TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Rekordgyanús kecskeméti programajánló a szeptember 14-16-i hétvégére

12
2018 szept.

Rekordgyanús kecskeméti programajánló a szeptember 14-16-i hétvégére


Ha most nagyjából fel akarnánk sorolni, mi mindennel rukkol elő Kecskemét ezen a hétvégén, megírnánk a Trendalelke eddigi leghosszabb bevezetőjét. Úgy egyébként a programajánló már magában is rekordgyanús. Hát éljetek a lehetőséggel! Élvezzétek ki a hétvégét és menjetek el minél több programra! Sportoljatok, alkossatok, játsszatok, nevessetek!

 

 

Évszázadok öröksége - Fejezetek Kecskemét Gazdaságtörténetéből

 

Helyszín: Kecskemét, Rákóczi út 4. (a volt SZIGMA épülete)

Időpont: 2018. szeptember 13., 17.00

 

Az ipartörténeti kiállítás célja Kecskemét gazdaságtörténetének bemutatása a céhes időktől kezdve átfogó várostörténeti háttérrel, a 650 éves város históriájába ágyazva. A kiállítás és a kapcsolódó programsorozat nemcsak ismeretterjesztő, hanem pályaorientációs és motivációs élményt is szeretne nyújtani. Egyik fő célcsoportja a pályaválasztás előtt álló diákság. Számukra az egyik legfontosabb üzenet az iparos lét és az értelmes kétkezi munka presztízsének tudatosítása.

Megnyitja: Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Látogatható: 2018. október 18-ig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

 

III. Játsszunk Mindannyian nap

 

Helyszín: Csiperó, Kápolna u. 24.

Időpont: 2018. szeptember 14., 16:30–19:00

 

A III. Országos Játéknaphoz csatlakozva hívnak minden érdeklődőt - fiatalt és időset - a Gyümi kártyajáték délutánra a Csiperóba. A Gyümi könnyű és vidám családi memóriajáték, melynek a Kecskemét 650 éves évfordulójára kiadott változatát lehet kipróbálni.

 

 

28. Kecskeméti Népzenei TalálkozóHelyszín: Főtér, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Időpont: 2018. szeptember 14-16.Hagyományőrző gálaműsorok, táncházak, kiállítás és egyedi, kézzel készített népi és iparművészeti portékák vására várja a népzene és a népművészetek iránt érdeklődőket.

Részletes program

 

 

TENYÉR, Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform

 

Helyszínek: Decathlon Áruház, Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér (Széchenyi sétány 11.)

Időpont: 2018. szeptember 15.

 

Fogd kézen a nagyit, a szomszédot, a gyerkőcöket, a barátokat és mutassuk meg, milyen sportos város Kecskemét! Több helyszínen, változatos, az egészséges életmódot népszerűsítő programmal vár mindenkit az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt. Az ingyenes programok között szerepel egyebek mellett jóga, mozgásmeditáció, stresszoldás, röplabda, kerékpározás.

Részletes program

 

 

Kecskemét 650 a Kecskeméti Alkotóházban

 

Helyszín: Kecskeméti Alkotóház, Műkert 2.

Időpont: 2018. szeptember 15., 10:00–18:00

 

Ingyenes családi és gyerekprogramok a város 650. évfordulója alkalmából. Találkozz a művészekkel és tanulj tőlük!

A programon résztvevő gyermekek (3-18 éves kor között) szeptember 15-én kedvezményes, 300 forintos belépővel látogathatják a Kecskeméti Vadaskertet.

PROGRAM:

 • EMLÉKLAP NYOMTATÁSA 
  Az eseményhez kapcsolódó, sorszámozott emléklap nyomtatása a híres Patkósprésen, a Patkós László képzőművész által előre elkészített linóleummetszetről. (Előzetes regisztráció szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • FESTÉS, RAJZOLÁS 
  Az Alkotóház megörökítése mint szecessziós épület, különböző rajztechnikákkal Miklós Árpád és A. Varga Imre festőművészek közreműködésével, az Alkotóházban megfordult híres művészek által használt festőállványokon.
 • ZOMÁNCMŰVÉSZETI WORKSHOP 
  Zománc medálok készítése Vincze Zita ötvösművész segítségével. (Előzetes regisztráció szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • TINTALÓ TÁRSULÁS 
  A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára nyújtanak férőhelyet. És csak gyerekek számára! A szülők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenötperces műsorát. Sipos Katalin és Sisak Péter bábművészek előadása a nap folyamán négy-öt alkalommal lesz látható. Részletek a helyszínen.
 • ALKOTÓHÁZ „KICSIBEN” 
  Az Alkotóház makettjének elkészítése, amelynek méretét tekintve a gyermekek számára játszóházként is funkcionál: rajzolhatnak rá, színezhetik, festhetik. Az alkotásban Majoros Gyula képzőművész nyújt segítséget.
 • TEKERGŐTÉR 
  Szabadtéri ügyességi játékok a Grosschmid Erik által tervezett és kivitelezett izgalmas szerkezetekkel, szórakoztató feladatokkal.
 • BÁBSZÍNHÁZ 
  Záró programként tekinthetik meg az érdeklődők a Zsiga föstő fest című előadást a Tintaló Társulás rendezésében, Törőcsik Eszter bábjátékával. Az előadás 18 órakor kezdődik.
 • A HÁZI RÉTES KFT. termékei megvásárolhatók a helyszínen. A 160 éves recept alapján készülő finomságok legfőbb értéke, hogy elődeik hagyományait követve tiszta, mindenféle adalék nélküli egészséges, valódi termékként kerülnek forgalomba. A rétesek a dédnagymama receptje alapján készülnek.

 

Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

VitálSport Kecskeméten

 

Helyszín: Decathlon Kecskemét

Időpont: 2018. szeptember 15., 10:00-16:00

 

Nincs még kedvenc sportod? Nem tudod melyik mozgásformát válaszd? Menj el a VitálSport napjára, sportolj, nyerj, legyél bajnok és válassz sportot a következő tanévre! Gyűjtsd a pecséteket, próbálj ki legalább 5 sportot és apró ajándékkal is meglepnek a szervezők! A kipróbálható sportok mellett egészségügyi szűréssel, ugrókötél és tai chi bemutatóval, valamint termékkóstolóval készülnek.

Eső esetén a szabadtéri programok elmaradnak.

 

 

Széchenyivárosi Fesztivál

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. szeptember 15., 7:00–22:00

 

Program:

 • Horgász- és főzőverseny
 • 10:00-12:00 Városrészi intézmények bemutatkozása
 • 11:00 Buday Péter mesterszakács receptgyűjteménye ételbemutatóval és -kóstolóval 
 • 13:00 Magyar Nóta és Operettműsor
 • 14:00 Szenior örömtánc Ilussal
 • 14:45 Desperado
 • 17:00 Betty Love
 • 18:00 Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar
 • 20:00 Horváth Tamás
 • 22:00 Tűzijáték

 

 

Színházi nyílt nap

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház, Katona József tér 5.

Időpont: 2018. szeptember 15.

 

Lesz kulisszajárás, ízelítő a készülő új bemutatókból, ismét találkozhatnak az érdeklődők a Kecskemét City Balett táncművészeivel, felpróbálhatnak különleges jelmezeket és a színpad titkaiba is beavatást nyerhetnek.

Részletek

 

 

Apja-fia bátorságtúra a Tőserdőben

 

Találkozó helyszíne: Kontyvirág Erdei Iskola, Lakitelek-Tőserdő, Szikra 65/a

Találkozó időpontja: 2018. szeptember 15., 19:30

 

A túrán résztvevők nem használnak zseblámpát, csak a szemükre hagyatkoznak, hogy fokozzák az izgalmakat.

Részletek

 

 

Fuss, hogy lélegezz!

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri úti bejárat

Időpont: 2018. szeptember 16., 8:00–18:00

 

Itt az újabb alkalom, amikor tehetünk másokért: családi futásra várják a sportosakat, majd közös programokon szórakozhat a család apraja és nagyja. Támogasd te is a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályát!

Szervező: Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány

Részletek

 

 

Jóga és szaunavarázs nyers ételekkel

 

Helyszín: Four Points by Sheraton Kecskemet, Izsaki út 6.

Időpont: 2018. szeptember 16., 9:00–14:30

 

Válts nézőpontot! Köszöntsd az őszben, a változásban a színeket, a bent melegét, a belső átalakítás kalandját és mindazt a gazdagságot, melyet a természet épp most ad át nekünk, gyümölcsökben, zöldségekben, az érett szőlőfürtökben!

 

Program:

 • 9-10 óra között jógaóra az első emeleti napfényes, körpanorámás teremben
  Vezeti: Benkő Ildikó okleveles hatha jóga oktató, sportedző, transzperszonális légzéstréner
 • 10:30 – 13:30 Szaunamesterrel vezetett szaunázás, wellness
  Vezeti: Szedresi Attila szaunamester, izzasztókunyhó vezető
 • 13:30-14:30 nyers ebéd, melyben saláták, smootiek és gyümölcsök, különböző frissen préselt levek szerepelnek

 

Részvétei díj 6000 Ft, mely tartalmazza a jógaóra, szauna-varázs, wellness-használat, és az ebéd árát is. Jelezd részvételi szándékod a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, biztosítsd helyed 3000 Ft előleg befizetésével a DanuJóga Központban, vagy átutalással.

Vigyél magaddal jógamatracot, vagy ha nincs, jelezd, hogy tudjanak biztosítani számodra! Ne felejtsd otthon a fürdőruhádat, papucsodat!

 

 

Európai Mobilitási Hét és Európai Autómentes Nap Kecskeméten

 

Időpont: 2018. szeptember 16-22.

 

Lesz itt többek között veteránkerékpár-kiállítás, alternatív hajtású járgányok bemutatója, játszóház, játéktár és kézműves foglalkozások, kerékpárverseny és kerékpáros felvonulás, gyalogtúra, illetve megismerkedhetünk egy fantasztikus sportemberrel. Jó mókának ígérkezik! Legyünk zöldek!

Részletek

 

 

AZ ÉN AFRIKÁM –válogatás dr. Jakkel Anna Afrikában készített fotóiból

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Látogatható: 2018. szeptember 30-ig, keddtől szombatig 10–16 óráig

 

A kecskeméti háziorvos hat alkalommal kelt missziós útra a fekete kontinensre önkéntesként. A gyógyítás mellett a környezet, az emberek megismerésére is lehetősége volt, az így szerzett tapasztalatait fotóival tárja az érdeklődők elé.

 

 

Kitekintő: Őszi kikerics virágzás a Kolon-tónál

 

Találkozóhely: Páhi, Vasút utca 2., Művelődési Ház

Időpont: 2018. szeptember 15., 9 óra

 

A legtöbb növénnyel ellentétben ősszel hozza virágait az őszi kikerics, mely ilyenkor tömegesen borítja a túra során bejárt réteket. Körülbelül 4 órás program.

Részvételi díj: felnőtt 900 Ft/fő, kedvezményes 600 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 2000 Ft.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. További információk, jelentkezés: Morvai Edina, +36704118445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Marokkói Kézműves és Kulturális Hét

 

Helyszín: Budapest, Városliget

Időpont: 2018. szeptember 16-ig

 

A Vajdahunyad vára előtti szabad területen szőnyegekkel borították be, sőt, a készítési folyamatot testközelből meg is figyelhetjük.

Bővebb info

 

 

Előzetes: Berend Iván délvidéki származású festőművész kiállítása

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Megnyitó: 2018. szeptember 19., 17 óra

 

A kiállítás a Szervátiusz Jenő-díjasok IV. tagja.

A kiállítást megnyitja Csűrös Csilla, a Magyar Rádió vezető szerkesztője. Közreműködik Sipos Mihány, a Muzsikás Együttes tagja.

Megtekinthető: 2018. október 14-ig, csütörtöktől vasárnapig 10-től 18 óráig

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 13 szeptember 2018 14:18
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449