TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Láttad már a Ciróka Üveghegy-díjat nyert előadását?
17
2018 máj.

Láttad már a Ciróka Üveghegy-díjat nyert előadását?

 

2018. május 7-12. között versenyeztek a különféle előadások a IX. Kaposvári Nemzetközi ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén, ahova A lepkeoroszlán című kecskeméti darabot is beválogatták, sőt, díjazták is! A zsűri a legjobb gyerekszínházi előadásért járó Üveghegy-díjjal jutalmazta a produkciót, amelyet Vidovszky György rendezésében, 2017 novemberében mutatott be a Ciróka Bábszínház társulata.

 

A lepkeoroszlán a negyedik produkció, amellyel a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat elnyerték a cirókások. 2002-ben az Árnyak Színháza, 2013-ban A Csomótündér, 2016-ban pedig a Lúdas Matyi érdemelte ki az elismerést.

A lepkeoroszlán c. darabot Michael Morpurgo azonos című gyermekregénye alapján írta Kolozsi Angéla; dramaturg: Dobák Lívia; koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter; tervező: Mátravölgyi Ákos; zeneszerző: Monori András. Játsszák: Dénes Emőke mv., Bárnai Péter mv., Ivanics Tamás, Krucsó Júlia Rita.

 

 

A produkcióról:

Sokféle élet létezik: sokféle gyerekkor, sokféle barátság. Bertie például Dél-Afrikában tölti a gyerekkorát, egy zárt farmon, a szavanna kellős közepén. A farm kerítésén túl csak úgy nyüzsögnek a leopárdok, foltos hiénák, cerkófmajmok, zsiráfok és elefántok: mintha Bertie egy állatkertben élne - csakhogy ebben az esetben ő van bezárva...
Szülei féltik, ezért nem mehet ki a farmról, odahaza viszont nincs kivel játszania. Bertie egyetlen öröme, hogy a házuk mellett álló fáról nézheti a szavanna életét. Egy nap megpillant egy fehér oroszlánkölyköt, és ez - ahogy az ember életében minden jelentős barátság - egy csapásra megváltoztatja az életét...

Az előadást 6 éves kortól ajánlják!

 

Ekkor láthatod legközelebb:

Az előadás legközelebb a Múzeumok éjszakáján, június 23-án, 22 órakor lesz látható. A nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes regisztráció mindenképpen ajánlott.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 18 máj. 2018 13:08
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449