TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Szombaton Luca segítségével ráijesztünk a sötétségre Kecskeméten
14
2018 dec.

Szombaton Luca segítségével ráijesztünk a sötétségre Kecskeméten

 

Luca a jóságos és a boszorkány képében is megjelenik szombaton a Kecskeméti Téli fesztivál egyik csúcspontjának számító programon a főtéren. Szokás szerint a Rákóczi úton keresztül megy majd a felvonulás, amit dobosok és tűzzsonglőr produkció fűszereznek. Te beöltözöl? Űzzük el a tél rideg és hideg "szörnyetegét" együtt!

 

 

 

A felvonulást vezetik az IDolls Movement táncosai, akiket aztán a színpadi produkció első felében is láthatjuk majd.

“Az IDolls Movement táncosai előadásában A fény ébredese című showműsor elevenedik meg a színpadon. A műsor elkészítésekor a mesék és hiedelmek alapozták meg a koreográfiák hangulatát, miszerint az emberek ezen a napon várják a Fény Tündérét, hogy elkergesse a sötétséget és a hideget. Magyarországon kétféle Lucát különböztet meg a hagyomány: a jóságost és a boszorkányt” - magyarázza Kertész Krisztián, a csapat vezetője. “Luca karakterét Kertész Krisztina vezetőtáncos személyesíti meg, aki a legkevésbé sem hasonlít Szent Luciához, inkább boszorkánnyá változik a színpadon. A boszik életre keltik vezetőjüket, hogy büntessen és rontást hozzon, de a jóság és a fény szembeállítja követőivel.”

Lesz itt minden, ami egy ilyen mágikus estébe belefér: hangosan rikácsoló boszorkák, kereplők, dudák, gyertyák, varázslatos füst. Dobosok adják a rituálé ütemét. Tűzzsonglőrök fényesítik az éjszakát.

A felvonuláshoz bárki nemtől, kortól függetlenül csatlakozhat. Érdemes lesz tehát ezen az estén kimozdulni!

 

 

A főboszorkány

A Kecskemét City Balett produkciója a Luca Tánca Boszorkányszombaton

 

Boszorkány. Ki ne hallott volna róla? Róla, az emberi hiedelemvilág, a mesék legősibb alakjáról, akivel már kisgyermekkorban megismertetnek minket. Emberfeletti hatalmakkal cimboráló mitikus alak ő, aki ront vagy éppen bűvöl, bájol, ha kedve tartja, vagy éppen a helyzet úgy kívánja.
De ki látott már boszorkányt? Tényleg seprűnyélen lovagló, önmaga gonoszságába belevénült – belecsúfult vasorrú lény lenne? S ki ő egyáltalán? Ember? Démon? Vajon hol a határ a démoni és az emberi között? Lapul-e a lelkünk mélyén valami a boszorkányból? S a boszorkányban szunnyad-e valami emberi?

Most, hogy vészesen fogy napjaink fénye, s egyre nagyobb tért hódít életünkben a sötét és a hideg, joggal érezzük úgy: talán erőre kaptak a sötét hatalmak. Ugyanakkor a közelgő karácsony, a meggyújtott gyertyák egyszerre adnak reményt és eszközt a kezünkbe, hogy megküzdjünk a sötétség erőivel!

Mert a sötétség erői megjelennek, még maga a főboszorkány is, legalábbis a tánc nyelvén. Mindenre fény derül, azok számára, akik megtekintik Barta Dóra Érdemes – művész, rendező – koreográfus „A főboszorkány” címen színpadra álmodott álmát, mely különösen aktuális az adventi időben.

A főboszorkány címszerepében Varga Lotti, a Kecskemét City Balett fiatal táncművésze látható, aki nem először bújik nem emberi lény bőrébe, hiszen a kecskeméti Katona József Színházban bemutatott „Rómeó és Júlia” című előadáson ő testesítette meg Mabot, a félig ember, félig talán éppen boszorkány lényt, aki elhozza az emberek közé minden rossz csíráját, hogy aztán abból harag és gyűlölet sarjadjon.

Varga Lotti mellett a Kecskemét City Balett további három nagyszerű táncművésze - Földesi Milán, Raj Martin és Szóka Roland - is látható lesz.

 

Luca Tánca Boszorkányszombat

 

Gyülekező: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi u. 15.

Időpont: 2018. december 15., 18.00 órától

 

Program:

  • 18:00 Az IDolls Movement tánccsoport, valamint az érdeklődők gyülekeznek a "boszorka" felvonuláshoz.
  • 18.15 A tánccsoport, a boszorkányoknak öltözöttek táncos menete elindul a Rákóczi úton a főtér felé, dobok ütemére, tűzzsonglőrök felvezetésével. A menethez bárki csatlakozhat, akár beöltözve, akár civil ruhában.
  • DJ Pénzes Jani zenével szórakoztatja a jelenlévőket a Főtéren.
  • 18.45 Az IDolls Movement tánccsoport színpadi show-ja
  • 19.30 A FŐBOSZORKÁNY
  • Boszorkányszombati buli, örömzene, örömtánc 21 óráig

 

Mert boszorkányok pedig vannak…

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 14 december 2018 08:16
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449