TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ 5letből jövő: Nálad van a kétmillió forintos ötlet?!

28
2018 szept.

5letből jövő: Nálad van a kétmillió forintos ötlet?!


E-mentorok, virtuális bankkártya és dupla akkora főnyeremény – csak néhány újdonság az idén harmadik alkalommal startoló 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő menetében.

 

Az AIPA Nonprofit (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. 2016-ban hívta életre a középiskolásoknak szóló versenyt, amivel rögtön az első évben 1600 diákot értek el, azóta pedig a létszám és a bevont városok száma egyaránt bővül. Tavaly ősszel már több mint 3000 középiskolás bevonásával, harminchat csapat vágott neki a játéknak. A fiatalok vállalkozóvá válásának előmozdítását, üzleti kreativitásának kibontakoztatását az 5letből jövő már a középiskolás korosztályban megkezdi.

 

 

Így lehet jelentkezni:

A Moha Ház által összeállított szakmai tartalom alapján a verseny idén is két (egy online és egy élő show-s) fordulóból áll. A játékban 10–11. osztályos diákok 5 fős csapatai vehetnek részt, a jelentkezés október 1. és november 5. között, a verseny számára létrehozott oldalon történik.

 

 

Kik lesznek az e-mentorok?

Újítás, hogy a korábban helyi vállalkozókból álló mentorcsapat munkáját egy e-mentor rendszer veszi át: a csapatoknak ugyanaz a „szakmai team” ad információkat, tanácsokat és segítséget a feladatok során, csak ezúttal online módon. Ezt az igényt a vetélkedő iránti fokozott érdeklődés hozta magával, így nem lesznek olyan nehézségek, mint például az időpontegyeztetés, továbbá lehetővé válik, hogy egy csapattal ne csak egy kijelölt mentor foglalkozzon, hanem több személyből álló mentorcsapat segítsen mindenkit.

Fiatal vállalkozók, köztük egyetemi hallgatók alkotják az e-mentorok csapatát, akik közel állnak a középiskolás generációhoz és természetes könnyedséggel használják az online kommunikációs eszközöket, így gördülékenyebben segítenek a feladatok értelmezésében és a felmerülő kérdések megválaszolásában. Ez a fejlesztés azt a nem titkolt célt is szolgálja, hogy a későbbiekben országos szintűre emelkedhessen a játék, ahol már nem volna kapacitás a helyi vállalkozók személyes bevonására.

 

 

Gazdálkodj okosan!

A fiatalok számára talán legfontosabb elem, hogy ebben az évben akár egy millió forinttal többet vihet haza a győztes csapat. Minden diák kap a játék elején egy bankkártyát, amin jóváírják a felhasználható összeget, de az esetleges késésekért, hibákért, illetve plusz szolgáltatások igénybe vételéért fix díjakat vonnak le tőlük. Az online forduló végén az öt döntőbe jutott csapat a kártyán megmaradt összeget viszi magával és az elért helyezésért kapott pénz mellé ezt is megkapják.

A második fordulóban a csapatok egy élő show keretében adnak számot kreativitásukról és felkészültségükről. A már kész üzleti terveket kell a finisbe jutott 5 csapatnak bemutatnia a – vállalkozókból, marketing szakemberekből és befektetőkből álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők, mérlegelik és pontozzák majd a prezentációkat.

 

 

A játék valódi élményéről, izgalmairól és jelentőségéről Kelemen Arnold, a Kecskeméti Református Gimnázium végzős diákja, a tavalyi verseny győztes (FiveCreative) csapatának tagja mesélt a pénteki sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy a pénznyeremény és élményajándékok mellett rengeteg gyakorlati tapasztalattal lett gazdagabb az önérvényesítés, a pénzügyi ismeretek, a vállalkozó életforma és a kapcsolatépítések terén.

 

Szakmai vezetők:

  • Szalai Anna, az AIPA Kft. munkatársa, a Kecskemét 4.0 program programvezetője
  • Palásti György, a Onecreative Marketing Professional ügynökség tulajdonosa
  • Csizmadia Katalin, a Moha Ház vezetője

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 28 szeptember 2018 16:37
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449