TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ide mozdulj ki a hétvégén, Kecskeméten
02
2018 aug.

Ide mozdulj ki a hétvégén, Kecskeméten

 

Bírjátok még szusszal a nyári pörgést? Erre most csakis igen válaszokat fogadunk el, ugyanis ma este startol egy újabb kecskeméti fesztivál! Irány a strand, bulizzatok, táncoljatok! Persze nem merül ki a város programkínálata a fesztiválozásban...

 

 

 

III. Jazzfőváros Fesztivál 

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. augusztus 2-5.

 

Idén nyáron négy napon át ismét a jazz fővárosa lesz Kecskemét. A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban igazi családi fesztivál várja a műfaj szerelmeseit: világsztárok lépnek színpadra, akár a lábunkat a vízbe lógatva is hallgathatjuk a jazzt, sőt, akár táncolni is megtanulhatunk a Domb Beach-en.

Részletes program

 

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.08.02. csütörtök, 18:00
 • 2018.08.03. péntek, 16:00 
 • 2018.08.04. szombat, 16:00

 

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

Szereplők: Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Andy García, Julie Walters, Stellan Skarsgård, Cher

Amerikai zenés vígjáték, 114 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Jegyár: 750 Ft. Online jegyvásárlás

 

 

„Fogytán reménynek és kenyérnek” - Háborús gasztronómia kiállítás

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: 2018. október 31-ig, hétfő kivételével 10-17 óráig

A tárlat az egyik alapvető szükséglet, az élelem és a víz témáját veszi górcső alá. Foglalkozik a front és a hátország viszonyaival is. A sok százezer harcoló katona megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerrel való ellátása nagy nehézséget jelentett minden nemzet hadvezetése számára. Az ellátási útvonalak biztosítása és megfelelő működtetése a kulcsa az élelmezésnek. A tárlat bemutatja a tábori konyhák világát, és az étel elfogyasztását a katonák mindennapjainak helyszínén, a lövészárokban. A víz beszerzése sok frontszakaszon nagyobb gondot jelentett az élelmiszer utánpótlásnál is. A kiállítás emellett kitér azokra a különleges alkalmakra, amikor a háború sodrában is igyekeztek az ünnepi étellel emelni egy-egy nap kivételes voltát. A frontra küldött csomagokban is megtalálhatóak voltak az étkezéssel kapcsolatos tárgyak, időnként élelmiszerek. A nők is megszenvedték a háborús viszonyokat. A tárlat bemutatja a front közelében élő asszonyok és gyermekek sorsát, az éhezőknek enni adó katonákat, vagy a carniai asszonyokat az olasz fronton, akik a hegyekbe háton vitték az utánpótlást. A hátországban az asszonyoknak a hadba vonult férfiakat kellett pótolni, s egyre nehezebb körülmények között biztosítani családjuk számára a mindennapi betevőt. Alkalmazkodtak a jegyrendszer és a pótélelmiszerek világához.

Megnyitó: 2018. augusztus 3., 17.00

 

 

Perzselő Domb-Futás

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. augusztus 4., 9:00–12:00

 

Rajtidőpontok - versenytávok:

 • 09:45 - 300 m 
 • 09:50 - 830 m 
 • 10:00 - 3 550 m, 7 100 m és 10 600 m

Személyes nevezés a versenyközpontban a verseny napján 09:00-tól lehetséges. A nevezést az adott futam rajtja előtt 10 perccel zárják!

Nevezési díj:

 • 300 m - ingyenes
 • 830 m - ingyenes 
 • 3,5 km - 500 Ft / fő 
 • 7 km és 10,6 km - 1000 Ft / fő

Részletes versenykiírás

 

 

Táncszőnyegek, táncpadok, szombatok - 2. bemutató

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. augusztus 4., 10:00–15:003 részes rendezvénysorozat mozogni vágyóknak ingyenes belépővel!

A táncpadozás (vagy más néven „machine dancing”) egy olyan videojátékos és szórakoztató tevékenység, ami valódi sporttá nőtte ki magát az elmúlt 20 évben. A Szórakaténuszba japán játéktermi élményt visznek eredeti „Dance Dance Revolution” zenékkel. A japán KONAMI játékfejlesztő egyik legnépszerűbb ritmusjáték-sorozatáról van szó, amit röviden DDR-nek hívnak. Eleinte a Japánban még ma is hatalmas tömegeket vonzó játéktermekbe készültek a DDR-es „arcade” gépek, később pedig otthoni konzolokon is élvezhettük a táncszimulátoros élményt. A DDR-ezés célja az, hogy minél pontosabban és a zene ritmusára/ütemére játsszunk és lépjünk a nyilakra.

Azt javasolják a játékosoknak, hogy nem csúszós zokniban vagy cipőben próbálják ki a táncpadozást. Gyerekeknek, mozogni/gyakorolni vágyóknak és kíváncsi felnőtteknek egyaránt ajánlják.

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: párhuzamos univerzumok

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. augusztus 4., 17:30–18:30

 

A sorozat következő részében megtudhatjuk, mik is azok a párhuzamos univerzumok, honnan ered az elképzelés? Milyen fizikai elméletek támasztják alá az esetleges létezésüket, hogyan kell ezeket elképzelni? Vajon, ha léteznek ezek a világok, egy nap eljuthatunk oda? Egyáltalán hogyan néznek ki ezek, milyen fizikai törvények érvényesülnek ott? Az előadás igyekszik felvázolni a multiverzum elmélet legfontosabb kérdéseit. Vajon lehetséges-e az, ahogy a sci-fi filmek bemutatják ezt a témát? Ezekre és sok más izgalmas kérdésre keresi a választ az előadás.

Jegyek a helyszínen kaphatók: 1000 Ft/fő.

 

 

Nyári Esték a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. augusztus 4.

 

Hangulatos, fáklyás világítással, családias, hűsítő környezetben barátkozhat a család apraja és nagyja az állatokkal.

A szombati nyitva tartást követően, 18:45-kor ismét kinyílnak a Kecskeméti Vadaskert kapui!

 • 19:00-21:45 Trófea bemutató és ajándék arcfestés
 • 19:30-20:00 Látványetetések

1. állomás: Vidrák
2. állomás: Lámák (etetésük sárgarépával egyénileg)
3. állomás: Rézusz makákók
4. állomás: Csacsik (etetésük sárgarépával egyénileg)
5. állomás: Mandrillok
6. állomás: Oroszlánok

 • 20:00-20:30 Hüllőbemutató az Oktatóteremnél
 • 20:15-21:15 Hangulatzenélés a színpadnál
 • 20:30-21:00 Bemutatkozik a Madárkórház
 • 21:45 Pénztár zárása
 • 22:30 A Vadaskert zárja kapuit

Az alkotni vágyó csemetéket homokozó és színes aszfaltkréták várják!

Gyermekeknek 600 Ft a belépő.

 

 

Jayayoga-aromaterápias, hangterápias meditáció Vizin Viktóriával

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2018. augusztus 5., 10:30–13:00

 

Belső harmóniánk megteremtése a keleti hangok befogadásával és a jógagyakorlás örömével Vizin Viktória operaénekessel, Benkő Ildikó jógaoktatóval és a JAYA Zeneművészeti Formációval.

A workshop díja 5000 Ft. Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Érkezz kényelmes ruhában, melyben könnyedén tudsz ülni, feküdni, mozdulni. Könnyű, lehetőség szerint vegetáriánus ebéded ezen a napon legkésőbb 12:30-kor fogyaszd el!

 

 

Kitekintő: Egy üveg borral a Szabadság hídon 2

 

Helyszín: Budapest, Szabadság híd

Időpont: 2018. augusztus 4., 19:21–4:01

 

Nincs semmi konkrét, nincsenek kötöttségek, nincsenek korlátok. Lehet hozni gitárt vagy valami tábortüzes hangszert, csillagvizsgáló egységet, piknikkosarat, a piknikkosárban házisütit, összeköthettek 100 Twister játékot, lehet vizespólóversenyt is rendezni vagy szárazfarmerversenyt, breaktáncbemutatót (már aki tud), freestlye rapesek álljanak össze beatboxosokkal, a határ a csillagos ég.

További események a Szabihídon

 

 

Szelidi-tó Fesztivál

 

Helyszín: Dunapataj, Árnyas kemping

Időpont: 2018. augusztus 3-4.

 

Pénteken és szombaton este koncertek várják a látogatókat, fellép többek között a Country Road, a Palmetta, az Ismerős Arcok és a Pedrofon. Előtte és utána pedig Magyarok vására, bográcsos ételek főzőversenye, műrepülő bemutató, hagyományőrző játékok kötik le a kicsiket és nagyokat.

Belépő: napijegy 1000 Ft, teljes hétvégére 2000 Ft

Facebook esemény

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 augusztus 2018 15:10
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449