TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legvagányabb kecskeméti programok a tavaszi szünetre 0-99 éves korig

15
2019 ápr.

A legvagányabb kecskeméti programok a tavaszi szünetre 0-99 éves korig


Több mint 20 program közül válogathatunk most hétvégére. Akár családi programot keresel, akár a barátokkal lazulnál egy-egy pohár mámorító nedű társaságában, mindenképp találsz kedvedre valót. Városszerte húsvéti hangulatra készülhetünk, de a tojáskeresésen és a nyuszisimogatón túl is lesz élet: kiállítások, görkori tanfolyam, Egyetemi Napok soook bulival, olvasókör thrillerrajongóknak, bábjáték, retró buli... A fővárosban szintén remek programok közül szemezgethetünk, például óriási dinoszauruszok vagy hatalmas legócsodák várják a felfedezőket.

 

 

Emberközpontú építészet - kiállítás

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megnyitó: 2019. április 16., 15:30

 

Korunk dán építészei köztudottan elkötelezettek a fenntartható fejlődés és az energiatakarékos megoldások iránt. Egy jóléti államban, mint Dánia, a várostervezés és az építészet a társadalmi fejlődés keretéül szolgál. A tervezés demokratikus folyamat, melyben párbeszéd jön létre építészek, civilek, szakmabeliek és intézmények között. Ennek köszönhetően az építészet képes kielégíteni a felhasználók igényeit és elébe menni a jövőbeli elvárásoknak. Az Emberközpontú építészet című kiállítás kortárs dán építészeti projektek széles skáláját mutatja be, melyek erősítik az emberek biztonságérzetét, új lehetőségeket teremtenek, ösztönzik a diverzitást, s nem mellesleg az embert helyezik első helyre.

A kiállítás megtekinthető 2019. április 20-ig, 10-17 óráig

 

 

Görkori tanfolyam 6 - 99 éveseknek

 

Helyszín: Móricz Zsigmond Általános Iskola, Iskola u. 1.

Időpont: 2019. április 17., 17:00–19:00

 

Görkorcsolya tanfolyam kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak! Mozgás és kikapcsolódás egyszerre, ahol családi a légkör és jó a hangulat.

Felszerelés: kényelmes ruházat, GUMI/SZILIKON kerekű görkori (parkettán más nem jöhet szóba), védőfelszerelés, sisak, folyadék.

Szervező: N-Joy Rolling Family

 

 

Nagy Otília festőművész Tájszövet című kiállítása

 

Megnyitó: 2019. április 17., 17 óra

Helyszín: Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

 

Megnyitja: Damó István grafikusművész

Közreműködik a Kodály Iskola 5.d osztálya Valkai Dávid vezényletével

Megtekinthető: 2019. május 3-ig hétköznapokon 13-17 óráig

 

 

KEN - Kecskeméti Egyetemi Napok

 

Helyszín: Neumann János Egyetem

Időpont: 2019. április 17-19.

 

"KEN" - Egy régi kelta szó, jelentése: Akkorát bulizni, amekkorát Kecskemét Hírős városa még nem látott. A Kecskeméti Főiskola hagyományait folytatva és magasabb színvonalra emelve, a Kecskeméti Egyetemi Napok 2019-ben is elhozza nektek a város legnagyobb és legsokszínűbb rendezvénysorozatát.

Az a bizonyos LINE-UP:

 • Horváth Tamás
 • Stolen Beat Hivatalos
 • Soulwave
 • Metzker Viktória
 • Beliczai Balázs
 • Szomszédnéni Produkciós Iroda
 • Revolution
 • Drop The Cheese
 • Shaveless
 • BALEN

Belépő:

 • NJE Bérlet: 3000 Ft
 • NJE Napi Jegy: 2000 Ft
 • Bérlet: 4000 Ft
 • Napi Jegy: 2500 Ft

Bővebb információ

 

 

Olvasókör a Malomban - Josh Malerman: Madarak a dobozban

 

Helyszín: Libri Könyvesbolt, Malom Központ, Korona u. 2.

Időpont: 2019. április 18., 16:00–17:00

 

Valami van odakint. Malorie nem tudja, ki az vagy mi az, nem tudja, mi a célja, csak azt, hogy ha meg akarja menteni a gyerekeit, az egyetlen esélye a menekülés. A regényből készült film 2018 végén óriási sikerrel robbant be a moziba, még több rajongót szerezve ennek a feszültséggel teli történetnek, ami a mozivásznon és a könyv lapjain keresztül is képes megdöbbenteni még a legharcedzettebb thrillerrajongókat is.

 

 

Interjú Istennel

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.04.18. csütörtök, 18:00
 • 2019.04.19. péntek, 18:00
 • 2019.04.20. szombat, 18:00

 

Színes, amerikai filmdráma, misztikus film, 97 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Rendezte: Perry Lang, szereplők: Brenton Thwaites, David Straithaim, Yael Grobglas

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond. Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a Teremtőtől? És Te mit kérdeznél Tőle?

A film előzetesét itt tudod megnézni.

Jegyár: 850 Ft, jegyfoglalás

 

 

Mazsola és Tádé

 

Helyszín: Hetényegyházi Közösségi Ház, Kossuth L. u. 83.

Időpont: 2019. április 20., 10:30–11:30

 

Zenés bábjáték az Ametist Bábszínház előadásában

A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol. Hát még ha ez a báb egy szeretetre méltó pöttöm kismalac, aki nagy lélekkel és sok-sok érzelemmel van megáldva. Mazsola és barátai: Tádé, Manócska és a többiek, ezúttal a hetényegyházi Közösségi Ház színpadán kelnek újra életre.

Bálint Ágnes meséjén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők, de jól emlékeznek a televízióból megismert tökházikó lakóira. Ha Te is közéjük tartozol, akkor itt az alkalom, hogy gyermekedet, unokádat is megismertesd a kedves kis figurákkal, akiket az Ametist Bábszínház művészei elevenítenek meg.

Melyik gyerek ne örülne és búsulna együtt a szeleburdi kismalaccal egy olyan mese nyomán, ahol saját életére ismerhet, örömeit, bánatait láthatja megelevenedni? És melyik felnőtt ne hallgatná szívesen Manócska okos, szeretetteljes szavait, amellyel minden problémát megold, és amellyel akár utat is mutathat a gyereknevelés útvesztőiben?

Uiiii, ez nagyon jó lesz!

 • Írta: Bálint Ágnes
 • Bábszínpadra írta és rendezte: Szívós Károly /Blattner Géza- díjas, Kolibri Színház színésze, rendezője/
 • Bábokat tervezte: Bródy Vera
 • Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

Jegyár: egységesen (1-99 éves korig) 1400,-

Jegyelővétel a Közösségi Házban és online

 

 

Vízipók-Csodapók

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.04.20. szombat, 16:30
 • 2019.04.21. vasárnap, 16:30

Színes, magyar animáció, 73', rendezte: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

Jegyár: 600 Ft, jegyvásárlás

 

 

Emlékek Éjszakája

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt. 7., partysátor

Időpont: 2019. április 20., 22:00–5:00

 

Mindenkit várunk sok szeretettel egy fantasztikus éjszakára, amikor az emlékeket kicsit felelevenítjük. Amikor minden disco tömve volt, óriási szerelmek és hatalmas barátságok születtek, és persze lubickoltunk a jobbnál - jobb zenékben. Egész éjjel a kor meghatározó lemezlovasai és előadói egyaránt elhozzák a régi nagy gigaslágereket, amire mindenki megőrült a 90-es és 2000's években. Hatalmas club himnuszok egész este! Egy időutazás, amikor a fiatalok és az idősebbek is együtt buliznak.

Fellépők:

 • Ufo Update
 • Peat Jr & Fernando feat Sheela
 • Naksi
 • Spy The Ghost
 • Szatmári feat Jucus

 

 

HÚSVÉTI PROGRAMOK KECSKEMÉTEN ÉS A VÁROSON TÚL

 

A Malom Központban kézműves műhelyben hangolódhatnak az ünnepre a gyerkőcök, valamint a Kölyökparkban ugyancsak húsvéti hangulat fogadja a játszani vágyókat.

A Vadaskertben lesz tojáskeresés, látványetetések sora, bemutatók, állatsimogató és még ajándék arcfestés is készül majd.

A Kecskeméti Fürdőben is ünnepelhetik az aprónépek és szüleik a hosszú hétvégét, aquafitness órákkal, ügyességi feladatokkal, vetélkedőkkel, és sok-sok medencés és szárazföldi játékkal várják a vendégeket.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban sem marad el a nagy húsvéti tojáskeresés.

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely egy igazán különleges tojásdíszítési technikát tanít majd, és ugyancsak a tojásfestés művészetével ismerkedhetnek és bíbelődhetnek a Népi Iparművészeti Gyűjtemény vendégei.

A Csodafarmon a tojáskeresés után lóra pattanhatnak a bátrak.

A régi Városi Mozinál a Húsvétoló programok hosszas sorát vonultatja fel kézműves és népművészeti foglalkozásoktól - Kecskemét Tojásfájának feldíszítésén át - a kismotoros és rolleres akadálypályáig.

A felnőtteket a Kecskemét Placc csábítja Húsvéti Bár Barangolásra.

Ha kimozdulnál Kecskemétről, akkor vár a Szeri Húsvét vagy a Lakiteleki Húsvéti Sokadalom.

Teljes húsvéti programválogatásunkat itt böngészheted át.

 

 

Kitekintő: Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény

 

Helyszín: Budapest Aréna, Stefánia út 2.

Időpont: 2019. április 19-21.

 

A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legújabb technológiát is felhasználva maradt a világ legnagyobb és legjobb dinoszaurusz showja. Ez a felújított produkció látványosan és érdekesen mutatja be a dinoszauruszok fejlődésének változásait, amelyek a legújabb tudományos kutatásokra épülnek. Az 1 óra 40 perces műsor a dinoszauruszok evolucióját mutatja be, szinte filmszerű realizmussal. A Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény megmutatja a dinoszauruszok közötti kölcsönhatásokat, hogyan alakultak a húsevő dinoszauruszok két lábon járó lényekké, és hogyan védekeztek a növényevők a sokkal gyorsabb ragadozók ellen.

A dinoszauruszok 200 millió éves regnálásából 9 faj mutatkozik be. Az előadásban látható a Tyrannosaurus Rex, az ősi vidék réme, valamint a Plateosaurus és a Liliensternus is a triász korból, a Stegosaurus és az Allosaurus a jura korból, továbbá a Torosaurus és a Utahraptor a kréta korból. A legnagyobb dinoszaurusz, a Brachiosaurus 11 méter magas, és 17 méter hosszú az orrától a farkáig. Ez a lény 50 ember - köztük mérnökök, szerelők, bőrdíszművesek, művészek, festők és robot szakértők - egy évig tartó munkájának eredményeként épülhetett meg.

Jegyárak: 6.900 Ft - 19.900 Ft, online jegyvásárlás

Kedvcsináló

 

 

Kirándulás a szikesek világába

 

Helyszín: Kolon-tó

Időpont: 2019. április 20.

 

Találkozóhely: 6085, Fülöpszállás – vasútállomás, GPS: 46.819845, 19.245866

Program: A vasútállomástól indulva a Duna-völgyi főcsatorna, majd mellékcsatornája mentén sétálunk ki a Kelemen-székre, és ismerkedünk meg a szik élővilágával. Ez után a Túzok-torony irányába gyalogolunk a pusztán, majd a Csonka-tornyot látogatjuk meg. Utunk végét homoki élőhelyen tesszük meg Soltszentimre vasútállomására. Innen vonattal megyünk vissza Fülöpszállásra.

Túra hossza: körülbelül 20 km.

Részvételi díj: felnőtt 1200 Ft/fő, kedvezményes 800 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) 3000 Ft. A Kolon-tó körüli településeken (Izsák, Páhi, Csengőd, Soltszentimre, Fülöpszállás) élők számára a program ingyenes

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoport létszáma korlátozott. További információk, jelentkezés: Morvai Edina,+36/70-4118-445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Kitekintő: Kocka Kiállítás

 

Helyszín: Természettudományi Múzeum, Budapest, Ludovika tér 2-6.

Megtekinthető: 2019. június 16-ig, hétfőtől vasárnapig, 10.00 - 20.00

 

Több mint 100 látványos makett Európából, 12 téma, 2000 négyzetméteren. Az óriások támadása nem véletlenül lett a kiállítás központi témája: megtekinthető például az AIR FORCE ONE, a világ legnagyobb repülőgép-makettje legóból, méretaránya 1:7, azaz hossza 11, magassága 3, szárnyfesztávolsága 10 méter. Ugyancsak rácsodálkozhatunk a 270 ezer kockából épített Gotham Cityre és stílszerűen elkészítették hozzá Batman járgányát 1:1 méretarányban, 900 ezer kockából! Van még Sportcsillagok utcája, az emberi testnek szentelt terem, hatalmas Star Wars zóna, életnagyságú szuperhősök, és hogy a lányok se maradjanak ki a jóból: tündérmese és fantázia zóna. Megismerkedhetünk a kultúra, a művészet és a tudományos élet nagyjaival és még folytathatnánk a sort.

Jegyárak: 1700-2400 Ft, gyermekek 95 cm-es magasságig ingyen tekinthetik meg.

 

 

 

AZ INKÁK ARANYA

 

Helyszín: Komplex Event, Budapest, Király u. 26.

Időpont: 2019. március 13-tól

 

Letűnt birodalmak misztikus titkai tárulnak fel a JVS Group Magyarország újabb nagyszabású interaktív tárlatán. Az Inkák Aranya kiállítás az Andok vidékét egykoron uraló népek dollármilliókat érő kincseit mutatja be, amelyek egyeseket dúsgazdaggá tettek, míg mások fejére mérhetetlen kínt és szenvedést hoztak.

Az Inkák Aranya kiállítással több mint 100 féltve őrzött ékszer, maszk, vallási, kultikus tárgy, hatalmi jelkép érkezik Peruból Budapestre - mind-mind egykori ötvösök kezeinek alkotásai, egyik-másik értéke bőven meghaladja a 100 millió forintot, az összértékük pedig a három milliárd forintot. A Mujica Gallo alapítvány által működtetett perui Aranymúzeum páratlan arany és ezüst gyűjteménye a Magyarországon fellelhető, különleges kerámia leletekkel gazdagítva, nagyszerű betekintést adnak a felsorakoztatott kultúrák életébe, amelyek a mai Peru területén és azon túl, Közép- és Dél-Amerikában virágoztak.

Az Andok párás hegyvonulataitól az óceán sivatagos partjáig évszázadokon keresztül egyedi civilizációt építő, hatalmukat több ezer kilométerre kiterjesztő inkák az aranyban a Napot és az isteneiket látták. E ragyogó nemesfém testesítette meg számukra a meleget, a fényt, az életet. Uralkodóik, a Nap leszármazottjaiként, aranytárgyak tömegével vették körbe magukat. A különleges, már-már földöntúlinak tetsző műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó kultúrákat, valamint bemutatják, hogyan borította vérbe a dél-amerikai kontinenst a nemesfém csillogása.

Bővebb információ

 

 

Előzetes: Tárlatvezetés a Rippl-Rónai kiállításon: Látogatóban Rippl-Rónaiéknál - a művész és családja

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2019. április 25., 18.30

 

Rippl-Rónai számára kifogyhatatlan inspirációs forrás volt kaposvári otthona és családja. Az Antal-Lusztig gyűjtemény bensőséges hangulatú alkotásain találkozunk szüleivel, testvérével, a műgyűjtő Ödönnel, és természetesen nem hiányozhat francia felesége, Lazarine sem. A tárlatvezetésen kiderül, hogy ki az, akit mérgesen is megörökített, és kiről mondta, hogy az árnyékába sem léphet.

Mi már láttuk a kiállítást és jó szívvel ajánljuk mindenkinek! Élménybeszámolónkat itt olvashatod.

Részvételi díj: 1200 Ft/fő 

ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES a következő e-mail címre küldött üzenettel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK: Legyél a Rippl-Rónai család vendége!

 

A Bozsó Gyűjtemény jóvoltából 2 főre szóló belépőt sorsolunk ki az április 25-ei tárlatvezetésre.

Ha szívesen megismernéd Rippl-Rónai életét és művészetét, akkor

 • lájkold a cikkünkhöz tartozó Facebook bejegyzést,
 • írd meg hozzászólásban kivel néznéd meg szívesen a kiállítást.

A játék időtartama: 2019. április 15-17.

Sorsolás: 2019. április 18., sorsolás alkalmazással.

Minden játékos csak egy hozzászólással vesz részt a játékban.

Válaszként csak a B kérdésnek megfelelő feleleteket fogadjuk el.

A nyertest privát üzenetben értesítjük, majd egy Facebook posztban is kihirdetjük.

 

 

Örömünnep Palya Beával

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4.

Időpont: 2019. május 10., 17:30–21:00

 

“Ünnepre hívlak Téged. Egy estére, ahol nők találkoznak. Összeülnek és mesélnek. Eljön közénk Palya Bea, elhozza a saját történetét. Van ebben valami melegség... Mert ahogy Bea mesél, úgy kevesen tudnak mesélni. Gyere és beszélgessünk együtt!

Itt a helyed köztünk,

 • mert Bea varázsát közelről megérezheted,
 • egy csodálatos mese hallatán feltöltődik a lelked,
 • felszabadulnak a kreatív női energiáid, amiket magaddal vihetsz,
 • megismerheted nőtársaidat egy egészen új "szemüvegen" keresztül,
 • teret nyithatsz az új kapcsolatokra.

A részvételed regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött. Regisztrálni ezen a linken tudsz: https://docs.google.com/forms/d/1XyucqnI5H7aT3zf0Rywys6NzKaJMtBoSNG7gsT3uDrw/edit

A részvételi díj április 15-ig 7.000,-Ft (koránkelő kedvezménnyel), április 16-tól május 9-ig 8.000,-Ft.

Ha kérdésed van, keress a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..”

 

 

Dél-amerikai koktél party

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. április 30., 18:00–21:00

 

Zene, tapas, koktél. Ez egy igazán jó hangulatú este forgatókönyve!

Dél- amerikai koktélpartinkon nem csak elfogyasztjuk, de elkészíteni is megtanuljuk a koktélokat és csak úgy pihenésképpen kubai, mexikói és brazil tapasokat kreálunk. 3 koktél, 3 étel, 3 óra. És ne felejtsétek! Másnap nem kell korán kelni, hiszen május 1.

Menü:

 • Mojito (KUBA)
 • Chicharitas de platano - sült banán
 • Tequila sunrise (MEXIKÓ)
 • Csirkés Tortilla
 • Caipiringa (BRAZÍLIA)
 • Xinxim de galinha - Csirkés xinxim

Vezeti: Hector Eduardo Sanchez Redondo

Részvételi díj: 9900 Ft, jelentkezés

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 15 április 2019 20:31
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449