TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Idén is végigesszük, végigisszuk a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál kínálatát
13
2019 jún.

Idén is végigesszük, végigisszuk a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál kínálatát

Fotó: Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál Facebook oldala Fotó: Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál Facebook oldala

 

A főtéri itallap hosszúsága a rekordok könyvébe kívánkozik. Gyors fejszámolást követően napi 42 nedűt kéne kóstolnunk, ha az italsor végére szeretnénk érni - 12 borvidék, 33 pincészet több mint 200 féle bora, 11 pálinkafőző közel 100 féle pálinkája, és 80-90 féle sör örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat a 9 napos fesztiválon. De mivel a detox nem buli, így maradunk a mértékletes, nőies avagy úrias italozásnál, amihez előzetesen jól megágyazunk a főtéri street fooddal. Megmutatjuk, mit érdemes kipróbálnotok a hétvégén kezdődő, 9 napos rendezvényen.
IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

Helyszín: Kecskemét, főtér

Időpont: 2019. június 15-23-ig


Amire mi tuti benevezünk:

 

Kóstold meg Bács-Kiskun Megye borát!

Helyszín: Kecskemét, főtér

Időpont: 2019. június 15-16.

A megnyitón hirdetik ki ünnepélyesen a “Kecskemét Város Bora” és a “Bács-Kiskun Megye Bora” 2019-ben megtisztelő címet egy évig viselő győzteseket.

A Kunsági és a Hajós-Bajai Borvidék legkiválóbb borai közül választják meg minden évben a megye legjobb borait. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat jóvoltából a nyitó hétvégén letesztelhetjük a kategóriagyőzteseket:

  • a legjobb fehérbor gyanánt a Font Pincészet Irsai Olivér 2018 borát,.
  • legjobb rozéborként az Eredet Pincészet Kékfrankos Rosé 2018 borát,
  • legjobb vörösborként a Koch Pincészet Kékfrankos 2017 borát.

 


Varga Károly konyhaművészeti artisztikai bemutatója

Helyszín: VER-BAU színpad

Időpont: 2019. június 15., szombat, 17.45

Van, aki követ, más fémet vagy fát farag. Varga Károly, az olimpiai- és világbajnok kecskeméti mesterszakács zöldségből és gyümölcsből alkot ehető szobrokat. Bemutatóján kellőképp felvérteződünk majd zöldség- és gyümölcsszobrászati ismeretekkel, ami igencsak jól jön majd a grillpartyszezonban - biztosan ámulatba ejtenénk a vendégeinket, ha Károlyt utánozva mi is kifaragnánk a magyar koronozási ékszereket...


Mered vagy nem mered: Vakkóstolás

Helyszín: a Luca kútnál

Időpontok:

  • 2019. június 15., szombat,17-21 óráig
  • 2019. június 16., vasárnap, 17-21 óráig
  • 2019. június 21., péntek, 17-21 óráig


Ismeritek azt a játékot, amikor bekötött szemmel kell kivenni a textilszütyőből különféle tárgyakat, és felismerni azokat tapintás útján? Hogy a Barackpálinka és Borfesztiválon a gyerkőcöknek is legyen mit kóstolni, a Luca kútnál játékos ízpróbára hívják őket, ahol meglepő és mulatságos dolgokkal is tesztelhetik az ízlelőbimbóikat.

 

Közös Koccintás a város boraival

Helyszín: VER-BAU színpad

Időpont: 2019. június 22., 18 óra

Elkészülni! Vigyázt! Kész! Koccints! Nagyjából ez lehetne az esemény szlogenje. A borünnep leglátványosabb megmozdulásának ígérkezik a Közös Koccintás a Magyar Bor és Pezsgő Napján Kecskemét Város Boraival,  amely egy jó hangulatú, hagyományteremtő verseny a borvidéki településekért, borászokért, borkedvelőkért 2011 óta. A lényeg, hogy minél többen koccintsunk egyszerre, hogy a város elnyerhesse a legkedveltebb borvidéki település címet.

2019-ben a Gedeon Birtok Irsai Olivérje és a DAMAX Kft. Kövidinkája viselheti a Kecskemét Város Bora címet. Kecskemét város partnerei és vendégei egy éven keresztül ezeket a borokat kapják ajándékba. Az illusztris társaságba most minden kecskeméti bekerülhet, ugyanis ha viszel magaddal üveg borospoharat, ingyen töltenek neked egy kóstolónyit a győztes borokból.

 

 

Hírös Gasztroszínház: Wine Tourist

Helyszín: Gasztroszínház színpada, a Református Iskola, az Újkollégium előtt

Időpont: 2019. június 22., szombat 18.30

Mámoros nyárestét ígér a Hírös Gasztroszínház különleges, főtéri programja. A kulináris és színházi élmények társítását jó szívvel ajánljuk Nektek is, ezúttal három bor és három személyiség játssza a főszerepet a borkóstolóval egybekötött színházi előadáson

Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket bejárni képzeletben és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat még jobb. A WINE TOURIST nem hagyományos darab, hanem improvizációs színház, ahol a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző borvidékek ihlette csodálatos nedűkre.

Színészek: Boncsér Sára Luca, Bárnai Péter, Fodor Dávid

Az előadás megtekintése ingyenes, ám az igazi gasztroszínházi élményhez 3 tételes borkóstolóval és sajttállal járulnak hozzá, ennek ára: 1.000 Ft. A borospoharak a helyszínen lesznek megvásárolhatóak. Akik nem vásárolnak poharat, azok is megtekinthetik az előadást kóstoltatás nélkül.

 Nők és a bor: 3 nap/9 borászat

Helyszín: DiVino Borbár, Kéttemplom köz 14.
Időpont: 2019. június 18., 19., 20., 18:30

Az, hogy illik-e hozzánk, nőkhöz a bor, nem is kérdés. De vannak köztünk olyanok, akik nem csupán fogyasztják, hanem palástot öltenek és esküt tesznek, hogy terjesztik a magyar és kunsági borok hírnevét szerte a világban, és mindent megtesznek a kulturált borfogyasztásért. A Kunsági Női Borrend tagjai 3 estén át ingyenes kötetlen beszélgetésre várják a borok szerelmeseit, amelyen a térség és a Kunsági Borvidék pincészetei mutatkoznak be.

 Húsimádóknak kötelező: BBQ Heroes

Igazi amerikai barbecue-élményt varázsol a főtérre a kecskeméti BBQ Heroes lassú füstön sült húsokkal. 110-130 fok között, fa füstön, hosszú órákon keresztül készül a marhaszegy, az oldalas, a pulled pork, a marhaoldalas, a kolbász, a pulyka, a csirkecomb, mind gazdag körettel, coleslaw-val, kukoricasalátával, snidlinges burgonyapürével, friss bagettel és persze az elmaradhatatlan házi BBQ szósszal és jalapenóval.

 


Magyaros fesztivál-életérzés pipa

Az amerikai füstös húsok mellett a magyar street food kajákkal is megágyazhatunk a bor- és pálinkakóstolóknak. Kürtős kalács, palacsinta, lángos, spashelten sült lepény, sült kolbász és a nemzeti libatepertő gondoskodik az energia-utánpótlásról.

 A diétázók most biztosan a szívükhöz kaptak, de korai volt még a félelmük, a Boccacini gourmet snack (igazi hús + igazi zöldség + természetes, növényi- vagy gyümölcsszósz + kímélő, vékony panír) egészséges ízélménnyel ajándékozza meg a vonalaikra vigyázó fesztiválozókat!

 

Sztárok, koncetek és gyerekprogramok


Ha az ízes nedűk megágyaztak a jókedvnek, a koncertek - például a Magashegyi Underground vagy a Vad Fruttik dübörgése - és színpadi programok garantálják, hogy tetőfokára hágjon a hangulat Kecskemét belvárosában! Nemcsak a felnőttek kiváltsága azonban az első nyári fesztivál, a gyerkőcöket szintén rengeteg programmal várják, szóval együtt mulathat a család! Ezekből is kimazsoláztuk nektek a legjobbakat!

Utoljára frissítve: csütörtök, 13 június 2019 17:09
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449