TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Suttyó genszterek, széthulló család, harc a női méltóságért - vegyes érzelmeket hoz a Frankofón filmnapok Kecskemétre

12
2019 márc.

Suttyó genszterek, széthulló család, harc a női méltóságért - vegyes érzelmeket hoz a Frankofón filmnapok Kecskemétre

 

Hol sírunk, hol kacagunk majd a francia nyelvű filmremekek láttán, az Otthon Moziban, március utolsó napjaiban. Krimi-vígjátéktól a drámáig minden lesz, persze, a legjobbak!

 

 

Frankofón Filmnapok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. március 25-31.

 

Részletes program:

 

 

Csak a baj van veled

 

Időpont: 2019. március 25., 18 óra és március 30., 20 óra

 

A fiatalon megözvegyült rendőrnyomozó Yvonne megtudja, hogy férje mégsem a francia Riviéra hőse, hanem korrupt zsaru volt, és egy ártatlan férfi nyolc évet ült börtönben miatta. Úgy érzi, jóvátétellel tartozik az igazságtalanul büntetett Antoine-nak, aki viszont cserébe rendesen felforgatja az életét.

Francia krimi-vígjáték, dráma, 108 perc, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Rendezte: Pierre Salvadori, szereplők: Audrey Tautou, Adele Haenkel, Pio Marmai

 

 

Yao

 

Időpont: 2019. március 26., 18 óra

 

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa, A belleville-i zsaru) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával.

A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül.

Francia-szenegáli filmdráma, 104 perc, 2019

Rendezte: Philippe Godeau, szereplők: Omar Sy, Lionel Louis Base, Fatoumata Diawara

 

 

Tiéd a világ

 

Időpont: 2019. március 28., 18 óra és március 29., 20 óra

 

Francois (Karim Leklou) drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Ki akar csekkolni, egy kis házra vágyik a tengerparton, ahol napestig a hasát süttetheti, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét, de a tuti buliból orbitális balhé kerekedik. A balfácán Francois - szerelme, Lamya, laposföldhívő ex-apósa (Vincent Cassel), és két wannabe gengszter közreműködésével - egyre mélyebbre süllyed a ganajba, ám mamája, az ördögi manipulátor segítségére siet, és feje tetejére állítja az egész sztorit.

Guy Ritchie és Tarantino filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka, amely Isabelle Adjani és Vincent Cassel parádés alakításával és kőkemény poénokkal csap le a brit bulituristákra, a suttyó gengszterekre, a kondenzcsík-hívőkre, és a migráció kérdését sem hagyja szó nélkül. A menő videóklipjeiről elhíresült, ikonikus látványvilágot teremtő rendező új filmje az év legjobban várt francia komédiája.

Francia vígjáték, gengszterfilm, 105 perc, 2018

Rendezte: Romain Gavras, szereplők: Karim Leklou, Isabelle Adiani, Vincent Cassel

 

 

Claire Darling utolsó húzása

 

Időpont: 2019. március 29., 18 óra

 

A nyár első napján Claire Darling (Catherine Deneuve) arra ébred, hogy valószínűleg ez lesz élete utolsó napja, ezért úgy dönt, megszabadul földi javaitól. A szomszédok és járókelők harcolnak a nevetségesen alul értékelt régiségekért, melyeknek minden darabjában Claire Darling különös élete tükröződik.

Gyermekkori barátja figyelmeztetésére Claire Darling 20 éve nem látott lánya (Chiara Mastroianni) is hazatér, hogy megállítsa a garázsvásárt és feltárja anyja különös döntésének valódi okát.

Francia dráma, 94 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Rendezte: Julie Bertuccelli, szereplők: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni

 

 

Életem értelmei

 

Időpont: 2019. március 30., 18 óra

 

Olivier mindent megtesz, hogy mintaapa és mintaférj legyen, emellett pedig igyekszik munkájában is a maximumot nyújtani. Ennek ellenére felesége, Laura egy napon minden előzmény nélkül elhagyja családját. A férfi egyedül marad két gyermekükkel és igyekszik átvészelni ezt az átmeneti állapotot, ám hamarosan rá kell jönnie, hogy felesége soha nem jön haza.

Belga-francia dráma, 98 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Rendezte: Guillaume Senez, szereplők: Romain Duris, Laure Calamy, Laetitla Dosch

 

 

Éjszaka Tunéziában

 

Időpont: 2019. március 31., 18 óra

 

Egy hallgatói buliban Mariam, a fiatal tunéziai nő találkozik a titokzatos Yousseffel. Néhány órával később viszont az utcán találja magát, sokkos állapotban. Egy hosszú éjszaka veszi kezdetét, amikor harcolni kell a jogaiért és a méltóságáért. De számíthat-e az igazságszolgáltatásra, amikor az elkövetők maguk az igazságszolgáltatók. Az arab film szokatlan nyíltsággal meséli el egy fiatal lány kalandjait, akit megerőszakoltak, és aki könyörtelenül harcol azért, hogy igazságot szolgáltasson.

Svájci dráma, 100 perc, 2017, 15 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Kaouther Ben Hania, szereplők: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli

 

Jegyár: 950 Ft/film

Online jegyfoglalás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 12 március 2019 13:07
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449