TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Fantasztikus hétvégi programokra felkészülni!
08
2018 aug.

Fantasztikus hétvégi programokra felkészülni!


Elképesztően színes hétvégénk lesz, szó szerint is, mivel a 650 éves Kecskemétet ünnepelve 650 darab megvilágított origami dísszel ékesítik a belvárost. Lélekemlő koncert, szabadtéri jóga, dinnyefesztivál, hullócsillagok éjszakája, vízi hűsölés a további kínálat.

 

 

 

Kövi Szabolcs koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Evangélikus Egyház, Arany János utca 1.

Időpont: 2018. augusztus 10., 18:00–19:00

 

Belépő: 1000 Ft, amely levásárolható a legújabb lemezek egyikére. (Álomutazás vagy Álmodozás)

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hallgass bele az albumokba:

 

 

Augusztusi éjszakai fürdőzés

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 3.

Időpont: 2018. augusztus 10., 21:00-01:00-ig, medence zárás 00:30-kor

 

A lemezjátszóknál: DJ Rolez és barátai. Az éjszaka során LÉZER SHOW is szórakoztatja a fürdőzőket!

Esőhelyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza krt. 5.

Belépőjegyek:

 • Jegyértékesítés kezdete: 20:30
 • NORMÁL BELÉPŐ: 14 év felett 1.300 Ft/fő, 14 év alatt 900 Ft/fő. 
 • A belépőjegyek magukban foglalják a csúszdák korlátlan használatát is. 12 éven aluliak és ittas személyek a csúszdákat nem használhatják!

 

 

Dinnyefesztivál

 

Helyszín: Vasútkert, Katona József park

Időpont: 2018. augusztus 10-12.

 

Amit a dinnyefesztiválon el lehet követni ezzel a gyümölccsel, azt mi meg is tesszük, azután pedig a maradékot megesszük. Kiállítás, bemutatók, versenyek: dinnyefaragás, dinnyefutó, saccolás, cipelés, egyensúlyozás, csomagolás, szépre darabolás, dinnyés étkek megmérettetése, dinnyés jelmez felvonulás és bírálat, miniszter választás, dinnyeevő verseny, kalóz játék- kincskeresés, gyermekprogramok, vetélkedők, játékok, sok-sok dinnye; a zárónapon a IV. Kecskemét Szépe választás gyönyörű hölgyek részvételével!

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Facebook esemény

 

 

Titkos tisztások II. - Napköszöntő jóga

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskemét, Csabay Géza körút 7. (bejárat a Nyíri út felől)

Időpont: 2018. augusztus 11., 8:30 (érkezés 8:00 órától)Program:

 • 8:00 - 8:20-ig érkezés
 • 8:30 - 9:30 Benkő Ildikó jóga oktató, légzéstréner órája
 • 9:45 - 10:45 Berényi Zsuzsa jóga oktató órája

Jógaszőnyeget, és a jógaszőnyeg alá polifoamot, vagy rongyszőnyeget mindenki hozzon magával. A jógaórák közötti szünetben ingyenes frissítővel várják a résztvevőket.

A helyfoglalás érkezési sorrend alapján történik.

Belépőjegyek: 1.000 Ft / fő. Belépőjegyedet a Nyíri úti bejáratnál, a pénztárban válthatod meg. A jegy feljogosít mindkét jóga órán a részvételre, az órák után pedig egészen zárásig (21 óráig) pihenhetsz, sétálhatsz a szabadidőközpont területén.

A program csak esőmentes időben valósul meg!

 

 

29. Nemzetközi és Országos Origami Találkozó

 

Helyszín: Sport Hotel, Izsáki u. 15.

Időpont: 2018. augusztus 11.

 

A Sport Hotelben 6 helyszínen folynak majd a foglalkozások szombaton, különböző nehézségi fokú hajtogatásokat lehet kipróbálni. A rendezvényre regisztráció nélkül is be lehet jönni, napijeggyel: 3.000 Ft/fő áron.

Shoko Aoyagi díszvendég több foglalkozást is tart, főleg olyan origami figurákat tanít, amik könnyen elsajátíthatóak, játékosak, jól alkalmazhatóak az óvodai, iskolai nevelés során. Munkáit megjelentetik a MOK Origami Magazinjában, amely minden részvevő kezébe eljut. A szombati nap programjában lesz még egy „retro” program Fábián Zsolt vezetésével, ahol origamis játékokban, vetélkedőkben vehetünk részt.

A szombati nap fénypontja az esti városközpontban szervezett világító díszek készítése és felrakása lesz. Kitelepülünk este 7.30-ra a Szabadság térre a Tér a Térben helyszínre. Várják azokat az érdeklődőket, akik az origamisok segítségével szeretnének egy-egy könnyen hajtogatható origami díszt készíteni és a téren elhelyezni. A pausz papírból készített díszekbe LED világítást raknak, ami napokig világít majd a belvárosban.

 

 

Barátom, Róbert Gida - Vakáció mozi

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.08.10. péntek, 14:00
 • 2018.08.10. péntek, 16:00 
 • 2018.08.11. szombat, 16:00 
 • 2018.08.12. vasárnap, 16:00

 

A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne. Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

Amerikai animációs vígjáték, animációs kalandfilm, családi film, fantasy, 2018, 6 éven aluliak számára nem ajánlott. R. Marc Forster Sz. Ewan McGregor, Jim Cummings, Hayley Atwell

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: Terminátor univerzum

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. augusztus 11., 17:30–18:30

 

Az előadásban mind az 5 rész említésre kerül. Számos tudományos kérdés vetül fel: többek között, vajon lehetséges-e az időutazás, melynek segítségével a Skynet meg akarja nyerni a háborút? Egyáltalán hol tart ma a mesterséges intelligencia kutatás, lehetséges-e megépíteni? Létrejöhet-e egy olyan rendszer mint a filmbéli Skynet? Ha igen, vajon csapást mér-e az emberiségre? Ezen túlmenően, hol tart a robotika, valós elveket követnek-e a különböző terminátor robotok? Mit fejleszt a hadsereg? Mindemellett még számtalan részlet kerül kibontásra, melyet a film tartogat.

Jegyek a helyszínen: 1000 Ft

 

 

Hullócsillagok éjszakája

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza körút 7. (bejárat a Nyíri út felől)

Időpont: 2018. augusztus 12., 20:00

 

PROGRAMOK A "DOMB" LÁBÁNÁL:

20:00 Érdekességek a fényről – Játékos interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak a fényről, sok kísérlettel

Ebben a programban megtudjuk, milyen gyors a fény és hogyan mérünk vele távolságokat a csillagászatban. Hogyan lehetünk időutazók, a csillagok megfigyelésével? Miért látjuk színesben a világot, és bebizonyítjuk, hogy vannak láthatatlan „színek” is. Végül kiderül, mi mindent mesél a csillagok fénye.

Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

20:30 Így neveld a távcsövedet – avagy hasznos tanácsok a távcsövek használatához

A programban megismerkedünk távcső működésével, és népszerűbb típusaival. Megtanuljuk mi-mire jó a távcsövön, hogyan kell beállítani az égitesteket, és mit (nem) láthatunk a távcsőben.

Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

21:00 Hozd el távcsöved és megtanítjuk használni!

Ha elhozod távcsövedet, a segítünk a használattal kapcsolatos problémák megoldásában. A távcső nélkül érkezőknek pedig tanácsokat adunk, hogy érdeklődési területtől függően milyen teleszkópot érdemes kiválasztani, mire vigyázzunk a vásárlásnál, hogy ne csak „szobadísznek, vagy dióverőnek” legyen jó álmaink távcsöve.

Előadó: a Kecskeméti Planetárium munkatársai, és az MCSE Kiskun Csoportjának önkéntesei

 

PROGRAMOK A DOMBON:

22:00 – 01:00 Hullócsillag nézés és távcsöves bemutató a Dombon, lézeres csillagkép ismertető kíséretében

Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Marsot és sok más érdekességet.

CSAK DERÜLT IDŐBEN! Aki tud, hozzon pokrócot!!!

Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

 

Nyitvatartás: 19:00-01:00-ig, pénztár zárás 24:00-kor

BELÉPŐJEGYEK:

 • 14 éves kor felett 200 Ft/fő
 • 4-14 éves kor között 100 Ft/fő
 • 4 éves kor alatt ingyenes
 • A belépőjegyeket a Nyíri úti bejáratnál, a pénztárban lehet megvásárolni. A pénztár éjfélig, 24:00 óráig tart nyitva!

 

 

Kitekintő: Vízitúra a tőserdei Holt-Tiszán

 

Helyszín: Lakitelek-Tőserdő

Időpont: 2018. augusztus 10., 15:00–18:00

 

A délutáni vízitúra során felfedezhetjük a tőserdei holtág élővilágát. A helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés és foglalás szükséges: Bártol István, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 4884 539

Találkozó: 15:00, a Lakitelek-Tőserdő üdülőtelep parkolójában, a hídnál.

Részvételi díj: felnőtt 1000 Ft, diák és nyugdíjas 800 Ft, családi 3000 Ft.

Mentőmellényt biztosítanak a résztvevőknek.

 

 

Előzetes: Kardiós elemekkel tűzdelt séta

 

Helyszín: Lánchíd-futópálya

Időpont: 2018. augusztus 13., 19:00–20:00

 

Állóképesség javító edzés: bemelegítés, séta, kocogás, séta, kitörés, séta, kocogás, séta, deszkapóz, séta............ nyújtás és VÉGE.

Időtartam: 60 perc

Rendkívül rossz idő esetén elmarad.

 

 

Paál László és Munkácsy - Egy festőbarátság története című tárlatvezetés

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2018. augusztus 14., 17 óra

 

Amikor a bohém lelkű festőtanonc és az asztalosinasból lett ifjú festő tizenévesként Aradon összetalálkozott, még nem tudhatták, hogy barátságuk egy életre szól. A tárlatvezetésen kiderül, hogyan segítették egymást művészi- és magánéletükben, volt-e a kapcsolatukban hullámvölgy, és hogyan ápolta emlékét fiatalon elhunyt barátjának Munkácsy.

Részvételi díj (belépés + tárlatvezetés): 1200 Ft/fő

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész

Előzetes regisztráció szükséges a következő e-mail címre küldött üzenettel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Paál László kiállítás augusztus 26-ig tekinthető meg, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között!

 

 

Vegán India

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. augusztus 16., 18:00–21:00

 

Szereted a pikáns, érdekes, karakteres ízeket? Az indiai konyha ezeket a jegyeket hordozza magában. A kurzuson megtanuljuk, hogy a fűszerek megfelelő használatával, hogyan teremthetünk karakteres, ugyanakkor harmonikus ételeket, melyek színesek, változatosak és ínycsiklandóak is egyben. Egy igazán autentikus indiai menüt készítünk majd, mely amellett hogy 100 %-ban növényi alapanyagokból készül, még szuper finom is lesz!

Menü:

 • Taandori karfiol menta szósszal
 • Indiai "sajtgolyók" pikáns paradicsomos kesumártásban citromos mákos jázminrizzsel
 • Édesburgonyás-spenótos csicsericurry fekete szezámos basmati rizzsel
 • Kardamomos rózsavizes tápiókapuding mangóval, kókuszchipsszel
 • Rózsavizes limonadé

Vezeti: Pozsonyi Zsuzsanna

Részvételi díj: 7900 Ft, jelentkezés itt

 

 

Felnőtt önismereti, önvédelmi és életmódtábor


Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. augusztus 23.

 

Téma: Célok és vágyak. Szakadj ki a mókuskerékből és töltődj fel úgy, hogy ki is tartson a mindennapok folyamán!


Az önismereti programok,meditáció, önvédelmi és jógaórák alatt olyan hétköznapokban is használható technikákat tanulsz majd, melyekkel a kiegyensúlyozottság, céltudatosság és az egészség nem elérhetetlen többé a hétköznapok folyamán sem. A tábor minden ételéről receptet kapsz, hogy otthon is el tudd készíteni magadnak!

Napi programok:

 • reggeli mozgás: jóga és önvédelem
 • egészséges ebéd (pl. Quinoa- csicseriborsó fasírt-zöldség ragu)
 • délutáni önismereti órák
 • meditáció
 • egészséges uzsonna (pl. tápiókapuding)

Oktatók:

 • önismeret: Czinkóczi Dori Szilvia mentálhigiénés szakember
 • meditáció: Dr. Kovács Fatime holiszta
 • önvédelem: Zsolnai Péter önvédelmi oktató
 • jóga, táplálkozás : Berényi Zsuzsanna jógaoktató, természetgyógyász

Részvételi díj:

 • Ha mindhárom napra jössz, ebéddel együtt 21.000 Ft,- (előleg 7000 Ft,-)
 • Ha egy napra szeretnél vagy tudsz jönni 8000 Ft,- (előleg 3000 Ft,-)
 • Ha az egészséges táplálkozás előadásra tudsz eljönni (szombat 10,00) érdekel 2500 Ft,-/ alkalom/ 2 óra

Jelentkezési határidő: augusztus 17.

Információ és jelentkezés: Berényi Zsuzsanna Inspirátor (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0630-258-6029)

 

 

Kitekintő: Ezeregy csillagos éjszaka

 

Találkozóhely: Soltszentimre, Hősök tere (központ)

Időpont: 2018. augusztus 18., 18 óra

 

Program: Közösen kimegyünk a B. Bognár tanyára, ahol az est folyamán szakember segítségével megismerjük az éjszakai égboltot. Napnyugta előtt sétálunk a Bikatorok tanösvényen, majd előadást hallgatunk a csillagokról. Besötétedés után csillagászati távcsővel figyeljük meg a Holdat, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint galaxisokat, planetáris ködöket. Az est romantikáját a hullócsillagok adják. Körülbelül 4-5 órás program.

Részvételi díj: felnőtt 900 Ft/fő, kedvezményes 600 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 2000 Ft.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: augusztus 11.

További információk, jelentkezés: Morvai Edina, +36704118445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 09 augusztus 2018 14:54
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449