TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Jön az ősz egyik leghangulatosabb estéje Kecskeméten!
29
2018 okt.

Jön az ősz egyik leghangulatosabb estéje Kecskeméten!

Fotó: Kovács László - http://foto.designest.hu/ Fotó: Kovács László - http://foto.designest.hu/

 

Sötétedés után megtelik élettel a kecskeméti főtér, gyerkőcök és felnőttek együtt világítják meg a belvárost lámpásaikkal a Márton-napi felvonuláson.

 

Márton-napi lampionos felvonulás

 

Gyülekező a Főtéren, a 0-km kőnél

Időpont: 2018. november 11., 15 óra

 

Fotó: Kovács László

 

Német nyelvterületről terjedt el a fáklyás felvonulás (Martinsumzug), amely Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez.

Kecskeméten a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezi az eseményt Kinder Ovival közösen, illetve hozzájuk csatlakoznak a Vásárhelyi Iskola nemzetiségi osztályai. Az első években még csak az óvoda udvarán tartották a Márton-napi megemlékezést, majd ahogyan a létszám több százra duzzadt, a felvonulás városméretű lett.

15 órától Márton-napi libaságok - játékok gyerekeknek Tomával és csapatával várják az aprónépet, majd sötétedéskor, 16:45-17:00 körül a 0 km kőtől indul a menet, ami később a Városházához kanyarodik vissza. Végezetül az udvaron zsíros kenyérrel és teával/forralt borral zárja az estét az ünneplő tömeg. 

A lámpás felvonuláshoz bárki csatlakozhat. A legegyszerűbb anyagokból is elkészíthető egy saját lámpás, ám arra ügyeljetek, hogy a szervezők elemes, LED-es gyertyák használatát kérik a tűzveszély elkerülése miatt.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 07 november 2018 21:10
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449