TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Hétvégén sétálj Kecskemét mesélő házai közt!
25
2018 szept.

Hétvégén sétálj Kecskemét mesélő házai közt!

 

A város építészeti szépségei lenyűgözik a hozzánk érkező turistákat és persze az itt lakókat egyaránt. De nem csak a grandiózus szecessziós remekművekre vagy a vallási sokszínűség ékes bizonyítékaira lehetük büszkék: egy-egy patinás ház ugyancsak figyelemreméltó történettel rendelkezik. A CédrusNet Egyesület Kecskemét fennállásának 650. évfordulója alkalmából ezen történetek felkutatására is használta a szenior tudást és időtőkét: hétvégén egy tucat épület hosszú évekre visszanyúló emlékeit tárják elénk rendhagyó várostörténeti séták keretében.

 

MESÉLŐ HÁZAK, MESÉLŐ KONYHÁK KECSKEMÉTEN

 

Gyülekező: a Városháza előtti Mesélő házak sátornál

Időpontok: 2018. szeptember 29. 10:00 és 16:00

 

13 civil – nagyrészt szenior - kutató néhány hónappal ezelőtt elhatározta, hogy nyomába ered a város közel egy tucat patinás háza történetének. A város fennállásának 650. évfordulója alkalmából Kecskemét Megyei Jogú Város az évfordulóhoz kapcsolódó kezdeményezéseket támogatott, így ezt a különleges állampolgári kutatási projektet is.

A szeptember 29-i Helyi Termék Ünnephez kapcsolódik két túravezetés, melyen a résztvevőknek a civil kutatók mesélnek a házak és lakóik örömeiről, bánatairól, a házak hányatott sorsáról, titkairól. A civil kutatók maguk kalauzolják a csoportot az általuk kikutatott házaknál, útközben pedig Kőrösi Ica ágyazza be ezeket a civil történeteket Kecskemét történetébe.

Részvételi szándékod jelezd a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, mert a sétáló csoport létszáma korlátozott.

 

A kutatás eredményeit egy színes kiadványban is bemutatják, a régi receptek pedig a Kisbugaci Étterem konyhájában, a Mesélő házak menüben kelnek életre szeptember 29-én és október 2-án.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 25 szeptember 2018 17:51
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449