TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Vakációindító programözön Kecskeméten, június 13-16. között
11
2019 jún.

Vakációindító programözön Kecskeméten, június 13-16. között

 

Berobbant a nyár Kecskemétre, és hozza is magával a fesztiválokat - minden generáció megtalálja majd a neki való koncerteket a napokban, de aki csendre és olvasásra vágyik, ő sem panaszkodhat majd. A gyerkőcök és a felnőttek kreatív energiáira egyaránt szükség lesz most hétvégén. A passzív kikapcsolódás felelőse most a mese - nem csak az aprónépek számára! Vár egy különleges jógaprogram, illetve a Tour de Hongrie mezőnyének is szurkolhatunk! Tehetünk együtt a városért: szedjünk szemetet! 

 

 

Közös Út - szemétszedés a Ladánybenei kerékpárúton

 

Helyszín: Ladánybenei út

Időpont: 2019. június 13., 16:00–18:00

 

“A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpáros csapata és a Kecskeméti kerékpárosok (A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete) szemétszedést szervez a Tour de Hongrie-val együttműködve. Célunk nem lehet más ezen a kultikussá vált kerékpáros útvonalon, minthogy szebbé tegyük, tisztábbá változtassuk és örömmel használja mindenki, aki arra jár. Legyen az autós, motoros vagy éppen kerékpáros! Arra kérünk minden környékbeli kerékpárost, hogy jöjjön el, és tegyük szebbé együtt a Ladányit! Zsákokat, kesztyűket és jókedvet mi biztosítjuk!”

 

 

90. Ünnepi Könyvhét és Könyvvásár Kecskeméten

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 13-15.

 

Ha van 5 szabad perced, máris előkapod az éppen folyamatban lévő olvasmányod? Mindig izgalommal tölt el, ha meglátod, egy kortárs magyar szerző új könyvet publikált? Szívesen beszélgetnél is vele? Szívesen olvasnál velünk együtt, egy villámcsődületen? Még a kecskeméti könyvkereskedelem kezdetének kulisszatitkai is vonzanak? Ha legalább 1 kérdésre igennel feleltél, akkor mutatunk neked egy többnapos elfoglaltságot Kecskeméten!

Részletek

 

 

Tanévzáró Fesztivál

 

Helyszín: Vasútkert

Időpont: 2019. június 14.

 

Délelőtti programok:

Tanévzáró futam Kecskemét főterén

 • 09:30 Megnyitó
 • 09:40–15:00 Futam, helyi iskolák fiatalokból álló csapatainak versenye
 • játékos vetélkedő keretében. Idén először általános iskolák is a futamon!
 • 15:00 Eredményhirdetés és vándorserleg átadása

Esti programok helyszíne: Kecskemét Vasútkert

 • 17:00 Megnyitó
 • 17:10 FB szavazáson nyert kecskeméti
 • helyi dj és zenekar
 • 20:00 Supernem
 • 22:00 Pixa
 • 23:00 Willcox
 • 00:30 Jackwell
 • 02:00 KatapultDJ + Aleksander

 

 

Mártonfi Benke Márta: Rózsák a hóban - könyvbemutató

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Időpont: 2019. június 14., 14.00

 

A könyvet bemutatja: Bella Rózsa grafikusművész

A rendezvény résztvevői között kisorsolják a művésznő egyik festményét.

Időszaki kiállítás keretében június 14-től Mártonfi Benke Márta festményei láthatók az Emlékházban.

Mártonfi Benke Márta Kunszentmártonban született 1958-ban, jelenleg Kecskeméten és Kunszentmártonban él. A kilencvenes évek elejétől fest hivatásszerűen. 1997-ben lépett először nyilvánosság elé festményeivel, azóta rendszeresen kiállít. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Képeinek témája a magyar alföldi táj, a falvak és mindenekelőtt szülővárosa világa. A tiszazugi táj, benne a Körös-menti vidék a mai napig nagy hatást gyakorol festészetére. Munkáinak döntő többsége a szabad ég alatt készül. Két könyve jelent meg: A mi titkaink novelláskötet és az Egy festő barangolásai, melyben a festői pályán szerzett élményeit örökítette meg. A Rózsák a hóban lírai etűdöket tartalmaz. (Magyar Múzsa Könyvek, 2019.)

 

 

Trendalelke Könyves Villámcsődület #3

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. június 14., péntek, 17:00–17:30

 

Szeretsz olvasni? Ünnepeljük meg egy belevaló megmozdulással! Harmadik alkalommal hívunk benneteket könyves villámcsődületre, csatlakozva a 90. Ünnepi Könyvhét és Könyvvásár Kecskeméten eseményhez. Hozz magaddal egy könyvet, és olvassunk együtt, hogy felhívjuk a figyelmet a könyvek és az olvasás fontosságára.

Részletek

 

 

XXL Monster Tuck Show

 

Helyszín: Praktiker Parkoló.

Időpont: 2019. június 14-16.

 

Kezdési időpontok:

 • péntek 18:00
 • szombat, vasárnap 15:00.

Autók zúzása, taposása, törése, 6 Monster Truck, többezer lóerő a pályán.

Jegyárak:

 • Gyerek: 2500 Ft
 • Felnőtt: 3000 Ft

 

 

Rocketman

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.06.14. péntek, 20:00
 • 2019.06.15. szombat, 18:00
 • 2019.06.15. szombat, 20:00
 • 2019.06.16. vasárnap, 18:00
 • 2019.06.17. hétfő, 18:00
 • 2019.06.18. kedd, 18:00

 

 

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.

A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.

Előzetes

Jegyfoglalás

 

 

Nyit a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 7.

Nyitás: 2019. június 15-én

 

A belépőjegy megvásárlásával 3 ingyenes csúszdahasználat jár.

A kecskeméti lakosok Kecskemét Kártyával kedvezményes belépőt vásárolhatnak.

A jegyárak 2014. óta változatlanok:

 • Belépőjegy (14 éves kortól) + 3 alkalmas csúszdahasználat 1 600 Ft
 • Belépőjegy (3-14 éves kor között és nyugdíjas) + 3 alkalmas csúszdahasználat 1 200 Ft
 • Belépőjegy (14 éves kortól, munkanapokon, 17.00 óra után) 1 150 Ft
 • Belépőjegy (3-14 éves kor között és nyugdíjas, munkanapokon 17.00 óra után) 850 Ft
 • Iskolai csoportos belépőjegy (előzetes bejelentkezéssel) 600 Ft

 

 

Varrott filcfigurák készítése

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. június 15., 10.00-12.00 és 14.30-16.30

 

További információ: (76) 481 469

 

 

Kékfestő Workshop 2.0

 

Helyszín: Igen ez Műhely Galéria, Napraforgó utca 2.

Időpont: 2019. június 15-16.

 

Ezen a 2 napos workshopon lehetőségetek lesz belekóstolni a kékfestő mesterségbe. A tanfolyam tematikáját úgy állították össze, hogy akkor is, ha valaki nem akar kékfestő lenni, biztosítsa azt, hogy segítség nélkül, akár otthon is tovább kamatoztathassa a tanfolyamon szerzett tudását. Vásznat, nyomópépet, dúcokat, vegyszereket, festéket biztosítanak.
Gumikesztyű, facsipesz, befőttesüveg, illetve gramm pontosságú mérleg, jegyzetfüzet, fényképezőgép, varrófelszerelés biztosan szükséges lesz. Talán néhányotoknak van hímzéshez való előnyomó dúca, vagy Indiából hozott apró dúca, esetleg a zsibpiacon vásárolt nagyméretű kékfestős dúca. Nagy kincs, hozzátok el!

A tanfolyamot Bakos Zoltán népi iparművész, kékfestő vezeti Bácsalmásról.

Költsége: 6000.-Ft. Jelentkezés: e-mailben Szabó Károlyné Kláránál (név, telefonszám, tanfolyam dátuma és tanfolyam nevének feltüntetésével) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

 

IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

 

Időpont: 2019. június 15-23.Maratoni vigadással csapunk bele a nyárba: másfél hétre bővült a 4. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál! Nemrég még a kézműves söröket éltettük és kortyoltuk a Vasútkertben, most pedig a Kunsági Borvidék és más történelmi bortermő területek, no, és persze az “aranyhomok” gyümölcseiből készített pálinkák hívogatnak kóstolóra. Szám szerint 12 borvidék, 33 pincészet, több mint 200 féle bor, 11 pálinkafőző, közel 100 féle pálinka (és a sörösök kedvéért 80-90 féle sör) örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat. Ha az ízes nedűk megágyaztak a jókedvnek, a koncertek - például a Magashegyi Underground vagy a Vad Fruttik dübörgése - és színpadi programok garantálják, hogy tetőfokára hágjon a hangulat Kecskemét belvárosában! Nemcsak a felnőttek kiváltsága azonban az első nyári fesztivál, a gyerkőcöket szintén rengeteg programmal várják, szóval együtt mulathat a család!

A Trendalelke programválogatása

 

 

Mesés városi estek

 

Helyszín: Vasútkert, játszótér

Időpont: 2019. június 15-24., 18:00-19:00

 

Az Otthon Segítünk Alapítvány helyi önkéntesei minden este mesét olvasnak a kilátogató gyerkőcöknek. Az alkalmi mesélők egy padon vagy széken ülve repítik a fantázia birodalmába az ifjú hallgatóságot, akik pedig a fűben, takarókon pihenve élhetik át a történeteket.

Részletek

 

 

Yoga & Brunch a 48 Étterem és Bár kertjében

 

Helyszín: 48 Étterem és Bár, Bánk bán u.9.

Időpont: 2019. június 16., 9:30–11:30

 

“Tarts velem és tapasztald meg az élményt, melyet a szabadban való jógagyakorlás ad! Vasárnap délelőtt nem akármilyen fűre, hanem a 48 Étterem és Bár pázsitjára terítjük le a jógaszőnyegünket, ahol lágy zenére, egy kellemes, flow jellegű jógagyakorlással frissítjük fel testünket és csendesítjük le elménket. A csaknem másfél órás mozgás alatt lesz olyan, amikor a gyakorlatok könnyedsége által szinte pihenésként éled meg a jógázást, de ígérem, hogy alkalmad lesz felfedezni a benned rejlő erőt és kitartást is, egy-egy nagyobb kihívást jelentő ászana próbálgatása közben. Így semmiképp nem lesz majd lelkiismeret furdalásod, amikor a gyakorlás végeztével elfoglaljuk helyünket a teraszon és végigkóstolgatjuk a 48 Étterem Séfje által, külön erre az alkalomra készített egészséges, ínyenc falatkáit, közben beszélgetünk, ismerkedünk, így zárjuk a délelőttöt. Legyél teljesen kezdő, vagy gyakorlott jógás, nagy szeretettel várlak!”

Tartja: Lajos Márti ok. jógaoktató

Részvételi díj: 3000 Ft, amely magában foglalja a jóga órát és a vendéglátást is.

Bejelentkezés itt vagy 06202684586

Lemondás előző nap 18.00 óráig lehetséges.

A program csak esőmentes időben valósul meg.

 

 

Tour de Hongrie - Kecskemét, rajt

 

Helyszín: Katona József tér

Időpont: 2019. június 16., 09:30

 

A 2019-es Tour de Hongrie a sorozat történetének 40. versenye. A mezőny 2019. június 11. és június 16. között 890 km versenytávot teljesít. Az 5., vagyis az utolsó szakasz Kecskemétről rajtol, innen Székesfehérvárig kerekeznek a versenyzők.

 

 

Fény és sötét: zenés mese-est felnőtteknek, élő zenei kísérettel

 

Helyszín: Danu Jógaközpont, Kecskemét, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. június 16., 18.00-19.30

 

“Fény és sötét. Éjszaka és nappal. A világ kezdete. Ég és föld. Örök téma, amiben benne minden.

Zenés meditációs, élőszavas mesélő estére hívunk, élő zenei kísérettel, hogy a mesék, eredetmítoszok, mondák segítségével hallgassuk meg történeteiket, ismerkedjünk, barátkozzunk velük, és a hangok szárnyán juthassunk még közelebb hozzájuk. Mert a mesék sokat tudnak a fényről és sötétről, és finoman nyitják meg a kapukat, hogy másképp nézz rájuk, találkozhass velük, a hangok pedig még közelebb visznek, elmélyítenek a találkozásban. Felnőtteknek mesélünk, nemzetközi mesekincsből, és a hárfa dallamai, énekhangok, egyéb zeneszerszámok segítik az elmélyülést, utazást.”

A mesélő: Sebestyén Mária, alkotó-fejlesztő meseterapeuta

A zenész, kísérő: Tohai Andrea

Az estre jelentkezni szükséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken. Az est díja: 2.500 Ft.

 

Fotó: Papdi Balázs

 

Kitekintő: Éjszakai toronylátogatás

 

Helyszín: Szegedi Dóm Látogatóközpont, Dóm tér 16.

Időpont: 2019. június 14., 20:00–0:00

 

Belépőjegyek egységesen: 1000 Ft/fő

Elérhetőségek:

 • Telefon: +36 20/385-5061
 • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Előzetes: 7. Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

 

Gyülekező: Főtér

Időpont: 2019. június 22., 7:30–18:30

 

2019-ben immár hetedik alkalommal rendezik meg a jótékonysági eseményt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, és tegyenek valamit a családok segítéséért. Idén egy speciális kerekesszékre gyűjtenek.

Az aktív részvételednek három módja van!

 1. Támogatod az eseményt, részt veszel egyéni vagy csoportos indulóként.
 2. Segítőként leszel ott valamelyik frissítőponton, vagy guide leszel.
 3. Nem veszel részt fizikálisan az eseményen, de anyagi segítséget nyújtasz egyénileg, vagy csoportosan. (Az adományodat irányítani is tudod!)

Akiket várnak: futók, bringások, amatőr és profi sportolók, családok, kerekesszékesek, fogyatékkal élők, vakok és gyengénlátók.

Útvonal: Kecskemét-Decathlon(5) -Ballószög(11.5) –Ágasegyháza(24) –Izsák(32) –Páhi(42) –Kiskőrös(55-57)

Regisztrálni kötelező! Regisztrációs díj:

 • 2019.06.17-ig : 2.500.-Ft. (egyéni résztvevő)
 • 15.000.-Ft-tól (csop. résztvevő)
 • 2.000.-Ft-tól (támogató – egyéni, vagy csoportos)

Számlaszám: 10402506-50526757-89661005 (K&H Bank, Trizoli Jótifuti Egyesület)

A fogyatékkal élőknek és egy fő segítőjének nem kell regisztrációs díjat fizetni! Szintén nem kell reg. díjat fizetni 12 éves kor alatt.

További információk

 

 

Haltól halig

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. június 22., 18:00–21:00

 

Egy igazán különleges grill program halimádóknak! Egy vacsora, ahol békésen megfér egymás mellett a hamburger és a kolbász, mindez persze halból és ahol nem csak megtanuljuk a halak elkészítését de az évszaknak megfelelő alapanyagokkal is kombináljuk őket. Ez a program neked szól, ha szereted a halat és az elkészítésünket is szeretnéd megtanulni, akkor is ha eddig nem voltál jóban velük de kipróbálnál új ízeket és természetesen akkor is ha úgy érzed, hogy kilépnél a halászlé-hekk-rántott ponty Bermuda háromszögből.

Menü:

 • Hideg szederkrém leves
 • Pisztráng grillen
 • Füstölt lazacos fekete hamburger, snidlinges - kéksajtos krémmel
 • Harcsa kolbászos* házi buci, dijoni mustáros vinegrettel (* a harcsa kolbász sertés szalonnát tartalmaz)
 • Chilis ananász-mangó saláta
 • Bougatsa (görög - citromos - grízes lepény) friss eperkompóttal és mézes mascarpone krémmel

Részvételi díj: 10900 Ft, jelentkezés itt

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan bor, ásványvíz és kávé fogyasztását tartalmazza.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 15 június 2019 17:52
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449