Nyomtatás
28
2019 jan.

Valentin-nap Kecskeméten: romantikus helyek, programok, ajándékötletek

Keserű aszú gasztroszínázi előadás a Cirókában Keserű aszú gasztroszínázi előadás a Cirókában Fotó: Petróczi Réka - petroczireka.hu

 

Alig léptük át 2019 küszöbét, máris ott tartunk, hogy Kecskemét szépen lassan elkezdi ontani magából a romantikát. Összebújós mozitól a romantikus vacsoráig, Szerelmi kalandtúrától a stílusos, egyedi, kecskeméti kézzel készült ajándékig feltárjuk neked, hogyan tudod kiélvezni a Valentin-napot a városban.

 

People photo created by freepik - www.freepik.com

 

Együttnézős:

 

Szerel-mesék 8.

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. február 14-18.

 

A város művészmozija romantikus filmek válogatásával készül a pároknak.

 

Program:

 

 

Hidegháború

Február 14-16., 18 óra

 

Két különböző hátterű és vérmérsékletű ember szenvedélyes szerelmi története az 1950-es években, a hidegháború árnyékában.

Lengyel-francia-angol romantikus dráma, 88’, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

A Cannes-i Film Fesztivál (2018): Legjobb rendező díját már bezsebelték, továbbá az Oscar-díjátadón három kategóriában is szurkolhatunk a filmnek.

Előzetes

 

 

Szerelmünk napjai

Február 15-16., 20 óra

 

Az Oscar-díjra jelölt kisfilm alapján készült produkció főhőse, a lángész Stillman (Asa Butterfield) nagy dolgokra hivatott, egy nap azonban barátnője, Debbie (Sophie Turner) váratlanul szakít vele. Stillman mégsem omlik össze teljesen, inkább azt teszi, amit minden összetört szívű fizikazseni tenne: feltalál egy időgépet, hogy teremtsen magának egy második esélyt.

Magával vonszolva legjobb barátját, Evant (Skyler Gisondo), Stillman megkísérel újrajátszani minden kínos találkozást, újrafogalmazni minden béna megjegyzést, hogy Debbie-vel való kapcsolatának minden pillanata tökéletes legyen. A fiatalember azonban az újabb és újabb próbálkozások során arra jön rá, hogy semmi sem tökéletes, akárhányszor játsszuk is újra.

Amerikai romantikus dráma, vígjáték, 105 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Előzetes

 

 

Rossz versek

Ferbruár 16., 16 óra

 

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

Magyar vígjáték, dráma, 97 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Előzetes

 

 

Meztelen Juliet

Február 17-18., 18 óra

 

A Nick Hornby regényéből készült film főszereplője Annie, aki beleszeret az egykor elismert és ma már elfeledett énekes-dalszerzőbe - akinek munkásságáért történetesen a pasija is odavan.

Amerikai zenés vígjáték, dráma, 105 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Előzetes

 

Ha csak otthon filmeznétek, mi ezeket ajánljuk:

 

 

Sírós: A szív hídjai

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

Amerikai romantikus dráma, 135 perc, 1995, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Teljes film

 

 

Nevetős: Apu vagy anyu?

Vincent és Florence életük álláslehetőségét kapták meg az ország két különböző pontján, és épp válni készülnek. Bár imádják gyermekeiket, szeretnének mindketten karrierjükre koncentrálni, így igyekeznek elérni a gyerekeknél, hogy azok a másikat válasszák.

Francia-belga vígjáték, 85 perc, 2015, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Előzetes

 

 

Közös gasztrokalandozás

 

Ráérős reggeli

 

Helyszín: Vincent, Izsáki út 3.

 

Neked egy Lazacos Graviax sokmagvas zsemle, neki egy Angol reggeli? Vagy mindketten inkább a Malachúsos hagymás baguette-re voksoltok? A lényeg, hogy adjátok meg a módját egy ráérős, közös reggelinek!

A Vincent reggeli kínálatát itt találod.

 

 

Romantikus vacsora

 

Helyszín: Bagatell, Lestár tér 1.

 

A magyar gasztronómia franciás stílusban megújuló boszorkánykonyhája - így aposztrofálja magát az étterem. Nevezzetek be együtt egy izgalmas ízkalandra gyertyafénnyel!

A Bagatell étlapját itt találod.

 

 

Ruby csokoládé, a negyedik csoki íz!

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. február 14., 18 óra

Részvételi díj: 9900 Ft/fő

 

A Ruby (rubint) egy új típusú kakaóbab felfedezésének köszönhető, bogyós gyümölcsös ízű csokoládé a tej-, ét- és a fehér csokoládé mellett. A rózsás árnyalat eléréséhez semmilyen hozzáadott anyagot nem használnak, csak a ruby kakaóbabból kinyert kakaóport, az íze pedig rendhagyó módon a bogyós gyümölcsökére emlékeztet. Peter Boone, a belga Callebaut csokoládékészítő vállalatának fő innovációs tisztviselője szerint "tiszta élvezetet és hedonista örömöt jelent ez az íz a fogyasztók számára." Világpremierje 2017 szeptemberében volt Sanghajban, majd először Japánban ezután Európában is piacra dobták a rózsaszín KitKatet.

 

Menü

  • Ruby csokoládés áfonyás mandulás ropogós
  • Ruby tábla pisztáciával és rózsaszirmokkal
  • Tányérdesszert Roqueforttal és pirítóssal, tejcsokoládés ganache-sal
  • Ruby cherry

 

Az ár a fenti desszertek elkészítését, kóstolását és díszdobozban való elvitelét tartalmazza. Jelentkezz itt! https://www.ohanagasztro.hu/events/ruby-csokolade-2019-februar-14-18-ora/form

 

 

A legromantikusabb programok:

 

Szerelmi kalandtúra Kecskeméten

 

2019-ben ismét indul a több héten át tartó párkapcsolat-építő játék számos helyszínnel és feladattal. A 30 állomásból 10-et kell teljesíteni a nyereményekért. Az állomások-feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is 2019. február 8. és április 6. között. A záróest április 6-án, szombaton 17:00-tól 18:30-ig eleve 1 pontot ér, illetve a nyereményeket is ekkor sorsolják.

Az állomások teljesítését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával.

 

Az útlevél átvehető a kalandtúra alábbi helyszínein február 8-tól:

Katona József Megyei Könyvtár, Bozsó Gyűjtemény, Ciróka Bábszínház, Otthon Mozi, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Cifrapalota, Aranyhomok Szálloda Wellness részlege, DiVino Borbár, Alibi kávézó, Fűszerkuckó, Dekor-Art Művészellátó Szaküzlet, Korda Könyvkereskedés, lajosmizsei Családi Kiss Cukrászat, Malom Libri Könyvesbolt.

 

Nyeremények:

Fődíj: 2 éjszaka a Catherine's Cottages romantikus szálláshelyeinek egyikén!

Ízelítő a további nyeremények sorából: a Ciróka Bábszínház 2 személyre szóló belépője, a Korda Könyvesbolt 5.000 Ft-os utalványa, a Kiss Cuki Családi Cukrászat tortautalványa, az Attila Virágszalon gyönyörű virágdoboza, az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője, a DiVino Borbár finom borai, a TANDEM Kapcsolatműhely párkapcsolati coachingra szóló utalványa, a Fűszerkuckó 5.000 Ft-os utalványa, az Álomjövő 10.000 Ft-os ajándéka, a Dekor-Art kreatív műhelymunkára szóló 15.000 Ft értékű részvételi lehetősége, a Malom Libri Könyvesbolt könyvei...

 

Jelentkezni itt lehet.

Részletek

 

 

 

Rejtély a kulcsra zárt szobában

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Igényelhető időpontok: február 8., 15., 22., 18.00 óra

 

Továbbra is szeretettel várnak minden érdeklődőt egy múltidéző játékra, Muraközy János festőművész titkos szobájába. Mit rejtenek a régen zárt szoba falai? Milyen iratok, naplórészletek, újságcikkek bukkanhatnak elő a művész rajzmappáiból, vagy ládáiból? Merre terelte a sors üldöztetése során, és ki ejtette rabul a szívét? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a hozzánk érkező csapatok.

 

A nyomozáson maximum 6 fő vehet részt egyszerre.

Időtartam: 90 perc.

Jegyárak: 2000 Ft/csapat + a belépőjegy ára: felnőtteknek 400 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 200 Ft/fő

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 76/486-226

 

 

Hétköznapi varázsszavak

 

Helyszín: Református Újkollégium Díszterme

Időpont: 2019. február 12., 17:00

 

A varázs-szavak változtatnak. Akár életreszólóan is. Vannak megterhelő szavak, melyek sebeznek. Vannak felszabadító szavak, melyek meggyógyítanak. Talán még tanulni sem kell, csak előhozni a mélyből, s újra használni őket. Ilyen a bocsáss meg, vagy a köszönöm is.

Egy pódiumbeszélgetés keretében a LelkesítŐ szakemberei mondják el tapasztalataikat és tanácsaikat a bocsánatkérés és megbocsátás módjairól.

Gyermekeitekre a program ideje alatt a Szupernagyik vigyáznak.

 

 

Ingyen ölelés

 

Helyszín: Kecskeméten, a Malom Bevásárló központ előtti sétáló téren.

Időpont: 2019. február 14., 16 - 17 óra között 

 

Néha nem is vágyunk többre, igaz?

 

 

Valentin-napi sörözés

 

Helyszín: Szakkör Sörtár, Kéttemplom köz 10.

Időpont: 2019. február 14., 17:00–23:00

 

“A Te párod a mi vendégünk az első sörre” - ígérik.

Asztalfoglalás ajánlott: (76) 583 844

 

 

Keserű aszú

 

Helyszín: Koch Borház Kecskemét, Bethlen krt.12/C

Időpont: 2019. február 14., 19:00–22:00


A nosztalgikus első fellángolás és a vulkánként fortyogó nagy szerelem csodái után mi lesz velünk? Megmaradunk egymásnak s szépen leülepedünk mint vulkanikus hamu az egykor virágzó tájra? Nagy kortyokban gurítjuk le torkunkon a kezdetben mézédes, mára keserűvé vált aszút? Így kell ennek lennie? Derítsük ki együtt!

  • Szereplők: Bata Éva - Bárnai Péter
  • Konzulens: Tóth Ákos Károly
  • Rendezte: Sárosi Gábor

 

Az 5 tételből álló Koch borkóstoló, valamint a színházjegy ára: 4.990 Ft

A jegyek megvásárolhatók a helyszínen, illetve a következő elérhetőségeken foglalhatók: +36 30 567 4116,+36 30 502 4810, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A foglalásokat 3 napig tartják.

 

 

Valentin-nap a Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. február 14-15.

 

A Kecskeméti Vadaskertbe látogató párok féláron vásárolhatják meg a belépőjegyüket Valentin-nap alkalmából.

Egész nap meleg teával várják a látogatókat.

Program:

  • 10:45-11:00 A láma család etetése a Látogatók segítségével
  • 14:30-14:45 A shetlandi pónikat kínálhatják meg kedvenc csemegéjükkel
  • 11:00-11:15-ig és 14:45-15:00-ig a legbátrabbak az Oktató teremben testközelből ismerkedhetnek a kígyókkal

 

 

Valentin-napi szobakoncert: Bardócz L. Csaba

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. február 15., 19:00–21:00

 

Különleges programmal várja a Leskowsky Hangszergyűjtemény a vendégeit Valentin-nap alkalmából: exkluzív esti tárlatvezetés, páros hangszerek pároknak, közös zenélés, harmonikus pillanatok, forralt bor és indiai fűszeres tea.

Az interaktív élménytúrát követően Bardócz L. Csaba, bárd, dalköltő ad koncertet, amelyben fanyar-édes humorral átszőtt elmúlt, soha révbe nem ért és jövendő szerelmek elevenednek meg. Kanapén, babzsákon, földön fekve, vagy széken pihenve ihatjuk szavait, akkordjait.

Bardócz L. Csaba dalköltő Keszthelyen él és írja derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalait, gitárra kitárva.

 

A koncertről:

Enyhén sózott, hántolt szívek, vajon? Pirítva, holdfénybe mártva?

Dalok a szerelemről, valamint annak rokonairól, barátairól és ellenségeiről.

 

Belépőjegy: 1000 Ft/fő. A párok ajándékot kapnak.

 

 

Cupido – Beavató táncszínházi előadás a szerelemről és annak viszontagságairól

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2019. február 15, 12:00

Belépőjegy: 500 Ft

 

I. rész L. O. V. E. A szerelem olyan intenzív érzés, hogy szinte belebetegszünk a nagy érzelmekbe. Minden megváltozik bennünk és körülöttünk akár még a látásunk, a mozgásunk is.

II.rész - A N A L Ó G egy szerelmi háromszög, táncszínházi keretek közé szorítva A történetben adott egy család. Ketten vannak, egy férfi és egy nő, akik igazán boldogok, legalábbis azt hiszik magukról.

Interaktív beszélgetés zárja az előadást. Vezeti: Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas, Érdemes Művész

 

Designed by jcomp / Freepik

 

Meditáció: Az örömmel teli kapcsolatokért!

 

Helyszín: Eyva Ház, Hoffman J. u. 10.

Időpont: 2019. február 21., 18.30-19.30

 

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy bizonyos emberekkel való találkozás után fáradtabb lettél. Pedig nem ért semmi rossz dolog. És nem feltétlen kell ennek egy idegen embernek lenni, lehet, hogy úgy érzed, pont az édesanyád vagy épp a gyereked „húzott le”.

Ezen az esten azért meditálunk, hogy legyen szó akár a párkapcsolatodról vagy akár a gyerekeiddel, szüleiddel, kollegáiddal, barátaiddal való viszonyodról, azokban az örömöt, a töltődést tapasztalhasd meg, ahelyett, hogy azt éreznéd, a környezeted csak viszi az energiádat.

Tartja: Dr. Kovács Fatime holiszta

Részvételi díj: 3000 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges: +36-20-362-22-88, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint értesülünk további programokról, így érdemes Valentin-nap közeledtével visszanézned!

 

 

Lepd meg vele!

 

Valentin-napi páros hűtőmágnes

 

Egy kedves kis meglepetés Valentin-napra. Páros hűtőmágnes, az alkalomhoz illő feliratokkal. A csomag 2 db mágnest tartalmaz. Mérete: 4,4 cm. Anyaga: fém.

Ára: 990 Ft

Itt tudod megvásárolni: Magnolia webshop

 

 

Vágykeltő finomságok Szofika Desszertműhelyéből

 

Tuti, hogy leveszed a lábáról egy minitortával vagy egy szivecskés linzerrel szíved választottját!

Íme a teljes kínálat és a tudnivalók a rendelésről.

 

 

 

Valentin-napi akció a színházban

 

Ajándékozd meg szerelmed egy színházi estével, és ajándékba kaptok még egyet! Ha jegyet váltasz a Traviata vagy az Othello című produkciókra az akció időtartama alatt, akkor ajándékba adnak a másik produkcióra is egy előadásra szóló belépőjegyet.

Ha további romantikus gesztussal is meglepnéd a párod: a színház oldalában, a Jegypénztárral szemben található kapura akaszthatjátok szerelmes zálogként a saját lakatotokat. Az első tíz Valentin-napi jegyet váltó nézőt megajándékozzák egy lakattal. A Valentin-napi, lakatfelhelyezős fotókat pedig szívesen várják Facebook oldalukon!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 12 február 2019 19:44
Értékelés:
(2 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned