TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten és környékén, szeptember 7-9. között
06
2018 szept.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten és környékén, szeptember 7-9. között

 

Igazi csajos hétvégének nézünk elébe Fashion Reggelivel, esti jógával, meditációval az anya-gyerek kapcsolatért, tánccal, farmervásárral, romantikus filmmel. Persze lesz alkalom az egész családdal is kimozdulni!

 

 

 

Kondor László: Vietnam 50 évvel később. Válogatás egy haditudósító emlékeiből

 

Helyszín: Magyar Fotográfiai Múzeum, Katona József tér 12.

Megtekinthető: 2018. szeptember 29-ig, vasárnap és hétfő kivételével naponta 12-17 óra között

 

Kondor László saját nagyítású fekete-fehér papírképei a Magyar Fotográfiai Múzeum kiállítóterében könnyen beilleszthetővé és párhuzamba állíthatóvá válnak a világhírű magyar haditudósítók gazdag örökségével. Az Egyesült Államok hadseregének katonájaként, szolgálati ideje alatt Kondor előtt nem volt olyan szegmense a vietnami háborúnak, melyet nem kaphatott volna lencsevégre. „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” írta Robert Capa. Kondor képei nem lehettek volna jobbak, hiszen testközelből, az amerikai hadsereg katonájaként, beavatottként készítette sokszor intim, és sokszor felkavaró képeit a világot megváltoztató háború katonáinak és civiljeinek mindennapjairól.

 

 

Nagy őszi farmervásár

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2.

Időpont: 2018. szeptember 7-9.

 

Igazi farmerfesztivállal indul az ősz Kecskeméten, szerezd be a legújabb darabokat kedvezményesen!

Ingyenes programok:

 • Fashion Reggeli 7.0 - A misztikus japán kék!
 • Divatbemutatók
 • Esti jóga a város felett

Részletek és letölthető kuponok

 

 

Nyílt tai chi edzés

 

Helyszín: Decathlon, Kadafalvi út

Időpont: 2018. szeptember 7., 17:30–19:30

 

Ki lehet próbálni egyszerű bemelegítő gyakorlatokat, a formagyakorlatok néhány lépését, páros gyakorlatokat. Csak kényelmes, laza ruházatra és könnyű cipőre van szükség. A gyakorláshoz előképzettségre, speciális felszerelésre nincs szükség.

Szervező: Kecskeméti Chen Tai Ji SE

 

 

Meditáció az anya-gyermek kapcsolatért

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. szeptember 7., 18.30-19.30Minden nő számára meghatározó, hogyan tudja megélni az anyai oldalát. Ez a meditáció abban segíthet, hogy a saját gyermekeddel való viszonyod (legyen akár fiad vagy lányod) kinyílhasson és megtapasztalhasd benne az anyai szerep minden szépségét és mélységét. Azoknak is szól, akiknek még nincs gyermekünk, de szeretnének az anyaságra felkészülni és azok is jöhetnek, akiknek a gyerekeik már kirepültek a fészekből, és esetleg nem túl harmonikusan teltek a közös évek, vannak sérelmek a szülő-gyermek kapcsolatukban. Ezen kívül a gyermekünkkel való viszonyunkon túl, a saját édesanyánkhoz fűződő kapcsolatunk is tisztulhat azoktól a fájdalmaktól, amik még nem lettek feloldva.

Tartja: Dr. Kovács Fatime, holiszta

Részvételi díj: 3000 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges: +36-20-362-22-88, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Ezt Válaszd - ingyenes fitness edzés

 

Helyszín: Zrínyi Ilona Általános Iskola, Katona József tér 14.

Időpont: 2018. szeptember 8., 9:30

 

Ingyenes alakformáló edzés minden szombaton 09:30-tól, Vágó Petrával.

Vigyél magaddal törölközőt és vizet!

 

 

Papír kaleidoszkóp készítése

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2018. szeptember 8., 10:00-12:00

 

Információ:

Telefonszám: (76) 481 469

Facebook oldal

 

 

Kezdő Lindy hop tanfolyam

 

Helyszín: Táncsics Művelődési Ház (Kurázsi Táncműhely próbaterme), Rákóczi út 3., I. em.

Első alkalom: 2018. szeptember 8., 12:30 - 13:30

 

Dinamikus, vidám, improvizatív páros tánc a ‘20-as, ‘30-as évek Amerikájából, aminek csak a képzeleted szab határt.

Oktató: Bulyáki Ákos

Bővebb információ

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: Csillagok között

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. szeptember 8., 17:30–18:30

 

Filmes előadással folytatódik a sorozat! Ezúttal a Csillagok között c. film kerül sorra. Az előadásból megtudható, hogy mennyire valós a tudomány a filmben. Szó esik a fekete lyukakról, a gravitációs időlassúbbodásról, féregjáratokról és extradimenziókról. Ugyanakkor a film emberi vonatkozásairól is szó lesz. Milyen karakterek vannak a filmben? És hogyan kuszálja össze a szálakat a relativitás elmélet? Felvetődik, hogy valósággá válhat-e az, amit a film ábrázol? Ezekre és más hasonlóan izgalmas kérdésekre keresi a válaszokat az előadás egy látványos power point prezentáció keretében.

Jegyek a helyszínen: 1000 Ft

 

 

Végállomás: esküvő

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.09.08. szombat, 18:00
 • 2018.09.09. vasárnap, 18:00
 • 2018.09.10. hétfő, 18:00
 • 2018.09.11. kedd, 18:00

 

Frank és Lindsay, két kelletlen és kellemetlen vendég tesz eleget a meghívásnak és utazik el egy Isten háta mögötti távesküvőre. Találkozásukkor hamar felfedezik, hogy több közös vonásuk is van: mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt, az esküvőt, saját magukat és különösképpen egymást. Mogorvaságuk azonnal elszigeteli őket a többi vendégtől, így kénytelenek egymás társaságát élvezni. A hétvége előrehaladtával, a szócsaták kereszttüzében az ellentétek lassan vonzani kezdik egymást, s fellobbannak az érzelmek.

Victor Levin (Mad Men – Reklámőrültek, Kizárólag öttől hétig) szellemes anti-romantikus vígjátékában két világsztár, Keanu Reeves (John Wick, 47 Ronin, Féktelenül, Az ördög ügyvédje, Mátrix, Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak) és a kétszeres Oscar-jelölt Winona Ryder (Stranger Things, Ollókezű Edward, Éjszaka a földön, Észvesztő, Fekete Hattyú, A dilemma, Alien 4 – Feltámad a Halál) jutalomjátékán szórakozhatunk. A Végállomás: esküvő a két színész negyedik közös filmje a Drakula, a Kamera által homályosan és a Pippa Lee négy élete után.

Amerikai romantikus komédia, dráma, 90 perc, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Előzetesért görgess a bejegyzés végére!

 

 

Kitekintő: XIX. Nagykőrösi Arany-Napok

 

Helyszín: Nagykőrös, Cifrakert, Ceglédi út 21.

Időpont: 2018. szeptember 7-9.

 

A kultúra egy hatalmas ajándék, életünknek a legszebb földi lenyomata, de egyben felelősség is: őrizni és továbbadni kötelességünk. Arany János a magyar kultúra sorsát mindig szívügyeként kezelte. A kőrösiek szintén szívügyüknek tekintik, hogy minden látogató számára színes programfüzér keretein belül betekintést nyújtsanak munkásságába, életébe. A rendezvény természetesen nem merül ki az irodalmi nosztalgiában, minden kikapcsolódni vágyó vendég talál kedvére való elfoglaltságot: gyönyörködhetünk a színpompás ruhában felvonulókban, vagy tartalmasabban megismerhetjük Toldi írójának életét. Ha netán a számtalan fellépő mellett kedvünk támad, megpihenhetünk a Sör-kertben.

Lesz Arany-városnéző kisvonat az Arany-út vonalán, Arany irodalmi kalandozás, amely a Toldi történetét eleveníti meg, ahol az egész család próbára teheti tudását, Hagyományőrzők utcája, Népművészek utcája, Paprika Jancsi Csúzlizdája. Fellép többek közt Caramel, a Cozombolis, Szulák Andrea és Demjén Ferenc.

Facebook esemény

 

 

Előzetes: Ötpötty „kóstoló” ínyenc hét

 

Helyszín: Öttpötty, Nyíl utca 9/B

Időpont: 2018. szeptember 17-21.

 

Mitől lesz ez a hét igazán különleges? Te döntesz, hogy mikor, mit és mennyit kóstolsz. Válaszd a számodra legkülönlegesebb foglalkozást, jelentkezz be online, és gyere el. Az online bejelentkezéssel azonnal jogosult vagy 100,- Ft kedvezményre a foglalkozás árából. A kóstoló héten minden órarend szerinti foglalkozásba (kivéve a Montessori képességfejlesztő foglalkozást) belekóstolhatsz.

Foglalkozások

 • Hétfő: 10:00 Dalolgató Istvánnal
 • Kedd: 09:00 -12:00 Bölcsis játszódélelőtt angol dalokkal és Montessori játékokkal 
 • Szerda: 10:00 Kerekítő manó kalandjai tornával, mondókákkal
 • Csütörtök: 09:00 -12:00 Bölcsis gyurmadélelőtt 
 • Péntek: 10:00 Tapicskoló nyakig a festékben és a zenében

Bővebb info és jelentkezés

 

 

Szív-ritmus jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2018. szeptember 22., 19:00

 

A Penge Benge Jazz Band egy mobil betegőrző monitorra gyűjt koncertjével, így nemcsak zenei élményt kapunk, hanem egyúttal jót is cselekszünk a belépőnk megváltásával.

 

 

KösziKávé nap

 

Helyszín: Öttpötty, Nyíl utca 9/B

Időpont: 2018. szeptember 28-án egész nap

 

A Szemem Fénye Alapítvány arra kéri a kávézás hódolóit, hogy ezen a napon egy kávé árával támogassák az első hazai gyermekhospice ház, a Dóri Ház működését. Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet. A Dóri Ház dolgozói értük és az őket legjobban szeretőkért teszik ki szívüket-lelküket minden nap.

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 06 szeptember 2018 10:17
Értékelés:
(2 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449