TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Őszi-téli sztárözön Kecskeméten: a Margaret Islandtől Harcsa Veronikáig

18
2019 szept.

Őszi-téli sztárözön Kecskeméten: a Margaret Islandtől Harcsa Veronikáig

 

Garanciát vállalunk, hogy az elkövetkező hónapokban mindenki talál neki tetsző koncertet, előadást Kecskeméten. Elképesztő mennyiségű program vár ránk, szám szerint HUSZONKETTŐT gyűjtöttünk össze. Íme:

 

 

Atyai ág - A magyar népzene és keleti rokonai

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 21., 18:30

 

Az Agócs Gergely vezette Fonó Zenekar Atyai ág című produkcióval egy több évtizedes gyűjtőmunka eredményét, a magyar népzene Kodály által kijelölt, keleti irányú kapcsolatait tárja a közönség elé a Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból, a Kabard-Balkár Köztársaságból és Baskortosztánból érkező énekes és zenész vendégeikkel. Az esten fellép többek között Arszlanbek Szultanbekov énekes és dombra-játékos is, aki A Mongol című Oscar-díjra is jelölt nemzetközi produkció zeneszerzőjeként vált ismertté Ázsia-szerte.

Belépődíj: 1.500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Best of Beliczai, műsorvezető: Szobácsi Gergő

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2019. szeptember 26., 20:30

 

Magyarország egyik piacvezető stand-up komikusa. Mindig ügyfélorientált, közönségcentrikus. A szektor legdinamikusabban fejlődő szereplőjeként a prémium minőség elkötelezettje. Tavaly az utolsó negyedévben már 88%-kal volt poénosabb! Előadóművészi portfóliójában viccek, paródiák, zenés gegek. Szókimondó humorista: számára nem léteznek tabu témák, kivéve a kakilást. Tapasztalat és tudás ötvöződik kulturált produkcióiban, a legtrágárabb szavak közül pedig sose hagyná el a száját a ***. A humor sugárhajtású atombombája, aki nem ismer lehetetlent, ha jól megfizetik. Sikerének titka a folyamatos fejlesztés és nyitottság - egy szóval: ***jó! :)

Jegyár: 3 300 Ft, jegyvásárlás

 

 

Cotton Club Singers jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 29., 17 óra

 

A csapat az Ó Budapest c. lemezanyagát adja elő az eredeti előadókkal: Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. A több nagy zenei blokkban a XX. század pesti utcadalaiból hangzik el majdnem ötven dal részlete.

A zenei anyag a legendás zeneszerző karmester Körmendi Vilmos hangszerelői munkáját dicséri. Az estet a Cotton Club Singers egykori zenészeiből összeállított ötfős zenekar kíséri.

Az est narrátora Szervét Tibor, Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

Közreműködnek: az Aranyliget Waldorf Óvoda és Gyermeközpontú Általános Iskola tanulói és pedagógusai. A koncert teljes bevétele az intézmény működését segíti.

Jegyár: 4900 Ft és 5900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Mintha elvágták vol - L'art pour l'art társulat

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 4., 19 óra

 

Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője? Vegyük pl., a Mintha elvágták vol című előadást! Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni részpedig a jövő. Igen ám, de mi történik a jegyvétel alatt, az előadás közben, illetve a mindkettő után következő időintervallumban? A jegyvásárlás alatt a „Jó napot! A Mintha elvágták vol című előadásra kérek egy jegyet, amibe a Társulat elmúlt és elkövetkezendő 30 évének legjobb jelenetei kerültek, beleértve a kezdeteket” szöveg, a kimondása előtt a jövőben fog elhangozni, az elhangzás pillanatában a jelenben, utána meg a múltban, viszont, ha betűnként vesszük a szöveget, akkor a „m” elhangzásakor az „intha elvágták vol” lesz a jövő, aztán, az „i” kimondásakor a „ntha elvágták vol”, a „m” viszont múlt lesz, immár megváltoztathatatlanul, mivel a múltba utólag nem tudunk belepiszkálni.

A jövő megváltoztatásának lehetősége ugyan rendelkezésünkre áll, de mi értelme lenne, ha az „i” betű elhangzása után úgy folytatnánk, hogy „nhatvelágkátolvműmícelaőrasáderkékyegtegyej…”- vagy, - és ez már valóban újító szellemre vall-, úgy, hogy „krhznaldjfzkeb”. Persze, nem muszáj betűkre bontani, aki igazán elszánt, az a kvantumokat is kipróbálhatja.

Jegyár: 3700 Ft, jegyvásárlás

 

 

Neoton Família koncert

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2019. október 5., kapunyitás: 18:00, koncert kezdete: 19 óra

 

Program:

 • 19.00: Dj Dominique
 • 20.00 Neoton Família
 • 22.00 Zoltán Erika

 

Jegyárak:

 • álló: 4500 Ft
 • ülő: 5000 Ft

Jegyvásárlás

 

 

Szeretni bolondulásig - Szulák Andrea koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 8., 19 óra

 

A történet akkor kezdődött, amikor a Dés László kezdeményezése nyomán megrendezésre kerülő "Jazz az Operában" elnevezésű est alkalmából Szulák Andrea - többek között - a hazai dzsesszélet illusztris alakjával, Balázs Elemérrel és Ifj. Szakcsi Lakatos Bélával. A magyar örökzöldek dzsesszes köntösbe való bujtatásának ötlete aztán odáig fejlődött, hogy összeállt egy zenekar Szulák Andrea Quintet néven.

A Szeretni Bolondulásig CD hat kiváló, összeszokott zenész zseniális egymásra hangoltságának, varázslatos összjátékának eleven megtestesülése, melyen a magyar szívnek és fülnek kedves melódiák csendülnek fel dzsesszes hangzásban. Makulátlan dinamikával ékesítve, Szulák lágyan simogató hangja egyik dallamot a másik után fűzi fel a fényesen csillogó, képzeletbeli láncra. A tollpiheként lebegő pianók szabad szárnyalásba csapnak át. A belső erő által fűtött törékenység bámulatba ejtő.

A koncerten közreműködnek:

 • Balázs Elemér - zenekarvezető, dob
 • Balázs József - zongora
 • Komjáti Áron - gitár
 • Zana Zoltán - szaxofon
 • Egry János - bőgő

Belépődíj: 3.500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Dalok a szerelemről - Létay Dóra és Éliás Gyula közös pódiumestje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 11., 19:30

 

A koncerten elhangzanak Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, Juhász Gyula és Radnóti Miklós versei az előadók által megzenésítve. A szerelem témája hol romantikus, lírai, hol ironikus formában szólal meg, és miközben a művészekkel együtt utazunk az érzelmek hullámain, felcsendülnek örökzöld világslágerek is. Asszociációk versről zenére, lélektől lélekig.

Belépődíj: 3500 Ft, a koncert napján 3900 Ft, jegyvásárlás

 

 

ByeAlex - Cselló és zongora

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 13., 19 óra

 

Márta Alex (ByeAlex) szerzői estje, Demkó Mátyás klasszikus zongoraművész és Friderikusz Péter csellista kíséretében. ByeAlex, Slepp, Senkise és egyéb olyan dalok hallhatók majd, amelyekhez Alexnek meghatározó köze volt (van) a múltban/jelenben!

Jegyár: 3800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje, műsorvez.: Bellus István

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 16., 18:00

 

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat.

De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket?

Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre?

Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök?

És egyébként hová tettem a lakáskulcsomat???

Dombóvári István legújabb önálló estjében többek között ezekre a mindenkit érintő kérdésekre keres válaszokat. Stand up, jelenet és zene két órában!

Az előadás időtartama kb. 80 perc, szünet nélkül.

Jegyár: 3600 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szobakoncert: Majoros Gyula

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. október 17., 19:00–21:00

 

Majoros Gyula, szobrász, díszlettervező, zenész, az Uzgin Űver zenekar alapító tagja különleges szólókoncertet ad: egy nagy, felfújható, átlátszó fóliakockában mutatja be előadását. Zenéjében az ethno, az experimentális zene, a jazz és az elektronika egy sajátos majorosgyulás hangzássá áll össze. Mindez a nem hétköznapi látvánnyal és előadásmóddal egy teljesen egyedi élményt varázsol. Nem is beszélve arról, hogy az egész performanszt többezer hangszerrel körbevéve, párnákon, kanapén, babzsákokon ülve állva, fekve lehet élvezni. Ajándék indai masala chai és forralt bor jár minden vendégnek.

Jegyár: 1000 Ft, jegyvásárlás

 

 

Bagdi Bella - Élni jöttem

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 27., 18:00

 

Bagdi Bella hosszú utat járt be a koncertszínpadokig: előadói pályáját színészként kezdte, majd évekig lemondott az előadóművészetről, de 2009-től önterápiás céllal írt dalait elkezdte megosztani a közönséggel is. Dalaiban az élet tanításait zenésíti meg. Sajátos pozitív zenei és szöveg világot alakított ki, ebbe a világba hívja el évről évre növekvő rajongó táborát. Estjeinek hangulatát az életöröm, a belső béke, az emberi lelkünket feltöltő üzenetek és a közönséggel való folyamatos interakció jellemzi.

"Pszichológiai tanulmányaim során folyamatosan olyan módszerek és elméletek után kutatok, amelyek segítenek fejleszteni énhatékonyságunkat, lelkiedzettségünket, tanult leleményességünket, optimizmusunkat, éntudatosságunkat, érzelmi intelligenciánkat – egyszóval mindazokat a faktorokat, amelyek egyre bátrabbá teszik működésünket az életben. Az Élni jöttem turnén a tudomány által is elismert nagy bölcsek vállán állva a zenén keresztül szeretném továbbadni azt az iránymutatást, amely egy boldogabb és bátrabb élethez vezet.”

Jegyár: 4900 Ft, jegyvásárlás

 

 

A MAJMOK KIRÁLYA - Felméri Péter önálló estje

 

Helyszín: Három Gúnár Rendezvényház, Festő u. 8.

Időpont: 2019. november 7., 19:00–22:00

 

Felméri Péter egy ugyanolyan ember mint bárki más ezen a bolygón. És mégis egyedi. Mert nincs még egy olyan Felméri Péter aki annyira szereti a spenótfőzeléket és a focit egyszerre, mint ő. Felméri Péter az az ember, akivel biztos összefutottál már egy forgalmasabb utcában vagy a metrón. Vagy ha eddig nem, akkor majd ezután fogsz. Soha se tudhatod, hogy melyik sarkon fog befordulni legközelebb. Lehet, hogy ott oson a hátad mögött. Vagy a szembeni kávézóban szürcsöli a narancslevét vidáman.

Jegyár: 3300 Ft, jegyvásárlás

 

Fotó: Hegyi Júlia Lily Photography

 

Margaret Island - szimfonik

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 9., 19 óra

 

Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es országjáró Csend turnén. A hét fős zenekart a Heuréka Pop Orchestra kíséri az este folyamán.

Jegyár: 6900 Ft, jegyvásárlás

 

 

ZORÁN 2019

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 10., 15 és 19 óra

 

Közreműködnek: Sipeki Zoltán, Gátos Iván, Csányi István, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara

Jegyár: 4900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kicsi Gesztenye Klub

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 24., 11 és 15 óra

 

A Minimaxon 9 európai országban és hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesesorozat varázslatos, karácsonyi színpadi showja!
Csodás ünnepi hangulat és a máskor nem hallható Fehér Karácsony című dalunk is vár! S persze Télapó is tiszteletét teszi az előadáson!

Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Belépődíj: 2990 Ft, 3490 Ft, 3990 Ft, 4490 Ft, jegyvásárlás

 

 

A Molnár Dixieland Band jubileumi gálakoncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. november 27., 19 óra

 

A szegedi Molnár Dixieland Band 1964-ben alakult, azóta folyamatosan koncerteznek belföldön és külföldön egyaránt. Az együttes 2019-ben lesz 55 éves, az alapító zenekar vezető Dr. Molnár Gyula 2019 januárjában ünnepli 75. születésnapját, így az együttes kétszeresen jubilál. Az élettelteli, örömérzést és vidámságot sugárzó stílusáról ismert zenekar a kettős jubileumról gálakoncerttel emlékezik meg.

A koncert vendégművészei:

 • Illényi Katica (hegedű),
 • Berki Tamás (ének),
 • és Lázár István (trombita).

Belépődíj: 4.800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. december 6., 18:00

 

Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Médiaszereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Bagdy Emőke mint ember titka a munka, a szorgalom. Nem ismeri a körülményeket, nem igényel feltételeket. Kedvenc tárgyai a kedves és fontos könyvei. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Múltja a művei, a számtalan betű, szó és mondat. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus.

Jegyár: 3200 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szekeres Adrien adventi koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. december 20., 19:30

 

Szekeres Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze. Nem csak páratlan és mással össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit. A nagysikerű Olyan, mint Te című daláról elnevezett albuma 5 hét alatt aranylemez lett, s ezt követően a platina lemezt is átvehette Adrien. Az album a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége lemezeladási listáján az előkelő első helyezést kapta. Népszerű dalai az országos és vidéki rádiókban is az egyik legjátszottabb magyar előadóvá emelték. Népszerű televíziós műsorok kedvelt meghívottja. Szekeres Adrien köré épülő produkciók, minden apró részletre kiterjedő igényességükkel, harmóniájukkal igyekszenek a közönség igényeit kiszolgálni.

Jegyár: 5500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szikrázó mondatok - Kepes András előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. január 27., 18 óra

 

A szavaknak hatalmuk van; tudat alatt irányítanak bennünket. Vannak mondatok, amelyek beégnek az emlékezetünkbe, és meghatározzák gondolkodásunkat, értékrendünket. Vannak köztük felemelő, inspiráló és mérgező szavak, származhatnak szülőktől, tanároktól, barátoktól sőt ellenségektől is. Kepes András azokról az emlékezetes mondatokról mesél, amelyek fontosak voltak számára életének egy-egy szakaszában, és amelyekre mások is ráismerhetnek, másoknak is tanulságosak lehetnek.

Jegyár: 2000 Ft, jegyvásárlás

 

 

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint klubkoncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. január 31., 19:30 óra

 

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás

 

 

A nő misztériuma - Müller Péter előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 11., 18 óra

 

Müller Péter kortárs író, dramaturg, forgatókönyvíró és előadó. Napjaink egyik legjelentősebb spirituális gondolkodója. Jelentősége abban rejlik, hogy nem dogmákat gyárt, hanem látni tanít, belső párbeszédre késztet, s ezen az úton megismerhetjük a legfontosabbat: önmagunkat.
A munka persze ránk vár, de szavaival valóban rávezet arra, hogyan is gyújtsuk meg azt a bizonyos lámpást.

Jegyár: 1800 Ft, jegyvásárlás

 

 

Dalok, emlékek, érzések - Kocsis Tibor akusztikus klubkoncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 29., 19:30 óra

 

1981. szeptember 1-jén született Kecskeméten. Lajosmizsén gyerekeskedett. Kecskemétre járt gimnáziumba, majd az egri Eszterházy Károly Főiskolán szerzett diplomát. Főiskolásként indult már tehetségkutató műsorban. Az átütő sikert a 2011-es év hozta meg, amikor az X-Faktor 2. szériájába jelentkezett, tehetsége és céltudatossága végül meghozta a végső győzelmet, és ezzel együtt az ismertséget is. 2012 februárjában debütált első dala, a Lásd a csodát, melyből videóklip is készült. Első önálló albuma 2012 júliusában jelent meg, Irány az élet címmel, ahol több saját szerzeménye is helyet kapott. 2013 nyarán jelent meg a Soha már dalból 2. Videóklipje. 2. albuma, mely az Új holnap címet viseli, 2014 januárban jelent meg. 2016 szeptemberében jelent meg a harmadik szólóalbum, 3 címmel.

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 szeptember 2019 13:54
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449