TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Esőfelhők ide vagy oda, tombol a Jazzfőváros Kecskeméten!
03
2019 aug.

Esőfelhők ide vagy oda, tombol a Jazzfőváros Kecskeméten!

 

Imádjuk a főtéri fesztiválokat is, de évről évre egyre jobban várjuk augusztus első hétvégéjét, hogy kitelepülhessünk a Jazzfővárosra. Harmadik napjához érkezett a legkiválóbb, legbohémebb, legegyedibb hazai és külföldi jazz-zenészeket felvonultató, sok egyéb szórakozási lehetőséggel - például nagy csobbanással és a közös sportolás élményével - kecsegtető fesztivál. Kicsit mesélünk a péntekről, aztán reméljük, ma már együtt ropjuk a strandszínpad előtt!

 

 

Nem riasztotta el a fesztiválozókat a borús égbolt pénteken, sőt, később az eső sem tudta csorbítani a felfokozott hangulatot. Sok jó jazzrajongó kis helyen is elfér alapon a sátrak tökéletes menedéket nyújtottak, de többen bizonyították, hogy esernyővel a kézben is lehet swingelni!

 

 

A Hot Jazz Band biztosra vesszük, hogy bárkivel képes lenne megszerettetni a jazzt olyan népszerű feldolgozásaival, mint a Mézga Géza betétdala. Még este, az ágyban is ezt dúdoltuk magunkban!

 

 

Magyarország egyetlen banjo-zenekara, a Hungarian Banjo Kings minden ízében igazi kuriózum.

 

 

A The Busquitos bátran állítjuk, hogy a legjobb antidepresszáns, receptre kellene felírni a koncertjükön való részvételt! A holland srácok kicsit megnehezítették a dolgunkat, már ami a fotózást illeti, ugyanis a színpadról lemászkálva, hasfogósan nevetős showelemekkel mulattattak, még fenékrázást is kaptunk. Naná, hogy repetázunk az élményből!

 

 

Velük találkozhatsz még szombaton és vasárnap

Hogy az abszolút hazaiakkal kezdjük a sort: meghallgathatjuk a Kecskemét Jazz Orchestra nagyzenekart, a szintén kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band nemrég megjelent jubileumi CD-jének anyagát hozza, a holland The Busquitos garantáltan megnevettet, a The Blues Messengersen biztosan nem fogsz tudni megálljt parancsolni a lábadnak, vinni fog a ritmus, jönnek a rockabilly magyar királyai, a Rickey & The Drunken Sailors, de lesz Festival All Stars is és még egy csomó szuper együttes és zenész, énekes áll színpadra. Aztán lehet például szurkolni a Jazzfőváros Focikupán résztvevőknek, sportolni (tollastól a gördeszkáig, cross trainingtől a trambulinig) és mi mindenképp belehallgatunk majd az Oh Yeah Day ordibálóversenybe is. Ha pedig megjön hozzá a bátorságunk, benevezünk egy kezdő swingtáncórára.

 

 

Tavaly több aspektust figyelembe véve osztogattuk a piros pontokat a Jazzfővárosnak: ilyen kulturált fesztiválközönséggel még sosem találkoztunk, mint itt. Nincsenek a közönséget várató zenészek, sőt, olykor a visszatapsolás is eredménytelen, mert az időtervet tartani kell. Ezeket idén is kipipálhatjuk a listán, sőt, külön dicséret a szervezőknek, hogy igyekeznek zöldülni: a hangulatfokozó és a kiadós tánc után jóleső szomjoltót menő, jazzfővárosos re-pohárból kortyolhatjuk. (Ez 500 Ft-ba kerül és a nagyszínpaddal szembeni pohárponton és a gasztrósoknál vásárolható meg.)

 

 

A helyszínek között idén is cikáznunk kell, mert hol a strandszínpadon, hol a nagyszínpadon, hol a nagysátorban csendülnek fel újabb izgalmas dallamok, közben pedig időnként a táncsátor is benépesedik.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, mert már nem bírunk magunkkal, rögvest vesszük is újra az irányt a Domb Beach felé! Ugye találkozunk?

 

Részletes program

Belépők:

  • Napijegy (szombat): 4000 Ft
  • Napijegy (vasárnap): 3000 Ft
  • Esti jegy (21 óra után): 2000 Ft

 

Galéria:

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 03 augusztus 2019 12:27
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449