TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Íme a legjobb programok Kecskeméten, szeptember 12-15. között
11
2019 szept.

Íme a legjobb programok Kecskeméten, szeptember 12-15. között

 

Ismét elképesztő mennyiségű klassz program közül válogathatunk, tuti, hogy betelik a naptár hétvégére is! Jó szórakozást!

 

 

Dr. Ablonczy Balázs: Trianon másképp

 

Helyszín: Tudomány és Művészetek Háza, Rákóczi út 2.

Időpont: 2019. szeptember 12., 17:00–19:00

 

Szabadegyetemi előadássorozat érdeklődő diákoknak és felnőtteknek, minden második héten, csütörtökönként 17 órától

Előadó: Dr. Ablonczy Balázs, MTA BTK Történettudományi Intézet, tudományos főmunkatárs; Trianon 100 MTA-Lendület Kutatócsoport vezetője

 

 

Ki látott engem? Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Megnyitó: 2019. szeptember 12., 17:00

 

A tárlat két, páratlanul izgalmas művésznő párbeszédének lenyomata: egymás mellett mutatjuk be Lesznai Anna író, költő, iparművész életművét (1885–1966) és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, Lesznai által is inspirált kortárs haute couture reflexióit.

A balatonfüredi Vaszary Galériában tavaly megvalósult nagyszabású és látványos kiállítás most nálunk, a Cifrapalotában látható.

Zoób Kati 2018 tavaszán, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatta be haute couture kollekcióját, amelyben a Szamárbőr királyfi csodás szimbólumai mesélnek. A kollekció megalkotásában Zoób Katit Lesznai Anna életműve is inspirálta, így a kiállításon megtekinthető ruhák reflektálnak a Lesznai-életmű nagyobb tematikus egységeire. A két művész párbeszéde felmutatja és igazolja, hogy az alkotói erő, a teremteni vágyás időtől és tértől függetlenül utat tör magának.

A kiállítás megtekinthető 2019. december 22-ig, hétfő kivételével 10–17 óráig.

 

 

Curtiz

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.09.12. csütörtök, 18:00
 • 2019.09.13. péntek, 18:00
 • 2019.09.14. szombat, 18:00
 • 2019.09.15. vasárnap, 18:00

 

Magyar életrajzi dráma, 100 perc, rendezte: Topolánszky Tamás Yvan, szereplők: Barabás Nikolett, Bordán Lili, Declan Hannigan

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. Világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtizt számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára... A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

Előzetes

Jegyár: 950 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Szobakoncert: Tobak Ferenc - dudák a moldvai csángóknál

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. szeptember 12., 19:00–21:00

 

A kecskeméti gyökerű, de San Franciscóban élő Tobak Ferenc népzenész, népi iparművész, hangszerkészítő, hangszerkutató, a dudák egyik legrangosabb szakértője. Előadásán a moldvai csángó magyarok dudáit, Tobak Ferenc saját gyűjtéseit, videóit mutatja be. Természetesen az élő dudazene sem marad el.

Belépőjegy: 1000 Ft

Elővétel: online vagy személyesen: a Hangszergyűjteményben, nyitvatartási időben.

 

 

Az 1948-1949-es tanév Kecskeméten

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Időpont: 2019. szeptember 13., 14.00

 

A Régi iskolák sorozat újabb rendezvénye.

Az egyházi iskolák államosításának következményei címmel előadást tart Vetéssy Katalin, a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumának ny. tanára, igazgatója

 

 

Gerincjóga a parkban

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2019. szeptember 13., 17:30

 

Te is szeretsz jógázni? Esetleg fáj a hátad és derekad, és szeretnél ellene tenni? Szeretsz a természetben lenni, feltöltődni és kihasználni a jó időt? Jógázzunk együtt a szabadban!

Fókuszban a gerincoszlop az erő és stabilitás jegyében! Tégy valamit az egészségedért, csatlakozz hozzánk!

A szomszédos játszótéren pedig (látótávolgáson belül) a család apraja is jól érezheti magát.

Az óra díja: 1.500 Ft, bejelentkezés

 

 

Kalandozások Középföldén a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közreműködésével

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 13., 19:00–21:00

 

Vezényel: Rácz Márton

Narrátor: Kőszegi Ákos, Jászai Mari-díjas színművész

“Egy varázslatos utazásra hívjuk el kedves közönségünket Tolkien megálmodott világába,mely Középföldétől Mordor havas hegycsúcsain vezet át. Egy fantasztikus történet,melyet a zene varázsával szeretnénk felejthetetlenné tenni.A koncert első felében a Hobbit filmzenéje hangzik el, melyet Howard Shore világhírű zeneszerző komponált. A második felében a koncertnek pedig a Gyűrűk ura lesz a főszereplő,melyet a Holland Johan de Meij hangszerelésében mutatunk be.A történetet kronológiai sorrendben mutatja be a zenekar narrátor közreműködésével, és egyedi vizuális élménnyel egybekötve!Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Kalandozások Középföldén című produkciónkra, mely felejthetetlen élményeket fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A koncerten felcsendülő műveket Magyarországon szimfonikus zenekar még nem adta elő,így a koncert egyben ősbemutató is lesz!”

Belépődíj: 4.000 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kecskemét első bringás mozija

 

Helyszín: Kodály Zoltán tér 6. (Bicikli Pályaudvar)

Időpont: 2019. szeptember 13., 19:00–23:00

 

“Gyere el Kecskemét első bringás mozijára és megnézünk együtt egy ökotudatos dokumentumfilmet, mely a következő alapkérdéseket tárgyalja: Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? Miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Mit tehetünk a Föld megmentéséért helyi és globális szinten?

A kerékpárodon kívül, hozz magaddal poharat, bögrét, italt, ételt, lepedőt, pokrócot, sok pulcsit, eső esetén esernyőt és természetesen ne hagyd otthon jókedvedet sem!

Gyülekező 19:00-tól, filmvetítés 20:00-tól.”

 

 

Batikolás

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. szeptember 14., 10.00-12.00 és 14.30-16.30

 

Bővebb információ: (76) 481 469

 

 

Nyitott templomok - ingyenes városnéző séta

 

Gyülekező: a Városháza előtt

Időpont: 2019. szeptember 15., 10:00

 

Vasárnap ingyenes tematikus idegenvezetésre várják az érdeklődőket. A városnéző séta témája ezúttal a 'Nyitott templomok' lesz. Az idegenvezetéssel kapcsolatban a Tourinform Irodában lehet érdeklődni a 76/800-040-es telefonszámon, vagy személyesen a Szabadság tér 5/A szám alatt.

Időtartama kb. 2 óra

 

 

Felhangoló - lazító és relaxáló hangfürdő

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. szeptember 15., 18:00–19:30

 

Zárd le felfrissülve a hetet csendes környezetben, csupán néhány percre a belvárostól. Töltődj fel a hangtálak energiájával, harmonikus rezgésével.

Tartja: Hallók Dénes

Belépődíj: adomány jelleggel

 

 

Kitekintő: Szegedi Repülőnapok & Légiparádé 2019

 

Helyszín: Szegedi Repülőtér, Szeged, Bajai út

Időpont: 2019. szeptember 13-14-15.

 

Idén a változatos légi-és földi programokon túl, még az időben is visszarepülünk!

Bővebb információ

 

 

Vígnap 2019

 

Helyszín: Vígszínház, 1137 Budapest, Szent István körút 14.

Időpont: 2019. szeptember 14., 12:00–16:00

 

“A hozzánk ellátogató nézőink idén is bekukkanthatnak a színfalak mögé a színház művészeinek vezeté- sével, találkozhatnak készülő új bemutatóink alkotóival és szereplőivel, és számos meglepe- téssel várjuk az egész családot! Készítsenek közös fotót művészeinkkel, vagy dedikáltassák az új évadra szóló vígszínházi bérletüket! A napot a már hagyománnyá vált VÍGsüti árusítása zárja, melynek bevételét az Ódry Árpád Művészotthonnak ajánljuk fel.”

Az egész napos rendezvényre szóló belépőjegy ára 500 forint. Jegyvásárlás

 

 

Előzetes: Úri huncutságok a 19. századi divatban

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 16., 17:00

 

Fekete Dóra öltözettervező, művésztanár előadása

Mely évtizedekben hordtak abroncsot a hölgyek, és mikor jött divatba az úgynevezett fardagály? Mikor illett kesztyűt viselni és pontosan milyet? Egy szórakoztató előadás keretében fény derül a fenti kérdésekre.

A program ingyenes.

Az előadás a Ráday Múzeum Turnűr-trend címet viselő, középiskolás diákok számára hirdetett divattervező pályázatához is kapcsolódik. A múzeum munkatársai különösen azoknak a diákokat ajánlják ezt az alkalmat, akik alaposan fel szeretnének készülni a pályázatra. A pályázat iránt érdeklődők az előadás után konzultálhatnak a szakértővel a divattervek elkészítésének folyamatáról, megbeszélhetik vele ötleteiket, feltehetik kérdéseiket a szervezőknek. 

 

 

QUIZZONE

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120

Időpont: minden kedden 18:30-tól

 

A „kocsmakvíz” egy általában két, két és fél órás vegyes kérdésekből álló, prezentáció formájában (3-6 fős csapatokkal) kivetített kvízes csapatjáték. A kvíz során 66 izgalmas, szórakoztató, vicces, van amikor lexikális, de van amikor naprakész tudást igénylő kvízkérdésre kell válaszolnotok 7 különböző játékblokkban. A kérdések bármilyen témakörben jöhetnek, legyen az bulvár, földrajz, irodalom, történelem, sport, zene, film, a határ a csillagos ég, vagy még néha az sem

Jelentkezni csapatnévvel és létszámmal lehet szeptember 1-jétől folyamatosan a Quizzone facebook oldalán
Ár: 3000 Ft/fő mely a helyszínen fizetendő. Az ár tartalmazza a kvíz játékot, kvízkísérő falatokat és ásványvizet. Sör, bor és alkoholmentes italok vásárlására a helyszínen van lehetőség.

 

 

Színházak éjszakája Kecskeméten

 

Időpont: 2019. szeptember 21.

 

A Színházak éjszakája országos programsorozatához kapcsolódva a Katona József Színház egy kis ízelítővel szolgál az évad előadásaiból, de készülnek még interaktív hangszerbemutatóval és egy csomó gyerekprogrammal is, illetve kedvezményes bérletek vásárlására szintén lehetőség nyílik. A Hírös Gasztorszínház ugyancsak készül erre a különleges estére: a borkóstolóval egybekötött Wine Tourist c. előadásukat láthatjuk rendhagyó helyszínen és egy meglepetés vendéggel.

Részletek

 

 

Rajzmeditáció

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2019. szeptember 28., 9:00–15:00

 

Fedezd fel magadban az alkotás örömét és kapcsolódj ki csupán egy tollal és papírral!

Oktató: Mészáros Marianna (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06309072386)

A tanfolyam díja 7.500 Ft/fő

Bővebb információ és jelentkezés

 

 

Macaron mánia

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. október 4., 18:00–21:00

 

Apró, menő cukrászdákban kapható szép színes kis sütik. Aki már kóstolta, biztosan szerelem volt első látásra (ízlelésre), aki pedig már el is próbálta készíteni, annak viszont minden bizonnyal némi csalódással is meg kellett küzdenie. Hiszen macaront készíteni nem könnyű! A siker függ a felhasznált alapanyagoktól, szerencsétől, a csillagok állásától, a levegő páratartalmától és még sok ismeretlen tényezőtől. Ezeknek a mini cukrászcsodáknak az elkészítését sajátíthatod el a macaron estén, hogy aztán már a kellő tudással felvérezve otthon is megalkotható legyen ez a kis francia desszert.

Ehhez szükség lesz kitartásra és nagyon sok, még annál is több türelemre!

Ilyen ízek készülnek majd:

 • feketeribizlis
 • citromos
 • sós karamellás
 • kávélikőrös 

Amit kóstolhatsz: muszáj lesz a kevésbé tökéletes darabokat eltüntetni.

Amit hazaviszel: díszdobozban a legszebbeket.

Vezeti: Rigóné Vásárhelyi Anita

Az esetleges ételallergiával kapcsolatos megjegyzéseket kérik a jelentkezéskor feltüntetni. Ennek elmulasztása esetén a program közben jelzett glutén-, laktóz- vagy cukormentes étkezési igényhez a szervezőknek sajnos nincs lehetősége alkalmazkodni.

Részvételi díj: 9900 Ft

Jelentkezés

 

 

SzimfoniFUSS - Sport és jótékonykodás komolyzenére

 

A verseny indulásának helyszíne: Hírös Agóra Kulturális Központ előtt, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 5., 10.00

 

Hangszer nélkül nincs zenekar...Jótékonysági futóverseny lesz október 5.-én 10.00-tól a város A jótékonysági futóverseny célja, hogy új hangszereket vásárolhasson a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.

A futózenét otthon lehet hagyni.

Előnevezés szeptember 30-ig!

A verseny rendezője: Hírös Agóra Nonprofit Kft. - Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

Távok:

 • Ovisoknak: 3-4 éves 200m, 5-6 éves 300m
 • 2,5km
 • 5km
 • 10km

Minden célba érkező befutóérmet kap, a gyerekek is.

Regisztráció, előnevezés

A verseny útvonalán a szimfonikus zenekar művészei játszanak, csodás művek hangzanak el.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 13 szeptember 2019 09:28
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449