TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Temérdek bomba jó program közül válogathattok a hétvégén, Kecskeméten!
27
2018 szept.

Temérdek bomba jó program közül válogathattok a hétvégén, Kecskeméten!

 

Kecskemét egy nagy kiállítótérré avanzsál a napokban: hirdeti a kortárs művészeteket, a térségi finomságokat és hagyományokat, a helyi értékeket. Több nagy esemény is erre a hétvégére esik: indul a Helyi Termék Ünnep, lesz KösziKávé nap, Kutatók éjszakája, Olvasók éjszakája, Krimi Hétvége, Szívünk napja...

 

 

 

KösziKávé nap

 

Helyszín: Öttpötty, Nyíl utca 9/B

Időpont: 2018. szeptember 28-án egész nap

 

A Szemem Fénye Alapítvány arra kéri a kávézás hódolóit, hogy ezen a napon egy kávé árával támogassák az első hazai gyermekhospice ház, a Dóri Ház működését.

Részletek

 

 

Kertek a régi Kecskeméten

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u.5.

Időpont: 2018. szeptember 28., 16.00

 

Program:

 • Kertek a régi Kecskeméten címmel előadást tart Székelyné Kőrösi Ilona (az előadás egy új sorozat bevezető része)
 • Mártonfi Benke Márta - Távol a világtól című kiállításában záró tárlatvezetést tart az alkotó

 

 

Az elméd a barátod vagy az ellenséged?

 

Helyszín: Dharma Vegetáriánus Étterem, Mária u. 2.

Időpont: 2018. szeptember 28., 18:00–19:30

 

A jóga rendszerének alapvető célja, hogy segítségével az elme a barátunk legyen. Ha elménk az anyagi világgal áll kapcsolatban, akkor az ellenségünk lesz, félreértésnek, illúziónak esünk áldozatul, és ez az egész életünket tönkreteszi. Hogy mi is ennek az oka, erre keressük a választ az előadás és az azt követő beszélgetés alatt.

Az előadás ingyenes, de kérik, adományoddal járulj hozzá a terembérlet és a vegetáriánus ételkóstoló költségeihez.

 

 

Kutatók éjszakája

 

Helyszín: Kecskemét

Időpont: 2018. szeptember 28-29.

 

0-99 éves korig bárki lehet egy éjszaka erejéig menő csillagász, készíthet számítógépes játékot, boncolhat vesét vagy épp kipróbálhatja a kovácsolást Kecskeméten: 3D nyomtatástól a kiterjesztett valóságig, programozástól a fekete paprikáig, acélszobrászattól a BRG magnetofonig számos kísérletbe, hivatásba és izgalmas kutatási területbe bepillantást kapunk.

A Trendalelke programválogatása

 

 

Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep

 

Helyszín: Kecskemét főtere

Időpont: 2018. szeptember 28. - október 2.

 

Szüreti felvonulás, tűzzsonglőrök, táncház, közös kecskeméti panorámakép-rajzolás, Hírös Város tortakóstoló, Kecskemét is kiállítja gálaműsor, Civil Korzó, korhű piac, véradás, kutyabemutató, várostörténeti séta, babakocsis felvonulás, Gyógyító bocsok, bábműsor, Radics Sándor cimbalomművész 650 perces rekordkísérlete, török teák kóstolója, Ismerős Arcok koncert, népi mesterségek utcája, hagyományőrző játszóház, kézműves vásár...

A Trendalelke programválogatása

 

 

Mesélő házak

 

Gyülekező: a Városháza előtti Mesélő házak sátornál

Időpontok: 2018. szeptember 29. 10:00 és 16:00

 

Személyes történeteket, félhomályos padlászugokban talált leveleket, naplókat, fiókos szekrények mélyéből előkerült fotókat, családi legendáriumokból származó anekdotákat, családi vacsorák ízeit és illatait idézik meg lelkes önkéntesek, akik a nyár folyamán egy-egy kesckeméti ház történetét kutatták. Hogy mire jutottak, azt maguk mesélik el a vezetett sétákon.

Részletek és jelentkezés

 

 

Olvasás éjszakája Kecskemét

 

Helyszín: Libri Kecskemét Könyvesbolt, Szabadság tér 1/A

Időpont: 2018. szeptember 29.

 

Program:

 • 16.00 Bauer Barbara: Az élet hangja
  Van esélyünk árral szemben úszni a történelem sodrásában? Regény egy testvérpárról, akiket a vészkorszak és Rákosi rémuralma messze sodor egymástól, és akiket éveken át csak édesapjuk búcsúajándéka köt össze egymással. Vendég: Bauer Barbara.
 • 17.00 Sándor Anikó
  Kötetlen beszélgetés a Házasságsirató, a Tévúton, a Megbukott bűvészinasok és a Thaiföldi feleség című nagy sikerű könyvek szerzőjével.
 • 18.00 Könyvek a történelem és az egyéni sorsok összefonódásáról, emlékezésről és kitartásról.
  Puha Éva az Ajvé és a Vándorhomár című regények szerzőjével, Lugosi Viktóriával beszélget.
 • 19.00 Varró Dániel: Aki szépen butáskodik
  Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt. Együtt indulunk el vele és fiaival anyanyelvünk különleges és rejtélyes birodalmába vezető felfedezőútjukra, amelynek keretében a szerző hozzánk is ellátogat.
 • 20.00 Lakatos Levente
  A Szigor-sorozat sikerszerzője velünk is megosztja műhelytitkait, amiknek segítségével a magyar szórakoztató irodalom valóságos jelenségévé vált.

Az esemény házigazdája: Puha Éva

 

 

Montázs est

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Könyvtár nagyterme, Piaristák tere 8.

Időpont: 2018. szeptember 29., 16.00

 

Vendégek: Danyi Judit és férje, Hegedűs Zoltán. A kecskeméti Katona József Színház művészei éppen 20 éve telepedtek le Kecskeméten. Judit budapesti, de Zoltán itt született a szomszédban: Tiszakécskén. Mára már tősgyökeres kecskemétiek lettek. Beszélgetünk majd a múltról is: gyermekkor, családi háttér, hogyan választották ezt a hivatást. Beszélgetésünk során felvázoljuk mindkettőjük színészi pályafutását, majd izgalmas, megható megismerkedésüket és az azóta eltelt évek színdarabjait, szerepeit. Mesélnek nekünk mindennapi civil életükről, szokásaikról, kecskemétiségükről. Kérdezzük őket gyermekeikről is, vajon ők milyen pálya felé orientálódnak.

 

 

Kardiós séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. szeptember 29., 17:00–18:15

 

A tavak és a csatorna mentén rójuk a köröket, mindenki a saját tempójában. Kb. 75 perces a séta, elején bemelegítéssel és a végén nyújtással. Bizonyos időközönként megállunk nyújtó és erősítő gyakorlatokat végezni, ilyenkor azoknak, akik egy kicsit lemaradtak, van esélyük felzárkózni.

Az esemény ingyenes. A szabadidőparkba a belépő 100 Ft.

Tartja: Danis Zsuzsa

 

 

Krimi Hétvége

 

Helyszín: Delikát kávézó és cukrászda, Kossuth tér 1.

Időpont: 2018. szeptember 29-30., 10:00-18:00

 

Gyilkosságok, rejtvények és remek hangulat... Ismét megmozdul az egész ország, és a nagyvárosokban (lista az esemény végén) megkezdődhet a bűntények felderítése. Adott egy térkép, egy feladatsor és egy rejtély, melyet csak a Rejtélyes Város nevezetes helyszíneire ellátogatva tudtok megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, feladat, fejtörő. Mintha egy Agatha Christie regény főszereplői lennétek...

Ezen a hétvégén előzetes egyeztetés nélkül érkezhetnek a csapatok, ráadásul diák áron (950Ft/fő) vehettek részt a programon. 10 éves kor alatt ingyenes!

A kávézóban kérjétek el a kaland-feladatsorotokat! Ez végigkalauzol titeket a történeten, nyomokon, feladatokon és a krimi túra útvonalán - a végére teljesen össze fog állni a kép, ahogy felderítetek egy gyilkosságot vagy megoldjátok a rejtélyes esetet. A játékidő kb. 2 óra, de semmi kötöttség nincs: a programotokat megszakíthatjátok fagyizással/sörözéssel/ebéddel/stb.

Jöhettek ketten is, de nagy csoportokat is szívesen látnak. Ha 6 főnél többen vagytok, akkor több feladatsort is biztosítanak számotokra.

 

 

V. Alsószéktói 24 órás futás

 

Helszín: Melinda park

Időpont: 2018. szeptember 29., 10:00 - szeptember 30., 10:00

 

5. Alkalommal várják az óvodásokat, általános- és középiskolásokat, de gondoskodnak a kísérő pedagógusok, szülők és nagyszülők jókedvéről is! Az esemény vidám zeneszó mellett, változatos és izgalmas programokkal várja a résztvevőket az alsószéktói Melinda Parkban, a Helvéciai út mellett.

Regisztráció előzetesen az iskolai testnevelő tanároknál vagy a helyszínen a segítőknél.

Facebook oldal

 

 

Garázsvásár - könyvek fillérekért

 

Helyszín: Egyetértés utca 62.

Időpont: 2018. szeptember 30., 10:00–18:00

 

Több mint 600 könyv vár új gazdára, régiek, újak, klasszikusok, bestsellerek, albumok és lexikonok. Találsz gyermekkönyveket, életrajzi és történelmi regényeket és rengeteg képzőművészettel kapcsolatos albumot, könyvet. Mindezt szinte fillérekért, 100 -1000 Ft-ig.

 

 

Szívünk Napja

 

Helyszín: Kossuth tér

Időpont: 2018. szeptember 30., 15:00–18:00

 

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnék népszerűsíteni – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően. A megelőzés mellett a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívják fel a figyelmet. A rendezvényen ingyenesen vehetők igénybe azok a szűrővizsgálatok, amelyek révén az emberek megtudhatják, hogy az adott pillanatban milyen állapotban van szívük valójában. Az érdeklődők koleszterinszint, vércukorszint, vérnyomás, BMI, testzsír-százalék, haskörfogat-mérésen, valamint obezitás vizsgálaton vehetnek részt. Így megtudhatják, hogy mit lehet, mit érdemes tenni a rizikófaktorok csökkentése érdekében.

Bővebb információ

 

 

Kalandozások két keréken

 

Helyszín: Kandó Kálmán Szakgimnázium aulája

Megtekinthető: 2018. szeptember 18. és október 17. között

 

Kerékpáros képeslapok Horváth Zoltán gyűjteményéből.

 

 

Kitekintő: Szent Mihály napi túra Bugacon

 

Találkozó: Bugac, Karikás Csárda

Időpont: 2018. szeptember 29., 10:00

 

A gyalogos túra során a résztvevők a homoki élőhelyek ősszel előforduló gombafajait és gyakoribb gyógyhatású növényeit ismerhetik meg, a Szent Mihály naphoz kötődő népszokásokkal együtt.

A túrát vezeti: Horváth Lászlóné, gombaszakértő és szakellenőr

Információ, jelentkezés: Tóth Endre +36 30/488-4547

A programon a részvétel ingyenes.

 

 

Előzetes: Népmese Napja

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1., Irányi-terme

Időpont: 2018. október 1., 10-16 óráig

 

Szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005-től a Népmese Napjaként ünnepeljük. Az eseményhez - a tavalyi sikeres programhoz hasonlóan - ebben az évben is csatlakozik a Ráday Múzeum, emlékezve és emlékeztetve a református Benedek Elekre. Ismert kecskemétiek utaztatják meg a kicsiket, nagyokat, felnőtteket keresztül-kasul meseországon.

Részletek és jelentkezés

 

 

Jótékonysági koncert az autistákért

 

Helyszín: Kecskeméti evangélikus templom, Arany János utca 1.

Időpont: 2018. október 1., 18 óra

 

Papp Ferenc versénekes jótékonysági estje. A művész tolmácsolásában Ady, József Attila, Keresztury Dezső, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, Szép Ernő, Buda Ferenc, Antalfy István és Robert Burns megzenésített versei kapnak – a hely és a rendezvény szellemisége által is – sajátosan új értelmezést. A program ingyenes, de köszönettel fogadjuk a résztvevők önkéntes adományait. Az előző évi jótékonysági koncert adományaiból származó 52500 forintot az Autista Gyermekekért Egyesület a Kecskeméten oktatott-nevelt autisták szabadidős iskolai tevékenységeinek támogatására fordította: rollert és labdákat vásároltak a diákok számára.

 

 

Állatok Világnapja

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2018. október 2-4.

 

Programok:

 • 09:00 Az Állatkert megnyitja kapuit
 • 10:00-10:30 Látványetetés (oroszlán, makákók, lámák)
 • 10:30-11:00 Állati tapogatózoo
 • 11:00-11:30 Hüllő bemutató

2018. október 4-én egész délelőtt állati kincsek és trófeák bemutatója.

Ezeken a napokon minden gyermek 300 forintos, kedvezményes jeggyel látogathat el a Kecskeméti Vadaskertbe.

 

 

Kun-Sebők Kata és Pongrácz Márta kiállítása

 

Helyszín: Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

Időpont: 2018. október 4., 18 óra

 

A megnyitó minden vendégét szeretettel várják 20 órától Tudósok koncertre a Kilele Music Caféba! Belépő a koncertre: 1000 Ft.

A kiállítás megtekinthető: 2018. október 19-ig, hétköznapokon 13-17 óráig.

 

 

Rejtély a kulcsra zárt szobában – Nyomozós játék

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpontok: 2018. október 12., 26., november 9., 16., 18 óra

 

Titkokkal és meglepetésekkel övezett nyomozásra invitálja vendégeit a Ráday Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjainak keretében. Várnak minden érdeklődő, játszani vágyó, a gondolkodtató feladatokat kedvelő családot, csapatot, kis közösséget a különleges programra, vagyis egy interaktív kalandra a 19. században, a Muraközy János festőművész szívét rabul ejtő, titokzatos hölgy nyomában.

Részletek

 

 

Soma Mamagésa előadása

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2018. október 27., 17:00–19:00

 

Az előadás témája: Önmegvalósítás, Önbizalom, Belső erő

Az előadás után a résztvevők feltehetik kérdéseiket Somának, dedikáltathatják kedvenc könyveiket, illetve könyvvásárlásra is lesz lehetőség.

Jegyek elővételben kaphatók az Eyva Házban, jegyár: 3500 Ft.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 28 szeptember 2018 19:03
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449