TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legklasszabb hétvégi programok Kecskeméten és azon túl, november 23-25. között
21
2018 nov.

A legklasszabb hétvégi programok Kecskeméten és azon túl, november 23-25. között

 

Elképesztő hétvégénk lesz! Csütörtök délután megismerhetjük egy újabb ikonikus kecskeméti épület történetét, pénteken a Koramentorház családias hangulattal és szuper programokkal várja az apróságokat és szüleiket. Elkezdjük a hangolódást a közelgő ünnepekre: kecskeméti alkotók mézeskalács kreálmányait csodálva meríthetünk ihletet a karácsonyi sütéshez, a gyerkőcöket pedig az Adventi Ringató mesés koncertjei és kézműves foglalkozásai hívogatják szombaton. A Boltkórosok Gardróbürítése ízig-vérig csajos napot ígér. A mozgékony kecskemétiek táncszőnyegre pattanhatnak, illetve jógával és futással vezethetik le a stresszt - utóbbival ráadásul egy jó ügy mellett kampányolhatnak a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából. Zene, irodalom és színház találkozását hozza össze városunkban egy ismert író és egy népszerű zeneszerző. Ha kimozdulnál Kecskemétről, akkor is szolgálhatunk egy kihagyhatatlan programmal: Tatán sok ezer vadlúd várja, hogy meglesd!

 

 

Építészet és történelem – a Széktótól az I. katolikus bérházig

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2018. november 22., 17:00–18:30

 

„Csak Kecskemét példáját kell utánozni” – A Kecskeméti Katona József Múzeum előadás-sorozata a Cjfrapalotában városunk elmúlt 650 évének építészeti emlékeiről (6. előadás).

Előadó: Hajagos Csaba történész

A vetítettképes előadásra a belépés ingyenes.

 

 

Koraszülöttek világnapja a Koramentorház szervezésében

 

Helyszín: Koramentorház, Rákóczi utca 32-34.

Időpont: 2018. november 23., 9:00–13:00November 17-e, a koraszülöttek nemzetközi világnapja alkalmából a Korábban Érkeztem Koraszülött Intenzív Osztály Alapítványa rendezvénysorozatot tart, hogy felhívják a figyelmet a legkisebb hősökre és családjaikra, a koraszülött babákat ellátó orvosok és ápolók munkájának fontosságára, a koraszülöttségben érintetteket támogató sorstárs-segítők jelenlétére, valamint magára a koraszülöttségre, amely minden 10. magyar gyermeket érinti. Lesz babatorna, kézműveskedés, Ringató és természetesen beszélgetés a koraszülöttségről.

Részletek

 

 

Illatos mézesek

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 2018. november 23., 16:00–16:30

 

„Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot…. Aki rácsodálkozott ezekre a süteményekre, valami melegség, karácsonyi hangulat, békesség járta át, és a késztetés arra, hogy ő is hozzájáruljon valamivel az ünnephez.” (Ara Rauch)

Ünnepi hangulatot idéző mézeskalács kiállítás nyílik pénteken, ahol kecskeméti és környékbeli alkotók mutatkoznak be különleges mézeseikkel.

Kiállító alkotók:

 • Benczéné Wágner Anita
 • Kristóf Márta
 • Sánta Márton
 • Tóthné Tomán Gyöngyvér

A kiállítást megnyitja: Bognár Gabriella, etnográfus. Közreműködik: Tóth Viola.

A kiállítás látogatható: 2018. december 14-ig.

 

 

Boltkórosok gardróbürítése

 

Helyszín: Fecske Adománybolt, Erkel Ferenc utca 1/A

Időpont: 2018. november 24., 9:00–16:00

 

Gyere és vadássz a legmenőbb kincsekre verhetetlen árakon! Női új, hibátlan állapotú, kiváló minőségű ruhadarabokat-kiegészítőket-szépségápolási termékeket kínálnak az Xs-től XL-es méretig vegyesen.

„Hogyan sminkeljem magam?” - egész napos szépségtanácsadás profi sminkes segítségével.

A vásárlók között a nap végén B.Unique ajándékkártyát sorsolnak ki.

Ne felejtsd el visszaigazolni az eseményt

 

 

Ringató Advent

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. november 24.

 

Program:

9:30 Gyerekek, kutyák, gazdik - ének, mese, játék! Közreműködnek a terápiás kutyusok és felvezetőik, énekel és mesél Gáll Viktória Emese
10:15 Hívogató muzsikaszó, örömzene a Ringató foglalkozásvezetőkkel
10:30 Adventi Ringató - interaktív gyerekkoncert a legkisebbeknek (max. 50 perces)
11:45 MintaPinty Zenekar koncertje óvodásoknak és kisiskolásoknak

 

A helyszínen ingyenes adventi kézműves foglalkozások és játszóház, valamint a Ringató könyvek kedvezményes karácsonyi vására várja a családokat.

A rendezvény ingyenes!

 

 

Táncszőnyegek, táncpadok, szombatok: fejlődjünk (még) tovább!

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2018. november 24., 10:00-15:00

 

A táncpadozás (vagy más néven „machine dancing”) egy olyan videojátékos és szórakoztató tevékenység, ami valódi sporttá nőtte ki magát az elmúlt 20 évben. A Szórakaténuszba japán játéktermi élményt visznek eredeti „Dance Dance Revolution” zenékkel. A japán KONAMI játékfejlesztő egyik legnépszerűbb ritmusjáték-sorozatáról van szó, amit röviden DDR-nek hívnak. Eleinte a Japánban még ma is hatalmas tömegeket vonzó játéktermekbe készültek a DDR-es „arcade” gépek, később pedig otthoni konzolokon is élvezhettük a táncszimulátoros élményt. A DDR-ezés célja az, hogy minél pontosabban és a zene ritmusára/ütemére játsszunk és lépjünk a nyilakra.

Azt javasolják a játékosoknak, hogy nem csúszós zokniban vagy cipőben próbálják ki a táncpadozást. Gyerekeknek, mozogni/gyakorolni vágyóknak és kíváncsi felnőtteknek egyaránt ajánlják.

A belépés ingyenes.

 

 

Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert estje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2018. november 24., 19:30–22:30

Jegyár: 3000 Ft

 

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Játszótér című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók.

 

Jegyvásárlás:

 • a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig
 • online 

 

 

Hadd Fussak! - Szimpatizáns közösségi futás

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2018. november 25., 9:00–10:30

 

A "Hadd Fussak! - közösségi futás a Nők elleni erőszak megállításáért, A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából" eseményhez csatlakozva Kecskeméten is létrehoznak egy szimpatizáns futást.

Tervezett táv: 7-10 km (2 vagy 3 nagy kör a Szabadidőközpont területén). Bárki csatlakozhat, nem a táv és a tempó a lényeg. Fussunk/kocogjunk együtt!

Találkozó: 8:50-kor, a bejáratnál

Belépő sétálójegyet kell váltani (100 Ft), csak így lehet bejutni a Szabadidőközpont területére.

 

 

Csak lazán - stresszoldó jóga, aroma szauna és gourmet ebéd

 

Helyszín: Four Points by Sheraton, Izsaki út 6.

Időpont: 2018. november 25., 9:00–14:30

 

Ahogy rövidülnek a nappalok, kevesebb a napfény, több a szürkeség és sötétség, úgy vesztünk néha jókedvünkből, életörömünkből és derűnkből. Belefeszülhetünk a napi teendőkbe és merevvé válhatunk a hűvösben, az év végének közeledtével… Hát hívjunk lágyságot, lazaságot, nyugalmat, békességet és életörömet szívünkbe és segítsünk testünknek megtisztulni és fellélegezni stresszoldó jógával, lélekbalzsamozó illóolajakkal, energizáló (pranayama) légzőgyakorlatokkal! A jóga után a szauna és wellness részlegen terápiás illóolajokkal, sós és mézes bedörzsölőkkel, szaunamester vezetésével lazulhatunk tovább,
zárásul pedig kényeztetjük majd magunkat a Sheraton luxus környezetében szabad szedéses bisztró ebéddel!

Részvétei díj 6000 Ft, mely tartalmazza a jóga óra, szauna-varázs, wellness használat, és az ebéd árát is! Jelezd részvételi szándékod Facebook-üzenettel vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Biztosítsd helyed 3000 Ft előleg befizetésével a Danu Jóga Központban vagy átutalással! 

Részletek

 

 

Kitekintő: 18. Tatai Vadlúd Sokadalom

 

Helyszín: Tata, Öreg-tó

Időpont: 2018. november 24., 5:30–21:00

 

Idén is sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa csábít Tatára, de lesz madármegfigyelő verseny, tartanak szakmai előadásokat és állatbemutatókat, illetve természetismereti programokkal, játszóházzal és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

Részletek

 

 

Előzetes: Michelangelo - Szerelem és halál

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítés: 2018. november 27., 18:00–20:00

 

Színes, magyar feliratos olasz nyelvű dokumentufilm, 91’

Bevezetőt mond: Kovács Ágnes művészettörténész

Az Exhibition on Screen sorozat következő része Michelangelo, a híres szobrász, festő, építész és költő életét és munkásságát mutatja be. A film egy különleges utazás, amelynek során a nézők felfedezhetik Firenze, Róma és a Vatikán kápolnáit és múzeumait, valamint több európai szalont, s így megismerhetik Michelangelo viharos életét. Részben a kortársaihoz fűződő kapcsolatain, részben pedig művészi hagyatékán keresztül mutatja be a karizmatikus és egyben rejtélyes művészt. Részletekbe menően mutatja be Michelangelo művészetét és alkotói folyamatát a carrarai kőfejtőktől (ahonnan az általa használt márvány származott) egészen a legújabb technológiáig, mellyel a műveit vizsgálják. A filmben szerepelnek a Rotschild Bronzok néven ismert lenyűgöző szobrok is, melyeket több mint egy évszázadig tartó vita és kutatás után végül 2015-ben nyilvánítottak Michelangelo alkotásainak.

A filmben megszólalnak többek közt műkritikusok, mint Martin Gayford és Jonathan Jones, Arnold Nesselrath professzor, művészettörténész, aki jelenleg a Vatikáni Múzeum egyik igazgatója, valamint a kortárs képzőművészek közül Tania Kovats. A forgatás többek közt a firenzei Buonarotti-házban, a Medici-kápolnában, a carrarai márványbányákban és a Vatikánban taláalható Szixtusz-kápolnában folyt. A gyönyörű helyszínek és Michelangelo nagy felbontásban látható művei lélegzetelállító látványt nyújtanak.

 

 

Jótékonysági hozok-viszek vásárHelyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2018. november 28., szerda, 18:00–19:00

 

Gyűjtsd össze és hozd el a számodra felesleges, de másnak még értékes ruhákat, cipőket, használati- és dekorációs tárgyakat! Ingyen hozhatsz, ingyen vihetsz, közben pedig támogathatod a gyűjtést a kecskeméti, cisztás fibrózissal született Linett babának és családjának.

Részletek

 

 

Az év ételei

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2018. december 15., 17:00-20:00

 

A tekintélyes Gault&Millau kalauz a Michelin kalauz vetélytársa, ám annál jóval szigorúbban bírálja az éttermeket. Hazai kiadása a magyar gasztronómia élvonalában lévő éttermeket, séfeket, hoteleket és borászatokat listázza. Tesztjeik alapján minden évben összeállítják az "Év ételei" listát, amelyet közösen el is készíthetünk a 2018-as év méltó zárásaként.

Menü:

 • Velőgraten (Fricska)
 • Bárányravioli (Innio)
 • Rántott ponty halászlémártásban (Laci!Konyha!)
 • Kamillás mousse (Tanti)

 

Részvételi díj: 9900 Ft. Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza. Jelentkezz itt! 

 

 

Szekeres Adrien adventi koncert II.

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1., Színházterem

Időpont: 2018. december 21., péntek 17 óra

Jegyár: 5500 Ft

 

Az énekesnő az elmúlt években több száz adventi koncertet adott már. Templomokba és nagy koncerttermekbe is elvitte a karácsony hangulatát egy-egy feledhetetlen hangulatú estére. Az ünnepek legkedveltebb dalaival, valamint olyan szívből szóló slágerekkel érkezik Kecskemétre, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint te. A koncerten a Kecskeméti Szimfonikus zenekar kíséri immár harmadik éve és ismét csatlakozik a Zenével a Rákos Gyerekekért Alapítvány gyermekkórusa is.

Részletek

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449