubjai várják, de lesz VIP rész is a tengerpartot idéző strandon.

Facebook oldal

 

 

Előzetes: Nagyi program - leendő és aktív nagyszülők részére - tavaszi tali

 

Helyszín: Libri Könyvesboltok, Korona u. 2.

Időpont: 2018. május 14., 17:30–19:00

 

Nagyszülőnek lenni a XXI. században kihívásokkal teli, boldogságbombákkal fűszerezett állapot.

Akiket várnak:

 • leendő és gyakorló nagyszülőket (nagymamákat és nagypapákat egyaránt)
 • téma iránt érdeklődőket, szimpatizálókat

Csoportlétszám: max. 12 fő

A programot vezeti: Czinkóczi-Dori Szilvia mentálhigiénés szameber, közgazdász, 2 gyermekes édesanya és feleség

A programon való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet Sziszinél és szabad helyek függvényében a helyszínen.

Az első találkozón való részvétel ingyenes.

 

 

A modern kert festői - Művészettörténeti vetítés és előadás

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. május 15., 18:00–21:00

 

Bevezetőt mond: Kovács Ágnes művészettörténész.

Claude Monet megszállott kertész volt, aki sokak szerint a művészettörténet legfontosabb festményeit készítette kertekről. De nem ő volt az egyetlen. A kert olyan nagyszerű festők műalkotásainak is központi témája, mint Van Gogh, Bonnard, Sorolla, Sargent, Pissarro vagy éppen Matisse. Többek közt az ő művészetüket mutatja be a londoni Királyi Művészeti Akadémia újszerű és szerteágazó kiállítása. A film a kiállított képektől elrepít minket egészen Givenry és Seebüll gyönyörű kertjeiig. Ezen a varázslatos világkörüli utazáson felfedezhetjük, hogyan építették és gondozták a kerteket Monet kortársai, hogy aztán azok érzékletes motívumokká, absztrakt színekké, látványos szépséggé és utópikus elképzelésekké váljanak a vásznon. Kurátorok, festők és kertrajongók szenvedéllyel vezetnek végig minket, hogy az impresszionisták, poszt-impresszionisták és a XX. század elejei avantgárd festők művei által felfedezzük, hogyan vált egyre közkedveltebb témává a kert, és mitől ennyire maradandó a varázsa mind a mai napig. A film kihagyhatatlan a kertészet és a festészet rajongói számára is.

Jegyár: 850 Ft.

 

 

Glow Yoga - Jógázzunk UV fényben!

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. május 17., 18:00–19:30

 

“Legyél kezdő vagy éppen haladó jógi egy biztos, ezen az alkalmon új színekkel festjük meg a jógázás élményét. Dobd fel a jógás szetted egy-egy fehér vagy neon színű ruhadarabbal, a többiről majd mi gondoskodunk!”

Program:

 • 18:00-18:30 Előkészületek, testfestés 
 • 18:30-19:15 Slow flow jógagyakorlás
 • 19:15-19:30 Vezetett relaxáció

Részvételi díj: 2000 Ft

 

 

Dolce vita - Toszkán barangolások

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. június 8., 18 óra

 

Kezdjük a nyarat egy ízutazással Toszkánába! Az est házigazdája Bartal Zita séf, aki diplomáját a Toszkána Nemzetközi Séf Akadémián szerezte.

A gasztronómia iránti érdeklődése akkor kezdődött amikor Genfben élt és felfedezte a piacra járást, mint a legjobb hétvégi programot. Az ámulatba ejtő alapanyagok láttán kezdte a recepteket bújni, majd ezt a hobbit Sienában szakács diplomára váltotta, ahol a klasszikus olasz konyha mellett Toszkána különlegességeit is elsajátította. Hiszi, hogy egy jó ételhez a két legfontosabb dolog a minőségi alapanyag és a szívünk, amit beleteszünk.

Menü:

 • Pici cacio pepe: Juhsajtos-borsos pici tészta
 • Rostincana all'erbe: Fűszeresen sült oldalas
 • Panzanella: Toszkán kenyérsaláta
 • Cantucci: Toszkán mandulás keksz

A menü ára 7900 Ft/fő, mely korlátlan kávé, ásványvíz és 2 pohár Prosecco fogyasztását tartalmazza. Jelentkezés itt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 10 máj. 2018 14:38
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449