TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A Trendalelke kecskeméti programkínálója március utolsó hétvégéjére

28
2019 márc.

A Trendalelke kecskeméti programkínálója március utolsó hétvégéjére

 

Reméljük, nincs sok dolgod a napokban, mert elég sok szuper kikapcsolódási lehetőség közül szemezgethetünk. Hangulatos tavaszi hétvégének ígérkezik a mostani termelői piacozással, koncertekkel, némi mozgással és kultúrával fűszerezve, továbbá a gyerkőcök és a felnőttek egyaránt kézműveskedhetnek.

 

 

 

Slow Food Termelői Piac

 

Helyszín: Budai utcai Piaccsarnok szabadtéri részének hátsó felén

Időpont: minden hónap utolsó péntekjén, 6.00 – 14.00 (május 1-től: 5.30 – 14.00)

Első alkalom: 2019. március 29., 7:00-12:00

 

A Slow Food Termelői Piac célkitűzése, hogy a termelőktől közvetlen út vezessen a vásárlókhoz – így a jó, tiszta és fair elvét követve a lehető legfrissebb, legegészségesebb, legízletesebb termék a lehető legrövidebb úton és a legolcsóbban kerüljön a vásárló asztalára.

A termelői piac megnyitójára ételkóstolókkal és látványos bemutatókkal készülnek a szervezők: ennek keretében a piacra kilátogatók közvetlen közelségből ismerkedhetnek meg a kenyér készítés rusztikus paraszti hagyományával. Kismalomban őrlik majd lisztté a búzaszemeket, hagyományos fateknőben kelesztik a kenyeret és a látogatók szeme láttára sütik ki a kemencében. A kisgyermekeket pedig frissen sült buktával várják.
Lesz még többek között méz, homoktövis és gyógytea kóstoló, kínálnak kecsketejből készült termékeket, mézeskalácsot, valamint helyben sütött kürtőskalácsot is.

 

 

Kecskemét város atlaszának bemutatója

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2019. március 29., 14.00

 

A Magyar Várostörténeti Atlasz sorozat 7. kötetének bemutatója.

Összeállította: Dr. Sárosi Edit Dr. Szilágyi Magdolna és Dr. Szilágyi Zsolt közreműködésével

A sorozatot bemutatja: Dr. Szilágyi Magdolna, az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa

 

 

Páros BOSU edzés Boronkay Péterrel

 

Helyszín: Bóbis Gyula Sportcsarnok futófolyosó

Időpont: 2019. március 29., 18:00–18:45

 

Az edzés 45 perces, 12 pár jelentkezhet. Jöhetsz akkor is, ha nem vagy sportos alkat!

Tartja: Boronkay Péter világbajnok paratriatlonista

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az esemény a Szerelmi kalandtúrán pontot ér!

 

 

Transznemű láthatóság napja

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. március 29., 18:00–20:30

 

A transznemű láthatóság napját nemzetközi szinten március végén tartják. Ez alól Kecskemét sem kivétel. Az esemény egyik célja, hogy segítse a transzfóbia elleni harcot a transz közösség bemutatásán keresztül.

Program:

 • 18:00-18:10 Cifra LMBTQ Közösség Kecskemét rövid bemutatása
 • 18:10-19:15 Irányított beszélgetés, személyes történetek
 • 19:15-19:25 Szünet
 • 19:25-20:30 Élő könyvtár

 

 

28. Bohém Fesztivál

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. március 29-31.

 

Március utolsó hétvégéjén a Hírös Agórában ezúttal a magyar fellépők mellett a legjobb olasz zenészek közül lesznek néhányan a nagymúltú fesztivál vendégei.

Március 29-én pénteken este héttől az olasz Mauro Porro Quartet és a magyar Szalóky Classic Jazz Sunday lép fel. 30-án, szombaton 15 órakor a Zongorashow keretében két virtuóz jazzpianista, a milánói Mauro Porro és a római Luca Filastro mutatja be a swingzongorázás sokoldalúságát.

Szombaton este hétkor a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band legújabb lemeze anyagából játszik majd, a zenekar vendégeként Luca Filastro is színpadra lép, majd őket a tavalyi JAZZFŐVÁROS fesztiválon már kitörő sikert aratott Vintage Dolls követi.

A Bohém Fesztiválnak szokás szerint ingyenes programjai is vannak: az esti koncertek előtt ingyenes swingtánctanítás a Hírös Agóra előcsarnokában, majd a koncerteket követően hajnalig örömzene. Lesz még egy ingyenesen látogatható és különleges esemény: a 28. Bohém Fesztivál keretén belül kerül sor március 30-án, szombaton 10.30-tól a III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntőjére, ahol 3-3 általános és középiskolás csapat méri össze tudását.

A vasárnap délelőtti zárókoncertre már minden belépő elkelt, a péntek-szombati előadásokra még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve bérletek a helyszínen.

Bővebb információ

 

 

„Micike legyezője” – Családi nap a Szórakaténuszban

 

Időpont: 2019. március 30., 10.00 – 12.00 és 14.00 – 17.00-ig

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. krt. 11.

 

Kézműves foglalkozások a szecesszió jegyében. Készíthetnek a gyerekek ibolyás papírlegyezőt, szecessziós képeslapot és süthetnek papírrátétes mézeskalácsot.

 

„Antanténusz, szórakaténusz…” – A Játékmúzeum 40 éves gyűjteményének keresztmetszete

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely újjárendezett állandó kiállítása.

A kiállítás látogatható naponta 10.00 – 12.30-ig és 13.00 – 17.00-ig. A kiállítás hétfőn és vasárnap zárva tart.

 

További programok a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében.

 

 

DIY kozmetikum kreálás

 

Helyszín: Kreálda, Fecske u. 22.

Időpont: 2019. március 30., 13:00

 

Itt a tavasz, és az első napsugarakkal még szeles időjárás párosul. Kapóra jön tehát a program, amelyen tisztán természetes alapanyagokból készíthetsz ajakápolót és testápolót így nem kell tartanod a kiszáradt kezek és repedezett ajkak kellemetlen következményeitől.

Részvételi díj: 2000 Ft, amely tartalmazza a 45 ml krémet teljesen a te ízlésednek megfelelően.

 

 

Nyílt nap a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kórház, Nyíri út 38., „A” épület főbejárat, 1. emeleti előcsarnok

Időpont: 2019. március 30., 9-12 óra

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya és a Minerva Alapítvány szervezésében „Ugye felébredek..?! Misztikum és valóság” címmel nyílt napot tartanak. Szándékuk, hogy e téma iránt érdeklődők számára érthető, világos, élményekben gazdag, maradandó információt adjanak az aneszteziológia és az intenzív terápia szakterületéről.

“Amikor műtét előtt megkérdezzük betegeinket aggodalmaikról, gyakran mondják, hogy az altatástól jobban félnek, mint a magától a műtéttől. Ennek sokféle oka lehet, de bizonyos, hogy a műtét alatti érzéstelenítési lehetőségekről viszonylag kevés információja van az embereknek. Hasonló misztérium övezi a kritikus állapotú betegek ellátását, kezelési lehetőségeit. Szeretnénk kaput nyitni az emberek felé, lerombolni tévhiteket, megerősíteni szakmai tényeket és megmutatni azt a sokszínű munkát, ami a sikeres műtétek feltétele. Művészet és kurázsi a színfalak mögött!

A rendezvény során korábbi betegeink osztják meg tapasztalataikat és számolnak be a munkánkhoz köthető élményeikről. Nyitott beszélgetésünkhez bárki csatlakozhat, kérdéseket tehetnek fel, megjegyzéseket fűzhetnek hozzá.”

A találkozót követően lehetőség nyílik egy műtő megtekintésére, az altatással kapcsolatos eszközpark megismerésére, illetve az intenzív osztályos kezelési lehetőségek bemutatására.

Kiegészítő programok: egészségi állapot felmérés, jóga.

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Gayalog koncert

 

Helyszín: Kilele Music Cafe, Jókai utca 34.

Időpont: 2019. március 30., 21:00–23:00

 

“Folk - és világzene ötvözete Kecskemétről. A dalainkban fellelhetőek magyar, illetve más népek dalai, kórusművek, filmzenék. Mindezek dalcsokrokba vannak szedve, melyeknek elmélkedős, éteri hangulatából olykor deep trance érzéssel rázzuk fel a révedezőket. Hogy a mi a deep trance, azt igazából mi magunk sem tudjuk, de jól hangzik, és úgy tűnik, mintha csinálnánk valamit.”

Lázár Á. Miklós: cselló, torokének, ének

Francisco Santos: zongora, ének

Sevecsek Béla: didgeridoo, doromb, elektromos dob, cajon

Vajda V. Vani: citera, doromb, ének

 

 

Rippl-Rónai József művészete

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény

Megtekinthető: 2019. augusztus 4-ig

Látogatható: csütörtöktől vasárnapig, 10.00 – 18.00 között

 

Kalandok, viszontagságok, háború és sorsszerű fordulatok jellemzik Rippl-Rónai életét, és ezek természetesen művészetében is megmutatkoznak. Ady Endre, akivel mély barátságot ápoltak, egyenesen “zseninek” titulálta a festőt, aki “szépíteni akarja a világot” művészetén keresztül. A különféle festői korszakok és stílusbeli változások, megújulások tökéletesen tetten érhetők a Kecskeméten bemutatott képeken.

Mi már láttuk a kiállítást, itt írtunk róla.

 

 

Így neveld a sárkányodat 3.

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.03.30. szombat, 16:00
 • 2019.03.31. vasárnap, 16:00
 • 2019.04.05. péntek, 14:00

 

Egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát…

Amerikai animációs kalandfilm, akciófilm, 104 perc, 2019, 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

Jegyár: 600 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Előzetes: Az Én Magam Rt - Győztes stratégiák a profi karrierépítéshez

 

Helyszín: Neumann János Egyetem, Izsáki út 10., Deák Ferenc Terem (1/6)

Időpont: 2019. április 2., 18:00

 

Figyelj, kérdezhetek valamit? Végiggondoltad már, hogyan képviseled majd magad egy állásinterjún? Mit szeretnél jobban: hogy te kapkodj ajánlatok után, vagy azt, hogy utánad kapkodjanak? Persze, manapság mindenki el tudja adni magát - de nagyon nem mindegy, hova és mennyiért. Hadd súgjak valami fontosat: a személyesmárka-építés önálló tudomány. Aki megtanulja, hasít. Aki nem, lemarad. Szeretnél hasítani? Akkor van egy jó hírünk: a legjobb szakértőt hozzuk el neked, házhoz. És még egy kihagyhatatlan meglepetéssel is készülünk Érdekel? Olvass tovább!

Gyere el, és találkozzunk! Az előadás nemcsak egy informatív, és szórakoztató önfejlesztő, és személyes-márka építő utazás, hanem egyúttal egy biztos belépő egy olyan karrierteszthez, amit a te korosztályodra fejlesztettek ki Hollandiában. A teszten keresztül olyan, piaci előnyt jelentő tudáshoz jutsz önmagaddal kapcsolatban, amit sehol máshol nem tudsz elérni pénzért sem, ráadásul mi ezt most ingyenesen biztosítjuk számodra. Hogy mit kell tudnod a brandépítésről? Van néhány egyszerűen elsajátítható stratégia, amellyel felértékelheted magad a piacodon. Van egy-két aranyat érő gondolat, ami segít abban, hogy magasabbra pozícionáld magad már kezdőként is.

 

Amit megtanulhatsz:

 • önmagad sikeres pozícionálásának lépései az interjú során
 • féltve őrzött titkok, amelyeket egyetlen HR-es sem szeretne, ha megtudnál,
 • az öneladás három kulcsfontosságú stratégiája.

Amit tőlünk nem fogsz megkapni:

 • reklám szagú álinformációkat,
 • két kattintással megszerezhető google tudást,
 • gyakorlatban nem hasznosítható elméleteket.

 

Jogos a kérdés, hogy ki az előadó? Szalay Ádám

Szalay Ádám húsz évet töltött el a televíziózás frontvonalában, az egyik legnépszerűbb magyarországi tévés műhely, a TV2 Napló főszerkesztőjeként és riportereként. Miközben újságíróként bejárta a világot, a forgatások alatt szinte megszállottan kereste a meghatározó találkozásokat azokkal az emberekkel, akik már megtalálták a személyes vagy az üzleti siker receptjét. Végül eljutott Amerika egyik legnépszerűbb sikergurujához, Jack Canfield-hez, aki 2009-2010-ben személyesen képezte ki őt a siker alapelveinek oktatására. Ádám előadásait és tréningjeit azóta már több mint tízezren hallgatták meg és végezték el, sokan közülük új fejezetet nyitottak az életükben. Gyakorlatias tippjeit szülőként is szinte azonnal be lehet építeni a fejlődés érdekében. Ádám szórakoztató stílusa és lebilincselő történetei nemcsak tartalmas kikapcsolódást ígérnek: mindig elkötelezetten dolgozik azért, hogy hallgatósága önbizalommal feltöltve, motiváltan és pontos cselekvési tervvel a zsebében térjen haza.

 

A rendezvény INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni név és telefonszám elküldésével az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehetséges.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449