TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Íme, mi minden vár ránk Kecskeméten, a hosszú hétvégén
16
2018 aug.

Íme, mi minden vár ránk Kecskeméten, a hosszú hétvégén

 

Elképesztő, mennyi program zsúfolódik néhány napba: kihagyhatatlan kiállítások nyíltak, kezdetét veszi a nyár utolsó nagy durranása, a Hírös Hét Fesztivál, zenés irodalmi est kényezteti a kultúra mellett elkötelezetteket, különleges helyszínről szemlélhetjük a tűzijátékot, emellett opció a családi mozizás vagy fürdőzés, táncpadozás és a mesterséges intelligencia témakörének kivesézése. 

 

 

 

Fesztiválok a 650 éves Kecskemét történetében

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Időpont: 2018. augusztus 17., 14:00

 

Székelyné Kőrösi Ilona tart előadást a témában.

 

 

Hihetetlen család 2. - Vakáció mozi

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítés: 2018. augusztus 17., 14:00

 

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy senki nem tudja még mindig, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak – és Fridzsimennek – ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!

A két Oscar-díjat nyert A hihetetlen család folytatását újfent Brad Bird rendezte. A Pixar kereken huszadik egész estés filmje 2018 nyarán került a mozikba. A teljes játékidő 125 perc a Bao kisfilmmel együtt.

 

 

Mártonfi Benke Márta: Távol a világtól

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Megnyitó: 2018. augusztus 17., 14:30

 

Mártonfi Benke Márta képeinek témája a magyar alföldi táj, a falvak és mindenekelőtt szülővárosa, Kunszentmárton világa. A tiszazugi táj, a Körös-menti vidék nagy hatást gyakorol rá; munkái a szabad ég alatt készülnek. Ösztöneire, érzéseire hallgatva fest, képei azonban a valóságban átélt élményekből születnek. Elsősorban a látvány ragadja meg, de kutatja a természet és az emberi élet mélyebben rejlő összefüggéseit, törvényszerűségeit. Nyugtalan természet, folytonos elégedetlenség és kíváncsiság hajtja festői útján. Hisz abban, hogy minden egyes alkotással lépést tesz egy jobb, emberséges világ felé. A festészet mellett az írás is érdekli, két könyve jelent meg eddig: A mi titkaink novelláskötet, illetve az Egy festő barangolásai, melyben ezen pályán szerzett élményeit örökítette meg.

A kiállítását megnyitja: dr. Lovas Dániel, a Magyar Múzsa Könyvek főszerkesztője.

Nyitvatartás: keddtől szombatig, 10 és 14 óra között.

 

 

Vénusz női praktikái - Orosz Anna Linda pszichológus estje

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2018. augusztus 17., 17:30–20:30

 

Vénusz Workshop mexikói ősi légzésmeditációval - egy este a nőiség jegyében, jógával és játékos önismerettel. Cél: jókedvű, támogató kapcsolat kialakítása női lényegünkkel, női hormonális rendszer harmonizálása, női Vénusz praktikák, potitív önértékelés.

Mindezt hogyan?

 • mexikói ’pillangóharcos’ légzésmeditációval
 • mindfullness gyakorlatokkal
 • jógával, páros ászanákkal és női közösségi jóga gyakorlatokkal (flow jóga, partnerjóga, jóga terápia), 
 • kreatív mindfulness gyakorlatokkal

Kivel?

Orosz Anna Linda pszichológus, transzperszonális légzéstréner, jógaoktatóval. Anna Linda 10 éve foglalkozik jógaoktatással és jógaterápiával, Magyarországon és külföldön (Equador, Mexikó, Olaszország, Törökország, Erdély, Portugália, Spanyolország). Jelenleg Portugáliában él. Több tudományos kutatást vezetett a jóga a szervezetre és szellemi teljesítményre gyakorolt hatásairól.

Workshop díja: 6000 Ft

Helyfoglalás és bejelentkezés szükséges Benkő Ildikónál privát üzenetben vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

 

 

Zenés irodalmi est a Kóborlóban

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2018. augusztus 17., 18:00–21:00

 

Program:

 • 18:00-19:00 dedikál: Bencsik B. Orsolya (Egyedül Odabent, regény - Underground Kiadó), Sipos Gábor Gergő (Lélekző, versek), Vassné Kökény Éva (Szabadesések, versek)
 • 19:15-20:00 LéleKzők koncert (Tóth Orsi, Szabó Mátyás, Sipos Gábor Gergő)

Az est folyamán a fent említett kötetek megvásárolhatóak lesznek az antikváriumban. Szeretettel, pogácsával és borral várnak minden ismerőst és ismeretlent!

 

 

KvZoo Blues-terasz - fellép a The Healer vendég: Nagy Dénes

 

Helyszín: KV zoo, Mártírok útja 20/a

Időpont: 2018. augusztus 17., 21:00–23:00

 

Kézműves pizzák, sörök, bluesok…

 

 

Táncszőnyegek, táncpadok, szombatok - 3. bemutató

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. augusztus 18., 10:00–15:00

 

A táncpadozás (vagy más néven „machine dancing”) egy olyan videojátékos és szórakoztató tevékenység, ami valódi sporttá nőtte ki magát az elmúlt 20 évben. A Szórakaténuszba japán játéktermi élményt visznek eredeti „Dance Dance Revolution” zenékkel. A japán KONAMI játékfejlesztő egyik legnépszerűbb ritmusjáték-sorozatáról van szó, amit röviden DDR-nek hívnak. Eleinte a Japánban még ma is hatalmas tömegeket vonzó játéktermekbe készültek a DDR-es „arcade” gépek, később pedig otthoni konzolokon is élvezhettük a táncszimulátoros élményt. A DDR-ezés célja az, hogy minél pontosabban és a zene ritmusára/ütemére játsszunk és lépjünk a nyilakra.

Azt javasolják a játékosoknak, hogy nem csúszós zokniban vagy cipőben próbálják ki a táncpadozást. Gyerekeknek, mozogni/gyakorolni vágyóknak és kíváncsi felnőtteknek egyaránt ajánlják.

A belépés ingyenes.

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: Mesterséges Intelligencia

 

Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. augusztus 18., 17:30–18:30

 

Tematikus résszel folytatódik a sorozat, ezúttal a mesterséges intelligenciáról esik szó. Vajon tényleg itt kopogtat az ajtón a gépi értelem, ahogy azt jósolják? Egyáltalán hogyan valósítható meg a mesterséges intelligencia? Mi az a kvantumszámítógép, és mi a neurális modell? Tényleg okosabbak lesznek a gépek, és átvehetik az uralmat, mint az egyes sci-fi filmek jósolják? Milyen társadalmi változásokat hoz a mesterséges értelem? Félnünk kell e tőle? Az előadásban felvázolom azt a folyamatot, hogy hogyan jön létre a mesterséges értelem, milyen fajtái vannak, és hogyan fog ez hatni. Szó esik a mesterséges evolúcióról és a gépek társadalmáról. Sok érdekes ábrával és információval fűszerezett power point prezentáció keretében.

Jegyek a helyszínen kaphatók: 1000 Ft

 

 

HÍRÖS 7 FESZTIVÁL

 

Helyszínek: Főtér, Városháza Díszudvar, Rudolf kert

Időpont: 2018. augusztus 19-26.

 

Óriási bulival és tábortűzzel búcsúztatjuk az idei nyarat: a Hírös 7 Fesztivál pörgős koncertekre csalogat bennünket esténként; augusztus 20-át szokás szerint tűzijátékkal ünnepeljük; lesz nagy közös kecsketejivás; szurkolhatunk a Hírös Vágtán; a baba-mama program nem merül ki a babakocsis felvonulásban; kiderül, kié a legfinomabb lekvár és sütemény, illetve a legszebb kert a városban; gyönyörködhetünk az illatos rózsákban; megkóstolhatjuk a térség és a guruló gasztronómia legjavát.

A Trendalelke programválogatása

 

 

Tanszer-adománygyűjtés

 

Helyszín: Auchan Kecskemét, Dunaföldvári út 2.

Időpont: 2018. augusztus 19., 9:00–19:00

 

Az összegyűlt tanszereket a Kőrös Környéki Nagycsaládosok Egyesülete tagcsaládjai között osztják szét.

 

 

Augusztusi családi nap

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5., élményfürdő zóna

Időpont: 2018. augusztus 19., 14-18 óra között

 

Használható zónák:

 • élményfürdő
 • termálfürdő
 • versenyuszoda

 

Programok:

 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal
 • kézműves foglalkozások
 • aquafitness

 

Belépőjegyek:

 • Családi jegy (2 felnőtt, és 1 gyermek vagy diák számára) 5.500 Ft helyett 4.000 Ft.
 • Családi jegyhez további nappali tagozatos diák vagy gyermek belépőjegy 600 Ft helyett 400 Ft.

 

 

Ünnepi tűzijáték a dombtetőről

 

Helyszín: Kecskemét, Nyíri úti bejárat

Időpont: 2018 augusztus 20., 22:00

 

Hétfőn meghosszabbított nyitvatartással várják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba kilátogatókat, lehetőséget biztosítva arra, hogy az ünnepi tűzijátékot a dombtetőről tekintsék meg.

JEGYÁRAK: 100 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes (14 éves kor alatt a belépés csak felnőtt kísérővel lehetséges!)

Jegyértékesítés 22.30-ig.

 

 

Bahget Iskander 75

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megtekinthető: 2018. szeptember 10-ig, hétfő kivételével 10-17 óráig

 

A Hetényegyházán élő, Kecskeméthez ezer szállal kötődő fotóművész a város kulturális életének kiemelkedő alakja. Ételművének bemutatása széles körű érdeklődésre tart számot, melyben együtt láthatóak fekete-fehér szociofotói, portréi, a sivatagi világot és a magyar tanyavilágok ábrázoló tájképei illetve a magyar irodalom jeles alkotóiról készült fotói. Az anyaságot, mint a nő életének legkülönlegesebb, szinte transzcendens vonásokat hordozó időszakát, a várandósságot dolgozza fel, mély odafigyeléssel, megértéssel, és az életet hordozó anya iránti teljes tisztelettel. Munkáiban törekszik a technikai és művészi tökéletességre, kitartó türelemmel fotóz különböző időjárási körülmények és fényviszonyok között egy-egy tárgyat vagy tájat, de kiváló érzékkel vesz észre megörökítésre érdemes pillanatokat. Fotói esztétikai élményt és lelki útravalót adnak. Munkássága hidat képez nyelvek, kultúrák, emberek között.

 

 

Kitekintő: A világ múmiái

 

Helyszín: KOMPLEX, Budapest, Király u. 26.

Megtekinthető: 2018. augusztus 16-tól az év végéig, minden nap 09:00 - 20:00

 

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel. Az ugyanahhoz a tematikához köthető múmiákat egy teremben tekintheti meg a közönség, így a látogató időgépben érezheti magát, miközben betekintést kap az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzseik életébe, vagy a középkori Németország életébe. A testek egy részét szakrális célokkal, szigorúan titkos rituálé keretében mumifikálták, míg mások a kripták, vagy lápok mélyén, természeti hatásra konzerválódtak. Az egyik legérdekesebb lelet a kiállított múmiák közt Baron von Holz, a harmincéves háború alatt elhunyt nemesember teste, továbbá láthatóak lesznek a világhírű váci múmiák is. A családot 1994-ben fedeztek fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában. A tálat részeként egyiptomi állatmúmiákat és Nes-Hor egyiptomi pap mumifikálódott testét is bemutatják.

 

Jegyek:

 • Felnőttjegy: hétköznap 3 800 Ft, hétvégén 4 400 Ft
 • Diák / Nyugdíjas jegy: hétköznap 2 900 Ft, hétvégén 3 500 Ft
 • Gyermek jegy (6-14 év): hétköznap 2 500 Ft , hétvégén 2 800 Ft
 • Online jegyvásárlás és további jegyinfók

 

 

Előzetes: Záró tárlatvezetés a Paál László kiállításon

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2018. augusztus 23., 19 óra

 

Paál László (1846-1879) alig egy évtized alatt hozta létre azt az egyéni drámákkal teli festői életművet, amellyel a magyar tájfestészet megkerülhetetlen alkotójává vált. Honnan indult? Ki és mi segítette illetve hátráltatta az általa kijelölt úton? Hogyan váltotta át az őt érő csapásokat festményeinek költői tartalmává? Ezekre a kérdésekre keressük a választ alkotásain keresztül.

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész

Díja (belépőjegy + tárlatvezetés): 1200 Ft/fő

Előzetes regisztráció szükséges a következő e-mail címre küldött üzenettel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kiállítás augusztus 26-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 augusztus 2018 17:16
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449