TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Filmes sztárok Kecskeméten: három közönségtalálkozóval vár az Otthon Mozi márciusban!

26
2019 febr.

Filmes sztárok Kecskeméten: három közönségtalálkozóval vár az Otthon Mozi márciusban!

 

Az, hogy Magyarország idén egy Oscar-díjat sem könyvelhetett el magának, nem azt jelenti, hogy nem készültek az elmúlt időszakban figyelemreméltó és nemzetközileg is elismert alkotások. Rögtön három premiert is láthatunk az elkövetkezendő hetekben a város művészmozijában, ráadásul a filmvetítéseken túl az alkotókkal való beszélgetés is fokozza az élményt. A világosi fegyverletétel utáni időket megidéző történelmi dráma, inspiráló dokumentumfilm a magyar boxsport egy izgalmas szeletéről és Szász Attila új romantikus thrillere alkotja az igencsak erős felhozatalt.

 

 

 

Guerilla

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. március 8., péntek, 18:00–21:00

 

Vendég: Kárpáti György Mór rendező

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

Magyar történelmi dráma, 86 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Előzetes

 

 

Gettó Balboa

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. március 13., szerda 18.00

 

Vendég: Bogdán Árpád rendező

Akik kiütéssel legyőzik a körülményeket...

Szabó Zoli (21) 6 éve bokszol Sipos Misi (60) felügyelete alatt. Misi egykor a kerület alvilágának meghatározó figurája volt. 10 éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt Misire, aki az eset után megtért és maga mögött hagyta a bűnöző életet. Azóta a kerület kamasz gyerekeivel foglalkozik: boxolni tanítja őket. Zoli apjával, mostoha-anyjával, kishúgával és menyasszonyával él egyszobás lakásukban. Ablakukból a kerület egyik leghírhedtebb utcájára látni rá. Tehetséges, de képtelen saját erőből átlépni az árnyékán, Misi barátsága és segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz. A film a kilátástalanságtól a profi box világáig követi a két főszereplőt. Egy inspiráló mai történet a lehetőségekről, kitartásról, fontos döntésekről és a kitörésről.

Színes, magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Előzetes

Jegyár: 800 Ft

 

 

Apró mesék

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. március 18., hétfő 18.00

 

Vendégek: a film alkotói

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér.

Színes, magyar történelmi film, 112’, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Rendező: Szász Attila, szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Gyabronka József.

Előzetes

Jegyár: 1.500 Ft

 

Jegyvásárlás:

  • személyesen, az Otthon Mozi jegypénztárában, Kossuth tér 4.
  • online

 

Bővebb információ:  76/490-640 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 26 február 2019 20:03
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449