TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ilyen még nem volt Kecskeméten: Tóparti borpiknik a Domb Beachen
18
2019 júl.

Ilyen még nem volt Kecskeméten: Tóparti borpiknik a Domb Beachen

 

Szereted a borokat, de az Alföldről alig ismersz néhányat? Szereted a könnyű, minőségi gyümölcsös fehér borokat és rozékat? A nagy kánikulában csak az Irsai vagy a rozé fröccs oltja a szomjadat? Hamarosan az I. Duna Borrégiós Tóparti Piknik hoz felfrissülést a kecskeméti estékbe, ahol a Duna Borrégió mintegy 20 borászatának több mint 50 borából kortyolhatunk, hozzá a hazai street food kiválóságait falatozhatjuk. A sétáló borkóstoló alatt előbb az interaktív gasztroszínházi előadás, majd egy dj lesz a hangulatfelelős. Közben pedig bármikor csobbanhatunk a Domb Beach-en. Szóval szerintünk a nyár egyik leghangulatosabb estéjére készülhetünk!

 

 

I. Tóparti piknik - Pusztán a Gyümölcsök

 

Helyszín: Domb Beach, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2019. július 27., 17.00-22.00

 

A Duna Borrégió Borút Egyesület tömöríti a Csongrádi, a Hajós-Bajai és a Kunsági borvidék borászatait, ezzel lefedik az ország szőlőültetvényeinek nem kevesebb, mint 40 százalékát. Az itt készült borok sorra nyerik a díjakat, külföldön is egyre népszerűbbek, mégis Kecskeméten és a megyében kevésbé favorizáltak. Ezen szeretne az Egyesület változtatni az eseménnyel, illetve igyekeznek a borturizmust is fellendíteni a térségben.

Természetesen egy nyáresti koccintáshoz illő, könnyed tételekből álló borsort hoznak majd a borászatok, mint például a Koch Borászat, a Szentpéteri Borpince vagy a Frittmann Borászat. A mennyei nedűk mustrája közben személyesen megismerkedhetünk a borászokkal, faggathatjuk őket a szakma kulisszatitkairól. 

 

Program:

17.00 kapunyitás

17.30 megnyitó

17.30-22.00 Korlátlan borkóstolás a Duna Borrégió Borút Egyesület kiállító borászainál

 

 

19.00-20.00 A Hírös Gasztroszínház Wine Tourist című előadása

Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket meglátogatni és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat még jobb. Végül rábízni magunkat a VÉLETLENRE és hatalmasakat kacagni…, na, annál már tényleg csak kevés jobbat lehet elképzelni. Beneveznél egy ilyen utazásra? Akkor ülj fel a WINE TOURIST járatára, és tegyél egy minden érzékre ható gasztrokulturális utazást! A WINE TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig érzékenyen, kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző borvidékek ihlette csodálatos nedűkre.

 • Szereplők: Boncsér Sára Luca és Bárnai Péter
 • Zenész: Pozsár Máté

22.00 A rendezvény zárása

 

Jegyár: 5500 Ft

Jegyvásárlás:

 • DiVino Borbár, Kecskemét, Kéttemplom köz 14.
 • Koch Borház, Kecskemét, Bethlen krt. 12/c
 • Szentpéteri Borház, Kiskőrös, Rákóczi Ferenc u. 2.

A belépőjegy tartalmazza:

 • Strandbelépő
 • Korlátlan borkóstoló a Duna Borrégió több mint 50 borából
 • A Hirös Gasztroszinház Wine Tourist című interaktív műsora
 • Elegáns Duna Borrégiós logózott üvegpohár

Részvételi jegyek korlátozott számban elérhetőek, a szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

 

Az eseményen gyűjtést szerveznek a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványnak.

Az alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb vérképző megbetegedésekben szenvedő betegek életkörülményeinek javítása, szociális gondjaik enyhítése, a gyógyulásra való esélyük növelése. Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a betegséggel küzdőknek mind fizikailag, mind lelkileg. Legfontosabb célja felhívni az emberek figyelmét a véradás fontosságára, ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek minél többen csontvelő donornak, mert ezzel megmenthetik egy ember életét.

Az alapítvány megálmodója Lázár Bence (az Újpest FC és a Nyíregyháza labdarúgója, a Sport Tv szakkommentátora), aki személyes érintettségénél fogva szembesült a leukémia hosszadalmas és embert próbáló kezeléseivel. Sajnos Bence már nem tudta az alapítványt létrehozni, így családja kötelességének érezte, hogy életre hívja azt.

Aki úgy érzi, támogatná ezt a jó ügyet, a pikniken megteheti a kihelyezett donációs dobozba.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 18 július 2019 16:15
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449