TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A 21 legjobb hétvégi program Kecskeméten és az országban
15
2019 máj.

A 21 legjobb hétvégi program Kecskeméten és az országban

 

Garanciát vállalunk, hogy mindenki fog magának kedvére való elfoglaltságot találni most hétvégére! ;)

 

 

Gomba- és gyógynövény kiállítás

 

Helyszín: Természet Háza, Liszt Ferenc u. 19.

Megtekinthető: 2019. május 14-17., 8:00-16:00

 

A kecskeméti Gomba- és gyógynövény Klub kiállításán liofilizált gombákat, frissen szedett gyógynövényeket tekinthetünk meg, és rengeteg ismeretet szerezhetünk róluk.

Délelőttönként Horváth Lászlóné, Kovács Terézia a Klub vezetője és gomba szakellenőr személyesen is bemutatja a kiállítást, lehet tőle kérdezni a témában.

 

 

Két lépés távolság

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.05.16. csütörtök, 18:00
 • 2019.05.17. péntek, 18:00
 • 2019.05.18. szombat, 18:00
 • 2019.05.19. vasárnap, 18:00

 

Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves... Összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára tennie, amikor megismerkedik egy lehetetlenül helyes betegtárssal, akit Will Newmannek hívnak. (Cole Sprouse). A fiatalok közt azonnali flörtölés alakul ki, bár a szigorú előírások azt diktálják, hogy állandóan tartaniuk kell a biztonságos három lépés távolságot. Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebbé válik, úgy nő a kísértés, hogy sutba dobják a szabályokat, és átadják magukat a vonzalomnak. A helyzetet tovább bonyolítja Will veszélyes lázadása a saját orvosi kezelése ellen. Stella fokozatosan arra ösztönzi Willt, hogy élvezze ki maximálisan az életét, de vajon meg tudja menteni azt, akit szeret, amikor tilos akár csak megérinteniük egymást?

Amerikai romantikus dráma, 116 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Jegyár: 850 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Május 17.: a hypertonia világnapja

 

Helyszín: Malom Központ, földszint, Korona u. 2.

Időpont: 2019. május 17., 14:00–18:00

 

Az esemény a hypertonia veszélyeire és a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A helyszínen a vásárolni, nézelődni érkezőket invitálják gyors vérnyomásmérésre, vércukor-és koleszterinszint mérésre.

A hypertonia népbetegség, előfordulása folyamatosan növekvő tendenciát mutat, jelenleg globálisan 1,13 milliárd főt érint (2025-re 1,5 milliárd beteg várható), Magyarországon mintegy 3,5 millió embert. Elgondolkodtató, hogy kb. 1 millió honfitársunk nem is tud arról, hogy ebben a „néma gyilkos”-nak (sok esetben hosszú évekig fennállhat anélkül, hogy valamilyen figyelemfelhívó tünetet okozna) is nevezett betegségben szenved, holott előfordulása 60 évesnél idősebbekben meghaladja a 60 %-ot, 75 év felett pedig már minden negyedik embernek magas a vérnyomása. Azonban nem csak az idős kor betegségéről van szó, hiszen a fiatalok körében is egyre nagyobb gyakorisággal tetten érhető elhízásnak is részben köszönhetően a 15-18 éves korosztályban 2,5 százalék a hypertonia előfordulása, azaz átlagosan szinte minden középiskolai osztályban van egy tanuló, akinek a normálisnál magasabb a vérnyomása, és emiatt utánkövetésre és/vagy kezelésre szorul(na).

A kórkép első számú rizikótényezője az érelmeszesedésnek, illetve a leggyakrabban ennek talaján kialakuló szívinfarktusnak és szélütésnek. Koszorúsérbetegségben szenvedők 60 %-ában, stroke-on átesett betegek több, mint háromnegyedében tetten érhető. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a súlyos betegségek megelőzhetők, a prevencióban pedig a magasvérnyomás időben történő felismerése és megfelelő kezelése kiemelkedő szerepű. A nem gyógyszeres kezelés (dohányzás elhagyása, testsúlykontroll, rendszeres testmozgás dinamikus sportolási lehetőségek igénybe vételével, sószegény, zöldségben és gyümölcsben gazdag, telített zsírokban és gyorsan felszívódó szénhidrátokban szegény étrend, napi 1-2 dl vörösbor elfogyasztása, megfelelő stresszkontroll) elemeinek lehetőség szerinti maximális kiaknázása mellett a betegek túlnyomó részénél egyénre szabottan kialakított, élethossziglan alkalmazandó gyógyszeres terápiára van szükség. Ezek segítségével a hypertonia jól kontrollálható, ezáltal pedig a szövődmények kialakulásának veszélye is nagy mértékben csökkenthető.

 

 

Bibliai történetek Keresztes Dóra grafikáival

 

Helyszín: Kálvin tér, a Ráday Múzeum előtt

Megnyitó: 2019. május 17., 15 óra

Megtekinthető: 2019. szeptember 30-ig

 

Keresztes Dóra a Kálvin Kiadó felkérésére illusztrálta a Bibliai történetek gyerekeknek című, több kiadást is megért könyvet, melynek anyagából egy válogatást tekinthetnek meg a járókelők.

Keresztes Dóra 1972-től 1977-ig tanult a Magyar Iparművészeti Egyetem könyvművészeti szakán. Tanárai Haiman György és Kass János voltak. Ezután az egyetem kétéves mester képző tagozatát is elvégezte. A képzőművészet számos ágával foglalkozik: festészet, grafika, könyvillusztrálás, tipográfia, plakáttervezés, díszlettervezés és animációsfilm készítés. Filmjei és képzőművészeti alkotásai a magyar népi kultúra hagyományainak jelenkori megidézését, újra átélhetővé tételét kívánják megteremteni – miközben lényegesnek tartja a modern művészet szín- és formakincsének, kompozíciós elemeinek, absztrakciós transzformációinak tudatos használatát is. Munkái több hazai és nemzetközi kiállításon és filmfesztiválon sikerrel szerepeltek. Filmművészeti tevékenységét Balázs Béla díjjal (2005), képző- és iparművészeti munkásságát Ferenczy Noémi díjjal (2003), illusztrátori tevékenységét IBBY-díjjal (2003 és 1994) ismerték el.

A kiállítást Dr. Sárközy István, a kecskeméti református gimnázium tiszteletbeli igazgatója, Kecskemét nyugalmazott alpolgármestere nyitja meg. A rendezvényen közreműködik a KREK Pálmácska Óvodájának Bárányka csoportja Mező Lili vezetésével.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják az érdeklődő diákcsoportokat a Ráday Múzem múzeumpedagógusai, előzetes időpontegyeztetéssel a múzeum nyitvatartási idejében.

 

 

KCB nyílt nap

 

Helyszín: a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínháza, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. május 17., 17 órától

 

Az idén is tovább folytatódik a kecskeméti Katona József Színház Tánctagozataként működő Kecskemét City Balett népszerű Nyílt napja, ahova meglepetésekkel, interaktív előadásokkal és különleges színházi élménnyel várják a színházrajongókat.

Részletek

 

 

Jóga a szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, bejárat a Nyíri út felől

Időpont: 2019. május 18., 9:00

 

Program:

 • 8:45-től érkezés
 • 9:00-től Berényi Zsuzsanna jógaoktató órája
 • 10:15-től Lajos Márti jógaoktató órája

Jógaszőnyeget és a jógaszőnyeg alá polifoamot vagy rongyszőnyeget mindenki vigyen magával!

Belépőjegyek: 1.000 Ft / fő. Belépőjegyedet a Nyíri úti bejáratnál, a pénztárban válthatod meg. A jegy feljogosít mindkét jóga órán a részvételre, az órák után pedig egészen zárásig (21 óráig) pihenhetsz, sétálhatsz a szabadidőközpontban.

A helyfoglalás érkezési sorrend alapján történik.

A program csak esőmentes időben valósul meg! A legfrissebb információkért kövesd a rendezvény Facebook oldalát.

 

 

Vásárolj Csomagolásmentesen a Kecskeméti Piacon! Flashmob

 

Helyszín: Kecskeméti Piac, Budai utca 2/A

Időpont: 2019. május 18., 10:00-11:00

 

A megmozdulás célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet.

Részletek

 

 

Agyagozás

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. május 18., 10.00-12.00 és 14.30-16.30

 

Virágos szélcsengő készítése.

 

 

Horgolás alapjai workshop

 

Helyszín: Mütyür Műhely, Klapka u.28.

Időpont: 2019. május 18., 13:00–15:00

 

Tanulj meg horgolni, hogy ezzel tudj segíteni a kicsi koraszülötteknek. Most 3 alkalmas workshopot tartanak, amelynek témái és időpontjai:

 • 1. alkalom: Horgolás alapjai 2019.05.18
 • 2. alkalom: Hogyan horgoljunk polipot 2019.06.01
 • 3. alkalom: Gyártsunk polipokat 2019.06.15

A részvételi díj, amennyiben igényt tartassz az alapcsomagra (horgolótű, fonal stb) 4500 Ft. Regisztráció https://forms.gle/cDkj2rLfnp9r74DF9

 

 

Csillagmese, igazmese - Gyerekműsor

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2019. május 18., 15:00–16:00

 

Ajánlott korosztály: óvodás kortól - ált. isk. 4. osztályig

Előadó: E. Kovács Zoltán, csillagász

 

 

Lóca együttes lemezbemutató koncert

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8

Időpont: 2019. május 18., 16:00–17:00

 

A Lóca együttes ismert népdalokat és gyermekdalokat szólaltat meg sajátos népzenei köntösben. Lendületes zenéjüknek; őszinte, játékos előadásmódjuknak köszönhetően a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba.

Fecskét látok című lemezük témája a tavasz: a természet újjászületése, párválasztás, készülődés a lakodalomra, sütés-főzés, mulatság. Kedves, érdekes hangszerelés; neves vendégzenészekkel.

A kecskeméti lemezbemutató vendégei:

 • Palotás Endre - furulya, szaxofon
 • Starzyński Zsolt - pszaltérium, schalmei, fa xilofon, tapan

A belépés ingyenes.

 

 

Össznépi garázsvásár a Vacsiközben

 

Helyszín: Vacsiköz

Időpont: 2019. május 19., 10:00-14:00

 

Vásárolj kedves kecskeméti emberektől, olcsón, hasznos dolgokat! Itt a remek lehetőség, hogy gazdát cseréljenek a megunt holmik! De több ez mint egy szimpla vásár, ez itt közösségi életérzés és kalandos családi program is egyben!

Részletek

 

 

Szecessziós városnéző séta

 

Gyülekező: Főtér, a Városháza előtt

Időpont: 2019. május 19., 10.00

 

Megközelítőleg 2 órás városnézés keretében, idegenvezető kíséretében mutatják be az érdeklődők számára a város szecessziós nevezetességeit, többek között a Városházát, Cifrapalotát, Újkollégiumot, az egykori Iparosotthont és a Városi Kaszinó épületét.

A vezetés a Városháza elől indul.

A programra előzetes regisztráció nem szükséges.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, 18 év alattiak számára 500 Ft/fő.

A sétára csak jó idő esetén kerül sor!

További információ: Tourinform Iroda (Szabadság tér 5/a, telefon: +36 76 / 800 - 040, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

 

Családi nap a Fürdőben

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza krt. 5. - élményfürdő zóna

Időpont: 2019. május 19., 14:00–18:00

 

Belépőjegyek:

 • Családi jegy (2 felnőtt, és 1 gyermek vagy diák számára) 5.500 Ft helyett 4.000 Ft.
 • Családi jegyhez további nappali tagozatos diák vagy gyermek belépőjegy 600 Ft helyett 400 Ft.

Használható zónák:

 • élményfürdő
 • termálfürdő
 • versenyuszoda

Programok 14-18 óra között:

 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal
 • kézműves foglalkozások
 • aquafitness

 

 

Kitekintő: Margaret Island koncert

 

Helyszín: Kiskőrös, Petőfi Sándor tér

Időpont: 2019. május 17., 20:00–21:30

 

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, valamint rádiós toplistáknak is.

A koncert az Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrös egyik eseménye, a további programokat itt találod.

 

 

XII. Kolon Kupa Futóverseny

 

Helyszín: Izsák, fogathajtó pálya

Időpont: 2019. május 18., 8:00–23:00

 

Versenytávok:

 • 300 m-es Ovis-futam
 • 800 m-es futam, alsó tagozatos általános iskolásoknak
 • 2500 m-es futam
 • 5000 m-es futam
 • 10 km-es futam
 • 21 km félmaraton

Részletek

 

 

Szamócás Vásári Forgatag

 

Helyszín: Lajosmizse, Központi Park

Időpont: 2019. május 18., 9:00–20:00

 

Egész napos, ingyenes programok:

Ügyességi népi játék, kézműves játszóház és sütöde, foglalkoztató programok, nemezelés, csuhébaba készítés, mézeskalács írókázás, agyagozás, filckönyvjelző készítés, gólyalábasok, koncert, népzene, néptánc.

 

 

XX. JamBoryVár

 

Helyszín: Bory-vár, Székesfehérvár, Máriavölgy 54.

Időpont: 2019. május 18., 15:00–23:00

 

Program:

16:00: Spirotic retextil mandala workshop /Százoszlopos udvar/
16:30: Ágoston Béla: Versi varsa - gyerekporogram /Napsugárkert/
17.00: Mesterházy Kata és Mákó Rozi dj set /Elefántos udvar/
16.30: Handpan piknik /Százoszlopos udvar/
Virabhadra
ToSoDa project
közben
18:00: Megnyitó /Százoszlopos udvar/
A Bory család képviseletében Kovács Balázs nyitja meg az estet.
Vendégeink idén is fogyaszthatnak teasüteményekből, bóléból, teából.
18:30: 20 éves a JamBoryVár - Méhkasaula - kiállítás megnyitó /Vagyóczky terem/
19:00: Mörk koncert /Százoszlopos udvar/
20:00: JamBory Slam /Elefántos udvar/
20:40: ColorStar koncert /Százoszlopos udvar/
22:00: Project Prometheus – tűzmutatványosok /a vár egész területén/

Egyéb programok:

Vagyóczky terem: 20 éves a JamBoryVár kiállítás

Elefántos udvar: A délutáni óráktól Mákó Rozi és Mesterházi Kata dj setjét élvezhetjük.

Moiré "elektro zen kert"

Sötétedéstől a vár külső homlokzatát a Fullkolor vetíti be, a Százoszlopos udvaron és a tornyokon a Méhkas Dia Project munkái láthatóak

 

Belépő: 900 Ft (12 éves kor alatt ingyenes)

Esőhelyszín: A Szabad Művelődés Háza

 

 

Honvédelem napja - Találkozz a jövő technikáival!

 

Helyszín: Budaörsi Repülőtér, Budapest, Repülőtéri út 2.

Időpont: 2019. május 18-19., 10:00-18:00, kapunyitás: 09:00

 

Programok:

Délelőtt:

 • 10.00 órakor megnyitó – légerő díszelgő áthúzása
 • Különleges műveleti katonák dinamikus bemutatója (20 perc)
 • H145M helikopter egyéni bemutató (15 perc)
 • Mi-17 helikopter egyéni bemutató (15 perc)
 • Ejtőernyős válogatott bemutatója (40 perc)
 • Járőrkutyás bemutató (20 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Robbanóanyag-kereső kutyás bemutató robottal (15 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Lövészszakasz dinamikus bemutatója (20 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Különleges Díszelgő Csoport bemutatója (15 perc)

Délután 14.00 órától kezdődően:

 • Különleges műveleti katonák dinamikus bemutatója (20 perc)
 • H145M helikopter egyéni bemutató (15 perc)
 • Mi-17 helikopter egyéni bemutató (15 perc)
 • Ejtőernyős válogatott bemutatója (40 perc)
 • Járőrkutyás bemutató (20 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Robbanóanyag-kereső kutyás bemutató robottal (15 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Lövészszakasz dinamikus bemutatója (20 perc)
 • Drón bemutató (5 perc)
 • Különleges Díszelgő Csoport bemutatója (15 perc)

 

 

Vintage Piac és otthon design

 

Helyszín: Makadám Mérnök Klub, Budapest, Lövőház u. 37.

Időpont: 2019. május 19., 10:00–17:00

 

Lakberendezési kiegészítők, kisbútorok, DIY kellékek és hazai design termékek vásárán várják a vintage, shabby chic, indusztriális, skandináv stílus szerelmeseit! Egyedi alkotók, kézzel készített termékei, kreatív kiegészítők és workshopok várnak.

Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni? Ha a vintage stílus szerelmese vagy, akkor jó helyen jársz!

A belépés ingyenes.

 

 

WAMP - Design szabadon

 

Helyszín: WAMP - the Hungarian design market, Budapest, Erzsébet tér

Időpont: 2019. május 19., 11:00 – 19:00

 

Ismét találkozhattok kedvenc hazai tervezőitekkel és ezúttal több külföldi designer márkáját is megismerhetitek. Május a divatrajongók egyik kedvenc hónapja, hisz ebben az időszakban kiválóan lehet kombinálni a könnyed tavaszi darabokat a hűvösebb időben alkalmas melegebb öltözékkel. A réteges öltözködésbe rengeteg fantáziát vihetünk, a WAMP-on pedig maguk a tervezők is szívesen segítenek abban, hogy megtaláljuk a stílusunkhoz és az időszakhoz leginkább passzoló darabokat.

A rendezvény gyerek- és kutyabarát, a belépés ingyenes.

 

 

Előzetes: Békefutás Kecskemét

 

Időpont: 2019. május 22.

 

Noha a világbéke nagyjából minden szépségkirálynő aduásza a színpadon, akadnak olyan emberek és törekvések, akik a mindennapokban is tesznek azért, hogy a világ tényleg egy szebb, békésebb, élhetőbb hely legyen, ahol az emberek harmóniában élnek önmagukkal és társaikkal. Az egyik legjobb példa erre a világot átszövő Békefutás, amely május 22-én Kecskeméten is áthalad. Az ünnepségre és a lélektöltő futásra természetesen bárki becsatlakozhat, ahogyan az esemény mottója is buzdít: „Tégy egy lépést a békéért!"

Részletek

 

 

Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019

 

Helyszín: Vasútkert

Időpont: 2019. május 24-26., nyitás minden nap 14 órától

 

A fesztiválon az ország legjobbjai közül 25 sörfőzde lesz jelen, akik elhozzák és bemutatják a sörkínálatukat, így összesen több, mint 200 féle sört kóstolhatnak az érdeklődők. A sör mellé ételeket a felvonuló foodtruckok szolgáltatnak, illetve zenés programokból sem lesz hiány a három nap alatt, például a Péterfy Bori & Love Brand koncertjén tombolhatunk.

Részletek

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 17 máj. 2019 16:42
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449