TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Nagy Koccintással startol az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén
25
2019 szept.

Nagy Koccintással startol az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén

 

Szuper koncertekkel - például Mystery Ganggel -, az I. Térségi Nagy Koccintással, Aladdin-részlettel, tanyai és kézműves termékek vásárával, népi fajátékokkal, must- és borkóstolóval és még sok egyéb, izgalmasnak ígérkező programmal ünnepelhetjük meg a kistérségi portékát, ízig-vérig őszi kiadásban, három napon keresztül.

 

 

XI. Őszi Helyi Termék Ünnep

 

Helyszínek: Kecskemét főtere és a Deák Ferenc tér

Időpont: 2019. szeptember 27-29.

 

A helyi közösségek, civil és partnerszervezetek bevonásával megvalósuló rendezvény elsődleges célja, hogy megmutassa, mi mindenre lehetnek büszkék az itt élő emberek és az összefogás milyen értéket teremt.

Honlap

Facebook oldal

 

A Trendalelke programválogatása:

 

 

2019. szeptember 27. péntek

 

14:00 -16:30 Esélynap az elfogadásért

A rendezvény szeretné ráirányítani a figyelmet a különféle hátrányos helyzetű célcsoportra (idősek, hátrányos helyzetű családok, gyermekek, fiatalok, fogyatékossággal élők, romák), de egyben be is mutatni értékeiket. A társadalmi szemléletformálás mellett az EsélyNap célja elősegíteni a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

Részletek

 

18:00 I. Térségi Nagy Koccintás

A szervezők Térségi Nagy Koccintásra invitálják a fesztivál résztvevőit, melynek keretében 150 pohárból koccintanak 9 városi és térségi boros gazda, borászat által felajánlott borával megismertetve, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. A kínálatban szerepelnek a 2019. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is. A térségi koccintást a Mathiász János Borrend nagymestere Kocsis Pál vezényli le, és nyújt rövid ismertetőt a „Város Bora” címről, tájékoztatja az érdeklődőket, e címért milyen feltételeknek kell megfelelnie a jelölteknek.

 

19:00 Mystery Gang nagykoncert

Egy olyan korban, amikor már minden éppen megalakuló szakközépiskolai zenekar a hiphopba öltött szimfonikus metált ötvözi a délkelet-tibeti afro-house alapú ezoterikus etno-jazzel, csak hogy egyből az induláskor megmutassa, milyen művelt és ötletes zenészekből is áll a nagymama szuterénjában egyre nagyobb sikereket arató formáció, nos, egy ilyen korban nem lehet nem imádni a Mystery Ganget. Ez a trió ugyanis ehhez képest semmi mást nem csinál hosszú évek óta, mint a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán – és ez maga a nagybetűs hiánypótlás ebben a szétagyalt magyar popzenei sivatagban. Egy átlagos koncertlátogatónak se kell több tíz percnél a Mystery Gang műsorából, hogy belássa, ezeket a dalokat pont a hihetetlenül egyszerű, ám metronóm pontosságú zakatolásuk miatt iszonyú nehéz jól előadni, arról nem beszélve, hogy az a fékeveszett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul. Egri Péternél hitelesebb rockabilly arcot pedig valószínűleg még sosem szült ez az ország. Énekelhet akár angolul, akár magyarul: ez a széttetovált, perzselő tekintetű jampec egy olyan generáció számára testesíti meg a rock and rollt, amely még tervbe se volt véve, amikor Fenyő Miki már a Hotel Mentholban múlatta az időt.

 

 

Szeptember 28. szombat

 

10:00-18:00 Kézműves foglalkozások a tudatos vásárlás jegyében

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gyerkőcök Alapítvány „Tudatos vásárlás, kevesebb hulladék” mottóval gyermek foglalkozásokra invitálja a szorgos kezeket. A kézműves foglalkozás során vászon bevásárló szatyrokat tesznek egyedivé saját kreatív motívumokkal. A résztvevők a megfestett, rajzolt szatyrokat elvihetik, s az alkotás közben történő beszélgetések alatt hasznos információkhoz juthatnak a tudatos vásárlás praktikáiról.

 

19:30 Afrodzaqm nagykoncert

“idén már 11 éves az afrodzaqm. reggaet fúzionálunk egy kis elektronikával. igen bátor, de tudjuk, honnan jöttünk. megerősödött ez az oroszlán. ez 2019.”

 

 

Szeptember 29. vasárnap

 

10:00 Aladdin és a csodalámpa

A Nagytemplom mögött felállított színpadon a kecskeméti Katona József Színház színei Réczei Tamás rendezésében, Drucker Péter zenéjével kísérve az Aladdin és a csodalámpa című dalos meséből mutatnak be részleteket.

Mindannyian szeretnénk, ha hozzánk szegődne egy palackba zárt szellem, hogy minden kívánságunkat teljesítse. Az Ezeregyéjszaka világában egy csodalámpában lakik a Dzsinn, aki egy véletlen folytán kap új gazdát az ifjú Aladdin személyében. A kis tolvaj Aladdin is gazdag, erős és boldog szeretne lenni, mint bármelyikünk. Ennek az útját most a Tóth Réka Ágnes által készített változatban készítette el a színház társulata.

 

15:00 Szívünk Napja – egészségügyi szűrések

A Bács-Kiskun Megyei Kórház ingyenes szűrővizsgálatokra, tanácsadásra invitálja azokat a látogatókat, akik fel szeretnék térképezni egészségük állapotát, illetve meg kívánják előzni a különböző betegségeket.

Facebook esemény

 

 

További programok:

 • Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár,
 • “Kecskemét Város Bora” cím nyertes borainak kiállítása,
 • Kecskeméti szőlőfajták bemutatása,
 • Szőlőpréselés, must- és borkóstoló,
 • Hagyományőrző gyermek programok,
 • Népi kismesterség bemutatók,
 • Népi fajátékok, fakörhinta,
 • Állatsimogató,
 • Kistermelői finomságok,
 • Baracklekvár főzés és kóstoló
 • Környezetvédelmi foglalkozások,
 • Tudatos vásárlás,
 • Közlekedj okosan,
 • Varázslatos matematika,
 • Faapríték homokozó

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 26 szeptember 2019 09:43
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449