TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Élvezzétek ki az utolsó hétvégét a sulikezdés előtt!

30
2018 aug.

Élvezzétek ki az utolsó hétvégét a sulikezdés előtt!

 

Szigorúan véve a napokban búcsút intünk a nyárnak, kezdődik az ősz és a suli, de erre a hétvégére még bőven jut klassz szabadtéri programokból! Fáklyafényes séta a Vadaskertben, jóga a gyermekekért, uv color fesztivál...

 

 

A munka világa IX. fotópályázat megnyitója

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4.

Időpont: 2018. augusztus 30., 15:00–16:00

 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei esztendőben is meghirdette országos fotópályázatát „A MUNKA VILÁGA IX.” címmel. A fotópályázat célja az országban tevékenykedő kereskedők, iparosok, kézművesek tevékenységének művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott zajló munkafolyamatoknak a bemutatását. A cél ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő-, munkaadói tevékenységére, örömeire, nehézségeire, a kétkezi szakmák fontosságára.

Az idei esztendőben 32 alkotó 136 képét értékelte a zsűri, melyből 37 képet választott be a tárlatba.

A zsűri tagjai:

 • Bahget Iskander - fotóművész
 • Bedi Gyula – A-MAFOSZ/B, EFIAP fotóművész
 • Péjó Zoltán – BKMKIK – képviseletvezető

A kiállítást megnyitja Kurdi Viktor, a kamara általános alelnöke.

 

 

VII. Állatkertek Éjszakája

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. augusztus 31., 18:30–23:30, pénztárzárás 22:45-kor

 

Ezen az egyedülálló estén a Kecskeméti Vadaskert egésze fáklyák fényeiben úszik, igazi vadvilági hangulatot idézve, miközben színes, élménydús programok, valamint hűsítő környezet várja mindazokat, akik az év e különleges állatkerti estéjén Kecskemét város vadaskertjébe látogatnak el.

Az este szakvezetéses látványetetésekkel indul, ahol többek között vidrák, majmok, tigrisek, oroszlánok, medvék, mosómedvék, rókák etetését és bemutatását tekinthetik meg az érdeklődők, továbbá egy-egy helyszínen a növényevő vadak etetésébe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Ezt követően a Csörömpölők Együttes lép az állatkert színpadára, ahol egy nagyszerű, szórakoztató-megmozgató Vendégeink az állatok, essen le az állatok! című koncert veszi kezdetét.

Az estén több helyszínen is érdekességek és izgalmak várják a látogatókat: lesz hüllő-show, trófeabemutató, madárbemutató, törpekecske-simogató, nyuszisimogató, ajándék arcfestés, állati tapogató-zoo, éjjeli hangulatzenélés tücsökciripeléssel és bagolyhuhogással!

Mindezek mellett a kicsik és nagyok megtekinthetik a közelmúltban született kisállatokat is: a gyűrűsfarkú maki kölyköt, a rézusz makákó kölyköt, az indiai antilop borjat, az iker bárányokat, a lámacsikót, továbbá Yud, az új mandrill hím is bemutatkozik.

A gyermekeket esti homokozó, aszfaltkréták, légvárak és trambulinok várják. A büfében nosztalgia sós perec kapható majd.

 

 

Jógázz gyermekeid sikeréért a tanévkezdés alkalmából!

 

Helyszín: VINCENT Restaurant & Pastry, Izsáki út 3., terasz

Időpont: 2018. szeptember 1., 7:30–9:30

 

Mindig ad egy plusz erőt, ha jógagyakorlásunknak célt adunk. Mi lenne, ha reggeli jógagyakorlásunk erőfeszítéseit, izzadságcseppjeit odaajánlanánk gyermekeink sikeres és szép új iskolai vagy óvodai tanévéért? Dédszüleink, vasanyáink és vasapáink még éltek és használták az imádságok mágikus erejét! Tudták, hogy a lélek és a szív tiszta kérései, felajánlásai manifesztálódnak, beleszövődnek életünk szövetébe. Így kértek védelmet, egészséget, jó termést, szép életet. Képesek voltak megállni, és megáldani azt, amivel foglalatoskodtak.

60 perc napköszöntő reggeli jógával, pranayama/légzésgyakorlatokkal, esszenciális illóolajakkal, meditációval, a VINCENT Restaurant&Pastry finom, válogatott reggelijével egy igazán különleges helyszínen, az Izsáki úti Vincent Restaurant füves pázsitján töltődhetsz!

Jelezd részvételi szándékod üzenetetben a Danu Jóga Központ Facebook oldalán vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen Incze-Dusík Borinál. Jelezd azt is, ha bármilyen ételallergiád van vagy esetleg vegán vagy, illetve, hogy teát vagy kávét kérsz majd.

A 75 perces jógaórát és meditációt egy könnyed reggeli követi, mely alatt beszélgethetünk egy kicsit arról, hogyan tudjuk támogatni gyermekeinket magabiztosságunkban, kreatív és örömteli létükben, egészségükben

Tartja: Benkő Ildikó okleveles jógaoktató, légzéterapeuta, Anaya női- és gyermekjóga oktató

Vigyél magaddal jógamatracot és egy nagyobb kendőt vagy lepedőt, melyet alá tudsz teríteni.

Részvétel 3500 Ft, mely tartalmazza a jógaóra és a reggeli árát is.

 

 

Agyagozás

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. szeptember 1., 10:00-12:00 és 14:30-16:30


Telefonszám: (76) 481 469

Facebook oldal

 

 

Japán italkóstoló

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár, Kisfaludy terem, Batthyány u. 1.

Időpont: 2018. szeptember 1., 17:00

 

A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör az Intercooperation Zrt. együttműködésével szeptemberben megtartja évnegyedes italkóstolóját.

A kínálatban szerepel: „bemelegítő” gyanánt Etsu gin vagy Fuyu whisky (tisztán vagy long drink). Ezt követik az Asahi Kirin és Sapporo márkájú sörök. Az italokról Vörös Attila úr ad részletes betekintést.

A részvétel helyszínen fizetendő díja: 4.500 Ft/fő.

Foglalásnak számító jelentkezést augusztus 31., pénteken 12.00-ig kérnek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezőre.

Maximális létszám: 30 fő. Esetleges lemondás határideje: szeptember 1., 10:00.

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: A Szaturnusz világa

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. szeptember 1., 17:30–18:30

 

A következő részben a Szaturnusz rendszerről lesz szó. Vajon miért vonzódnak annyira a sci-fi írók, filmesek ehhez a bolygóhoz és holdjaihoz? Milyen különleges jelenségek találhatók ezen a bolygón? Vajon van-e élet az Enceladus-on vagy esetleg a Titánon? Milyen titkokat tartogat a legnagyobb Szaturnusz-hold? Mi igaz abból, ahogy a sci-fi filmek bemutatják a jövőt? Ezekre és más hasonlóan izgalmas kérdésekre keressük a választ egy látványos power point bemutató keretében!

Jegyek a helyszínen kaphatók: 1000 Ft/fő

 

 

UV COLOR Festival

 

Helyszín: Domb Beach, Csabay Géza körút 7.

Időpont: 2018. szeptember 1., 22:00

 

Az ország legnagyobb, legvadabb és legszínesebb UV Color fesztiválja!

Fellépők:

 • Dj Nara
 • JOERJUNIOR
 • Dilax
 • KVCS

Jegyek:

 • Early Bird 1.500 HUF
 • NORMÁL I. 2.000 HUF
 • NORMÁL II. 2.500 HUF
 • VIP 4500 HUF

Korhatár: 16+

DRESS CODE: A megfelelő hatás elérése érdekében világos, lehetőleg fehér ruházat.

Részletek

 

 

Bűbájosok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.09.01. szombat, 18:00 
 • 2018.09.02. vasárnap, 18:00
 • 2018.09.03. hétfő, 18:00 
 • 2018.09.04. kedd, 18:00

 

Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. 26 évesen Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást... egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol...

A Bűbájosok a legjobb francia vígjáték-hagyományokat követi, miközben napjaink sztereotípiáinak és előítéleteinek is görbe tükröt állít. A főszerepet játszó Sabrina Ouazani korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Taxi 5, a Pattaya és A múlt; Alice David a Derült égből apu, a Szex, ex, szerelem és a Nagytudásúak révén lehet ismerős a hazai közönségnek; Charlotte Gabris pedig a Babysitting - A felvigyázó, a Taxi 5 és a Totál gáz filmekben szerepelt.

Francia nyelvű, magyar feliratos vígjáték, 100 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Jegyár: 750 Ft. Online jegyvásárlás 

 

 

Kitekintő: Nyílt nap a Rákosivipera-védelmi Központban

 

Találkozó: Kunpeszéren, az élelmiszerbolt előtt

Időpont: 2018. szeptember 1., 10:00

 

Mindenkit várnak, aki szeretné jobban megismerni hazánk legveszélyeztetettebb gerincesét, a rákosi viperát. A érdeklődők többek között megtudhatják, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, amelyek alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, igyekszünk eloszlatni a mérgeskígyókkal kapcsolatos tévhiteket, bemutatjuk a tenyésztelepet, illetve megismerkedhetnek eme ritka fajunk védelmére tett erőfeszítésekkel is.

A Központot 1 km-es tanösvényen sétálva érjük el, miközben a látogatók bepillantást kapnak a Peszér-Adacsi turjánvidék változatos szépségébe. Zárt cipő viselését kérik!

Információ és jelentkezés: Péchy Tamás (06-30/940-6712, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 30 augusztus 2018 10:50
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449