TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Egyedül is bírom, mert szeretem, a háztartást meg majd egyszer utolérem!

10
2019 ápr.

Egyedül is bírom, mert szeretem, a háztartást meg majd egyszer utolérem!

 

Immár megszokottá vált, hogy májusban a Születésünnep hozza össze a kecskeméti szakembereket és a kismamákat vagy már gyakorló szülőket, hogy a várandósság és a gyermeknevelés minél örömtelibb és gondtalan időszak legyen a hölgyek életében. Az esemény főszervezője Kovács-Dandi Csilla dúla, jógaoktató, feleség és édesanya, aki szívét-lelkét, szaktudását teszi a szervezésbe és nem spórol az értékes szabadidejével sem. Hogyan formálódik az esemény az ő és a köré épülő csapat kezei alatt? Erről faggattuk.

 

Trendalelke.hu: 11 nap, közel 70 program, 22 helyszín, több mint 100 ajándék, 1 férj, 1 gyerkőc és te egyedül szervezed idén a Születésünnepet. Hogy bírod?

Kovács-Dandi Csilla: Egyelőre van még férjem. Minden évben elmondja, hogy ugye jövőre már nem én akarom szervezni?! Ezen mindig jót nevetek és azt mondom, hogy dehogynem. Annamari már nem tudta összeegyeztetni a munkát, a családot, így fájó szívvel azt mondta, ne haragudjak, de ez most nem fog menni. Persze teljesen nem tudta kivonni magát a forgalomból, azért idő kell, mire átadja a munkáját. Hál' Istennek a szervezői csapatból a honlap, a plakát terheit levették rólam Szabó Béláné Rita és Butkáné Kis Regina, de a többiek is ott segítenek, ahol tudnak. Szeretem a Születésünnepet, szeretek szervezni, új embereket megismerni és megtiszteltetés, ha a Születésünnep neve alatt az én fotóm jelenhet meg. Bírom, mert szeretem, a háztartást meg majd egyszer utolérem! :)

 

Hogyan indult az eseménysorozat anno?

2015-ben Patik Réka szeretett volna a Születés Hetéhez csatlakozni, de bonyolult volt a dolog, így arra gondolt, akkor megcsinálja a saját városi rendezvényünket, így született a Születésünnep, amely teljesen független a Születés Hetétől.

 

 

Mit ad a Születésünnep a résztvevőknek?

Kezdetben az volt a célja Rékának, hogy összefogja, megmutassa a városban működő klubokat, köröket. Évről évre egyre csak nőtt egyrészt a népszerűségünk, másrészt a kínált foglalkozások száma . Azt remélem, hogy egyre több új ember hall rólunk, ismeri meg a programgazdákat, akik egytől egyig kiváló szakemberek. Azt hiszem, lassan nincs is olyan terület, amit a Születésünnep nem ölel fel. Küldetésünk, hogy támogassuk a szülés, várandósság, gyermeknevelés témáját és hogy minden év májusában adjunk az édesanyáknak egy színvonalas, aktív 10 napot, amikor kedvükre válogathatnak az ingyenes programok közül és még ajándékokat is nyerhetnek!

 

Milyen eredményekre, változásokra vagytok büszkék, amit a Születésünnep indított el Kecskeméten?

Az idei évben már engem kerestek meg a támogatók, hogy miként lehetne hozzánk csatlakozni, ez számomra nagy öröm. Eredménynek tekintem, hogy a tavalyi Születésünnepen átadtuk család-barát javaslatainkat dr. Bánfalvi Attilának, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosának. Ősszel egy kerekasztal beszélgetésen válaszokat, illetve biztató jeleket is kaptunk arra, hogy működhet, elkezdődhet egy nyitott kommunikáció közöttünk, amelynek célja a pozitív szülésélmények támogatása.

 

Készültök újdonságokkal?

Két évig Annamarival együtt szerveztünk. Mivel most egyedül maradtam, nem terveztem újdonságot, csak az eddigi színvonalat szeretném megőrizni. Újdonság persze, hogy tavaly csak 70 ajándékot sorsoltunk, idén ez jelenleg 109 és még fogadunk felajánlásokat. A programok között ugyancsak akad több is, ami idén debütál: ingyenes játék délelőtt a Kalamajkában, csecsemő-elsősegély alapok, a Császárvonal előadása és nagyon szeretnék egy betegjogi képviselőt is elhívni, de ez még szervezés alatt áll.

 

 

Ha kapnál 5 millió forintot egy üzleti angyaltól, amit elkölthetnél a Születésünnepre, mire fordítanád?

Tanulmányutat szerveznék a születésünnepes programtartóknak Bali szigetére, Ibu Robin Lim születésházába, a Bumi Sehatba. Megnéznénk a szülés természetességét és közben kirándulnánk, így köszönném meg a társaimnak, hogy ötödik éve benne vannak és mindig lelkesen, önkéntesen teszik hozzá szakmai tudásukat!

 

A képzeletedben milyen lenne 5 év múlva egy igazi baba-mama barát város?

Képzeletemben Kecskeméten Születésünnep Születésház van, ahol mindenkinek saját szülőszoba jár, káddal, kényelmes ággyal. Az anyák eldönthetnék, hogy ebben a születésházban a bábai modell szerint vagy a megszokott szülészorvos-szülésznő felállással szeretnének szülni. Ebbe a házba csak a szülni érkezők jönnének. Az anya-baba egységet megtartva, nem lenne szeparáció. És ez teljes mértékben elfogadott, szabályozott és TB támogatott lenne.

 

A Születésünnep programjait máris töltögetik fel Csilláék az esemény honlapjára, itt már tudtok is szemezgetni belőle. Később a Trendalelkén is közzéteszünk majd egy válogatást, amint a teljes kínálat összeállt. 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Részvételi feltétel: látogass el a Születésünnep minimum 3 programjára, szerezz egy útlevelet az első program előadójától, a programok után pedig pecsételtess az útlevélbe! Ha összegyűlt 3 pecsét/aláírás, vidd el az útleveled a május 15-én tartandó sorsolásra és vegyél részt a játékban!

Részletek és a nyeremények listája

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 10 április 2019 15:41
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449