TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Túl az Óperencián történnek az igazi csodák: ajándék mesekönyv várja a gyerekeket a színházban
18
2019 márc.

Túl az Óperencián történnek az igazi csodák: ajándék mesekönyv várja a gyerekeket a színházban

 

A kecskeméti gyerkőcök hamarosan meglepetéskönyvet találhatnak a Túl az Óperencián című előadás alatt, a kecskeméti Katona József Színházban. A szerencsések a színházi élmény mellett egy-egy Andersen mesekönyvvel térhetnek haza a Libri jóvoltából.

 

 

Túl az Óperencián

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház, Katona József tér 5.

Bemutató: 2019. március 27.

Jegyvásárlás


Régóta tudjuk, hogy túl az Óperencián történnek az igazi csodák. Túl az Óperencián lakik a királylány, a szegénylegény, talán még Micimackó is… A mesékben túl az Óperencián minden varázslatos és csodás, mindenki boldog és mindenki elnyeri méltó jutalmát.

A valóságban azonban túl az Óperencián az elfelejtett mesehősök tengetik mindennapjaikat, olyan könyvek között, melyeknek egykor ők voltak a főszereplői. Beszélgetnek, ebédelnek, szerelembe esnek, házasodni készülnek, egyszóval hétköznapi életet élnek egy nem hétköznapi helyen. És ünnepelnek, ha új lakók érkeznek. Ezúttal azonban az új lakók aggasztó és nem hétköznapi helyzetbe keverik régi hőseinket, akiknek hétköznapi gondjaik hirtelen háttérbe szorulnak, és meg kell küzdeniük legnagyobb ellenfelükkel: a feledéssel. A főszereplők (Csombor Teréz és Pál Attila) úgy menthetik meg a mesehősöket, hogy könyveket kell olvasniuk.

A Németh Virág által jegyzett darab a színház operamese-sorozatának legújabb állomása. A táncos előadás Mozart zenei világába kalauzolja a kicsiket, és azokat a játékos kedvű nagyokat, akik nem akarják elfelejteni, milyen volt gyereknek lenni! A színház meghívott zenekara mellett a Kecskemét City Balett tagjai színesítik a játékot. További szereplők: Dobó Enikő, Szegvári Juli, Fischer Lilian, Aradi Imre, Ferencz Bálint, Nagyhegyesi Zoltán, Varga-Huszti Máté e.h.

 

 

A kultúraközvetítés és az olvasásnépszerűsítés mint közös elem, megtalálható a produkció szövegkönyve és a Libri főbb társadalmi feladatai között, ezért is adta magát az együttműködés lehetősége, hogy minden előadás alkalmával – meglepetésszerűen -, megajándékoznak két-három gyereket, akik egy Andersen mesekönyvvel térhetnek haza. A Kolibri Kiadó jóvoltából pedig könyvjelzők hullanak majd a nézőtérre, amivel szintén az előadásra érkező gyerekek lesznek gazdagabbak.

 

Minden színházjegy és -bérlet tulajdonosa kedvezményt kap a Libriben

A mesedarab támogatása mellett az évadokon átívelő együttműködés értelmében, minden színházjegyet vásárló néző, aki bemutatja és átadja jegyét a kecskeméti Libri könyvesboltjaiban, 15 % kedvezménnyel vásárolhat. A színház bérleteseiről sem feledkezett meg az akció, hiszen a bérletet váltó nézők 5 alkalommal vásárolhatnak 15% kedvezménnyel a kecskeméti üzletekben.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 18 március 2019 17:20
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449