TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Tutira nem fogunk unatkozni Kecskeméten, a pünkösdi hosszú hétvégén
17
2018 máj.

Tutira nem fogunk unatkozni Kecskeméten, a pünkösdi hosszú hétvégén

 

Elfogadsz tőlünk egy tanácsot? Ma feküdj le időben és pihenj rá a hosszú hétvégére. Hogy miért? Mutatjuk! Előre szólunk: ez tényleg hosszúúúú lesz! Végeláthatatlan órákon át mazsoláztunk a programokból, szerkesztettünk, két évet öregedtünk közben, de kész vagyunk!

 

 

Mesezene koncert és nyílt nap

 

Helyszín: M. Bodon Pál Zenei Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Bihar u. 6.

Időpont: 2018. május 18., 14 óra

 

Harmadik alkalommal rendezi meg a Kecskeméti M. Bodon Zeneiskola nagysikerű nyílt nappal egybekötött Mesezene koncertjét. 14 órától fogadja az intézmény a zeneórákra bekukkantani vágyókat: a hangszerek megismerése, hallása segítség a gyerekeknek a jövőbeni hangszerválasztáshoz. Felnyitják a zongorát, megpengetik a húrjait, a gyerekek megszámolhatják, hány dobfelszerelés van az ütőteremben, megszólaltathatják a különböző fúvós és vonós hangszereket és betekintést nyernek, hogyan zajlanak a hangszeres órák. 17 órától pedig a Mesezene koncerttel kedveskednek a gyerekeknek.

A belépés díjtalan.

 

 

Rémálomból a hamis fénybe

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2018. május 18., 16.00

 

Papír hercegnő olvasókör: Az Elle Kennedy és Jen Frederick által alkotott szerzőpáros ifjúsági regénye kamaszok millióit ragadta magával világszerte, és ez a népszerűség nem véletlen. A Malom májusi olvasókörében mindannyiunknak lehetősége adódik, hogy beszélgessünk erről az izgalmas, tabudöntögető alkotásról, és megosszuk a könyv többi rajongójával azokat az élményeket, amiket az olvasása közben éltünk át.

 

 

Erősségeink – lehetőségeink a hétköznapi csatáinkban

 

Helyszín: Helyszín: Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (Egészségügyi Központ) Előadóterme, Piaristák tere 7.

Időpontok: 

 • 2018. május 18. péntek 14:00-17:00-ig
 • 2018. május 25. péntek 14:00-17:00-ig
 • 2018. június 1. péntek 14:00-17:00-ig
 • 2018. június 8. péntek 14:00-17:00-ig

 

Felgyorsult világ, fogyasztói társadalom, X,Y, Z generációk, munka kontra magánélet. Manapság oly sokszor hallható fogalmak, melyek mindenkinek mást és mást jelentenek! De hogyan viszonyulunk ehhez a megváltozott világhoz? Hogyan éljük meg a mindennapjainkat? Milyen új eszközeink vannak a problémák leküzdésére, illetve a régieket kidobhatjuk? Milyen új kihívásokkal szembesülünk nap, mint nap? Hogyan támogat a családunk, és mi hogyan támogatunk? Siker egyenlő tudás! Vagy manapság valami más?! Keressük együtt a válaszokat, játékosan, mégis nagyon komolyan!

Az előadásokat kifejezetten szülőknek, nevelőknek ajánlják, de várnak minden érdeklődőt. A programon való részvétel ingyenes. Információ: www.aranyhomok.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 0676/504-780

 

 

A múzeumi világnap keretében:

 

Így csináljuk mi! – Fedezd fel a múzeumot!

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2018. május 18.

 

A múzeumban dolgozó szakemberek interaktív előadásokon keresztül mutatják be, milyen tevékenységek zajlanak a múzeumi kulisszák mögött, rejtve a külvilág szeme elől. Az előadások közérthető nyelven zajlanak, vetítettképes bemutatóval, melynek során előkerülnek az egyes szakmák munkaeszközei, a múzeum régi gyűjteményi darabjai, újkeletű leletei, amelyek segítségével közelebb kívánjuk vinni, érthetőbbé tenni a múzeum titokzatos világát a látogatók számára.

Előadások:

 • 9.00 Mit rejt a föld? - Munkában a régészek. Kolonics Bence – régész, Skriba-Nagy Mónika – régész)
 • 11.00 Fából vaskarikát – Varázskezű restaurátorok. Boros Ilona – segédrestaurátor
 • 12.00 Kecskemét helytörténetének új szegmensei – Betekintés a Történeti-Néprajzi gyűjtemény munkájába. Hajagos Csaba – történeti-néprajzi gyűjteményvezető, Bezsenyi Ádám – gyűjteménykezelő, Szalai Sándor – gyűjteménykezelő
 • 13.00 Harmóniában a művészetekkel – A művészettörténész munkája. ifj. Gyergyádesz László – művészettörténész–főmuzeológus, gyűjteményvezető
 • 14.00 Szórakoztatva tanulni – Játékmester a múzeumpedagógus Merinu. Éva –múzeumpedagógus

 

 

A Biblia színei

 

Helyszín: Kálvin tér 1., a Kálvin-szobor mellett

Megnyitó: 2018. május 18., 16 óra

 

A Ráday Múzeum ebben az évben A Biblia színei című, szabadtéri tablókiállítással köszönti a múzeumi világnapot, a múzeumok nemzetközi ünnepét.

“A Biblia színei - üde sárgák és mélyzöldek, ragyogó fények és sötét tónusok, nyári napsütés és téli táj. Nyolc színes, nagyméretű reprodukció mesél a Bibliáról, talán kissé szokatlan módon. A képek hol a naturalizmus eszközeivel, hol mesebeli jelenetekkel, hol hűen a Biblia díszleteihez, figuráihoz, hol kiszakítva az ismert történeteket eredeti közegükből idézik meg a Biblia fontos jeleneteit. A kiállítással a 19. század végi, 20. század eleji művésztelepekhez kapcsolódó képzőművészek, Ferenczy Károly, Iványi-Grünwald Béla, Fényes Adolf, Koszta József, valamint Barta Ernő festményeinek bemutatásával a Biblia népszerűsítésére teszünk kísérletet.”

Az eredeti festmények a Szépművészeti Múzeum Budapest tulajdonában állnak. A kiállítás május 18-tól szeptember 30-ig látogatható.

 

 

Soma Mamagésa: Az új nő és az új férfi jellemzői; nyitás a változásra; új dolgok születése

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. május 18., 18:00–20:00

 

Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb spirituális tanítója, életszemléleti tanácsadója, Spitzer Gyöngyi, művésznevén Soma Mamagésa vendégeskedik városunkban. Az előadás után a résztvevők feltehetik kérdéseiket Somának, dedikáltathatják kedvenc könyveiket, illetve könyvvásárlásra is lesz lehetőség.

Részvételi díj: 4500 Ft

További infó: 0630/743-8446

 

 

Társtaláló táncparti

 

Helyszín: Club Pizzéria, Kerkápoly u. 1.

Időpont: 2018. május 18., 20:00-24:00

 

Eleged van a virtuális társkeresésből, szeretnél kötetlenül ismerkedni, bulizni? Itt a lehetőség! A rendezvényen kötetlenül tudsz ismerkedni, barátokat szerezhetsz, társat találhatsz!

“A korod nem véd meg a szerelemtől, de a szerelem megóv az öregségtől!”

Részvételi díj: 3.000,- Ft. Hozd magaddal szingli ismerősöd is és meglepetés ajándékot kapsz!

Bővebb info és jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

CsaK neked: MintaPinty koncert

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. május 19., 10:00–11:00

 

A Leskowsky Hangszergyűjtemény szervezésében megvalósuló CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat olyan gyerekeknek és szüleiknek szóló különleges zenés programokat mutat be, melyekkel ritkán találkozhat a kecskeméti közönség. Mostani vendég: MintaPinty Zenekar

Belépőjegy:

 • Gyermek: 750 Ft/fő
 • Felnőtt: 1000 Ft/fő
 • Családi jegy: 3000 Ft (2 felnőtt + 2 gyermek 14 év alatt)
 • Kiegészítő jegy a családi jegyhez: 500 Ft/fő

 

 

3 a magyar igazság - 3 kihívás napja

 

Helyszín: Kecskemet Decathlon, Kadafalvi út

Időpont: 2018. május 19., 10:00–15:00

 

Rögbis, röplabdás és kosárlabdás kihívás várja a sportos családokat. Legalább három mozgásformában kell teljesítened a feladatot és ennek tényét a játékvezetőkkel igazoltatnod kell a pontgyűjtődön. A pontokat családi „munkamegosztásban” is összegyűjtheted, attól függően, hogy kinek melyik mozgásforma testhezálló. Miután mindezzel megvagy, a rendezvény regisztrációs pultjánál elhelyezett gyűjtőládába dobd be a pontgyűjtő kártyád és jöhet a következő kör. Nyeremények: sportszerek.

A program ingyenes, de a helyszínen regisztrációhoz kötött.

 

 

35 éves a Kecskeméti Planetárium

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. május 19., 15:00–17:00

 

1983. május 17-én nyílt meg a Kecskeméti Planetárium. Itt-ott már megkopott a festék, de a majd 50 éves Zeiss ZKP-1 vetítő csak teszi a dolgát és minden nap elvarázsolja a látogatókat. Úgy gondolták, hogy megérdemel ez a vetítő egy kis ünneplést. Ezért szeretnének meghívni minden érdeklődőt egy közös délutánra a Planetáriumba.

Programterv:

 • 15:00 Születésnapi lézershow, előtte köszöntőt mond Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere
 • 16:00 Bolygók és csillagok - E. Kovács Zoltán előadása a csillagászat alapjairól

 

 

Belle és Sebastien 3 - Mindörökké barátok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítés: 2018.05.19. szombat, 16:00


Belle és Sébastien története a mostani harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.

Színes, szinkronizált, francia családi-kalandfilm, 97 perc, rendezte: Clovis Cornillac, szereplők: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Clovis Cornillac.

 

 

Pünkösd a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. május 19-21.

 

2018. május 19-21., szombat, vasárnap, hétfő

 • 10:30-11:00 Fókuszban az állatok és gondozóik: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik látványetetése
 • 11:15-12:00 Bátorságpróba: kígyósimogató
 • 14:30-15:00 Fókuszban az állatok és gondozóik: ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák látványetetése
 • 15:30-16:00 Bátorságpróba: kígyósimogató

Pünkösd vasárnap és hétfőn

 • 10:00-16:00 Ajándék arcfestés a gyerekeknek!

 

 

Pünkösdi villámcsődület és vigadalom

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2018. május 21., 15:30

 

A regisztráló családokat jelképes ajándékkal, valamit egy buborékfújóval lepik meg, és azt kérik, hogy pontban 16 órakor kiáltsuk együtt: “családban élni jó!”, majd fújjuk színes buborékokkal tele Kecskemét főterét! A flashmobot követően tánccal és énekkel veszi kezdetét a vigadalom. A Bütykölőben virágkoszorút készíthetnek az érdeklődő családok, de lesz interaktív zenés folklórszínház, valamint táncház is, és idén is megválasztják a pünkösdkirályt és kiskirálynét. A jó hangulatról Gulyás László vándormuzsikus, a BaHorKa Társulat és a Ballószögi Kincsecskék gondoskodik.

Szervezők: Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye.

 

 

Kitekintő: Három Határ Teljesítménytúra

 

Találkozóhely: Izsák, Kossuth L. tér 6., Művelődési Ház (GPS: 46.801117, 19.359776)

Időpont: 2018. május 19.

 

A teljesítménytúrát a Kolon-tó körüli három település rendezi: Fülöpszállás, Soltszentimre és Izsák. Az útvonal a Turjánvidék változatos, természeti értékekben gazdag területein halad, érinti a Kolon-tó homokbuckáit és vízparti részeit. Három távon lehet nevezni: 15, 25 és 50 km.

További részletek, jelentkezés 

 

 

Szamócás Vásári Forgatag

 

Helyszín: Lajosmizsei Központi Park

Időpont: 2018. május 19.

 

Egész nap ingyenes programok várják az eperimádókat: szamócalekvár és szamócás süti sütő verseny, kézműves vásári forgatag, finom ételek-italok; ügyességi népi játékok; szamócavásár; könyvtári sátor: újságolvasás, könyvturi, ügyességi játékok, játékos feladatlapok, fabrikáló; kézműves foglalkozások: agyagozás, csuhé játékok, körmönfonás, gyöngyfűzés, nemezelés, mézeskalács írókázás, Pünkösdi Király és Királyné választás, koncertek, műsorok.

Részletes program

 

 

Belső fényem - pünkösdi jógahétvége

 

Helyszín: Lakitelek-Tőserdő, Kontyvirág Erdei Iskola

Időpont: 2018. május 19-20.

 

Kundalíni jóga, hatha jóga, jógatánc, hangfürdő, meditáció, csend gyakorlat, jógafilozófia

Programvezetők:

 • Reni Charansev Kaur jógaoktató, hangtál terapeuta
 • Ági jógaoktató, A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán végzett buddhista tanító

Részételi díj: 20.000 Ft

További információ, jelentkezés:

 • Reni: 70/ 4927184, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Ági: 30/6910993, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Előzetes: Zöld babavárás

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. május 22., 10:00–12:00

 

Ott a helyed, ha

 • tudatos vásárlóként és a környezet védőjeként szeretnéd a gyermekvárást/vállalást is a legkörnyezettudatosabban tölteni,
 • ha mindig is érdekelt a mosható pelenka, csak nem mertél belekezdeni vagy nem látod át a lehetőségeket, 
 • gyere el, tapasztald meg testközelből, milyenek a mosható pelenkák és az egyéb környezettudatos babaholmik, és hogyan kell őket használni!

És hogy mi a tét?

 • Mosható pelenkával gyerekenként közel 2 tonna veszélyes hulladékot spórolhatsz a Földünknek, és több mint 100.000 Ft-ot a pénztárcádnak.
 • A környezettudatos termékekkel egészségesebb életteret teremthetsz a picinek és családodnak.
 • A gyermekednek is példát mutatva környezetkímélőbb életmódot valósíthatsz meg!

A bemutató ingyenes, a Földművelésügyi Minisztérium Zöld forrás támogatásával valósul meg.

 

 

Női arcok, női élethelyzetek: Sáfár Mónika

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2018. május 22., 17 óra

 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület újabb teadélutánt tart, a vendég ezúttal Sáfár Mónika, Jászai Mari Díjas színművész. Beszélgetőtársa Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke. A beszélgetést moderálja Varga Mónika, a KTV szerkesztő, műsorvezetője.

 

 

Film-színház-klub: Carlo Goldoni - Chioggiai csetepaté

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. május 22., 18 óra

 

Ezúttal Carlo Goldoni CHIOGGIAI CSETEPATÉ című művének színpadi változatát láthatják a nézők, melyet a 2012/13-es évadban állított színpadra Rusznyák Gábor. A főbb szerepekben Decsi Edit, Sirkó László, Fazakas Géza, Orth Péter és Hajdú Melinda látható.

Meghívott vendég: Decsi Edit

Belépődíj: 600 Ft. Diák és nyugdíjas kedvezmény 50%. Csoportos jegy vásárlása esetén 15% kedvezmény, melyek megválthatók online és a színház ismert jegypénztáraiban.

 

 

A természet katedrálisában

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Megnyitó: 2018. május 23., 17 óra

 

Paál László (1846-1879) festőművész kiállítása.

Megtekinthető: 2018. augusztus 26-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényterem, Horog u. 9.

Időpont: 2018. május 24., 8:00

 

A PreziMester csapata, Szugyiczki-Györfi Katalin kommunikációs tréner és Vincze Izabelle dizájner megmutatja, hogyan adj el hatékonyan értékesítési prezentációval.

Ne hagyd ki, ha úgy érzed:

 • rettegsz az értékesítéstől,
 • próbálkozol ugyan, de van még mit csiszolni a technikádon,
 • profi eladónak tartod magad, de szeretnél vagány prezentációt használni hozzá.

Részvételi díj: 5000 Ft

Jelentkezés

 

 

Szekeres Adrien Stúdió koncert Unplugged

 

Helyszín: Pannónia Stúdió, Budapest, Hűvösvölgyi út 64.

Időpont: 2018. május 26., 18:00

 

Történetekkel megfűszerezett zenei kaland keretében Szekeres Adrien bemutatja kedvenc dalait négy kiváló zenész kíséretében: Kiss Gábor - zongora, Gátos Bálint - basszusgitár, Kovács Tamás - percussion,Schneider Zoltán - gitár évek óta az énekesnő zenekarának tagjai.

Jegyár: 12990 Ft - 14990 Ft

 

 

Trendalelke Könyves Villámcsődület

 

Helyszín: Kecskemét Főtere, 0 kilométerkő

Időpont: 2018. június 8., 18:00-19:00Csatlakozz hozzánk a kedvenc vagy az éppen olvasott könyveddel a 0 kilométerkőnél, hogy egy kicsit dicsőítsük a favoritokat, és hirdessük az igét: olvasni menő!

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 máj. 2018 12:46
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449