TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Leteszteltük nektek a főtéri programkínálatot
21
2018 jún.

Leteszteltük nektek a főtéri programkínálatot

 

Feláldoztuk magunkat, és hétfő óta minden szabadidőnket a belvárosba csoportosítottuk: mentünk gyerekestől, barátnőstől, pasistól; ettünk, ittunk, jót mulattunk. Egyszerűen nem lehet unatkozni a főtéren, hiszen javában zajlik a III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál.

 

Szabó Balázs Bandája a hétfő ellenére teltházat vonzott. Kaptunk az új dalokból, nosztalgiáztunk a régiekkel, elmélyültünk a lágyabb dallamokban és felpörögtünk a tempós ritmusokon. A végén a puszidobás sem maradt el, a kecskeméti közönség pedig természetesen ezúttal is visszatapsolta a fiúkat. Ez a hét most nem a pihenésről szól, kutyaharapást szőrével alapon másnap a Bohém Ragtime Jazz Band vonzott minket újra a főtérre. A Bohémek jól megmozgatták az aprónépet, a kislányok elképesztő táncot roptak a színpad előtt, swing táncházzá változtatták a belvárost.

 

 

Mesés hetük lesz a gyerekeknek Kecskeméten

 

Minden 6 órakor varázsütésre megtelik a főtéri meseszínpad környéke a Hírös Forrás szökőkút mellett. Volt, van és lesz itt minden, ami elkápráztatja a gyerkőcöket: gólyalábas kompánia, boldog mese, királyos mese, zenés próbatétel királykisasszonyoknak és királyfiknak, bűvésztrükkök tanodája, Tekergő - játszó - tér, és ami fontos, horgászni tilos!

 

 

Mini fesztivál a fesztiválban

 

Így tudnánk jellemezni a Békás szökőkút melletti Ifjúsági kertet, mely a III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál alatt minden nap délutántól estig csábítja a családokat, fiatalokat tematikus programokkal.

A hétfő a “Chill out day” szellemében igazi hűs pihenősarokká változtatta a teret: a fák között kifeszített függőágyakban lazulhattak rá az esti koncertre a fesztiválozók. Kedden a “Zene füleidnek” vette át a stafétát: utcazenével, valamint csörgőbörgő hangszerekkel kovácsolták össze a közösséget. A szerda az extrém mozgások jegyében telt: alacsony kötélpályákat, úgy nevezett Slackline köteleket húztak ki a fák közé, a bátor próbálkozók ezeken tesztelhették, mennyire magabiztos légtornászok, vagyis milyen az egyensúlyérzékük. A lélegzetelállító mutatványokhoz a városi parkour csapattól nyerhettünk inspirációt. A parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutnak el minél effektívebben egyik helyről a másikra. Kicsit elvont volta miatt nemcsak sportágnak, hanem egyfajta életvitelnek is nevezhetjük. Nincsenek szigorúan meghatározott mozdulatok vagy kötött mozdulatsorok, minden akadályon való átkelés egyedi és egyéntől függő.

 

 

Ettünk, ittunk, jót mulattunk

 

Két színpadi program között sem unatkoztunk a főtéren, széles mosollyal az arcunkon figyeltük a karikaturista találó rajzait, amire ráadásul ingyen tehetünk szert a fesztivál szervezőinek jóvoltából, szintén az Ifjúsági kertben.

A kulturális csemegék és a felnőtteket csábító folyékony élvezetek mellett gasztrokalandokra szintén jutott időnk: a fúziós konyha Kecskeméten is felütötte a fejét, bár itt és most nem a nemzetek konyháinak egyesüléséről van szó, hanem két nagy fesztiválkedvenc, a kürtős kalács és csavaros fagyi lépett frigyre, némi tejszínhab és dekorcukor kíséretében. Aki nem hiszi, járjon utána!

Persze klasszikus erdélyi kürtős kalácsból sincs hiány, egyenesen a Hargitáról érkeztek a dorongfánk mesterei. Gyorsan be is szereztünk egy fél szatyornyi, friss, forró kalácsot, hogy ezzel a vásárfiával örvendeztessük meg a tej- és tojásérzékeny unokatesókat.

A bábelőadás után és az esti koncert előtt azért persze nem (csak) édességet vacsoráztunk, megosztva erőinket, palóc lángost és sparhelten sült, szalonnás krumplilepényt falatoztuk jóízűen.

 


Mi jön még?

 

 

Az Ifjúsági Kert kínálata:

 

Mindent a szemnek (csütörtök, június 21., 17:00-21:00)

Benne vagytok egy nagyszabású colorfight csatában? Egyet garantálunk: színesek lesztek! Száraz, színezett porral vívhattok egymás ellen kidobóhoz hasonló harcot. Regisztrálni a helyszínen lehet.

Ugyancsak vonzza majd a tekintetet az óriásbuborék-húzás: a fényben színesen pompázó hatalmas buborékokkal áraszthatjuk el a főteret.

 

Guruljon a fesztivál tovább (péntek, június 22., 17:00-21:00)

A kecskeméti break táncos fiatalok bemutatóznak, miközben a mozgás örömeinek hódolva különféle labdajátékkal múlathatja az időt az ifjúság: lesz tollas, röplabda, élményernyős aprólabda, foci és petangue is.

 

Minden délután:

  • pingpong, 
  • csocsó, 
  • turnball, 
  • utcazene (zenesarok), 
  • fa Jenga

 


A kisebbek sem unatkoznak!

 

Őket a Mese színpad programjai várják hétköznap minden koraeste, illetve hétvégén délelőttönként is.

 

Királylányok és királyfiak a hangszerek birodalmában

csütörtök, június 21., 18.00

A Leskowszky Hangszergyűjtemény vidám, interaktív hangszerbemutatója. Aki a próbákat kiállja, udvari muzsikussá válik!

 

Vigyázat, csalok!

péntek, június 22., 18.00

Csongrádi Béla alias Káró bűvész RODOLFÓ, a bűvészfejedelem emlékére összeállított interaktív bűvészműsora, majd bűvész trükkök tanodája.

 

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

szombat, június 23., 11.00

Báron Bábos Műhely előadása Hogyan szerzi vissza a gyémánt félkrajcárját a szegényasszony kakaskája a telhetetlen török császártól? Megtudhatjátok, ha velünk tartotok!

 

TEKERGŐ - JÁTSZÓ - TÉR

vasárnap, június 24., 11.00-18.00

Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak! A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

 

HORGÁSZNI TILOS! - a Tintaló Társulat utcaszínházi előadása

vasárnap, június 24., 18.00

Volt egyszer egy ember, aki szeretne kicsit horgászni. Ehhez egy olyan helyet választ, ahol egy elhagyott világítótornyon kívül más nincs is. Csak egy tábla, amin ez áll: HORGÁSZNI TILOS! De balszerencséjére egy szellem is lakik a toronyban…

 

 

A felnőttek folytatják a mulatást!

 

„NAGY KECSKEMÉTI ESCUVÉE ÉS LAGZI”

Június 22-én, pénteken lesz esküvői és alkalmi ruha bemutató Nagy Ágnes desinger munkáiból, házaspárok számára a boldogító IGEN kimondása újra (rekordkísérlet), pezsgős koccintás, menyasszonyi csokor dobás, körmenet a fesztivál területén vőfély vezetésével, közös nyitótánc a társastánc világbajnokságon résztvevő magyar senior válogatott párosával, 100 szeletes menyasszonyi torta, lagzis játékok, zene Dj Pénzes Janival, ...

További felnőtt- és gyerekprogramok

KÉPGALÉRIA

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 június 2018 19:47
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449