TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Fergeteges előadásokat hoz az ősz Kecskeméten
14
2018 aug.

Fergeteges előadásokat hoz az ősz Kecskeméten

 

Libabőrös, kacagós, mesés, sírós, táncos, zenés, aktuális, elgondolkoztató, szellemes, halhatatlan szerelmes... Ezek a jelszavai az új évadnak a Hírös Agórában. Az ExperiDance táncaiból maximum dózist kapunk; a drámai pillanatok mellé pedig hasfogósan nevetős élményeket ígérnek az előadások. A Kecskemétre érkező művészek névsora meglehetősen impozáns: Hernádi Juditot Kern Andrással, Pokorny Liát Bereczki Zoltán oldalán, Bánsági Ildikót Gálvölgyi Jánossal és a kecskeméti színház művészével, Szemenyei Jánossal láthatjuk kötelékben. A komolyzene, a balett és az opera ugyancsak szokás szerint helyet kaptak a repertoárban.

 

ZENÉS BÉRLET AZ EXPERIDANCE PRODUKCIÓ ELŐADÁSÁBAN

 

Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás, és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal szelídíti meg, vagy épp a végletekig fokozza. Az ExperiDance által így teljesen új, összetéveszthetetlen táncstílus született.

 

Tervezett előadások:

 

 

1. NOSTRADAMUS - VILÁGOK VÁNDORA

A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon, és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált! Az utazás során eljutnak: Ausztráliába, Indiában, a gésák és szamurájok országába, Japánba. Megtapasztalják a spanyol virtust, az orosz jókedvet, de még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. Az utazás történelmi korokon is átível, így találkoznak Kleopátrával, Ceasarral, Kopernikusszal, Erdélyben Drakulával. Amerikában Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.

Részlet az előadásból 

 

2. REVANS

Ősi mese a kapzsi uraságról és a furfangos szegénylegényről, aki igazságot tesz. Nincs felemelőbb pillanat, mint amikor a gonosz megkapja méltó büntetését, az ügyes és jószívű főhős pedig elnyeri a leányt, az örökséget vagy épp a jószágot. A mese magyar verziója a Lúdas Matyi, amelyben a libapásztorfiú leckézteti meg Döbrögi földesurat, aki szemet vetett a libáira. Matyi nem is egyszer, de háromszor áll bosszút és minden alkalom mulatságosabb, mint az előző. Román Sándor társulata frissítően modern verzióban táncolja el ezt a történetet.

Részlet az előadásból 

 

 

3. CINDERELLA

Az ismert Hamupipőke-történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel.

Részlet az előadásból 

 

4. AMAZONOK - Korok óta köztünk élnek - ÚJ BEMUTATÓ!

Az ExperiDance Production 2019 év elején mutatja be legújabb táncszínházi előadását, mely a nemek egyenlőbb megítélésének történetét meséli el. Minden férfi mögött áll egy nő; ha nem lennének nők, ki segítene a férfiakon? A világ problémáinak megoldásához amazonokra van szükség, mert a nők minden problémát képesek megoldani. Ezt a pozitív üzenetet szeretnék közvetíteni ezzel az új, látványos táncszínházi produkcióval....

 

A 4 előadásból 3 kerül bemutatásra. A 3 előadásos Zenés bérlet ára: régi bérlőknek: 17.500 Ft, új bérlőknek: 19.000 Ft

 

 

KAMARA BÉRLET

 

Tervezett előadások:

 

 

1. STEPHEN SACHS: VALÓDI HAMISÍTVÁNY - vígjáték

 • Az Orlai Produkció előadása
 • Rendezte: Valló Péter

Mit keres New York egyik legismertebb művészettörténésze egy eldugott kaliforniai lakókocsiparkban? Tud-e meglepetést okozni Maude (Hernádi Judit), a lecsúszott munkanélküli pincérnő egy olyan sokat látott, dörzsölt értékbecslőnek, mint Lionel (Kern András)? Mi a valódi és mi a hamis, minek higgyünk inkább: a szemünknek, a szívünknek vagy az érzéseinknek? Nem minden az, aminek elsőre látszik...

Részlet az előadásból 

 

 

2. DONALD MARGULIES: PILLANATFELVÉTEL

 • A Lepkegyűjtő Produkció előadása
 • Rendezte: Horgas Ádám

A Pillanatfelvétel Brooklynban játszódik, napjainkban. A főszereplőnő, Sarah (Pokorny Lia) elismert, sikeres, jó nevű fotóriporter, aki az iraki háborúból való tudósítás során súlyos balesetet szenved. A darab róla, párjáról, Jamesről (Bereczki Zoltán), közeli barátjukról, Richardról (Seress Zoltán) és annak ifjú szerelméről, Mandyről (Ágoston Katalin/Kurta Niké) szól. Amellett, hogy nagyon fontos és aktuális kérdéseket vet fel, leginkább az emberi kapcsolatokról mesél. Elgondolkodtat, megnevettet és könnyeket csal a néző szemébe.

Részlet az előadásból 

 

 

3. MICHAEL FRAYN - HAMVAI KORNÉL: CSODA KORBAN ÉLÜNK (SZIGLIGET) - bohózat

 • A Thália Színház előadása
 • Szereplők: Nagy Viktor, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Schell Judit, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Szabó Erika, Domokos László m.v, Kelemen József
 • Rendezte: Kelemen József

Ha volt az Ön életében pillanat, amikor másnak adta ki magát, és megúszta, akkor ez a fergeteges bohózat nem Önről szól.
Ódon kastély.
Összezárt emberek.
Mint egy krimi: valaki eltűnik.
De muszáj egy távolról jött riporternek interjút adnia – tehát beugrik valaki helyette.
És ha már beugrott, hogy mentsék a helyzetet – az ő helyére is be kell ugrani.
Míg végül mindenki más bőrébe bújik.
Egyedül a néző nem veszti el a fonalat. És nevet.
Pedig ha közöttük lenne, nem nevetne! Még a színész sem szeretne lenni, aki lassan azt sem tudja, kit játszik.

Ahogy John Cleese, a Monty Python világhírű komikusa megfogalmazta: „A bohózat: ami az emberrel történik élete legrosszabb napján”. De egy csoda korban mindenkinek lehet legrosszabb napja… egyszerre.

Részlet az előadásból 

 

 

4. JAMES GOLDMAN: AZ OROSZLÁN TÉLEN

 • Az Orlai Produkció előadása
 • Szereplők: Gálffi László, Hernádi Judit, Schruff Milán, Mészáros Máté, Ötvös András, Szakács Hajnalka, Horváth Illés
 • Rendezte: Szikszai Rémusz

Plantagenet Henrik, a nagy angol király hatalmas birodalmat épített, melyhez elfoglalta Franciaország nagy részét is. Karácsonyra összehívja családját, hogy rendelkezzen az ország jövőjéről. Összecsapásaik, a hatalomért folytatott harcuk, egymás kijátszására tett folyamatos kísérleteik vérre menően szellemes helyzeteket teremtenek, melyek egytől egyig a képzelet művei.

Részlet az előadásból 

 

 

5. PETER QUILTER: MENNYEI HANG! - vígjáték

 • A Játékszín előadása
 • Szereplők: Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szemenyei János, Lévay Viktória, Murányi Tünde, Bacsa Ildikó
 • Rendező: Bagó Bertalan

Florence Foster Jenkins, a világ legrosszabb operaénekesnője a főszereplője Peter Quilter egyszerre vidám és megható vígjátékának. Ám hiába ő a legrosszabb, a hangversenyeire mégis minden jegy elkel. Mert igaz, hogy a kijövő hanggal is baj van, ráadásul se ritmusérzéke, se hallása, de mindehhez olyan áradó szeretet, báj társul, olyan erős hit a zene felemelő, nemesítő hatásába – hogy népes rajongótábora imádja Florence-t. Rossz énekes eddig még soha nem volt ilyen szeretetreméltó. A főszerepben Meryl Streeppel a filmváltozat is elkészült 2016-ban.

Szereplők az előadásról 

 

 

6. MÜLLER PÉTER - SERESS REZSŐ: SZOMORÚ VASÁRNAP - musical

 • A Madách színház előadása
 • Szereplők: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Sándor
 • Rendező: Horgas Ádám

A Szomorú vasárnap egy halhatatlan szerelem története. Seress Rezső, sok örökzöld sláger és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője, maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét mint zongorista élte: a legendás Kispipába. Jön, hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette. „Boldog voltam, s én marha, észre sem vettem!”

Játszanak. Énekelnek. Táncolnak. És vidám szózatként szól a daluk: „Szeressük egymást, gyerekek!”

Előzetes 

 

A 6-ból 4 előadás kerül bemutatásra. A bérlet ára: régi bérlőknek 18.000 Ft, új bérlőknek 19.500 Ft.

 

 

 

FILHARMÓNIA KODÁLY BÉRLET 2018/19

 

Nemcsak a komolyzenei koncertek, hanem a balett és az opera szerelmesei is találnak kedvükre való előadásokat. Fellép a Magyar Nemzeti Balett társulat, a Magyar Állami Operaház, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Nemzeti Énekkar.

 

Program:

 

Balett est

2018. szeptember 23. vasárnap 19 órakor

Magyar Állami Operaház Balett Társulata

 

Szimfonikus est

2018. október 8. hétfő 19 órakor

Magyar Állami Operaház Zenekara

 

Verdi: Requiem

2018. november 19. hétfő 19 órakor

Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

Nemzeti Énekkar

Kolonits Klára - szoprán, Német Judit - alt,

Pataki Adorján - tenor, Kovács István - basszus

 

G. Puccini: Bohémélet

2019. február 13. szerda 19 órakor

Magyar Állami Operaház Zenekara, kórusa, szólistái


Operagála

2019. március 4. hétfő 19 órakor

Magyar Állami Operaház Zenekara, kórusa, szólistái

 

A bérlet 5 előadást tartalmaz. Bérletárak: új bérlőknek 16.900 Ft, régi bérlőknek 14.700 Ft. Az előadások a szabad hely függvényében jeggyel is látogathatók 4.900 Ft-os áron.

 

Jegyek és bérletek vásárolhatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.), munkanapokon: 14-19 óráig. Telefon: 76/503-880, honlap. A régi bérlők helyeit 2018. augusztus 31-ig tartják fenn.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 14 augusztus 2018 16:40
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449