TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legütősebb hétvégi programok Kecskeméten és azon túl
21
2018 jún.

A legütősebb hétvégi programok Kecskeméten és azon túl

 

Kecskeméten dübörög a barackpálinka- és borfesztivál, ezt szombaton megtoldja a Múzeumok Éjszakája, valamint a Nemzetközi Jóganap és Gangesz-Duna fesztivál, Csongrádon levendulát szedhetünk, a főváros légiparádétól lesz hangos, Szolnokra áttekerhetünk megnézni a tiszavirágzást, Tiszaalpáron pedig az ősi magyar szokásoknak hódolhatunk. És még biztos, hogy kihagytunk valamit...

 

 

 

Legyünk erősebbek a pletykáknál! Simon és a Homo sapiens-lobbi olvasókör 

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2018. június 22., 16.00

 

“Tizenéves korában mindenki arra vágyik, hogy a barátai olyannak fogadják el, amilyen valójában. Van, akinek ez könnyen megy, és van, aki nehezített pályán indul. Ilyen Simon is, akinek mindenek előtt magát kell elfogadnia. Havonta jelentkező olvasókörünkben júniusban azokat várjuk, akik hozzánk hasonlóan erőt merítettek a Simon és a Homo sapiens-lobbi című nagy sikerű könyv lapjain keresztülcikázó érzelmi viharokból!”

 

 

 

Nemzetközi Jóganap és Gangesz-Duna fesztivál

 

Helyszín: Városháza, belső udvar

Időpont: 2018. június 23., 9:00–12:00

 

2015. június 21-én ünnepeltük először a jógát, amely az embert valódi természetével ajándékozza meg. Azóta szerte a világon egyszerre milliók ünnepelnek, ennek köszönhetően a béke, a szeretet és az öröm rezgései szabadulnak fel.

A fesztivál szimbóluma India és Magyarország 2 legfontosabb folyója, a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, melyek a hagyományos értékeket képviselik! Eső esetén a programot a Szelídmozgás Jógaházban tartják (Kecskemét, Magyar u. 19.) 

Program:

 • 9.00-9.45 "Egy csepp jóga" Szabó Ágival 
 • 9.50 Indiai tánc Virág Ágival
 • 10.15-11.00 Tradicionális Hatha-jóga Bakai Zsuzsával
 • A program idején hennafestés az udvarban. 

A program mindenkinek ingyenes. Jógamatracot feltétlen vigyetek magatokkal! 

Esti programok a Cifrapalotában, a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva lesznek. 

 

 

Ramadasa jóga piknik és családi nap

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2018. június 23., 15:30–20:30

 

Program:

 • 16:00 jóga flow
 • 17.00 jóga a jobb közérzetért
 • 18.00 dinamikus jóga
 • 19.00 Ashtanga: gyakorlás (nemcsak) férfiaknak
 • 19.45 közös lezárás, meditáció

A délután folyamán ovis és sulis jóga, apróságok meditációja, játszósarok várja a gyermekeket, valamint közös mandalarajzolásban is részt vehetnek, ahol elkészítjük együtt a Ramadasa mandaláját.

Jógaszőnyeget vigyetek magatokkal!

 

 

Tiszavirágfeszt éjszakai túra

 

Gyülekező: Kossuth tér (nullkilométerkő), úticél: Szolnok, Tiszavirág Fesztivál

Időpont: 2018. június 23. , 13:40 (visszaérkezés: 2018. 06. 24., valamikor az éjszaka közepén)

 

A Magyar Kerékpáros klub Kecskeméti Területi Szervezete kerékpáros kirándulást szervez a szolnoki Tiszavirág Fesztiválra. A táv 150 km.

A túra maga nyílt, ingyenes, és bárki számára teljesíthető. A túra vezetője: Juhász Imre (06-30/272-9299)

Bővebb információ

 

 

A kulcsrazárt szoba titkai - M​uraközy János (1824-1892) élete és festészete

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1. (Ókollégium)

Megtekinthető: 2018. június 20-tólMuraközy János (Kecskemét, 1824. febr. 8 - Kecskemét, 1892. szept. 2.) ügyvéd, festőművész, a 19. század második felében Kecskemét város egyik vezető tisztségviselője. A kecskeméti református főiskolán Jókai diáktársa és barátja. Életre szóló barátságukat Jókai több regényében megörökítette, hősei alakjának ihletőjeként. Részt vett az 1848–49-es szabadságharcban, előbb nemzetőr századosként, majd gerillakapitányként, végül honvéd századosi rangot töltött be. Emiatt a szabadságharc leverését követően, 1855-ig emigrációba kényszerült. A bujdosás évei után hivatalnokként dolgozott, 1878-tól pedig gazdasági tanácsnok lett Kecskeméten. A parcellázások és a városi szőlőtelep létrehozása révén jelentős szerepe volt a Kecskemét-környéki szőlő- és gyümölcskultúra fejlesztésében. Tanácsai alapján kezdte meg a város a szikrai puszta parcellázását, és ott akésőbb híressé vált városi szőlőtelep létesítését. Muraközy János Pesten Marastoni Jakab festőiskolájába járt, míg Bécsben Karl Rahlnál tanult tovább. Festményeit 1914-ben állították ki Kecskeméten. Képeit a hiteles lélekábrázolást, impresszionista színkezelést mutatnak. Művei jelentős részét most a Ráday Múzeum új, állandó kiállítása tárja a látogatók elé.

 

 

III. Kecskeméti Barackpálinka és BorfesztiválHelyszín: Kecskemét, Főtér

Időpont: 2018. június 18-22-ig

 

A kecskeméti bor- és pálinkaünnep idén a 650 éves várost élteti: Kecskeméthez köthető művészek sora lép fel a rendezvényen, például a 30 éves jubileumi koncerttel készülő Csík zenekar. Kulturális csemegék, folyékony élvezetek és féktelen öröm - ezt kínálja a nyár első nagy fesztiválja.

A Trendalelke programválogatása és élménybeszámolója


 

Múzeumok Éjszakája

 

Helyszín: Kecskemét

Időpont: 2018. június 23.

Az év leghangulatosabb kecskeméti éjszakáján több mint 30 helyszín között korzózhatunk szombaton, délutántól éjjelig. Mi már összeállítottuk a saját itinerünket, van A, B, C és még D verzió is - egyszerűen képtelenség dönteni néhány ugyanabban az időpontban kezdődő program között.

A Trendalelke programválogatása 

 

 

Kitekintő: Csongrádi Levendula Nap

 

Helyszín: Vándor Tanya Étterem, Panzió, Levendulafarm, 6640, Csongrád, Csongrádi Út, Tanya 909/A

Időpont: 2018. június 23., 10:00–21:00

 

Ha levendula, akkor már nem csak Tihany jut eszünkbe! Minden érzékszervünkre ható élményben lehet részünk Kecskeméttől 50 kilométerre is: a Csongrádi Levendula Napon levendulaszürettel várnak mindenkit, közben a kicsik interaktív foglalkozásokon, mesterségbemutatókon vehetnek részt, míg a felnőttek a kézműves kirakodóvásárban tehetnek szert kincsekre.

Részletek

 

Fotó: Joerg Mitter/RBAR

 

Red Bull Air Race

 

Helyszín: Budapest

Időpont: 2018. június 23-24.

 

A világ legjobb pilótái idén újra birtokba veszik Budapest légterét és páratlan helyszínen, a Duna felett cikáznak. Átrepülnek a Lánchíd alatt, s a város szívében, a legszebb épületek előtt teljesítik lélegzetelállító gyorsasággal a számukra kijelölt pályát a felfújható kapuk között.

Jegyinformáció

Fotó: Kovács László

 

XV. Ősi Magyar Szer Találkozó

 

Helyszín: Tiszaalpár, Várdomb

Időpont: 2018. június 23-24.

 

Dobkörök, dobosok, táltosok, sámánok, regősök, tudók, hagyományőrzők várják az érdeklődőket, lesz tűzugrás, nagy közös éneklés, csikós bemutató a Bársony Lovasudvar jóvoltából, belehallgathatunk őseink hitvilágába Fehérholló Öskü előadásán, illetve virraszthatunk a tűz mellett reggelig, ahogyan őseink tanították.

Részletes program

 

 

Előzetes: Női arcok, női élethelyzetek

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2018. június 27., 17:00

 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület újból teadélutánt tart. Vendég: Csontos Dér Veronika, a Látássérültek Délalföldi Egyesületének elnöke. Beszélgetőtársa Tóth Imréné, az Egyesület tagja. A beszélgetést moderálja Varga Mónika, a KTV műsorvezetője.

 

 

Ladies Night Póker est

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2018. június 29., 18:00

 

Szeretnél megtanulni pókerezni, együtt tölteni egy kellemes estét vidám hölgyek társaságában? James Bond éppen nem ért rá, de profi krupiék lesznek segítségünkre ezen az élményesten, hogy átélhessük a casino hangulatát. Az est folyamán megtanuljuk a játékot, és természetesen pókerezünk értékes nyereményekért, miközben alkalmazzuk a "pókerarcot". Pohár pezsgő és finom falatok mellett ismerkedünk, kapcsolatokat építünk és garantáltan sokat nevetünk.

Részvételi díj: 12.500 Ft+ ÁFA (amely tartalmazza a tréninget, a játékot, a pezsgős vendégváró falatokat), jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 június 2018 16:59
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449