TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A hétvége legjobb programjai Kecskeméten
27
2019 febr.

A hétvége legjobb programjai Kecskeméten

 

Az első márciusi hétvége jelszava: kreativitás - a gyerkőcök és a felnőttek egyaránt kiélhetik művészi vénájukat, miután inspirációt merítettek az alföldi szecessziós csodákból. Jut még az elkövetkezendő napokra egy kis mozgás, könyvbemutató, ízutazás, zenés bábjáték és Oscar-díjat nyert film is.

 

 

Szülői szerep változása a koraszülött gyermek érkezésével

 

Helyszín: Koramentorház, Rákóczi utca 32.

Időpont: 2019. február 28., 10:00-12:00

 

Farkas Attila családterapeuta "Szülői szerep változása a koraszülött gyermek érkezésével" címmel tart előadást a soron következő Mentorklub keretében.

Az esemény ingyenes.

A programról további információ kérhető az alábbi telefonszámokon: +3670/678-7922 és +3670/678-7926.

 

 

Szecesszió az Alföldön vándorkiállítás

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Megnyitó: 2019. március 1., 14.00

 

Vendégek a kiállítás kurátorai:

 • Brunner Attila művészettörténész, segédlevéltáros, (Budapest Főváros Levéltára)
 • Veress Dániel, történész, tanársegéd, (ELTE BTK)

A kiállítást megnyitja: Dr. Székely Gábor történész, művészettörténész

Az Alföldi szecesszió című vándorkiállítás azzal a céllal valósult meg s járja az országot, hogy felhívja egy sajátos, a mezővárosodás útjára lépett régió, az Alföld kiemelkedően gazdag és kvalitásos századfordulós építészetére a figyelmet. De valóban felmutat-e egy regionális stílust a szecessziós Nagyalföld? Melyek e térség felismerhető vonásai, kik a jelentős mesterei, milyen műhelyek működtek és tették színessé a városképeket?

 

 

Könyvbemutató: W. Barna Erika “A sorssal nem lehet tréfálni”

 

Helyszín: Orvos és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény, Kölcsey u.3.

Időpont: 2019. március 1., 15 óra

 

Az előadáson feltárulnak Csontváry különös életútjának meghatározó sorsfordulatai és személyiségfejlődésének stációi, amelyek a különböző korszakok írásmintái alapján rekonstruálhatók. Megidézhetjük a 25 éves gyógyszerész Kosztka Tivadart, majd a festőként alkotó Csontváryt és meglátogathatjuk őt a betegágyánál két héttel a halála előtt - a Szent János Kórházban. Rácsodálkozhatunk Csontváry, Munkácsy és Van Gogh hasonló témájú festményeinek rejtett üzeneteire is. Az előadás alapján kirajzolódik Csontváry eddig ismeretlen arca, sokoldalúsága, zsenialitása.

 

 

Ízutazás Ázsia körül Bocuse d’Or stílusban

 

Helyszín: Bagatell Étterem, Lestár tér 1.

Időpont: 2019. március 1., 19:00–22:00

 

A menüsor Bocuse d'Or stílusban:

 • Amuse bouche: Panissa Curry madras-os kacsahúslabdával, doenjang mártogatóval
 • Hideg előétel: Bárány, borjúnyelv, couscous, Garam Masala Pasco szósz és szingapúri zselés saláta
 • Leves: Soto Ayam, indonéz csirkeleves sült tésztával
 • Meleg előétel: Szecsuán-Yunnan-i hal algában készítve rák lábbal, mungóbabbal, Nam Ya curry-vel
 • Főétel: A WAGYU legjobb „vége” / pofa és lábszár-dió roll / csicseripürével, répaduettel, pácolt céklával, burgonyával, Kirin Ichiban sörszószban
 • Desszert: Kandírozott körte-sushi, juzu kaviár, sárkány gyümölcs méz-kefír puff, gránátalma

 

 

A kedvenc

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.03.01. péntek, 20:00 
 • 2019.03.02. szombat, 20:00 

 

A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Ettől függetlenül a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás virágzik. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi – Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett. Szárba szökkent barátsága a királynővel lehetőséget kínál számára, hogy megvalósítsa célját, és ebben se nő, se férfi, se politika, se nyúl nem gátolhatja meg.

Ír-angol-amerikai életrajzi film, történelmi film, 120 perc, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Olivia Colman (a képen jobb oldalon) az idei Oscar-díjátadón a Legjobb színésznő kategóriában győzött A kedvencben nyújtott alakításával. Kis túlzással a film minden kategóriában kapott Oscar-jelölést.

 

 

Cserépsíp készítése Dugár Jánossal

 

Helyszín: Kecskemét, Napraforgó utca 2.

Időpont: 2019. március 2., 8-16-ig

 

Dugár János, keramikus mester, 1974-ben szerezte meg a mesterlevelet. Sokféle anyagból készít gyerekjátékot, munkásságának legkiemelkedőbb területe a cserépsípok készítése. Alkotásainak legszebb darabjait a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely gyűjteménye őrzi. Tudását különböző szakkörök és táborok keretében is továbbadja hosszú évek óta. 2010-ben, a XV. Országos Népművészeti Kiállításon Gránátalma-díjjal jutalmazták különleges formavilágú cserépjátékait. 2012. augusztus 16-án (a születésnapján) vette át a Népművészet Mestere kitüntető díjat.

Költsége: 3000,-Ft, ami a helyszínen fizetendő.

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Felnőtt és 10 évesnél nagyobb gyermekek jelentkezését várják.

 

Jóga & futás workshop

 

Helyszín: ramadasa Yoga, Margit utca 3.

Időpont: 2019. március 2., 8:30–10:30

 

Szuper dolog a futás, mert lehet fogyni, csökkenti számos betegség kockázatát, nem kell hozzá sok felszerelés, akkor mégy a természetbe, amikor időd engedi, nem kell alkalmazkodni senkihez és semmilyen órarendhez. Az izomzatunk futás közben azonban a jobb-bal-jobb-bal mozdulatokat ismétli, általában egy síkon belül (főleg, ha nem terepen futsz). Ezáltal egyes izmok folyamatos terhelés alatt vannak, más izmokról megfeledkezünk, ezek gyengébbek vagy feszültek lesznek. Mivel testünk egy egész rendszerként működik, ezeknek az izmoknak a funkcióját átveszik más területek, vagy problémák jelentkeznek itt is-ott is. Talán a jóga és a futás egymástól távol álló mozgásformának tűnik, mégis több bennük a közös, mint gondolnád. Mindkettő egy meditatív állapotot eredményez, és a két, egymást jól kiegészítő (kardiós és nyújtó-erősítő) „edzés” segít a tested és elméd egyensúlyának megteremtésében, egy erős és rugalmas test kialakításában.

Mire számíthatsz?

 • komplex, testet-lelket megmozgató, kifejezetten futókra szabott nyújtó gyakorlatsor
 • vezetett relaxáció a workshop végén, a testi-lelki harmónia teljes megteremtéséért
 • megvendégelnek egy finomsággal, hogy az ebédig már ne kelljen nassolni

Bejelenkezés: www.ramadasayoga.hu/jogaorak/

Kérik, hogy az esemény előtt legalább 24 órával jelezd jöttöd vagy lemondásod.

A workshop ára 2.500 Ft, ami magában foglal egy frissítő, hidegen préselt juice-t.

Tartja: Sebők-Vakulya Gizi jógaoktató (06-30-23-95-191)

 

 

Kézműveskedés és Aprók Tánca

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Időpont: 2019. március 2.

 

Program:

 • 10:00-12:00 Varrott filcfigurák készítése
 • 16:00-17:30 Aprók Tánca - Kiszejárás
  Kézművesség: kiszebaba készítése

 

 

Alkotó Padlás - Aranyfüst technika

 

Helyszín: Művészellátó Szaküzlet Kecskemét, Hosszú u.38.

Időpont: 2019. március 2., 14:00

 

Fedezzük fel együtt az arany és ezüstfüstlemezek világát! Készítsünk együtt egy egyedi vászonképet, ami a lakásod dísze lehet, de el is ajándékozhatod. Ez egy különleges anyag, egy különleges technika, amit kevesek ismerhetnek. Eddig javarészt restaurátorok, díszítőfestők privilégiuma volt. Mi most a kezetekbe adjuk ezt az izgalmas anyagot, mindenféle paszta és speciális ragasztó, no meg némi ihlet társaságában.

A délután folyamán a jó hangulat mellett minden szükséges eszköz, szakértelem és enni-inni való is a rendelkezésetekre áll, hogy már csak a fantáziátok szabadon engedésére kelljen koncentrálnotok.

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az alábbi telefonszámokon:
0676/417412, 20-3166-130

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő. Ha ketten jelentkeztek, abban az esetben a jelentkezés csak 6000 Ft/fő.

 

 

Zenés bábjáték

 

Helyszín: Libri Könyvesboltok (Malom Központ), Korona u. 2.

Időpont: 2019. március 2., 16:00–17:00

 

Zenés bábjáték Elmerrel, a kockás elefánttal

A Libri Mesebolt márciusi gyerekprogramja a 2-10 éves korosztályt várja egy varázslatos, zenés bábjátékkal, amiből megismerhetjük Elmert, a kockás elefántot és a dzsungelben élő többi állatot is. Sőt, még saját elefántot is készíthetnek magunknak a résztvevők!

 

 

Kitekintő: Vadonleső a Vadon Napon

 

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Időpont: 2019. március 1.

 

A Vadvilág Napja (World Wildlife Day) alkalmából március 1-én pénteken, a Vadonleső Program és a Fővárosi Állat- és Növénykert közösen rendezi meg a Vadon Napot. A vadonlesők természetvédelmi játékokkal és az Év Emlőse, a hiúzhoz kapcsolódó feladatokkal készülnek.

A 18 év alatti gyerekek és diákok 200 Ft-os belépőjeggyel látogathatják az Állatkert Vadon Nap rendezvényeit, ha macskamaszkban vagy macska plüss figurával érkeznek!

A Vadon Nap rendezvény részletes programleírása itt található.

 

 

Kocka Kiállítás

 

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2-6.

Megtekinthető: 2019. február 28-tól június 16-ig

 

Batmobile 900.000 kockából, 11 méteres repülő model több mint 1 millió LEGO® kockából. Bámulatos Star Wars zóna. Sport utca életnagyságú sportolókkal. Tündérmese zóna. Az EMBERI TEST, a rendhagyó biológia óra. Játszóház, ahol LEGO® kockákkal játszhatnak a gyerekek. Több mint 100 nagyméretű makett és modell összesen 7 millió kockából.

 

 

Szentendrei Karnevál

 

Helyszín: Szentendre

Időpont: 2019. március 2., 10:00–22:00

 

Programok:

10:00-12:00 Kézműves foglalkozás és farsangi álarckészítés a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, a Barlangban (Duna korzó 18.)

Dumtsa Jenő utca

 • 10:00–22:00 Gasztrovásár
 • 13:00 Malacsütés Szentendre Barátai Egyesület szervezésében

Városi Vendégház (Fő tér 12.)

 • 14:00-17:00 Fánksütő workshopok - Szentendre a konyhában

Fő tér - Nagyszínpad

 • 13:00 Maskarások bolondok rázzátok a kolompot - a Bimbó utcai óvodások karneváli felvonulása
 • 14:00 Én elmentem a vásárba - a Kolompos Együttes gyermekkoncertje
 • 15:30 Hagyományok új köntösben - zenél a Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub
 • 16:30 No Comment Hip Hop Official Tánciskola fellépése
 • 17:30 Térzene, könnyűzenei produkció - fellép az MH Magyar Honvédség Altiszti Akadémia (NCO Academy, Hungarian Defence Forces) Katonazenekara
 • 18:00 Álarcos, fáklyás felvonulás indul a Fő térről, katonazenekar kíséretével. A felvonulás során a Lángoló Csigák / Flaming Snails Tűzzsonglőr Csapat bemutatója a Duna korzó szervízútján.
 • 19:00 Barrio Latino koncert (Barrio Latino koncert - Szentendrei Karnevál)
 • 15:30-18:00 Télűző-zajkeltő hangszerkészítés a Parti Medveben (Városház tér 4.) A jó hangulatról és a talpalávalóról a Borsa zenekar gondoskodik! Részvételi díj: 1500 Ft/fő
 • 16:00-19:00 TRakija balkán táncház a Pótkulcsban - 02.04.

Kakaó Menü - Farsangi Lakoma (Fő tér 11.)

Maskarások és fényfestés (Szentendre belvárosa)

A Velencei Karnevál mintájára egész hétvégén maskarások lepik el az utcákat. Sötétedés után pedig a koncertek idejére farsangi fénydíszbe öltöznek a Fő tér épületei.

Édeni Édességek Boltja Szentendre (Dumtsa Jenő u. 9)

Az Édeni Édességek boltjában egész hétvégén kaphatók a Csíkos-csokis bolondozások és a Szentendrei Karnevál itala: a Zebra forró csokoládé.

 

A fesztivál ingyenes!

 

 

Előzetes: Legyen tánc - Honeybeast koncert

 

Helyszín: Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2019. március 5. kedd 19 óra

 

Legyen tánc! címmel a nemzetközi hírű Szegedi Kortárs Balett táncosaival áll színpadra a Honeybeast.

„Szeretnénk a koncertnek egy olyan ívet adni, hogy az ne pusztán dalok egymásutánja legyen, hanem amelyből egy történet bontakozik ki. Egy valós, mai, korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történet” – foglalja össze a koncepciót Bencsik-Kovács Zoltán, az együttes szerzője, gitárosa.

Jegyár: 5900 Ft

Online jegyvásárlás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 27 február 2019 15:51
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449