TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A jövő tudósait keresik! Hajrá, kecskeméti kisdiákok!
28
2018 nov.

A jövő tudósait keresik! Hajrá, kecskeméti kisdiákok!

 

Tavaly a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulói diadalmaskodtak a FIT Kaland Országos Tehetségversenyen. Idén is lehetőségük van a kis kutatóknak, tudósoknak megcsillogtatni kreativitásukat és tudásukat.

 

 

Második alkalommal rendezik meg a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett II. MCC FIT Kaland Országos Tehetségversenyt, az egyedülálló, több képzési területet felölelő országos tanulmányi csapatversenyt, amely a teljes Kárpát-medencéből várja negyedikes általános iskolások jelentkezését.

 

 

A jelentkező 3+1 fős csapatok öt témakör közül kiválasztják a számukra leginkább tetszőt, és a hozzá fűződő projektfeladatot dolgozzák ki. A választható területek, amelyek a FIT Program egy-egy kurzusára alapulnak, a következők:

 • Boszorkánykonyha - a természettudományos kísérletek világa,
 • Gondolkodó robotok - a robotika rejtelmei,
 • Gazdálkodj okosan - a pénzügyi tudatosság témaköre,
 • Alkoss zöldben - a környezeti tudatosság,
 • Ízek birodalma - egészséges táplálkozás a tudatos egészségmegőrzés jegyében

 

A választott tárgyak témakörében egy-egy játékos, izgalmas feladat elkészítése várja a csapatokat. A verseny a csapatmunkára épít, érdekes feladatokkal segíti a gyermekek összerázódását, érdeklődésük kibontakoztatását.

A csapatok értékes nyereményekben részesülhetnek: mozi- és múzeumbelépők; társasjátékok, könyv- és élménypark utalványok várnak rájuk.

Az I. helyezett csapat tagjai pedig felvételt nyernek az MCC FIT Program 2019. szeptemberében induló ötödikes évfolyamába. A versenyző csapatok teljesítményeinek bírálása során nem elsősorban a szaktárgyi tudást - pl. matematika, történelem - pontozzák, hanem az ötletességet, igényességet és a csapatmunkát.

 

 

Nevezés:

 • Határidő: 2018. december 14.
 • Jelentkezési űrlap
 • Jelentkezni a FIT-régióközpontok városaiba lehet, ahol a második, regionális fordulókat is rendezik majd: Budapest, Szolnok, Kecskemét, Pécs, Veszprém, Miskolc, Beregszász

 

A verseny menete:

 1. Online forduló: 2018.12.15. - 2019.01.15. 23:59 között, saját elektronikus rendszerben – A verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot oldanak meg a csapatok, amit szövegesen és fényképekkel/videóval kell dokumentálni.
 2. Regionális forduló: 2019. február 15. - március 15. között
 3. Országos döntő: 2019. május 31. - Brain Bar, Budapesti Corvinus Egyetem
  A verseny a Brain Barral, Európa legnagyobb jövőfesztiváljával együttműködésben valósul meg. 2019. május 30-31-én a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont a fesztiválnak, amelynek keretében az emberiség jövőjét meghatározó tudósok, gondolkodók és aktivisták között a FIT Kaland országos döntőjének csapatai is képviselhetik magukat. A vetélkedő ezáltal olyan kulcsterületekre fókuszál, amelyek a Brain Bar tematikájában is hangsúlyosan jelen vannak, legyen szó a természettudományok fontosságáról, a robotikáról, az egészséges táplálkozásról, a pénzügyi tudatosságról vagy a globális környezeti kihívásokról.

 

Kedvcsináló videóért görgess a bejegyzés végére!

 

Bővebb információ és jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 27 november 2018 22:56
Értékelés:
(0 szavazat)

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449