TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Velük is lehet jól mulatni: EsélyNap az elfogadásért Kecskeméten
28
2018 szept.

Velük is lehet jól mulatni: EsélyNap az elfogadásért Kecskeméten

 

Lehet valaki roma származású felnőtt, hátrányos helyzetű gyermek, kerekesszékes fiatal - legbelül egyformán értékesek vagyunk. A kecskeméti és megyei szervezetekkel összefogva erre irányuló szemléletformáló programsorozatot tartanak a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai.

 

EsélyNap az elfogadásért

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2018. október 1., 14 órátólAz EsélyNap egy olyan, a többségi társadalom tagjait elérő, figyelemfelkeltő rendezvény, amely évről évre a hátrányos megkülönböztetés által érintett csoportok támogatásával, érdekképviseletével foglalkozó civil és egyházi szervezetek, önkormányzati fenntartású intézmények együttműködésével valósul meg.

 A rendezvény szeretné ráirányítani a figyelmet a különféle hátrányos helyzetű célcsoportokra (idősek, hátrányos helyzetű családok, gyermekek, fiatalok, fogyatékossággal élők, romák), de egyben be is mutatni értékeiket.

A társadalmi szemléletformálás mellett az EsélyNap célja elősegíteni a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

Sztárvendég Agárdi Szilvia énekesnő, a The Voice és A Dal című televíziós műsorok szereplője lesz.

Az Esély színpadon kecskeméti szervezetek, intézmények fellépőit láthatják a főtéren sétálók, ak Aktív-zónában szemléletformáló akadálypálya, kézműves foglalkozások, látássérültséget szimuláló eszközök kirpóbálása várja a kicsiket és nagyokat, illetve tölthetnek a gyerekek játékos bűnmegelőzési kvízeket. A Néző-TÉR jótékonysági vásárral hívogat, a STAND-téren pedig bemutatkoznak az esélyegyenlőséggel érintett célcsoportok érdekében tevékenykedő szervezetek.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 28 szeptember 2018 08:32
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449