TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Környezettudatos vásárlók szállják meg hétvégén a kecskeméti piacot
13
2019 máj.

Környezettudatos vásárlók szállják meg hétvégén a kecskeméti piacot

 

Itt egy újabb értelmes, zöld kihívás! Kecskemét is csatlakozott a csomagolásmentes május keretében tartandó flashmobokhoz - közel 20 városban vásárolnak majd egy időben környezetbarát módon a tudatos helyiek. Mi biztosan ekkorra időzítjük a hétvégi piacozást. Találkozunk veled?

 

 

Vásárolj Csomagolásmentesen a Kecskeméti Piacon! Flashmob

 

Helyszín: Kecskeméti Piac, Budai utca 2/A

Időpont: 2019. május 18., 10:00-11:00

 

A megmozdulás célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet.

 

Mit kérnek tőled a szervezők?

  • Gyere el a megbeszélt időpontra és helyre!
  • Árasszuk el egyszerre, együtt a piacot, és vásároljunk csomagolás nélkül!
  • Azért, hogy igazán felhívjuk magunkra a figyelmet, kérnek minden résztvevőt, hogy ZÖLD színű felsőben (pl. póló) érkezzen!
  • Hozd el a kedvenc zsákjaidat, dobozaidat, kosaradat, textil szatyraidat, vagy akár a banyatankodat is, és NE KÉRJ ZACSKÓT a vásárláskor!

 

 

A kecskeméti főszervező, Szabó Zsubi maga is igyekszik hulladékmentesen vásárolni nemcsak a helyi piacon, de a nagyobb áruházláncok üzleteiben is. Bízik benne, hogy a szombati akció egyaránt formálja majd a vásárlók és az árusok szemléletét, hisz manapság igencsak megosztó jelenség még, ha valaki próbálja például zacsi vagy dobozka nélkül megúszni a bevásárlást. Mi, a Trendalelke szerkesztői ugyancsak sokszor szembesülünk ezzel a megosztottsággal: hol nagyon dicséretesnek tartják az odafigyelésünket, sőt, meg is köszönik az árusok, eladók, hogy óvjuk a bolygót, mások feleslegesnek tartják, esetleg teljesen elzárkóznak tőle és még rosszalják is, hogy nem a megszokott módon kívánunk vásárolni.

Gyülekező 9.30-tól, maga a csomagolás nélküli vásárlás egy közös fotó elkészülte után, 10-kor indul és természetesen egyénileg folyik. A villámcsődület 2. felvonása egy második nagy közös fotó elkészítése 10.50-kor, a reggeli találkozó helyszínén. A flashmob 11-kor véget ér, de persze utána mindenki úgy fejezi be a piacozást, ahogyan ne ki jól esik.

Ha csatlakozol a Facebook eseményhez - amelynél már 200-hoz közelít az érdeklődők száma -, kreatív tippeket is találsz, hogyan lehet kikerülni a környezetszennyező csomagolóanyagokat. 

 

A csomagolásmentes május kihívásról

2019-ben is egész hónapos csomagolásmentes május kihívást hirdetett a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi. Ez az a fajta esemény, ami nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

Készíts egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál, majd posztold ki #hulladéknélkül hashtaggel Instagramon vagy Facebookon, ezzel is bemutatva, hogy csomagolásmentesen ugyanúgy lehet vásárolni!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449