TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Gőzerővel dolgozik a kecskeméti programgyár: íme a kínálat szeptember 21-23. között

19
2018 szept.

Gőzerővel dolgozik a kecskeméti programgyár: íme a kínálat szeptember 21-23. között

 

Mi történt Kecskeméttel? Ontja magából a programokat dacára, hogy bőven véget ért a nyári fesztiválszezon. Ti lépést tudtok tartani a sok eseménnyel, ami hétvégéről hétvégére csábít bennünket? Mi már most is teljesen bezsongtunk, mennyi minden vár ránk a napokban!

 

 

 

Dr. Jakkel Anna előadása

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 2018. szeptember 21., 16 óra

 

Az „Én Afrikám” című kiállításhoz kapcsolódóan dr. Jakkel Anna élménybeszámoló előadást tart az önkéntes, Afrikában végzett gyógyító munkájáról és utazásairól.

A kiállítás látogatható: 2018. szeptember 30-ig, keddtől szombatig 10–16 óráig.

 

 

Egy kecskeméti kerékpáros mindennapjai

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. szeptember 21., 16:00–18:00

 

A Veloroom Kerékpárbolt és Kecskemét Város támogatásával megvalósuló interaktív eseményen a kecskeméti Minkó Roland, az Epronex-Bike Hungary versenyzője (a Piroska Szörp Kecskeméti ES egykori bringása), magyar válogatott országúti kerékpáros mesél életéről, élményeiről, tapasztalataiól, sikereiről, kudarcairól és a peloton belső törvényeiről.

 

 

Libri Malom Olvasókör - Invictus

 

Helyszín: Malom Libri Könyváruház, Korona u. 2., III. emelet

Időpont: 2018. szeptember 21., 16:00–18:00

 

Az olvasókörbe olyan fiatalokat várnak, akik szívesen beszélgetnének kedvenc könyveikről, megosztanák legfrissebb olvasmányélményeiket, vagy egyszerűen csak szívesen találkoznának más könyvrajongókkal.

Ryan Graudin története, a sodró lendületű és humoros regény, az Invictus – Az idő gyermeke szó szerinti versenyfutás az idővel, aminek a tétje nem kisebb, mint az általunk ismert világ jövője.

Miután a könyvet kibeszéltétek, egy, a regényhez kapcsolódó, 10+1 kérdéses kvízt tudtok majd kitölteni. Aki a leggyorsabban és hibátlanul oldja meg, jutalomban részesül.

A résztvevők Libri Malom Olvasókör tagsági kártyát kapnak, amellyel a visszatérő olvasók értékes ajándékokkal gazdagodhatnak az év végén. Akik először vesznek részt az eseményen, azoknak pedig egy kis meglepetéssel kedveskednek.

 

 

#EMŰK

 

Helyszín: Hírös Agóra, Deák Ferenc tér 1.

Megnyitó: 2018. szeptember 21., 17.00

 

Válogatás az EMŰK (Erdélyi Művészeti Központ, Sepsiszentgyörgy) kortárs képzőművészeti gyűjteményéből.

A kiállítás kurátora: Madaras Péter

Köszöntőt mond: Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere

A kiállítást megnyitja: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az EMŰK vezetője és Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész

Közreműködnek: Lakó Sándor Kamarazenekar és Fazakas Géza színművész

 

 

Örökbefogadó nap

 

Helyszín: Tesco, Talfája 1., bejárat

Időpont: Időpont: 2018. szeptember 22., 9:00

 

Adományozással egybekötött örökbefogadó napot tart a Mentsvár az Állatokért Alapítvány.

 

 

HolddalaNap Zenekar - Napkeleti utazás

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ színházterme, Rákóczi út 15.

Időpont: 2018. szeptember 22., 10:00-11:00

 

A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthonuk, a Zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai, s a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötöttek mélyebb ismeretséget. Dalaik a rítus világában laknak szívesen, az ősi hangzásvilág felel meg jól érzéseik kifejezésének. A hangszerelés is népzenei, régi zenei jellegű: akusztikus hangszerekkel muzsikálnak. A zenekar minden tagja énekel, ez a többszólamúságnak tág teret teremt.

Ízelítő

A Leskowsky Hangszergyűjtemény szervezésében megvalósuló CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat olyan gyerekeknek és szüleiknek szóló különleges zenés programokat mutat be, melyekkel ritkán találkozhat a kecskeméti közönség.

Belépőjegy:

 • Gyermek: 750 Ft/fő
 • Felnőtt: 1000 Ft/fő
 • Családi jegy: 3000 Ft (2 felnőtt + 2 gyermek 14 év alatt)
 • Kiegészítő jegy a családi jegyhez: 500 Ft/fő

Jegyek a helyszínen a koncert előtt vagy elővételben a Leskowsky Hangszergyűjtményben vásárolhatók illetve a www.tixa.hu oldalon is elérhetők.

 

 

Kecskeméti Harcművészeti Bemutató

 

Helyszín: Kecskemét Mercedes-Benz Sport Akadémia, Olimpia utca 1/a

Időpont: 2018. szeptember 22., 10:00–13:00

 

A látogatók ízelítőt kaphatnak a Nanbudo, az Aikido, a Ju Jitsu, a Kendo, a Sankido Karate, a Katori Shinto Ryu és a JKA Shotokan Karate művészetéből.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

Interaktív gyermekprogram Bartos Erika új könyvével

 

Helyszín: Malom Libri Könyváruház, Korona u. 2., III. emelet

Időpont: 2018. szeptember 22., 16:00

 

Sok-sok interaktív játék, meseolvasás és muzsika szórakoztat majd minden kicsi és nagy résztvevőt.

 

 

Valóság a Sci-fiben Sorozat: Ember 2.0

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2018. szeptember 22., 17:30–18:30

 

Tematikus résszel folytatódik a sorozat: Vajon hová tart ez emberi evolúció? Milyen jövő vár az emberre? Elképzelhető, hogy összeolvad a géppel vagy elhagyja a biológiai testét? Örökké élhet-e az ember? Milyen gyógymódok lesznek a jövőben? Mi az a hibernáció és érdemes-e alávetni magunkat? Hová fejlődik az ember egy másik bolygón, az űrben élve? Ezekre és más hasonlóan izgalmas kérdésekre keresi a választ az előadás egy power point prezentáció keretében.

Jegyek a helyszínen: 1000 Ft

 

 

Szív-ritmus jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2018. szeptember 22., 19:00

 

A Penge Benge Jazz Band egy mobil betegőrző monitorra gyűjt koncertjével, így nemcsak zenei élményt kapunk, hanem egyúttal jót is cselekszünk a belépőnk megváltásával.

Részletek

 

 

Hírös Félmaraton

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2018. szeptember 23., 9:00–15:00

 

Rajtidőpontok - versenytávok:

 • 10:45 - 300 m, - ovi futam (0 – 6 éves korig)
 • 10:50 - 1000 m, - suli futam (7-12 éves korig)
 • 11:00 – 21 km, egyéni/váltó
 • 11:05 - 14 km, egyéni
 • 11:10 - 7 km, egyéni

Az Európai Sporthét hivatalos eseménye.

Bővebb információ

 

 

Yoga Brunch

 

Helyszín: 48 Étterem és Bár, Bánk bán u.9.

Időpont: 2018. szeptember 23., 9:30–11:30

 

Flow jellegű hatha jóga gyakorlásunk elején folyamatos mozgásban leszünk, persze szó sincs gyors mozdulatokról, az ászanák kivitelezése a természetes légzésünk ütemére történik.
Az óra végéhez közeledve egyre többet állunk meg egy-egy ászanában megpihenve, elmerülve. A gyakorlást rövid, vezetett relaxációval zárjuk. Az elmélyedés után, figyelmünket ismét kifelé vezetjük (a konyha irányába) és kezdődhet a brunch, ahol a 48 Étterem séfje által külön erre az alkalomra készített különleges és egészséges falatkáit kóstolgatva, közben limonádét szürcsölve érik be az esemény egy igazi, laza, jó hangulatú közösségi élménnyé.

Tartja: Lajos Márti, ok. jógaoktató

Részvételi díj: 3000Ft, mely magában foglalja a jógaórát és a vendéglátást is.

Bejelentkezés: online vagy 0620/2684586

 

 

A művészet templomai: Caravaggio - Vérről és lélekről

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2018.09.22. szombat, 16:00
 • 2018.09.23. vasárnap, 16:00
 • 2018.09.29. szombat, 16:00
 • 2018.09.30. vasárnap, 16:00

 

Ez a látványos dokumentumfilm Michelangelo Merisi da Caravaggio pályáját mutatja be munkásságán és személyes küzdelmein keresztül, akinek nem csupán a művészetét, de az egész létét is a fény és az árnyék, a kontrasztok és az ellentmondások, az ihletett zsenialitás és a józanság váltakozása jellemezte. Roberto Longhi, a legelismertebb Caravaggio-szakértő véleménye szerint a művész munkásságát szigorúan csak az életrajzával párhuzamosan lehet értelmezni, mivel minden mesterművében személyes tapasztalatai tükröződnek.

A film két irányból közelíti meg forradalmi mestert, aki korának művészeti elvárásai ellen lázadva vált a manierizmus, valamint a 17. század eleji naturalisztikus ábrázolás iskolateremtő
képviselőjévé. A művészettörténeti szempontokat elénk táró neves szakértők narrációja a korai
festményektől (mint a Beteg Bacchus gyermek és a Gyümölcskosarat tartó fiú) kezdve egészen a római korszakának művein át (Hamiskártyások, Szent Katalin, Judit lefejezi Holofrenészt, valamint a Dávid Góliát fejével) mutatja be a művészt. A másik megközelítésben a már-már fotószerűen realisztikus csendéletei kerülnek elemzésre, amelyek tökéletesen szimbolizálják életét és munkásságát, legyen alkotásai témája akár egy gyümölcskosár, egy hangszer, egy kard vagy épp egy börtönrács. Ezek az érzelmekkel teli pillanatok – valamint két különleges filmes képalkotási megoldások segítik a nézőt abban, hogy betekintést nyerjenek Caravaggio elméjébe és lelkébe, szembesülve félelmeivel és az őt ért hatásokkal is.

Olasz ismeretterjesztő film, életrajzi film, dokumentumfilm, 90 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Jegyár: 850 Ft

 

 

Kitekintő: Színházak Éjszakája

 

Helyszín: Budapest, több helyszínen

Időpont: 2018. szeptember 22.

 

Jártál már egyetlen éjszaka alatt 31 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva? Ha képtelen vagy élni a színpaddeszka illata nélkül, és ebben a pillanatban is tisztán hallod az összezáródó bársonyfüggöny susogását, akkor vesd bele magad egy kalandos éjszakába! Persze akkor is várnak, ha fogalmad sincs, mit lehet a színházon ennyire szeretni… Kapd nyakadba a várost, és megmutatják neked, mitől olyan ellenállhatatlan a budapesti színházi élet.

Lesznek nyílt próbák, kulisszajárások, színházi városséták, közönségtalálkozók, interaktív élmények, tánc, zene… Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. A szervezők arra kérték a résztvevő színházakat, készüljenek játékos, interaktív, beavató programelemekkel, hogy közös élménnyé, valódi találkozássá váljon a játék. Ezek után már csak azt lesz nehéz eldönteni, milyen útvonalon haladj.

Részletek és karszalagvásárlás

 

 

Előzetes: Juhász Tibor Salgó blues című kötetének bemutatója

 

Helyszín: Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

Időpont: 2018. szeptember 24., 17 óra

 

A rendezvény házigazdája: Pál-Kovács Sándor, a Forrás folyóirat szerkesztője

Juhász Tibor 2012 óta publikálja verseit és novelláit online és hagyományos folyóiratokban. Első verseskötete 2015-ben látott napvilágot Ez nem az a környék címmel, második könyve, a Salgó blues a 2018-as Ünnepi Könyvhétre jelent meg. A KULTer.hu online kulturális portál szépirodalmi rovatának szerkesztője, a KULTerdő rendezvénysorozat főszervezője. Tavaly elnyerte a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat valamint az NKA Szépirodalmi Kollégiumának támogatását, munkásságát ugyanebben az évben Bezerédj-díjjal jutalmazták. Jelenleg a Lyukóvölgy című szociográfiáján dolgozik, melyből a Forrás már több részletet is közölt.

 

 

Hírös Kecskemétiek

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központban, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2018. szeptember 25., 18 óra

 

Három ismert kecskeméti személyiség mesél pályájáról, sikereiről, terveiről és Kecskemét városhoz kötődéséről, különös tekintettel a város fennállásának 650. évfordulójára. A műsor végén egy mini koncertet is ad a vendégzenekar.

Meghívott vendégek:

 • Dunszt István, Nívó díjas festő-grafikus (2010), a Kecskeméti Református Gimnázium nyugalmazott tanára
 • Dr. Dömötör Endre, Kecskemét város díszpolgára, címzetes egyetemi tanár, professzor
 • Papp Máté és a Resti Kornél 'Eredetimegjelöléssel ellátott' Zenekar

A beszélgetést vezeti: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/501-176, vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban 13:00 – 17:00-ig. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

AnyaKirálynő workshop

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. október 7., 15:30–18:30

 

Önismereti foglalkozás anyukák számára képzett coach vezetésével:

Biztosan sokszor érzitek, hogy a sok betöltendő szerep (édesanya, feleség, barátnő, gyermek) elvárásait nehéz összeegyeztetni a mindennapokban, és ehhez jön a sok kétely, mennyire tudtok helytállni, elég-e, amit nyújtani tudtok… és hol is vagy TE ebben a rendszerben? Nehéz kérdések.

Ezekről fogunk beszélgetni:

 • szerepeink, félelmeink
 • önkorlátozó hiedelmek az anyasággal kapcsolatban
 • „me time”, azaz énidő

Eszközök: önismereti feladatok, egyéni-, pár- és csoportmunka, sok visszajelzéssel és finom szembesülésekkel

Vezeti: Schonerné Emődi Edit - Business & Life Coach

 • telefon:30/180 22 14
 • www.igazgyongycoaching.com

Létszám: max. 12 fő

Jelentkezés regisztrációval a következő e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A foglalkozás ára: 5.000 Ft

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449