TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Időutazók, lélekbúvárok, kalandorok, gasztroangyalok, örökmozgók kerestetnek most hétvégére, Kecskeméten
22
2019 jan.

Időutazók, lélekbúvárok, kalandorok, gasztroangyalok, örökmozgók kerestetnek most hétvégére, Kecskeméten

 

Ki-ki ízlése és hidegbírása szerint élvezheti a téli táj szépségeit vagy a múzeum, a mozi vagy a konyha melegét. Mutatjuk a hétvége legjobb kecskeméti programjait:

 

 

 

Az avar kor madártávlatból

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi u. 1.

Megnyitó: 2019. január 25., 14:00

 

Mintegy három évszázad kincseit láthatja a közönség. Van olyan leletegyüttes, amely a 19. században került a Magyar Nemzeti Múzeumba, de láthatunk olyanokat is, amelyeket már a 21. században tártak fel. Külön érdekessége a kiállításnak, hogy a bemutatott tárgyak túlnyomó többsége jól ismert ugyan szakirodalmi szinten, de ténylegesen még a szakma kutatóinak többsége sem láthatta őket eredetiben, hiszen ezek többnyire a páncélszekrények mélyén rejtőztek. Vagy nagyon régen, vagy egyáltalán nem voltak kiállításon láthatók.

A katalógus szövegébe egy kis avar kori történelmet is csempésztek, illetve a kiállítás kapcsán utalnak a világirodalom olyan nagy klasszikusának egyik drámájára, mint Shakespeare: „Rómeó és Júlia” c. műve. Rendkívül érdekes ugyanis, hogy már az avar kori sírokban is megtalálhatók és nyomon követhetők az igaz szerelem „tárgyiasult” formái. Ezt a szakirodalom a kettőssírok formációval írja le. Egy ilyen kettőssírt be is mutatnak, jelezve ezzel azt, hogy nem csupán a szép és különleges tárgyak, hanem a sírokban történő temetkezési szokások megfigyelésének is nagy jelentősége van a történelmi múlt rekonstruálása érdekében.

 

A tárlat a Damjanich János Múzeum vendégkiállítása.

A kiállítás megtekinthető 2019. április 28-ig, hétfő kivételével 10–17 óráig.

 

 

Kepes András - Istenek és emberek című előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. január 25., 18:00–21:00

 

Az ember – „e félig isten, félig állat” a tudomány és a technika segítségével képes teremteni és pusztítani, hiedelmekkel, erkölccsel, törvényekkel szabályozza az együttélést. De mi lett a hiedelmekkel, az erkölccsel, a törvényekkel? És mi történt az emberi kapcsolatokkal? Erről beszél Kepes András új regénye kapcsán, ami ma játszódik Svájcban, a hegyek között, egy luxusvillában. A három magyar házaspárt – két „politikaközeli” üzletembert, akik istennek képzelik magukat, egy tanárt és a feleségeiket - látszólag a fenyegető természet ejti csapdába, valójában az érdek és az érzelem, a hatalom, a kapzsiság, az emberség és a párkapcsolat kelepcéjében vergődnek. Akárcsak az emberiség, amelyik nehezen találja a helyét az erkölcsi és szellemi értékeiben elbizonytalanodott világban.

 

Jegyvásárlás:

 • a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig
 • online jegyvásárlás

 

 

Könyv és Zene a Föld körül DJ TwoB-bal: Latin-Amerika

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2019. január 25., 18:00–21:00

 

A Könyv és Zene a Föld körül rendezvénysorozat harmadik felvonásával igazi farsangi hangulatot rittyentenek a szervezők a Kóborló Antikváriumba, DjTwoB (Borda Balázs) közreműködésével. Kóboroljatok velük a latin-amerikai irodalom és zene világába!

A rendezvény ideje alatt minden használt és antikvár könyvre 20 % kedvezményt adnak.

 

 

Fermentálás egyszerűen

 

Helyszín: Vitál Élőételbár, Tavaszmező utca 111.

Időpont: 2019. január 26., 9:00–12:00

 

Mik is és hogyan készülnek a fermentált élelmiszerek? Milyen egészségügyi előnyeik vannak és hogyan hatnak? Rendszeresen fogyasztanál erjesztett ételeket immunrendszered egészsége érdekében, de nem tudod hogyan készítsd el? Most megtudhatod a savanyú káposzta készítésének rejtelmeit, továbbá megtudhatod, hogyan készíts erjesztett sajtot.

Vigyél magaddal 1 db literes befőttes üveget tetővel együtt, hogy az elkészített savanyúságodat haza tudd vinni.

 

Program ára: 8.900.- Ft/fő, ha ketten jelentkeztek 7.900.- Ft/fő

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 70/850-6511

A jelentkezés feltétele 2.000.- Ft előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2019. január 24.

 

 

Téli séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2019. január 26., 14 óra

 

Téli sétával folytatódik az évszakos séták programsorozat a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Témák: téli madarak, madáretetés, fák termései, rügyei.

Túravezetők: a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, Szabóné Ronkó Erzsébet és Gilly Zsolt.

Belépőjegyek: 14 év felett 100 Ft/fő, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, de csak felnőtt kísérővel megengedett.

Gyülekező a bejáratnál: 13.45

Séta indulása: 14.00

Séta várható vége: 16.00

 

A Téli sétához kapcsolódóan a Hófánk Pálya január 26-án szombaton és január 27-én vasárnap 10.00-15.30 óra között akcióan használható. A kedvezményes jegy ára 700 Ft / fő, amivel korlátlanul lehet hófánkozni.

 

 

Becsület-futás

 

Helyszín: Hunyadivárosi Közösségi Ház, Daróczi köz 14.

Időpont: 2019. január 27., 8:30

 

A kör 2,4 km, mindenki annyit fut belőle, amennyit csak akar. Az időt, távot te méred, a a Iustitia Szervezet önkéntesei csak besegítenek a számolásba.

A Közösségi Házban öltözési lehetőséget, mosdót, forró teát és szendvicset biztosítanak a résztvevőknek.

A rendezvény a Yours Truly nevű, finn kezdeményezésű futáshoz csatlakozik. Lényege, hogy az év leghidegebb időszakában, télen, amikor nincsenek versenyek, akkor is fussunk egy jót.
Bárhol, ahol kedvünk tartja: szabadban, edzőteremben, stb. A kitűzött 50 km-t két ízben, január és február utolsó vasárnapján kell teljesíteni. A távot pedig mindenki maga regisztrálja, saját bevallás alapján - innen az elnevezés.

Természetesen gyalogolni is lehet, illetve választható a Yours Truly half is, amely 25 km összesen.

 

 

Mindenki tudja

 

Helyszín: Otthon mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.01.25. péntek, 20:15
 • 2019.01.26. szombat, 15:30 
 • 2019.01.26. szombat, 20:15
 • 2019.01.27. vasárnap, 15:30

 

Színes, magyar feliratos, spanyol-francia-olasz dráma, misztikus thriller, 132’

Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre.

R. Asghar Farhadi Sz. Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie

Jegyár: 850 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Kitekintő: Récelesen a hartai Duna-parton

 

Találkozó: Harta, a Művelődési Ház udvarán

Időpont: 2019. január 26., 9:00

 

A túra során a Dunán áttelelő récék látványában gyönyörködhetünk és megfigyelhetjük az ártéri erdők madarait.

Részvételi díj: felnőtt 900 Ft, diák és nyugdíjas 600 Ft, családi 2400 Ft

Információ, jelentkezés: Kovács Sándor, 30/983-7701

 

 

Előzetes: Hírös kecskemétiek

 

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. január 29., 18:00–21:00

 

Meghívott vendégek:

 • Vetéssy Katalin, aranydiplomás biológia–földrajz szakos középiskolai tanár, a Kecskeméti Református Gimnázium nyugalmazott igazgatója, Kecskemét Városért Oktatási Díj (1999), a Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díj (2010) és a Keresztény Közéletért Díj (2015) díjazottja
 • Szilágyi Varga Zoltán, grafikus művész, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja
 • Szabó Sándor, nyugalmazott ének-zene tanár, karvezető, a Gregus Tárogató Kvartett művészeti vezetője, a Kecskeméti Televízió egykori főszerkesztője

A beszélgetést vezeti: Kriskó János

 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, a 76/501-176-os telefonszámon vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) lehet naponta 13:00 – 17:00-ig, illetve az előadás előtt a helyszínen.

 

 

Könyvek vagy kütyük? - Berg Judit előadásaHelyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. február 1., 18 óra

 

"Egy bizonyos korban a gyerekek egyszer csak nagyon nyitnak a külvilágra. A haverok, a számítógép, a telefon lesz fontos. És amikor a bandából délutánonként mindenki csetel, akkor nehezebb lehasalni egy ágyra, lenémított telefonnal, és könyvet olvasni" - mondja Berg Judit. 4 gyermek édesanyjaként és 42 gyermekkönyv szerzőjeként a sikeres kortárs meseírónak van jónéhány ötlete és temérdek tapasztalata abban, hogyan lehet észszerű keretek között tartani a kütyük használatát, és miként teremthetünk egészséges egyensúlyt az olvasás és digitális szórakozás között.

Bővebben

Jegyár: 1000 Ft

Jegyvásárlás:

 • a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig
 • online jegyvásárlás

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2019. február 7., 8:00–10:30

 

Egy eseménysorozat vállalkozónőknek Kecskeméten hónapról hónapra. Inspiráló témák, finoman moderált beszélgetések, találkozások és kapcsolatépítés jegyében. Mindezt könnyű, finom falatok mellett jó hangulatban.

Volt már olyan érzésed, hogy bekötött szemmel tapogatózol a piacodon? Néha egyáltalán nem érted a vevőid észjárását? A versenytársak a szívbajt hozzák rád az újításaikkal? Esetleg elégedetlen vagy a forgalmaddal? Mind a négy problémára van egy közös megoldás, úgy hívják: piackutatás. Nem csak a nagy cégek játékszere! Kevés olyan masszív tévhit él kisvállalkozások vezetőinek fejében, minthogy a „piackutatás bonyolult és drága.” A rendszerváltás utáni években valóban csak a nagyvállalatok kiváltsága volt ez a döntéstámogató módszer, napjainkra viszont soha nem látott eszköz- és információbőség köszöntött be ezen a téren is.

Mit ad neked a piackutatás? Boldogabb vevőt, Hatékonyabb stratégiát, jobb forgalmat. Ki vezet be bennünket a piackutatás világába? Egy nagyszívű ötletember, aki szeret az adattengerben halászni. És mindig van kapása. Ő Abonyi Anita kommunikációs szakember, aki számos kis- és középvállalkozás gazdaságfejlesztési pályázatában kutatta a piacot a sikeres stratégia zálogaként. Anita bemutatja nekünk, hogy mikor érdemes piackutatnod, melyik az a lépés, amit nem érdemes kihagynod, milyen ingyenes eszközök állnak rendelkezésedre. Cserkészd be a piacot, szerezz versenyelőnyt magadnak, tedd boldoggá a vevőidet és sikeressé a cégedet!

 

Részvételi díj:

 • Február 3-ig: 7.000 Ft/fő 
 • Február 4-5-6. közötti jelentkezéssel: 8.000 Ft/fő

További tudnivalók és jelentkezés

 

 

XVII. Jótékonysági Rotary Bál

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2019. február 9., 19:30


Fellépők:

 • Kecskemét Néptánc Együttes, 
 • Ozzy Lino és Kimberley Manicaro (Málta), 
 • Radics Sándor cimbalomművész

Vacsora, tombola és éjféli svédasztal is várja majd a vendégeket.

Zene: Horizont Happy Band

 

Belépődíj: 16 000 Ft

A bál célja: Rotary Ifjúsági Tábor támogatása

A bál védnöke: GONDÁR György úr, az 1911 District Magyarország Kormányzója 2018/2019

Jelentkezni lehet: Csizmadia Lászlónál a +36 30 229 9231-es telefonszámon, valamint a klub tagjainál.

 

 

Állati JÓ tálak - kerámia workshop

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. február 16., 14:00–17:00

 

Szereted az állatokat? Szereted, ha a körülötted lévő tárgyak is kedvenceidet idézik? Ha a válasz igen, akkor ott a helyed! Készíts anyukáddal, barátoddal, gyermekeddel egy különleges, egyedi kerámia tálkát. A legfrissebb dekorációs trendek nélkülözhetetlen darabja egy egyedi figurális kerámia! Lehet akár pozsgás-, kaktusz-kaspó vagy kínáló. A funkciója mindegy, mert akár önmagában is különleges dísztárgya lehet otthonodnak!

Vedd figyelembe, hogy a workshop után üres kézzel mész haza, mert az általad készített munka még a műhelyben marad, hogy kiégetésre és mázazásra kerülhessen. Így a tálkádat kb. két hét múlva viheted haza.

 

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus

Részvételi díj: 3500 Ft (ez egy felnőtt és egy gyermek részvételét valamint egy tál készítését jelenti)

A foglalkozást 9 éves kortól ajánlják.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket február 13-ig várják!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 

A sorozat további foglalkozásai:

 • Március 9. – NYUSZI-CSIBE TERÍTÉKEN: húsvéti kínálók (9 éves kortól)
 • Március 30. és Április 13. – DUPLÁN KECSKE: kecskés sajt tálalók, és kecskesajt készítés (ifjúsági és felnőtt korosztály részére)
 • Május 11. – KEDVENCEK A KAPUBAN: házszám és „welcome” táblák házi kedvenceinkkel díszítve (9 éves kortól)

 

 

Caramel koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. április 5., 19:00–22:00

 

A Máté Péter-díjas magyar énekes a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé. Végre Kecskemétre látogat!

 

Jegyvásárlás:

 • a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig
 • online jegyvásárlás

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449