TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kitesz magáért az idei Csiperó: sztárözön Kecskeméten!
05
2018 jún.

Kitesz magáért az idei Csiperó: sztárözön Kecskeméten!

 

Nagy neveket lát vendégül Kecskemét az ifjúsági fesztiválon! A szervezők év eleji felhívására érkezett ifjúsági közönségszavazatok alapján többek közt zenélnek: Kelemen Kabátban, Punnany Massif, Zoord, Aurevoir, Úzgin Over, Budapest Bár. Továbbá esténként Szilágyi Áron menedzselésével a Romkerti Koncertek hangulata tölti meg színekkel és élettel a belvárost. Lesz még Európai Piknik nap Benkó Zoltán Szabadidőközpontban; Magyarország öröme, vagyis a határon túli magyar csoportok seregszemléje, amelyen 650 gyermek 650 másodpercben magyar népdalokat énekel, köszöntve a születésnapos várost; Nemzetközi ÉlményMűhely, melyen egy 650 cm magas víztorony megépítése a cél; majd lézershow és tűzijáték búcsúztatja a régió legnagyobb ifjúsági fesztiválját.

 

 

15. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

 

Időpont: 2018. június 30. - július 7.

 

A találkozóra 20 országból 30 csoport, összesen 600 fiatal érkezését várják a szervezők. Távoli országok sem először képviseltetik magukat; az egyik már régi ismerős Új-Delhiből, míg a japán testvérváros, Aomori másfél évtized után ismét küld tizenéves ifjakat, akiket szokás szerint szintén hasonló korú fiatalokat nevelő családoknál szállásolnak el.

Itt tartózkodásuk ideje alatt a külföldi csoportok mindegyike felkeresi az egyedülálló kecskeméti városháza szecessziós dísztermét és a város fontosabb kulturális műhelyeit, valamint részt vesz a mobil applikáció segítségével zajló interaktív városismereti rejtvény-megoldó túrán.

A főtéren minősített kézműves alkotók vására mellett családos játszó- és pihenő sarkok várják a nyári szünidőben itthon lévő kicsiket és nagyokat. A fesztiválhét alatt a Vérellátó Központban pedig várják majd az önzetlen segítőket, donorokat meglepetésekkel.

 

A Trendalelke válogatása a programkínálatból:

 

 

2018. június 30. szombat

 

19:30 Légy Jó Mindhalálig!

A keceli Musical Stúdió előadásában.

 

 

2018. július 1. vasárnap

 

18:00 Fesztivál parádé

A résztvevő csoportok felvonulása

Útvonal: Vasútpark – Rákóczi út – Szabadság tér – nagyszínpad

 

19.00 Megnyitó ünnepség

Helyszín: Főtér, Nagyszínpad

Fellépnek a találkozóra érkező külföldi gyerekcsoportok. A rendezvényt megnyitja a találkozó fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és a város kulcsát átadja a gyerekeknek: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

20.30 A kecskeméti Hírös Néptánctanoda és a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium néptánccsoportjának műsora

Helyszín: Főtér, Nagyszínpad

"KÖNNYEK TAVA" című egy órás táncjátékuk a Szent Anna tó legendája alapján készült.

 

 

2018. július 2. hétfő

 

20:00 Kelemen Kabátban koncert

Az együttes 2011-ben debütált az időközben kultikus pophimnusszá vált ’’Nyári Dallam’’ című eurodance dallal. A zenekar sikerének titka a humoros, karakteres dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik. 2013-ban határozott úgy a három alaptag (Horváth Boldizsár, Horváth Gáspár, Pápay Mihály), hogy csak élő koncerteket adnak zenekari felállásban.

 

 

2018. július 3. kedd

 

20:00 Punnany Massif koncert

2003-ban alapított pécsi hiphopzenekar. Műfaja önmeghatározása szerint társadalom-funk.

 

 

2018. július 4. szerda

 

20:00 Zoord koncert és táncház

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel veszi át a hatalmat a gerincvelő és az izomrostok felett. Nem táncházas zene, annál mélyebb, zsigeribb élmény amit a hegedű és az ének szárnyaló hangja időről-időre felold. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.

 

 

2018. július 5. csütörtök

 

19:00 EURÓPA-MIX

 

20:00 A cataniai Liceo Statale Colonna zenekarának koncertje

 

21:30 Tűzzsonglőr bemutató

 

 

2018. július 6. péntek

 

20:00 Aurevoir koncert

Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje van rájuk. Legvalóbb lényegük azonban éppen az, hogy kategorizálhatatlanok; nem szorítják magukat műfaji határok közé.

 

 

2018. július 7. szombat

 

18:15 Meglepetés a Kossuth-téren

 

19:00 Záróünnepség

 

21:00 Budapest Bár koncert

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez!

 

22:30 Találkozzunk újra Kecskeméten 2020-ban! Lézer-show és tüzijáték

 

 

Romkerti esték

 

Időpont: 2018. július 2-6.

 

A Csiperó alatt a Romkert minden este igazi várázs-kertté alakul ahol mesés fények ölelésében, akár függőágyakban is részesei lehetünk a nemzetközi programkínálatnak. Minden este tíztől a különleges hangulatú helyszín máshol ritkán látható kikapcsolódást kínál koncertekkel, kiállítással, utcaszínházzal és filmmel. Az összművészeti programok áthidalják a földrajzi és kulturális távolságokat, hogy Kecskemét legrégebbi templomának romjain szülessen valami új minden este.

 

Minden este

 

Mikrokozmosz - lampionvilág a Romkertben

A kecskeméti kortárs művészek által készített lampionvilág régi bölcsek világszemléletére épül, akik szerint az egész univerzum benne rejlik a legkisebb élőlényben is. A világító rovarok és növények az égbolt csillagait tükrözve tárják fel a természetben megbúvó világegyetemet.

 

 

2018. július 2. hétfő

 

22:00 La Ruta del Trompe Show (Chile)

Élő zenés roadmovie a világ körül a doromb nyomában egy chilei MC és egy DJ bámulatos előadásában. (Angol/spanyol nyelvű program)

 

 

2018. július 3. kedd

 

22:00 Krokodill

Az urbánus latin zene magyarországi, első képviselőinek, az Anselmo Crew-nak volt frontemberei által életre hívott, akusztikus banzáj duó. A nagyvárosi közegbe oltott, Manu Chao által közkedvelté tett katalán rumba, és a dél-amerikai cumbia, most kiegészülve a Zuboly beatboxos, ütőhangszeres tagjával, Szarvas Dáviddal.

 

 

2018. július 4. szerda

 

22:00 Tintaló Társulás - Horgászni tilos!

Utcaszínház előadás, mely a Romkert közepén magas világítótoronyból kíméletlenül lecsap minden korosztály rekeszizmára.
A kecskeméti társulat kihagyhatatlan produkciója nyelvi korlátok nélkül. Itt, a feneketlen óceán és a végtelen szárazföld határán, időtlen idők óta mered az égre egy világítótorony. Lakója, a nyughatatlan szellemhölgy nem szívleli a hívatlan vendéget. Ám főhősünk, a gyanútlan horgász erről mit sem sejt. Lesz is ebből nagy ribillió!

 

2018. július 5. csütörtök

 

22:00 Tribecastan (USA)

New York egyik legsokszínűbb, legvibrálóbb városrészéből, Tribecaból érkezik Kecskemétre Jeff Greene és John Kruth zenekara. A Washington Post egyszer azt írta róluk: “A zenekar már egymagában olyan, mint egy nemzetközi jazz- és világzenei fesztivál, ami a Balkán, a Közel-Kelet, India és Latin-Amerika zenei elemeit építi be saját country, funky előadásába.” Jeff és John nemcsak számtalan hangszeren kiváló zenészek, de szerencsére kiváló karakterek, akik veszik magukat halálosan komolyan.

 

 

2018. július 6. péntek

 

22:00 Úzgin Űver - Patak lemezbemutató koncert

 

A kecskeméti gyökerű zenekar hosszú idő után játszik újból a városban. Rendhagyó koncerten az eredeti 1991-es felállással, Mogyoró Győzővel lépnek fel. A koncerten vendégként fellép Polly Flow is, aki éteri hangjával a Vörös tenger partvidékére repíti a hallgatót.

 

További programok és részletek a Csiperóról

Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 június 2018 19:30
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449