TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskeméti ínyencek figyelmébe ajánljuk: hétvégén X. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál!

08
2019 máj.

Kecskeméti ínyencek figyelmébe ajánljuk: hétvégén X. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál!

 

Ízig-vérig magyaros gasztroutazásra invitálják a kecskemétieket most hétvégére, a tavasz legízesebb fesztiváljára, amelyet megspékelnek a szervezők egy kis hagyományőrzéssel és megfűszerezik némi könnyed szórakozással 0-99 éves korig. Kecskemét belvárosában megelevenedik magyarságunk számos értéke: Hungarikum Kiállítás, kóstolók, kulturális programok, vásári hangulat színesítik az ingyenes rendezvényt.

 

 

X. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. május 10-12.

 

Megkóstolhatják a kilátogatók az Erős Pistát, a Piros Aranyat, a magyar gulyáslevest, a debreceni páros kolbászt, a csabai kolbászt, a hízott libából előállított, valamint a magyar szürke szarvasmarha termékeket, a Gundel palacsintát, a kürtőskalácsot, az akácmézet, valamint fogyaszthatnak pálinkát, fröccsöt, Törley pezsgőt, Unicumot, Egri Bikavért és Tokaji Aszút. A hungarikum ételek mellett idén olyan különlegességeket is megkóstolhatnak az ínyencek, mint például a vízibivaly pörkölt, a kerekdombiak pedig három napig tiszai és bajai halászlével kedveskednek a vendégeknek.

 

Minden nap kóstolással egybekötött látványfőzéseket rendeznek:

Pénteken Rimóczi László grillázsmester tart bemutatót, és megkóstolhatják az érdeklődők a ballószögiek kemencében sült kenyérlángosát és buktáit is. Vasárnap Kovács Attila, a lajosmizsei Tanyacsárda főséfje bográcsban rotyogtatja a birkahúsból készült palóclevest.

 

 

A színpadi programok is kínálnak hungarikumokat:

operettet, cimbalom, tárogató és nótaműsort, ezen kívül lesznek népzenei és néptánc produkciók, gyermekkoncert, valamint esti könnyűzenei koncertek is. A résztvevők megismerkedhetnek a magyar szablyával, továbbá jelen lesznek a magyar huszárok is.

A rendezvényen május 10-én, pénteken fellép többek között a Kecskemét City Balett, a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara országos hírességekkel, szólista: Radics Sándor cimbalomművész, Guinness-rekorder, míg május 12-én vasárnap pedig az Olasz Meló gondoskodik a jó hangulatról. A fesztiválon fellép továbbá Szabó Sándor tárogató művész, a Hírös Barackvirág Tánccsoport, a Naplemente Népdalkör, a Kecskeméti Zenészegylet, a Grapevine Show Dance Club és a Magyar Honvédségi Katonazenekar.

A Magyar Szablyavívó Egyesület Máday Norbert "Kecskeméti Kardok "című könyvbemutatójával, vívásoktatással, szablyavívó bemutatóval várja az érdeklődőket. A rendezvény vendége lesz: Horváth Zoltán olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok kardvívó, edző és vitéz Orbán Nándor, egykori kecskeméti olimpikon fia, Orbán László.

A gyerekeknek a Furfangos Paraván bábműsorokkal, a Szecsődi Udvarház vidám gyermekdalokkal kedveskedik. A Leskowsky Hangszergyűjtemény hangszerbemutató foglalkozásán a magyar népi hangszerek és távoli rokonai világába ad bepillantást. Egy igazi családi program során a legkülönlegesebb hangszerek kerülnek szórakoztató módon megszólaltatásra, ahol a közönség tagjai is aktív szereplői a humorral átszőtt műsornak.

Szombaton a „Lelki egészség a családban pszichológus szemmel” címmel előadásokat hallgathatnak az érdeklődő családok az Aranyhomok Egyesület „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” EFOP pályázat támogatásával.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár mindhárom nap várja a látogatókat.

A NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága Hungarikum kiállítással és játszóházzal várja az érdeklődőket a helyszínen.

 

 

Gasztroszombat

A „Gasztroszombat a helyi ízek jegyében” című rendezvény keretében, május 11-én Németh József Venesz-díjas séf mutatja meg, hogyan készül a pásztortarhonya gazdagon, melyet meg is lehet majd kóstolni. A Vasvarjú Zenekar interaktív gyerekkoncertje, a Furfangos Paraván „Vitéz László kincsre lel” című bábműsora szórakoztatja a közönséget és este a sokak által várt Müller Péter Sziámi AndFriends ad nagykoncertet.

 

Idén is lesz pecsétgyűjtő játék!

Aki a megadott állomásokon összesen 6 db pecsétet gyűjt, annak egy hungarikum mézeskalács lesz az ajándéka. A rendezvény 3 napja alatt naponta 10:00 és 17:00 között ingyenesen lehet megtekinteni az „Egyedi, különleges és minőségi…” Helyi Értékek Tára a Kecskeméti Katona József Múzeumban című időszaki kiállítást a Cifrapalota első emeletén, valamint szombat 10:00 és 17:00 között a Szórakaténusz Játékmúzeum kiállítását annak, aki a pecsétgyűjtő füzettel érkezik.

A felnőtteknek izgalmas fejtörő kvízt, a kisebbeknek pedig, bábműsorokat, népi játékokat ajánlanak a szervezők. A Hungarikum Kvíz játék főnyereménye lesz egy családi hétvége 4 főre a Gedeon Tanyán Jakabszálláson.

 

Programfüzet

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 08 máj. 2019 08:00
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449